- 12 Aralık 2013
- 492
- 865
- 303
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #6.701
Gittim gittim, bir sorun görünmüyor dedi onun dışında da herhangi bir şey söylemedi ben de devlette yaptırdımGittiniz mi sonuç için benim doktor üçlü yapalım dedi ikili de yaptırdım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gittim gittim, bir sorun görünmüyor dedi onun dışında da herhangi bir şey söylemedi ben de devlette yaptırdımGittiniz mi sonuç için benim doktor üçlü yapalım dedi ikili de yaptırdım
Merhaba. Hayatını tabiki de tam anlamıyla bilemediğimiz için belki burda yaptığımız yorumlar sana basit ya da uygulaması mümkün gibi gelmeyebilir o yüzden affına sığınarak konuşayım.Kizlar yardıma ihtiyacım var hamileliğim yeni öğrendiğimde böyle olmuştum en son sonra kesilmişti şimdi tekrar ediyo ağır bı depresyon geçiriyorum buralarda bı arkadaş vardı ona destek olmuştum en son ama şuan çok kötüyüm dualarınıza talibim eşimin ailesi ile ortak iş yapıyoruz bende çalışıyorum iş mi ağır geliyo kafammi bilmiyorum etrafımda ki herkesi kırıp yaraliyorum farkindayim eşim bile dayanamıyor artık bana sinir stres sürekli lastik gibi gerginim dünya yıkılmış altında kalmış gibiyim Allah affetsin yaşamak istemiyorum normalde tam tersi bı insanım ekstra neşeli pozitif güler yüzlü gelecek umudu olan tam bir neşe içinde yaşayan mutlu bı insandım beklemediğimiz bı anda geldi bebek 9 yıl bekar gibiydik eşimle yer içer gezerdik şimdi sorumluluk mu eklendi ne oldu bilmiyorum boğuluyorum çıkamıyorum dualarınıza önerilerinize açığım sosyalleşme şansım yok haftada 6 gün işteyim pazar günü eşimle kahvaltı yada yemeğe gideriz her hafta ama o sırada evdeki işlerim olduğu için dışarıyı kendime zehir ediyorum aynı anda hem ev hem iş hem eş hemde bu kafayla çok zorlanıyorum lütfen dua edin bana çok uzun oldu hakkınızı helal edin
Canımm biz varız bizimle sosyalleşmerak etme hormonların etkisinden böyle olabilirsin. Kendini sıkma. Eğer kötü hissediyorsan eşine söyle ve bir süre işe gitme dinlen. Ortak iş yaptığınıza göre bir süre seni idare edebilirler diye düşünüyorum. O süreçte sana iti gelen ne varsa onu yap. Arkadaşlarınla buluş, ne bileyim dua et , meditasyon yap. Baktın olmuyor psikolojik destek alabilirsin. Çok faydası oluyor.ne olursa olsun Ama bunu. Geçici bir süreç olduğunu unutma. Geçecek merak etme
Merhaba. Hayatını tabiki de tam anlamıyla bilemediğimiz için belki burda yaptığımız yorumlar sana basit ya da uygulaması mümkün gibi gelmeyebilir o yüzden affına sığınarak konuşayım.
Şu anda kabul etmekte zorlansak da (aslında kendim için düşünüyorum bunu) vücudumuz hormonlar tarafından ele geçirilmiş durumda o yüzden sürekli iniş çıkışlarımız olması normal. Hamilelik depresyonu da buna dahil ki bunu hastalık olarak tanımlamışlar.
Aile şirketinde çalışıyorum demişsin herkes sonuçta hamile olduğunu biliyordur. Öncelikle eşinle bu ruh halini paylaşmalısın eminim ki anlayışla karşılayacaktır. Sonra bir süre çalışmaya ara verebilirsin belki ya da evden çalışma gibi durumun varsa bunu değerlendirebilirsin.
Ev işlerini falan hiç düşünme bugün toplasan akşama yine dağılıyor sürekli silinecek süpürülecek yerler yıkanacak çamaşırlar bulaşıklar var asla bitmiyor. O yüzden bir süre salman da bi sakınca görmüyorum (ben 3 aydır böyleyim.) Eve misafir gelir ne derler diye düşünüyorsan da bir süre misafir almayabilirsin ya da onları da sal çünkü herkesin her şey hakkında her zaman bir fikri var. En yakınlarımız olan annelerimizin bile.
