• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    222
Selam kızlar. Ben hala doğuramadım🥲 39+6 olduk. Salı günü tam 40 oluyor ve doktorum yatış yapacak. Eger açılma su gelişi vs yoksa ip koyarız falan başlatırız dedi. Ama ben suni sancıdan biraz korkuyorum sanki sonu hep sezeryana dönecekmiş de boşuna sancı çekecekmişim gibi geliyor. Bugün doğurmam lazım kendiliğimden yoksa korktugum olacak gibi. Tabi ki sağlıkla gelmesi önemli ama tavsiyelerinizi alırıım.

Oncelikle dogum yapan tum arkadaslara gecmis olsun diyor yapacaklara kolaylik diliyorum. B bir gul misali arkadasim hic dikisin olmadigini ve kolaylikla dogum yaptigini yazmissin. Ne mutlu ne guzel😊😊 sana sorum şu ki diger dogumlarin da böyle rahatiydi yoksa bu üçüncü oldugu icin mi boyke gecti. Ve diger cocugunun dogumuyla arada ne kadar zaman geçti? Benim bu ikinci de üçüncü planlamasi yapiyorum. 😁😁😁

Selam kızlar. Ben hala doğuramadım🥲 39+6 olduk. Salı günü tam 40 oluyor ve doktorum yatış yapacak. Eger açılma su gelişi vs yoksa ip koyarız falan başlatırız dedi. Ama ben suni sancıdan biraz korkuyorum sanki sonu hep sezeryana dönecekmiş de boşuna sancı çekecekmişim gibi geliyor. Bugün doğurmam lazım kendiliğimden yoksa korktugum olacak gibi. Tabi ki sağlıkla gelmesi önemli ama tavsiyelerinizi alırıım.
Canım ben de çarşamba 41de yatış yapacağım suni için benimkinin de 2 günü kaldı kendi gelmesi için :) Ama suni sancıdan korkmuyorum, içini ferah tut. Okuduğum araştırmalar makaleler vs hep olumlu. Evet sezaryene dönme riskini artırdığı doğru ve Türkiye’de doktorlar bekleme yanlısı olmadığı için fitil vs çok kullanmıyorlar ama şöyle düşün yurtdışındaki normal yani herkesin yaptığı prosedür bu. Yurtışında bu yolla (induction) doğum yapan insanların videolarını izleyip hikayelerini okusan bence rahatlarsın. Ben de her şeyi denedim bu arada ilişki, ananas, hurma, pilates gelmeyince gelmiyor demek ki işe yaradıklarından bile şüpheliyim…

Oncelikle dogum yapan tum arkadaslara gecmis olsun diyor yapacaklara kolaylik diliyorum. B bir gul misali arkadasim hic dikisin olmadigini ve kolaylikla dogum yaptigini yazmissin. Ne mutlu ne guzel😊😊 sana sorum şu ki diger dogumlarin da böyle rahatiydi yoksa bu üçüncü oldugu icin mi boyke gecti. Ve diger cocugunun dogumuyla arada ne kadar zaman geçti? Benim bu ikinci de üçüncü planlamasi yapiyorum. 😁😁😁
Ben yanlış anlamadım dimi bu doğan ikinci, üçüncü planlaması mi yapion🤣🤣

Kızlar bir konuda fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. 39+3 üm, bugün kontrolde idim. Çocuk gecen hafta 3200, bu Salı yani 3 gün önce 3400 bugün de 3600 gr gözüktü ultrasonda. Ben buradan plesantamın hala besleyici ve iyi durumda olduğu sonucunu çıkarıyorum. Ama partikülleşme olduğu için haliyle doktor "artık plasentan yaşlanmaya başlamış" dedi. 3 gün önce açıklığım 3 cm idi. Bugün gene 3 cm çıktı. Hatta "geçen kontrolde daha yumuşaktı sanki rahim ağzın" dedi. Bebeğimin kafası hep zaten haftasından ileri büyüklükte çıkıyordu. Bugün gene "40. hafta büyüklüğünde kafası biraz iri" dedi. Vajinal muayenede bebeğin kafası aşağıda olmasına rağmen tam anlamıyla kemik yapıya oturmamış çıktı, "biraz mobil kafası, parmaklarımla temas edince hareket ettiriyor kafasını" dedi. Velhasılkelam tüm bunlardan dolayı da "sen pazartesi operasyona girecekmiş gibi hazır gel, duruma göre sezeryana alabilirim o gün seni" dedi. Pazartesi günü 39+6 olacağım. Ama içim şu an hiç rahat değil. Benim normal doğumu çok istediğimi biliyor. Hafta 41e hatta 42ye kadar yolu var bunun benim bildiğim, biraz aceleci değil mi? Evet biliyorum bebek zamanla suyu yaşlandıkça strese girip kakasını yapabilir ama daha bizimkinin öyle bir durumu olacak mı şimdiden nasıl bilebilir ki? Bebeğin kafasının biraz iri ve kemik yapıya tam oturmamış olması sizce böyle bir erken müdahaleyi gerektirir mi? Başka bir doktordan daha mı görüş alsam dedim ama, son dakika böyle bir şey beni daha çok strese sokar diye de çekiniyorum. Sanki ilk doğumu olacak olanlarda bebek son dakika dahi o kemik yapıya girebiliyor diye hatırlıyorum emin olmamakla birlikte. Sizlerden benzer deneyimi, bilgisi olan var mı?
Canım benimde bugün 39 +6 bebek kilosu 3700 ve karın bölgesi büyük görünüyor ve iri bir bebek dedi. Pazartesi kadar evdeyim pazartesi yatış da yapılabilir suni de denenenilir ölçümler tekrar 2 farklı cihazdan yapılıp sezaryen da olabilir hazırlıklı ol denildi. Plasenta ve hersey yolunda suyu da. Bunca zaman normal olur diye bekledim şimdi bilinmezlik benim içinde ağrı sancı kanama hicbirsey yok. Ona rağmen bebeğin tuvalet durumu da göz önüne alınıp karar verilebilir dedi. Senin ve bebeğin için sağlıklı olan neyse o olsun yalnız degilsin. Bizim hayır bildiklerimizin şer, şer bildiklerimizde hayır olur. Allah yardımcınız olsun

