• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Gerçekten anlayışsız tiplermiş bu durumda bence hiç acımadan kitleyin 😁 Ben de önceden hiç yapamazdım ama benim canım biraz tatlıdır zaten gebelik çok yorduğundan kendime kıyamadım iş kitlemeye başladım. Normalde evde eşim çoğu şeye elini sürmez ona da kitlemeye başladım. Nasıl bir işiniz var bilmiyorum ama belki sizin yaptığınız işleri sahiplendiğinizden o kadar iyi yapacaklarını düşünmüyorlardır o yüzden getir götür yapalım falan demişlerdir. En azından yapabilecekleri işleri verirseniz, sen yap ben kontrol ederim derseniz alışmaya başlayabilirler. Yoksa insan kaldıramıyor haklısınız :(
Sanki iş yükünü bı başkasına yükleyince hakkına giriyomusum gibi geliyo eşim evde iş yapar sağolsun ama bı iki gündür evdeyim benim işlerim onlara kaldı mesela demekki yapabiliyomusunuz neden madem bana yardımcı olup daha iyi çalışmamı saglamadiniz dimi ben hepten gidersem iş size kalacak zaten şimdi mesai üstüne mesai yapacaksınız asıl illa bunumu yapayım 😂

Canım psikoterapi öneririm online da oluyor. Ben gebelikten çok önce başlamıştım stresimi gideremiyordum anne olmaya hazır hissetmiyordum çok faydasını gördüm hala 2 haftada 1 görüşüyorum kendime yaptığım en güzel yatırım doğum sonrası da devam ederim sanırım. 💞
İstiyorum canım destek almayı bu şekilde daha fazla sürerse dayanamam zaten teşekkür ederim önerin için ❤️

Arkadaşlar merhaba, bayagidir giremiyorum yazamıyorum, nasıl gidiyor gebelikleriniz inşallah herkes iyidir. Ben 18. Haftadayim artık. Mide bulantilarim bitti diyemeyeceğim, çiğ domates gibi asidik yiyecekle, başta su olmak üzere sıvı şeyler, soğan ve sarımsak hala günümü mahvediyor. Demir ilacı kullanıyorum buna rağmen bağırsaklarım iyi çalışıyor maşallah ama tedirgin oluyorum kabız olmak sanki daha yaygın gebelikte o yüzden anormal bir
Demir ilaci kabız da yapar ishalde, markasına göre değişiyor, kullanma sürecine göre değişir bende kabız ishal gidip geliyorum, kimsenin düz kabız olarak gitmez

Ay gastrit var mı ya en nefret ettiğim bende 19.haftadayim afedersiniz ama gegirme meselesi hıc gecmedi, sivilar, sebzeler, meyveler daha da arttırıyor, rahat yiyecek bir şey bulamıyorum 🤷🏻‍♀️

Bebek alışverişine başladınız mı?🥰ben artık yavaş yavaş kıyafetlerini almayı düşünüyorum.
En yakın arkadaşımın bebeği bir yaşında. Resmen çocuğum nasipli çıktı bi anda her şeyi oldu diyebilirim 😀 anne yanı beşik, puset, oto koltuğu , reflğ yastığı, babybjörn ve dünya kadar kıyafet var şu an elimde 😀😀 ben de dayanamayıp inditex indiriminden bi sürü şey aldım ama 0-1 ay çok az şey alınması lazımmış niye o kadar şey aldım hiç bi fikrim yok 😀 almasam iyiymiş. Dün de philipsin biberonları indirimdeydi onlardan aldım 😀 bi de bime oioi mama tabağı gelmişti ondanlar almıştım 😀 şimdi sayınca ne kadar çok şeyi tamamlamışım dedim kendi kendime 😀😀 ilk çocuk diye böyle bence bak ikinci kez anne olanlara ne kadar rahatlar 😀😀

Demir ilaci kabız da yapar ishalde, markasına göre değişiyor, kullanma sürecine göre değişir bende kabız ishal gidip geliyorum, kimsenin düz kabız olarak gitmez

Ay gastrit var mı ya en nefret ettiğim bende 19.haftadayim afedersiniz ama gegirme meselesi hıc gecmedi, sivilar, sebzeler, meyveler daha da arttırıyor, rahat yiyecek bir şey bulamıyorum 🤷🏻‍♀️
Demir ilacinin ishal yaptigini bilmiyordum ben hep kabız yapar sanıyorum. İshal olmadım ama rahat gidiyor bakalım benim de bir kabiz bir ishal gibi mi olacak. Gastrit mi nedir bilmiyorum canimm ama midem agzimda gibi rahatsız edici bir bulantı oluyor.