Sosyalleşemiyorum vaktim yok, sinirli/gerginim demişsin. Bence en aacilinden bu ortamdan uzaklaşmaya ihtiyacın var. Eşinle romantik birkaç gün geçirebileceğin şehir dışında bir yerlere gitmeni tavsiye ederim değişiklik her zaman iyi gelir. Ama bütün olumsuz düşüncelerini evde bırakmalısın. Sadece anı yaşa.
Şu an her şeyden önemlisi senin fiziksel ve ruhsal sağlığın. Aslında her koşulda hepimiz için geçerli. Bu nedenle her şeyi gözardı edebilmelisin. İşler de hallolur bir şekilde ev de arkadaşlar da.
Eğer ki olumsuz düşüncelerden gerçekten kurtulamıyor ve seni girdap gibi içine çektiğini düşünüyorsan lütfen muhakkak profesyonel bir yardım almayı dene.
Asssssssla yalnız değiliz. Sevdiklerinin seni anlamasını, yanında olmalarını sağla. Birbirimizi reelde görmesek de bizim de varlığımızı unutma![]()
Ne güzel kayınvaliden destekçinmiş. Maalesef biz zorlandığımızı söylemeden dışarıdan birinin bunu anlaması mümkün olmuyor bazen. Bence kendini iyi ifade edebildikten sonra emir vermek gibi gelmez öyle düşünme. İzin almakla iyisini yapmışsın biraz başka şeylere odaklanırsın ama olumsuz düşüncelerini de kafanda tekrarlayıp durma bu süreçte kendine uğraşacak bir şeyler bul.İse ara verdim dün iş arkadaşlarım eltilerim aynı zamanda iş yükü çoğunlukla bende hemde maddi manevi ama destek alamayıp boğuldum onlarlada tartıştım birileri benim hamile olduğumu unutuyo üzerimden yük almıyor diye kayınvalidem sağolsun bu sürede destekcim ama diğerleri tarafından yalnız hissettiriliyorum kimse omzundaki yükleri almiyo hamilelik öncesi zor gelmeyen hatta rutinim olan herşey ağır gelmeye başladı vücut olarak da çok yoruluyorum mukemmelliyetci bı insanım herşeye yetişmeye çalışıyorum ama işteki en ufak problem bile benim çözümünde iyiki varsınız hepiniz size yazmaktan başka yapacak bişeyim yok ailem uzakta Konya'da yaşıyor ruhsal bı çöküntü içindeyim geçmezse yardım almayı düşünüyorum iyiki varsınız Allah razı olsun
Canım çok teşekkür ederim iyiki varsın önerileriniz için de çok sağolun aslında eşim sürekli manevi desteğini hissettiriyo ev işlerini beraber yapıyoruz hafta sonu mutlaka dışarı çıkıyor bebeğe alışveriş yapıyoruz yada herhangi bize iyi gelecek bı aktivite ama bı kaç günlük tatil mümkün değil iş yogunlugundan aileyle iş yapmak çok zor senden büyük olana iş buyuramiyorsun yada şunu yap demek bana zor geliyor en küçük benim bu arada büyüklerime iş buyuruyo gibi oluyorum onlar anlasın bana ağır geleni ustlensinler istiyorum ama sen söylemeden kimse anlamıyor kayınvalidem artık işe gitme gerekirse senin yerine başka birini buluruz sen bebegine odaklan bu kadar yıpranma dedi ama ben yaptığım işi benim gibi kimse yapamaz işler mahvolur diye bunu kabul edemiyorum tabi maddi boyutunda var işin evladım olacak iki maaş girsin eve geleceği için ugrasayim diyorum herşeyi böyle düşünürken boğuluyorum eltilerimle sağolsun bu sana ağır gelir biz yapalım demiyolar ama bı kaç gün izin verdim kendime gitmeyeceğim baktım olmuyor bı destek alıp komple işi bırakabilirim desteğiniz çok önemli benim için su ara güzel bişey duymaya çok ihtiyacım vardı Allah razı olsun![]()
Amin canım teşekkürler hepimiz sağlıkla alalım inşallahHayırlı olsun sağlıkla al evladını kucağına inşallah![]()
![]()
Teşekkür ederim hislerimizde yanılabilceğimizi öğrettilerHayırlı olsunnben de kızımda erkek hissetmiştim. Bunda da kız hissediyordum erkek çıktı
![]()
Bizim kurumda bir arkadaş hamile kalmıştı eşi doktor diye ayarladılar sanırım 28.haftada rapor aldı bir ay raporla idare etti 32.haftada doğum izin aldı. Doğum sonrasında da doğum izni bitişi nereden baksan 4 ay kadar rapor almıştır sonra da ücretsiz izne ayrıldı. Herkes epey söylendi yalnızarkadaşlar aklıma takılan birkaç husus var, 32. Haftadan itibaren doğum iznine ayrılabiliyoruz ya, 31+1 den itibaren mi 32 olarak sayılıyor yoksa 32+1 mi biliyor musunuz? Bir de daha erken rapor alabilme şansımız oluyor mu 24 ya da 28 den sonra mesela?