Merhaba sizinle aynı durumdayız sali günü 39.haftada gittiğim kontrolde 3600 gram cikti suyu normalde bu haftalarda azalırmis ama bizim azalmamis benim de düzenli sancim vs herhangi bir belirtim yok. Bebis de kanala girmemiş yan yatiyodu bana çatı kontrolü haftaya yapılacak. 40 olduktan sonra 10 gün daha bekleriz o sırada 3 gunde bir nstye gelirsin dedi doktorum 31 ocağa kadar bekleyeceğiz yani şu an için müdahale etmekten bahsetmedi. Dediğin gibi son dakika dogum kanalına girebilirmis sancılarla olur o ilerleme dedi

Kızlar ben de kontrolden geliyorum bugün 40+2 bebeğim 3.900 olmuş son 5 gün verdi doktor, aslında plasenta yaşlanması su azlığı vs de yok ama gelmezse 41de suni denenecek. Ama neden doğuramadım bilmiyorum müdahalesiz doğum istiyorum aslında 🥹 Ama her şey yolunda ne sancı kanama ağrı hiçbir şey yok. Demek biz ne düşünsek de bebeklerimiz kendi zamanını kendi seçiyor şaşırıyorum son haftaya kaldığım için😳

Merhaba kızlar, ben aslında 2025 Haziran ayı annesi olacağım inşaallah. Ama diğer grupları da sessiz takip ettiğim oluyordu 😅 sizin mesajlarınızı görünce yazmak istedim. Doğumu başlatmak için yürüyüş, ilişki, yer silme, hurma yeme vs gibi çeşitli şeyler öneriyorlar. Bir de akupunktur noktalarına yapılan masajlar var. Belki de onları da bir deneseniz faydası olur. Bana ebem önceki gebeliğimde doğum başlatmak için bu noktaları uygulamıştı doğum çok hızlı oldu. Başka bir arkadaşım da 40 haftasını geçmişti aynı noktaları uyguladı ve kısa sürede doğum yaptı. Aşağıda yazan noktaları gün içinde aklınıza geldikçe işaret parmağınızla ovun, hafif baskı uygulayın. Bebeğin pozisyonuyla ilgili sorunu olanlar özellikle ayak serçe parmağının tırnak dış bitimine yani Zhiyin noktasını sürekli uyarsınlar.

Hegu/Hoku Noktası: Başparmak ile işaret parmağı arasındaki yumuşak doku bölgesinde bulunur.

Jianjing Noktası: Boynun alt kısmında, omuzların en yüksek noktasında bulunur.

Sanyinjiao Noktası: İç ayak bileğinin yaklaşık dört parmak üstünde bulunur.

Kunlun Noktası: Ayak bileğinin dış kısmında, aşil tendonunun yanında bulunur.

Ciliao Noktası: Bel kemiğinin hemen üzerinde, kuyruk sokumunun sağ yanında bulunur.

Zhiyin Noktası: Ayak serçe parmağının tırnağının dış köşesinde bulunur. Özellikle bebeğin pozisyonunu düzeltmek için bu nokta kullanılır.

