• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    93
Annemın tomografi sonucunda kalın bagırsagında 7 cmlik kalınlaşma çıktı radyolog doktor parantez içinde kolon ca? yazmış canım çok sıkkın. Kolonoskopi ile kesin tanı konulacak. Ama doktorları bildiğim kadarıyla az çok tahminleri doğru çıkıyor kolay kolay öyle yazmaz bir hekim. Ama işte insanın başına gelince hep umutlu tarafından bakmak istiyor. Var mı böyle biri duyup bildiğiniz yanlış öngörü olan ?
Çok çok gecmıs olsun canım. Radyolog sadece şüphesini paylaşmıs. İnşallah bişey çıkmaz kötü düşünmeyelim. Bizi de haberdar et lütfen🙏🙏

lights lights oncelikle çok geçmiş olsun. Kardeşime yıllar evvel mide kanseri dendi. Tam tanı için bir sürü şey yapıldı. Endoskopi, parça alınıp incelendi vs. Sonunda yanıldıklarını söylediler. Tabi o süreçte geçen 1.5 ay çok kötü idi bizim için. Ankara da kendisiyle ben kaldım hastanede, çok zor bir süreçti sizi anlayabiliyorum. Ama yanıldıkları da oluyor, içinizi ferah tutmaya çalışın. Yeniden geçmiş gitmiş olsun. 🍀🙏🏿

Sağlıkla gelsin kova olsun 😁 Ben de dün 36 haftaya giriş yaptım ve Almanya da doğum yapmaktan vazgeçtim Türkiye de yapacağım. Dün Türkiye ye geldim o yüzden, bugün de gün verdi doktorum sezeryan için. Oradaki doktor çok riskli gibi konustu, ırkçılık yapılan ve ihmal edilen çok Türk ile tanıştım. Kendim de doktorda bir hanfendinin davranışı sebebiyle huzursuz oldum. Dil bariyeri cok cok onemli (Ingilizce bilmeme ragmen ). O yüzden dün geri geldim. İyi ki de gelmişim. Doktor birkaç durum gördü ve gün aldık. Hepimiz sağlıkla kucaklayalim bebeklerimizi 🤗🧿💙🍀
Evet canım bazı bölgelerde bu fazlasıyla var maalesef. Hayırlısı olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın =)) :KK200:

Aclik 120 tokluk 140 civarı çıkıyor.. diyet yapmiyorum ama dikkat ediyorum gene düşmüyor 😕😕
Benim de yüksekti diyetisyen ile diyete başladım düzeldi son ay insülin kullanmak yerine keşke diyet yapabilseniz 180 üstü olırsa insülin veririz demişti doktorum gerek kalmadı çok şükür diyet ile normal

İkinizin de iyi olmasına çok sevindim. Hayırlı olsun her şey çok daha güzel gider umarım🌸🌸🌸 Ayrıca mesajını öyle güzel bir saatte attın ki tam int sezaryanla ilgili şeyler okuyordum ve okuduklarım çok iç açısı deneyimler değildi seninki tüm kaygılarımı yolladı yoksa akşam gerginlikte uyuyamazdım

Evet oluyor şeffaf daha kalın bir akıntı yanında sıvı bir akıntı ile birlikte. Son dönemde akıntıların artmadı zaten ayrıca çok normal. Ama rengi kıvamı belirliyor süreci
Çok teşekkür ederim canım benim gerçekten de öyle kaygılanacak kadar endişeli bir süreç değil emin ol

İlk çocuğum da iriydi 500 gram yanılma payı var dediler doğumdan bir gün önce ölcülen kiloda doğdu 4520 gram sezeryan oldu hiç yanılmadı bu seferde 2 hafta önden gidiyor çarşamba yine gıtcem bakalım ne diyecek bizim böbrek genişleme si var bebekte o yüzden 37 38 de alacağiz dedi ama son dönemde çok fazla iri bebek olduğunu da söyledi doktorum iri olması genetik bencede
Benim eşim de iri bebek imiş. Ailesinde de var. Yani seker ihtimali üzerinden sürekli gidildi ancak pek bir şey çıkmadı. Benim yine de diyet yapmaya çalıştım ne olur ne olmaz diye. En son Almanya da seker testine gordim doktorun dediğine göre sadece 5 birim fazlam varmis. Ki bana normal yemeğini ye dediği için hiç dikkat etmeden girdim teste. Genetik olma ihtimali üzerinde çok durmuyor doktorlar anladığım kadarıyla. Hayırlısı olsun bakalım. Size de çok geçmiş olsun. Bir arkadaşıma da böbrek genişlemesi dendi ancak doktor bebegin konumuna göre sürekli değiştiğini ve çok önemli olmadığını söylemişti. Umarım sizin bebisin de bir şeyi çıkmaz. Sağlıkla gecsin sürecimiz 🙏🏿🍀🧿💙🤗