Tabii ne yaşadığınızı bilemem ama nacizane ne maddi konular ne de iş meseleleri sıkmasın siziİse ara verdim dün iş arkadaşlarım eltilerim aynı zamanda iş yükü çoğunlukla bende hemde maddi manevi ama destek alamayıp boğuldum onlarlada tartıştım birileri benim hamile olduğumu unutuyo üzerimden yük almıyor diye kayınvalidem sağolsun bu sürede destekcim ama diğerleri tarafından yalnız hissettiriliyorum kimse omzundaki yükleri almiyo hamilelik öncesi zor gelmeyen hatta rutinim olan herşey ağır gelmeye başladı vücut olarak da çok yoruluyorum mukemmelliyetci bı insanım herşeye yetişmeye çalışıyorum ama işteki en ufak problem bile benim çözümünde iyiki varsınız hepiniz size yazmaktan başka yapacak bişeyim yok ailem uzakta Konya'da yaşıyor ruhsal bı çöküntü içindeyim geçmezse yardım almayı düşünüyorum iyiki varsınız Allah razı olsun
Canım çok teşekkür ederim iyiki varsın önerileriniz için de çok sağolun aslında eşim sürekli manevi desteğini hissettiriyo ev işlerini beraber yapıyoruz hafta sonu mutlaka dışarı çıkıyor bebeğe alışveriş yapıyoruz yada herhangi bize iyi gelecek bı aktivite ama bı kaç günlük tatil mümkün değil iş yogunlugundan aileyle iş yapmak çok zor senden büyük olana iş buyuramiyorsun yada şunu yap demek bana zor geliyor en küçük benim bu arada büyüklerime iş buyuruyo gibi oluyorum onlar anlasın bana ağır geleni ustlensinler istiyorum ama sen söylemeden kimse anlamıyor kayınvalidem artık işe gitme gerekirse senin yerine başka birini buluruz sen bebegine odaklan bu kadar yıpranma dedi ama ben yaptığım işi benim gibi kimse yapamaz işler mahvolur diye bunu kabul edemiyorum tabi maddi boyutunda var işin evladım olacak iki maaş girsin eve geleceği için ugrasayim diyorum herşeyi böyle düşünürken boğuluyorum eltilerimle sağolsun bu sana ağır gelir biz yapalım demiyolar ama bı kaç gün izin verdim kendime gitmeyeceğim baktım olmuyor bı destek alıp komple işi bırakabilirim desteğiniz çok önemli benim için su ara güzel bişey duymaya çok ihtiyacım vardı Allah razı olsun![]()
Doğru haklısın canım artık kafamı biraz dağıtmam gerekiyor bu kadar düşündükçe de sonu gelmiyor bebeğimi bile unuttum insanlarla uğraşırken haksızlığa uğramış gibi hissediyorum ama artık döndüğümde işler daha farklı olacak tabiNe güzel kayınvaliden destekçinmiş. Maalesef biz zorlandığımızı söylemeden dışarıdan birinin bunu anlaması mümkün olmuyor bazen. Bence kendini iyi ifade edebildikten sonra emir vermek gibi gelmez öyle düşünme. İzin almakla iyisini yapmışsın biraz başka şeylere odaklanırsın ama olumsuz düşüncelerini de kafanda tekrarlayıp durma bu süreçte kendine uğraşacak bir şeyler bul.
