• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    222
Merhaba kızlar, ben aslında 2025 Haziran ayı annesi olacağım inşaallah. Ama diğer grupları da sessiz takip ettiğim oluyordu 😅 sizin mesajlarınızı görünce yazmak istedim. Doğumu başlatmak için yürüyüş, ilişki, yer silme, hurma yeme vs gibi çeşitli şeyler öneriyorlar. Bir de akupunktur noktalarına yapılan masajlar var. Belki de onları da bir deneseniz faydası olur. Bana ebem önceki gebeliğimde doğum başlatmak için bu noktaları uygulamıştı doğum çok hızlı oldu. Başka bir arkadaşım da 40 haftasını geçmişti aynı noktaları uyguladı ve kısa sürede doğum yaptı. Aşağıda yazan noktaları gün içinde aklınıza geldikçe işaret parmağınızla ovun, hafif baskı uygulayın. Bebeğin pozisyonuyla ilgili sorunu olanlar özellikle ayak serçe parmağının tırnak dış bitimine yani Zhiyin noktasını sürekli uyarsınlar.

Hegu/Hoku Noktası: Başparmak ile işaret parmağı arasındaki yumuşak doku bölgesinde bulunur.

Jianjing Noktası: Boynun alt kısmında, omuzların en yüksek noktasında bulunur.

Sanyinjiao Noktası: İç ayak bileğinin yaklaşık dört parmak üstünde bulunur.

Kunlun Noktası: Ayak bileğinin dış kısmında, aşil tendonunun yanında bulunur.

Ciliao Noktası: Bel kemiğinin hemen üzerinde, kuyruk sokumunun sağ yanında bulunur.

Zhiyin Noktası: Ayak serçe parmağının tırnağının dış köşesinde bulunur. Özellikle bebeğin pozisyonunu düzeltmek için bu nokta kullanılır.
Denemediğim bir tek bu kaldı 😅 deneyelim bakalım işe yararsa yazarim. Bilgi için tesekkurler

Yok dikiş yerleri sert zaten de içerde sağ tarafta baya yumru gibi bi şey var merak ettim başkasında da oldu mu acaba diye
Yumru var mı bilmiyorum ama benimde sağ tarafım daha çok ağrı ve baskı oluyordu doktor çok normal oraya çok fazla düğüm atıyoruz bağırsakları için dedi.
Kızlar sezeryan olanlar ve olacaklar. Doktor kacıncı haftanızda doğum kararı verdı?
40+0

Ben gece pedi koyuyorum sezeryan yerine değmiyor bu arada korse aldım medikal malzeme satan yerde denedim aynısını hepdiburadadan aldım korseyi taktım kanama durdu demiştim geldi aşırı sıkmasam da işe yaradı bu arada tayt gibi ama aşırı sıkı olmayan toparlayıcı kullanmış arkadaş evde vardı onu giydim zorlamadı
Benim normal doğum dikişlerim aşağıda malesef 🤦🏼‍♀️

Yumru var mı bilmiyorum ama benimde sağ tarafım daha çok ağrı ve baskı oluyordu doktor çok normal oraya çok fazla düğüm atıyoruz bağırsakları için dedi.

40+0
Aaaa sağ tarafta ki ağrının sebebi o muymus son iki gündür ölüyorum zannediyorm her yataktan kalktığımda. Bugün elhamdülillah iyiyim birden iyileştim sanki. Karnımı sarmak da çok işe yaradı sanırım

İlk cocugunuzdamı 37 +6 aldılar
Oğlum 39+0 da kendi suyu patlattı acil.sezeryama alınmıştım. Bunda da 39 a kadar bekleme taraftariydi doktor ama bebek kanala girip önceki dikişlerimi zorlamış o yüzden hemen aldilar

Back