Popüler Konu 2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Benim de belimin sol tarafı ağrıyor. Yataktan kalkarken ya da uzanmışken kalkınca bir süre normal yürüyemiyorum. Kasıklarımda vajinama sızlama hissediyorum ara ara. Dönemiyorum yatakta da. Benimkinin totosu solda sağıma yatınca sanki ayağa kalkmaya çalışıyor gibi sıkıştırıyor beni 😅
Ha gayret az kaldı Allah yardımcın iz olsun son günler zor be

Benim de belimin sol tarafı ağrıyor. Yataktan kalkarken ya da uzanmışken kalkınca bir süre normal yürüyemiyorum. Kasıklarımda vajinama sızlama hissediyorum ara ara. Dönemiyorum yatakta da. Benimkinin totosu solda sağıma yatınca sanki ayağa kalkmaya çalışıyor gibi sıkıştırıyor beni 😅
Benim de durum aynı, sol tarafta sırtı sağ tarafa yatamıyorum asla 😅

Kızlar şehir hastanesinin gebe okulunda öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum, belki 1 kişinin dahi olsa sıkıntısını önler. Bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısıyla göğüs ucundaki kahverengi halkanın salgıladığı koku aynıymış. Eğer biz o bölgeye krem, yağ vs. sürersek bebekte emme reddi oluşabiliyormuş. Yani bi çoğumuzun duyduğu "göğüs ucuna doğumdan önce krem, yağ sürmeye başlarsanız yara olmaz" gibi bilgiler de yanlış dediler. Göğüs derisindeki çatlaklar için bişey sürmek isterseniz de ucu ve kahverengi alan hariç sürebilirmişsiniz. Ola ki meme ucu yara olursa, yağ sürerseniz kanalları tıkayabilirsiniz o yüzden en iyisi memeyi kuru tutmak, onun haricinde günde 1-2 kez ılık ve sabunsuz suyla yıkadıktan sonra kurutmak, emzirme sonrası sütü ucuna sürmek de iyi gelebilir dediler.
Evet hatta koltukaltı deodorantları bile bebeği kötü etkileyebiliyor:KK43: oraları mümkün mertebe temiz kuru kokusuz tutmakta fayda var. Ben geçen doğumumdan sonra hep gümüş kapak kullandım. Memeden sızan sütle orayı nemli tutuyor kapaklar. Hem yara olmuyor hem farklı bir koku da olmamış oluyor. En güzeli bol bol sıvı alıp mümkün mertebe uyuyabilmek fırsat buldukça da ılık duş altında memelere hafif masaj yapmak. Hem süt inmesine yardımcı oluyor hem de psikolojik olarak rahatlıyor insan.

36+1 de 2500 gram çıktı. Perinatologda 36+2 de 2400 gram çıktı dooplerde kan akışına bakıldı şimdilik iyi suyuda iyi dedi ama karın çevresi yine küçük çıktı sebebi bilinmemekle beraber bu durumlarda 37. Hafta sezeryan öneriyoruz dedi
Ben de aynı durumdayım bebeğimin karın çevresi 3 hafta geride ve 36 haftada 2400 gramdı . İlk kızım vajinal doğum olduğu için vajinal istiyorum ama sanırım sezaryene dönecek. Yarın 37+1 im ve süreç belli olacak.

Ben de aynı durumdayım bebeğimin karın çevresi 3 hafta geride ve 36 haftada 2400 gramdı . İlk kızım vajinal doğum olduğu için vajinal istiyorum ama sanırım sezaryene dönecek. Yarın 37+1 im ve süreç belli olacak.
Sağlıkla gelsinler inşallah benimde yarın kontrolüm var bakalim doktorum ne diyecek

Ben de göğüs kalkanı almayı düşünüyorum gümüş kapak pahalı geldi. İşe yaramama ihtimali beni onu almaktan uzaklaştırıyor. Göğüs kalkanı kıyafetle teması kesiyor diye 179 tl ebebekte. Bi de süt akarsa topluyormuş falan

Ben de göğüs kalkanı almayı düşünüyorum gümüş kapak pahalı geldi. İşe yaramama ihtimali beni onu almaktan uzaklaştırıyor. Göğüs kalkanı kıyafetle teması kesiyor diye 179 tl ebebekte. Bi de süt akarsa topluyormuş falan
Bende var umarım işe yarar 🙈🙈

Silikonlumu dediğin ürün eğer öyleyse arkadaşım aldı ve hiç bir işe yaramadi artı göğsü yara yapmış bebeği öyle emzirmis ve ağzı hep pamukçuk olmuş. Gümüş kalkan daha iyi bence ama evet pahalı olduğu için bende kararsızım alıp almamakla