Eklentiler

• E7F70835-4F6F-496D-BAED-7EC48B4FF51E.jpeg
    E7F70835-4F6F-496D-BAED-7EC48B4FF51E.jpeg
    103,7 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Seninle bir gün arayla doğum yaptık Ben bugün göbeğime bir tülbent bağladım o kadar rahatladım ki hem belimi destekledi hem kanamam durmuştu onu arttırdı kanama geldikçe rahatladım şimdi dikişlerimi kapatmayacak beni rahatsız etmeyecek bir korse arayışına girdim ya da tülbentle bağlamaya devam edeceğim 🥹🥰
Oğlumda rahmetli annem ve kizkardesim ben ağlarken eşarpla sardılar. Biri beni dik vaziyette tuttu biri sımsıkı sardı.gobegi kaldırarak.sonra okadar rahat ettim ki.dr a kontrole giderken lavaboya girdim çıkardım.onu çıkarınca iki adımlık yolu yuruyememistim.karnimda sarılı eşarbı çıkarınca karnım yere düşecek gibi hissettim.kizimda maalesef sarma işlemi olmadı eşarpla.kizim yoğun bakıma girince gel git oldu sürekli sonra beni tekrar hastaneye alınca kaldı öylece.bu göbeğim nasıl gider bilmem artık.allahim sağlık sıhhat versin inşallah ağır ağır gider.
Doktorum 40 a kadar korse vs yapma dedi ama annemde tülbentle saralım diyo ben korkuyorum canım yanar diye😁 yoksa çok istiyorum sarmak zaten şuan göbeğim baya indi çok yemişim de şişmişim gibi duruyor😅
Ay hiç korkma cnm.biraz göbeği kaldırıp sarsinlar bsy olmaz.
Bende kanama durumunuzu soracaktım kızlar 🤗 dün azalmıştı bu sabah Tuniş göğsümde uyuya kaldı ağırlığı karnımdaydı kanamam baya arttı. İyi mi kötü mü emin olamadım.
Benim 40 güne kadar renk degistire degistire devam etti.ilk zamanlar coktu.
Oğlum da yapmamıştım ama bu sabah denedim bir tülbentle çok sıkmadan sardım tek kat inanılmaz iyi geldi belimin ağrısına da kanamama da bence bir dene korse için evet erken çünkü dikişlerin üzerine gelirse sıkıntı yaratabilir hem hava alması lazım üstünü kapatmaması lazım eski usul anam babam usulü tülbent en güzeli sadece göbeğini hafif kaldırıp bir tık sıkıp bağlamak rahatsız olursan çözersin zaten

Salı günü doğum yapmıştım bugün neredeyse hiç gelmedi karnımı sardıktan sonra gelmeye başladı hatta böyle parçalı şekilde hastanedeki gibi yani onlar da rahatsız ediyor insanı bence kanamanın olması akıp gitmesi çok daha iyi diye düşünüyorum aklıma şey geldi göğsümde uyuyakaldıktan sonra kanamamakta deyince hastanede dediğin gibi göğsüme yatırdım birden sancı geldi karnıma ve koca koca parçalar gelmişti sonrasında böyle bir çeşme gibi bir şey açıldı ılık ılık aktı gitti Ben zannettim ki kanamam oldu Magrem altıma işemişim 🫣🫣🫣🫣 hemşireyi çağırdık dedi ki Bu arada bacaklarımı hissediyordum yani uyuşukluğum geçmişte öğlen 12'de doğum yaptım bu olay akşam 7-8 gibi oluyor bazen dedi hemşire sonda çıktıktan sonra orada uyuşukluk devam edebiliyor çiş olduğunu o yüzden anlamamışsındır diye Bu da böyle bir anımdı 😁😁😁
Ayy aman dikkat et cnm.
Sezeryan sonrası karın içinde kitle şişlik gibi bi şey hisseden ya da çevresinde duyan oldu mu? Doktor takip edelim dikişlerde kanama olmuş olabilir 15 gün sonra gel dedi ama dikişlerimin acısı geçti oturup kalkarken o şişlik rahatsız ediyor
Dikiş yerlerinde sertlik var dikiş boyunca.

Merhaba az evvel şu mesajı yazmıştım ama sizi görmemişim, buradaki bilgilere bir bakarsanız belki faydası olur.

Merhaba kızlar, ben aslında 2025 Haziran ayı annesi olacağım inşaallah. Ama diğer grupları da sessiz takip ettiğim oluyordu 😅 sizin mesajlarınızı görünce yazmak istedim. Doğumu başlatmak için yürüyüş, ilişki, yer silme, hurma yeme vs gibi çeşitli şeyler öneriyorlar. Bir de akupunktur noktalarına yapılan masajlar var. Belki de onları da bir deneseniz faydası olur. Bana ebem önceki gebeliğimde doğum başlatmak için bu noktaları uygulamıştı doğum çok hızlı oldu. Başka bir arkadaşım da 40 haftasını geçmişti aynı noktaları uyguladı ve kısa sürede doğum yaptı. Aşağıda yazan noktaları gün içinde aklınıza geldikçe işaret parmağınızla ovun, hafif baskı uygulayın. Bebeğin pozisyonuyla ilgili sorunu olanlar özellikle ayak serçe parmağının tırnak dış bitimine yani Zhiyin noktasını sürekli uyarsınlar.