Amaaaaaaan hayatımızda her şey mükemmel mi ayol bırak işler de ne olursa olsun. Senden önce nasıl yapıyorlardı veya Allah korusun bir hastalık kaza falan durumun olsa o zaman ne yapacaklar. Yine bir şekilde halledilir. Sen kendine focuslaaaan![]()
En azından onlar manevi desteğini hissettiriyo bu bile yeterli geliyo bazen artık söyledim döktüm içimi dün işten çıkarken birazda hararetli ses yükseltmeli bı konuşma oldu küçük olduğum için kelimelerimi de seçmem gerekiyo malum hem iş hem özel hayatta görüşmek zorunda olduğum biri ama haklısın iş kitlemeyi öğrenmem lazım ben bunu yapamıyorum zorlanıyorum demek lazım konuşurken arada bunları da söyledim önceden söyleseydin nerden bilelim biz dediler 4 aydır hamile olmam dışında sorun yok kendileri hamile olmadığı halde daha az iş yapiyorken zorlandiklarini söylüyorlar birde bana deseydin diye bı çözüm sundu bende getir götür unu yapayım dedi çok yardımcı oldunuz bu kadar yipratmayin kendinizi diyemedimTabii ne yaşadığınızı bilemem ama nacizane ne maddi konular ne de iş meseleleri sıkmasın siziAile işi olduğundan bir şekilde yardımcı olacaklarını düşünüyorum olumlu düşünelim inşallah. Eğer yapmazlarsa da siz söyleyin yani onların sizden iş almasını beklemeyin. Ben bu süreçte bunu anladım. Aile işi değil ama çalıştığım kurumda baktım ki bana verilen ek işleri kimse beni düşünüp de falancaya verelim demiyor. Ben de gidip görüştüm Müdürle ve bu işleri daha uygun olan kişilere vermeleri gerektiğini söyledim. Artık eskisi gibi yoğun gelmiyor. Keşke herkes daha duyarlı olabilse ama kimse kimseye yardımcı olmuyor. Ancak talep edince bir şeyler oluyor. Zaten konuşmuşsunuz döndüğünüzde baktınız aynı devam ediyorlar, elinize evrakı alın masasına bırakın, canım bunu da sen yaparsın.. Gibi. Siz işinizi yapabiliyorken neden bırakasınız. Bu geçici bir durum zaten ücretli izne çok kalmadı inanın ben de o kadar zorlanıyorum ki ama dişimizi sıkmamız lazım biraz gevşemeye çalışın. Biraz serbest bırakınca 'aa böyle de oluyormuş' diye insan şaşırıyor ve kendini ne kadar sıktığına inanamıyor.
Eşin ve kaynananın destek olması çok güzel bir şey. Bu oldukça diğer sorunlar çözülür inşallah içinizi ferah tutun.