Silikonlumu dediğin ürün eğer öyleyse arkadaşım aldı ve hiç bir işe yaramadi artı göğsü yara yapmış bebeği öyle emzirmis ve ağzı hep pamukçuk olmuş. Gümüş kalkan daha iyi bence ama evet pahalı olduğu için bende kararsızım alıp almamakla
Bebeği öyle emzirmiş derken. Kalkan ile mi emzirmiş. Kalkan ile emziremez silikon göğüs ucu ile emzirmiş olabilir mi? Benim de arkadasıma hiçbir şey göğüs yarasına çare olmamış kalkanı alıp kullanmaya başlayınca iyileşmiş. Herkesin hikayesi farklı😅

Bebeği öyle emzirmiş derken. Kalkan ile mi emzirmiş. Kalkan ile emziremez silikon göğüs ucu ile emzirmiş olabilir mi? Benim de arkadasıma hiçbir şey göğüs yarasına çare olmamış kalkanı alıp kullanmaya başlayınca iyileşmiş. Herkesin hikayesi farklı😅
Olabilir valla bende pek anlamıyorum tecrübeler konuşsun 🤣🤣🤣

Al benden de okadar ben de unutmak zorunda kaldım diyim ameliyat yaralarını bebek aç süt gelmesi lazim gelmiyor emzirmeye çalışıyorum 3kisinin eli annem ablam görümcem mememde tutturmaya çalışıyorlar hastanede ben uzanmisim ağrım var onlar bebeği doyurmaya ugrasiyolar gulermisin aglarmisin 😅herkes saldırdı meme me ay şimdi düşünüyorum hiç böyle bir rezillik yaşamadım göğüslerim açıktı herkes süt bekliyor mamajoo nün gogus pompasini almıştım bı arkadaşım verdi o gogusumu mahvetti Allah'tan krem lansinoh işe yaradı gogusum doluyor bebek emmiyor elimle sağma ya çalıştım ezmekten canım çıktı şimdi bı kuzenimde Philips avent göğüs pompası aldım iyi oldu geldi busefer çok şükür ay diyorum bu neydi böyle
Bende hayatta emziremem kimsenin yanında annemden bile utanırım derken aynılarını yaşadım resmen dışarda gezdim rezillikti 🫢 hersey bebişler için napalım masallah sütün olmasına cok sevindim. Bende cok cektim bebek emmedi ben beceremedim derken emzik işe yaradı sanırım emmeyi öğrendi sonra da beni emdi darısı senin basına pompa işi beni hiç sarmadı asırı acıtıyor uçları asırı sündürüyor filan gıcık oldum

Kızlar doktoruma sezeryan olmak istediğimi söyledim ama yine de çatı muayenesi yapmak istiyor bi bakayım yine de diyor. Cumartesi kontrole gittiğimde bakıcak 37. Haftada olcam tam o gün. Çok korkuyorum o muayeneden :KK43: çok acılı oluyo diyor herkes. Yaptıran var mı? Bi de sağ bacak aramdaki kemik çok batıyor muhtemelen bebek kafasını oraya dayadı baskı yapıyo sanırım kanala girmeye başlıyo artık 🥹

Kızlar doktoruma sezeryan olmak istediğimi söyledim ama yine de çatı muayenesi yapmak istiyor bi bakayım yine de diyor. Cumartesi kontrole gittiğimde bakıcak 37. Haftada olcam tam o gün. Çok korkuyorum o muayeneden :KK43: çok acılı oluyo diyor herkes. Yaptıran var mı? Bi de sağ bacak aramdaki kemik çok batıyor muhtemelen bebek kafasını oraya dayadı baskı yapıyo sanırım kanala girmeye başlıyo artık 🥹
Yok canım acımıyo rahat bırak kendini kasarsan acır lak diye bakmıyor korkma..olmadı doktoruna dersin biraz korkuyorum oda ona göre bakar muane eder😌

Kızlar ben de şimdi kontrolden çıktım 36 + 0 geçen hafta 2700 gramdı di şimdi 2800 olmuş az gelişmiş dedi haftaya tekrar çağırdı böyle olursa 37+3-4 gibi alırım dedi canım sıkıldı gelişmeyince

Merhabalar, bugün 37 hafta oldum izne ayrıldım sonunda diye sevinirken doktorum bebeği erken alalım dedi. Ben hep adet tarihine göre 39.haftanın içinde alacak sanıyordum. Bebiş önden gittiği için gelişimine bakarak daha erken alacakmış. Biraz da sancı çıktı. Evde iki üç hafta yatıp dinlenirim diye düşünmüştüm halbuki 🥲 ama işin ucunda minik erkeğime erkenden kavuşmak da var tabii ❤️ herkese sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum 🙏🏻

Bence hiç ağrılı değil yani ilişkide de aynı şey bunda da 2 parmak o hissedilen ağrı tamamen stresten

X