Hegu/Hoku Noktası: Başparmak ile işaret parmağı arasındaki yumuşak doku bölgesinde bulunur.

Jianjing Noktası: Boynun alt kısmında, omuzların en yüksek noktasında bulunur.

Sanyinjiao Noktası: İç ayak bileğinin yaklaşık dört parmak üstünde bulunur.

Kunlun Noktası: Ayak bileğinin dış kısmında, aşil tendonunun yanında bulunur.

Ciliao Noktası: Bel kemiğinin hemen üzerinde, kuyruk sokumunun sağ yanında bulunur.

Zhiyin Noktası: Ayak serçe parmağının tırnağının dış köşesinde bulunur. Özellikle bebeğin pozisyonunu düzeltmek için bu nokta kullanılır.

Eklentiler

• 8EF0CF49-A013-4AE2-AE6D-55AEBCA9EE2F.jpeg
    8EF0CF49-A013-4AE2-AE6D-55AEBCA9EE2F.jpeg
    103,7 KB · Görüntüleme: 9
Ben yanlış anlamadım dimi bu doğan ikinci, üçüncü planlaması mi yapion🤣🤣
Aslina bakarsan dogmus buyumus olsa ucuncu de guzel olur ama cesaret eder miyim etmez miyim bilmiyorum. Bu ikinci benim evet. İstemeden oldu ve buyuk ihtimalle cesaret edemezdim ama tecrübeli arkadas bulmusken sorup ogreneyim ki ileride planlamami ona gore yaparim cesaret edip etmeyeceğime o zaman karar veririm dedim😁😁

Canım ben de çarşamba 41de yatış yapacağım suni için benimkinin de 2 günü kaldı kendi gelmesi için :) Ama suni sancıdan korkmuyorum, içini ferah tut. Okuduğum araştırmalar makaleler vs hep olumlu. Evet sezaryene dönme riskini artırdığı doğru ve Türkiye’de doktorlar bekleme yanlısı olmadığı için fitil vs çok kullanmıyorlar ama şöyle düşün yurtdışındaki normal yani herkesin yaptığı prosedür bu. Yurtışında bu yolla (induction) doğum yapan insanların videolarını izleyip hikayelerini okusan bence rahatlarsın. Ben de her şeyi denedim bu arada ilişki, ananas, hurma, pilates gelmeyince gelmiyor demek ki işe yaradıklarından bile şüpheliyim…
Buraya yazdıktan hemen sonra alt tarafımda bir hareketlilik hissettim ve istemsizce biraz su gibi bişey geldi. Hemen tuvalete koştum. Oturdum idrarımı yaptım sanırım. O gelen su muydu idrar mı kaçırdım ya nasıl ayırt edicem panik oldum

Buraya yazdıktan hemen sonra alt tarafımda bir hareketlilik hissettim ve istemsizce biraz su gibi bişey geldi. Hemen tuvalete koştum. Oturdum idrarımı yaptım sanırım. O gelen su muydu idrar mı kaçırdım ya nasıl ayırt edicem panik oldum
İstemsizse su olabilir bence ihmal etmeyin sancı var mı

Aslina bakarsan dogmus buyumus olsa ucuncu de guzel olur ama cesaret eder miyim etmez miyim bilmiyorum. Bu ikinci benim evet. İstemeden oldu ve buyuk ihtimalle cesaret edemezdim ama tecrübeli arkadas bulmusken sorup ogreneyim ki ileride planlamami ona gore yaparim cesaret edip etmeyeceğime o zaman karar veririm dedim😁😁
Ayy lohusalıkta mı yaşamıyorsunuz doğumu unuttum ama lohusalık bitiriyor beni belli saatler depresyona giriyorum resmen ağla ağla 🥺

İstemsizse su olabilir bence ihmal etmeyin sancı var mı
Ya garip bir şekilde çok altta hareketini hissediyorum iki gündür ve sızlama gibi bişeyler oluyor tam anlatamıyorum da. Tam o sızlama anında geldi. Gelen sıvı da açık sarımsı bi renkte tam ayırt edemedim idrar mı değil mi ama çok fazla değildi 4-5 cm civarı bi genişliği ıslatmış gibi

Kizlarr sanırım benden nişan geldi az önce tüm gece uyku tutmadı öğlen sezaryan dogumum var. Şimdi sizce telaş yapmalı miyim ya 🤔 hafiften bel agrisi var gibi

Back