Kızlar gebeyken gaz sancısını için ne yapabiliriz ya. Dün Ankarada hava buz gibiydi akşam bi dışarı çıktık eşimle. Aşırı üşümüştüm. Gece de ağrıdan uyuyamadım resmen. Sol alt yan tarafım aşırı ağrıdı sabah 8 e kadar. Kendimce gaz sancısı diye yorumladımbi defa daha aynı yerde aynı ağrı olmuştu acilde gaz demişlerdi çünkü. Suya kimyon kat iç falan dedi arkadaşım ama bi de size sorayım dedim
Oy sağol kuzucum hemen yapıyorum valla. Doktor bi tane ilaç önermiş. Solgar psyllium diye. İnternette baktım bağırsakları düzenliyormuş ama gebelerin kullanması sakıncalıymış. O yüzden onu almak istemedim. Doktoruma da haliyle ben bunu kullanmak istemiyorum güvenmedim diyemedim. Eşime dedim ki gelirken eczaneden probiyotik al. Doktorun dediğini alacağız diye tutturduKimyon+zencefil çayı rahatlatır bacım. Hamilelik başında öyle çoktu ki gaz şikayetim. Bana iyi gelmişti. Bi de yün korsem var. Onu kullandım. Üşüme hissi olmasa da demek üşüyordum ki onu takınca gaz olayı azalıyordu. Sana da geçmiş olsun![]()
Geçmiş olsun canım ladynin dediği gibi kimyon iyi geliyor. Bir de ayaklarını ve karnını sıcak tut o da çok rahatlatıyor. Çok geçmiş olsun.Kızlar gebeyken gaz sancısını için ne yapabiliriz ya. Dün Ankarada hava buz gibiydi akşam bi dışarı çıktık eşimle. Aşırı üşümüştüm. Gece de ağrıdan uyuyamadım resmen. Sol alt yan tarafım aşırı ağrıdı sabah 8 e kadar. Kendimce gaz sancısı diye yorumladımbi defa daha aynı yerde aynı ağrı olmuştu acilde gaz demişlerdi çünkü. Suya kimyon kat iç falan dedi arkadaşım ama bi de size sorayım dedim
Yok canım daha değil ama başlıyoruz artık. Sadece kendime 1 takim lohusa pijaması aldım. Onun dışında bir şey almadım henüz. Annemlerin yanına gidiyorum yarın. Kayınvalidem git gel de gidip bebeğe bir şeyler alalım kıyafet ne lazımsa, onları siz almayin dedi sağolsun. Onunla alacağız. Babamla annem de durmaz zaten cinsiyeti de öğrendik ya artık alır dururlar. Biz de eşimle park yatak, bez, şampuan, losyon falan alacağız. Kızımdan da kalan bir sürü zıbın, takım falan var. Kıyıp da bir yere vermedim belki bir daha olur diye. Öyle yani. Liste yapıyorum aklıma geldikçe alinacaklari. Eşimle aydan aya halledeceğiz.Bebek alışverişine başladınız mı?ben artık yavaş yavaş kıyafetlerini almayı düşünüyorum.
Hayır 3. BuEvet gittim bugün kalp atışını görünce dr da bir sıkıntı görünmüyor deyince hareketleri sormadım. Son günlerde karıncalanma hissi oluyor, sanki bebek içerde bir yerden bir yere kayıyor gibi bi his algılıyorum, bunlar rahatlatmıştı beni kontrol öncesi. Senin ilk gebeliğin mi? Benim ilk gebelikte böyle hislerim olmamıştı tekmeler hissediyordum direkt![]()
Gerçekten anlayışsız tiplermiş bu durumda bence hiç acımadan kitleyinDoğru haklısın canım artık kafamı biraz dağıtmam gerekiyor bu kadar düşündükçe de sonu gelmiyor bebeğimi bile unuttum insanlarla uğraşırken haksızlığa uğramış gibi hissediyorum ama artık döndüğümde işler daha farklı olacak tabi
En azından onlar manevi desteğini hissettiriyo bu bile yeterli geliyo bazen artık söyledim döktüm içimi dün işten çıkarken birazda hararetli ses yükseltmeli bı konuşma oldu küçük olduğum için kelimelerimi de seçmem gerekiyo malum hem iş hem özel hayatta görüşmek zorunda olduğum biri ama haklısın iş kitlemeyi öğrenmem lazım ben bunu yapamıyorum zorlanıyorum demek lazım konuşurken arada bunları da söyledim önceden söyleseydin nerden bilelim biz dediler 4 aydır hamile olmam dışında sorun yok kendileri hamile olmadığı halde daha az iş yapiyorken zorlandiklarini söylüyorlar birde bana deseydin diye bı çözüm sundu bende getir götür unu yapayım dedi çok yardımcı oldunuz bu kadar yipratmayin kendinizi diyemedimbana çözüm diye sundukları şey bana yardımcı bile olmuyor onlarda bunu yaparken bak işte yardım ediyoruz ya diyorlar geçen hafta pazar gunude çalışmak zorunda kaldık öğlen yemeğine çıkamadım en son açlıktan bayilcam deyim bıraktım asla kimse sen hamilesin artık aç kalma yemeğe git demedi yada pazar günü sen çalışma zaten az işler biz yaparız diye bı yardım gelmedi ben açlıktan ölüyorum deyip yeter diye cikistim işine gücüne başlarım hamileyim ben diye ama bu cikismami bizim huzurumuzu bozuyosun seni çekmek zorunda değiliz dediiler kırıldım da kırıldım anliyacaginiz en son cikarkende çok fazla kırdım icimdikileri döküp çıktım
Ohooo ben bir yenidoğan kıyafet ve lohusa geceliği almadım neredeyse doğuma hazırımBebek alışverişine başladınız mı?ben artık yavaş yavaş kıyafetlerini almayı düşünüyorum.