Kızlar bu arada benim emzirme süreci ile ilgili kısa bir bilgi vereyim. Hastanede hiç sütüm yoktu neredeyse çok az geliyordu. Hastaneden çıktık yolda bir anda göğüslerim taş kesildi ama öyle böyle değil. Duşa girdim kanallar açılsın yumuşasın diye sonra elle sağım yaptık ama yeterli gelmedi. Eşimi lansinoh elektrikli pompa almaya gönderdim. Çünkü bendeki bebebao pek işe yaramadı çekmedi iyi o anda. Lansinohla çektim ve baya bir süt geldi. Böyle böyle derken sıcak kompress masajla yumuşattım göğüslerimi. Hemşire arkadaşım bu evrede süt yapıcı şeyler yeme dedi. Kanallar tıkanmasın dedi. Emzirmeye çalıştım ama çok fazla almadı kuzucuk. Sonrasında sağıp dolaba attık acıktıkça hem meme tutturmaya çalıştık hem de kaşık biberonla verdik. Pompa çok iyi çıktı sürekli kullandım 3 saatte bir sağım yaptım çünkü taş kesildi göğüslerim. Sonraki günlerde yumuşama olmaya başladı ve baktım kendi kendine akıyor sütlerim göğüslerimden baya dolmuş yani. Bugün kahvaltı ederken üstüm sırılsıklam oldu. Philips avent göğüs kalkanı kullanıyordum ama ondan da akıyodu. Göğüs pedi böyle durumlarda inanılmaz kurtarıcı bilginiz olsun. Sonunda bebebao pompayı kullanmayı denedim. Mavi modda çalıştırdım hiç süt birikmedi kırmızı modda çalıştırdım baya biriktirdi. Diğer göğsümde de lansinoh vardı. İki memeden toplam 90-100 cc arası süt çıkardı tek sağımda. Pompa almak isteyen ya da bu süreci merak edenlere bilgi olsun☺️

Benim de yüksekti diyetisyen ile diyete başladım düzeldi son ay insülin kullanmak yerine keşke diyet yapabilseniz 180 üstü olırsa insülin veririz demişti doktorum gerek kalmadı çok şükür diyet ile normal
Çok şükür inşallah benimde düşer.. bana direk ok yüksek insülin başlamak lazım dedi.. 180 üstü görmüyorum ama sınırında geziyor 😔

Hadi hayırlı olsun şimdiden stres yapma jdndjdndjnd böyle diyoruz ama yapmamak ne mümkün 🥹 hayırlısıyla sağlıkla kavuşun inşallah ❤️

Sağlıkla gelsin heyecandan da tansiyonun yükselir dikkat et kendine 🌸

Teşekkür ederim kızlar aminn ♥️

Annemın tomografi sonucunda kalın bagırsagında 7 cmlik kalınlaşma çıktı radyolog doktor parantez içinde kolon ca? yazmış canım çok sıkkın. Kolonoskopi ile kesin tanı konulacak. Ama doktorları bildiğim kadarıyla az çok tahminleri doğru çıkıyor kolay kolay öyle yazmaz bir hekim. Ama işte insanın başına gelince hep umutlu tarafından bakmak istiyor. Var mı böyle biri duyup bildiğiniz yanlış öngörü olan ?

Bir bilgim yok ama inşallah bebeğin şansıyla uğuruyla gelsin korktuklarınızı yaşatmasın geçmiş olsun 🙏

İnsanın aklı hemen en kötüsüne gidiyor ama sen güzel düşünmeye çalış canım. Daha tahmin olarak böyle deniliyor yani net bişey yok Rabbim inşallah güzel sonuçlar almayı nasip etsin kolonoskopi ile

Back