Doğru haklısın canım artık kafamı biraz dağıtmam gerekiyor bu kadar düşündükçe de sonu gelmiyor bebeğimi bile unuttum insanlarla uğraşırken haksızlığa uğramış gibi hissediyorum ama artık döndüğümde işler daha farklı olacak tabi
En azından onlar manevi desteğini hissettiriyo bu bile yeterli geliyo bazen artık söyledim döktüm içimi dün işten çıkarken birazda hararetli ses yükseltmeli bı konuşma oldu küçük olduğum için kelimelerimi de seçmem gerekiyo malum hem iş hem özel hayatta görüşmek zorunda olduğum biri ama haklısın iş kitlemeyi öğrenmem lazım ben bunu yapamıyorum zorlanıyorum demek lazım konuşurken arada bunları da söyledim önceden söyleseydin nerden bilelim biz dediler 4 aydır hamile olmam dışında sorun yok kendileri hamile olmadığı halde daha az iş yapiyorken zorlandiklarini söylüyorlar birde bana deseydin diye bı çözüm sundu bende getir götür unu yapayım dedi çok yardımcı oldunuz bu kadar yipratmayin kendinizi diyemedimbana çözüm diye sundukları şey bana yardımcı bile olmuyor onlarda bunu yaparken bak işte yardım ediyoruz ya diyorlar geçen hafta pazar gunude çalışmak zorunda kaldık öğlen yemeğine çıkamadım en son açlıktan bayilcam deyim bıraktım asla kimse sen hamilesin artık aç kalma yemeğe git demedi yada pazar günü sen çalışma zaten az işler biz yaparız diye bı yardım gelmedi ben açlıktan ölüyorum deyip yeter diye cikistim işine gücüne başlarım hamileyim ben diye ama bu cikismami bizim huzurumuzu bozuyosun seni çekmek zorunda değiliz dediiler kırıldım da kırıldım anliyacaginiz en son cikarkende çok fazla kırdım icimdikileri döküp çıktım
Ben baya gördükçe gördükçe aldım 6 aya kadar hazırızBebek alışverişine başladınız mı?ben artık yavaş yavaş kıyafetlerini almayı düşünüyorum.
Ben neyi kaçırdim ne konuşuyorsunuz neyi az yememiz gerekiyor? Valla tatlı tuzlu ne bulursam yiyorum. Çikolata zararlı miymiş?Çok aşırı çekerse bende nefsim körelsin diye yerim kendimi de o kadar strese sokamam yaniyaaaa ne tatlııı
evet evet sıkmadan bir düzene oturtarak yapmak kaçırdığın zamanlarda diğer öğünle telafi etmek şeklinde ilerleyebiliriz Napalım geçici bir süreç nasıl olsa emzirirken bol bol yeriz
![]()
Ben de aynı senin kadar hissediyorum canım, 18. Haftadayim ilk gebeliğim. bir hafta önce falan daha net hissetmiştim sanki ama sonra hiç hissetmedigim için bebek hareketi olmayabilir diye düşünmeye başladımSlm kızlar tam 17 haftam bitti ama ben hala hareketleri hissetmiyorum nedenli üçüncü gebeliğim diğer ikisinde 16 haftada kanat çırpışı şeklinde başlamıştı 17 haftada minik vuruşları hissediyordum bunda inceden bi karınca geziyo hissi var ama eminde değilim sizde nasıl bu durum