Demir ilacinin ishal yaptigini bilmiyordum ben hep kabız yapar sanıyorum. İshal olmadım ama rahat gidiyor bakalım benim de bir kabiz bir ishal gibi mi olacak. Gastrit mi nedir bilmiyorum canimm ama midem agzimda gibi rahatsız edici bir bulantı oluyor.
Ay ishal yapar hem de çok pis yapıyor neyse için kalkmasın anlatmayayim hıc 😂
Gastrit ya gebeliğe bağlı gelişiyor midede ne varsa boğazda ve sürekli geğirme hissi sürekli bı rahatsızlık 😏

Sanki iş yükünü bı başkasına yükleyince hakkına giriyomusum gibi geliyo eşim evde iş yapar sağolsun ama bı iki gündür evdeyim benim işlerim onlara kaldı mesela demekki yapabiliyomusunuz neden madem bana yardımcı olup daha iyi çalışmamı saglamadiniz dimi ben hepten gidersem iş size kalacak zaten şimdi mesai üstüne mesai yapacaksınız asıl illa bunumu yapayım 😂
Bacım maalesef hak verilmiyor, alınıyor. Ağlamayana mama yok. İnan şu an kendi hayatımda yaşadığım, tam da bu.

Durduğun yerde kimse al bunun hakkın, yada senin şuna ihtiyacın var bu böyle olsun demiyor. İnsanları biraz biz buna alıştırıyoruz. Herseyi yüklenmek, söylenmeden görev yapmak.. sonra bak sorgulayınca da sanki sorun bizde gibi tepki alıyoruz, kötü oluyoruz.

Ama ben göze aldım. Kendini düşünmeyi bencillik sanırdım. Önce aile, önce toplum sonra birey gibş düşündürdüm. Oysa değil. Önce ben iyi olacağım ki cevreme de faydam olsun. İnsana benim yaşlarımda bi aydınlanma geliyor. Özdeger farkındalığı. Kendini dinle. İhtiyaçlarına önem ver. Yanında destekçin insanlar da varsa ne güzel, kendini doğru anlattığında yardım da alırsın. İns her şey güzel olacak 💙

Hem de nasıl ishal yapıyor. Anamızı ağlatıyor :KK53:
Senin düzenini demek çok bozmamış. Güzel.

Bana da özellikle akşam bu saatlerde bi geğirme geliyor. Her gaz çıkarmada, midem de bulanıyor sanki yediklerim ağzıma gelecek.🤢 Sanki kusmayı tetikliyor gibi. Az önce namaz kıldım. Ha kustum kusuyorum diye zorla bitirdim.

Hayır 3. Bu
ilkini 16 ikinciyi 14. Haftada hissetmiştim bunu da yine 13 14 TE hissetmeye başladım ama sonradan hiç hissedemez oldum o yüzden meraktayım zaten
İnan bacım aynı şeyi yaşıyorum. :110:Bi hafta on gün önce daha net ve çok hissediyordum. Bir süredir sanki hiç hareket yok. Devamlı kendimi dinliyorum. Uzanıp yatağa elim karnımda gözlerim kapalı odaklanıyorum ama yok bi şey hissetmiyorum.

Bi ara evham geldi, bi şey mi oldu diye ama gebelik belirtileri devam hani. Bulantı, midede gaz, geçen haftalar sonra ilk kez zeytin yedim misal birkaç tane, midem cayır cayır.. vajinal akıntı, göğüs ucu hassasiyeti.. Sonra dedim ki kötü bir şey olsa başka belirtiler olur kanama, farklı tür ağır sancı ve ağrılar. Böyle düşününce, kendimi telkinle olduğuma kanaat getirdim... İyiyim. Bebeğim de iyi. :anneadayı:

14ünde randevum var. Endişelerim beni yönetmeyecek arada Dr a gitmeyeceğim diye karar aldım.

İstiyorum canım destek almayı bu şekilde daha fazla sürerse dayanamam zaten teşekkür ederim önerin için ❤️
Durumunuzu tam olarak bilmiyorum ama bana normalde diğerlerinden fazla iş verildiği için artık bunu iş yıkmak olarak göremiyorum :) Gebelikten önce böyleydi ses etmiyordum. Siz de mesajlarınızda iş yükünüzün fazla olduğunu yazdığınızdan öyle dedim yoksa tabii öteki türlüsü hakka girmek olur.

Hem de nasıl ishal yapıyor. Anamızı ağlatıyor :KK53:
Senin düzenini demek çok bozmamış. Güzel.

Bana da özellikle akşam bu saatlerde bi geğirme geliyor. Her gaz çıkarmada, midem de bulanıyor sanki yediklerim ağzıma gelecek.🤢 Sanki kusmayı tetikliyor gibi. Az önce namaz kıldım. Ha kustum kusuyorum diye zorla bitirdim.
Ay ishal yapar hem de çok pis yapıyor neyse için kalkmasın anlatmayayim hıc 😂
Gastrit ya gebeliğe bağlı gelişiyor midede ne varsa boğazda ve sürekli geğirme hissi sürekli bı rahatsızlık 😏
Kızlar peki kaşıntı konusunda ne düşünüyorsunuz neden oluyordur ya, batma kaşıntı ciltte rahatsızlık gibi ama kızarıklık felan yok. Oluyor mu sizde kaşıntı, gebelikle ilgisi var mıdır?

Kızlar peki kaşıntı konusunda ne düşünüyorsunuz neden oluyordur ya, batma kaşıntı ciltte rahatsızlık gibi ama kızarıklık felan yok. Oluyor mu sizde kaşıntı, gebelikle ilgisi var mıdır?
Karnın basenlerin gibi kilo aldığın yerlerde mi kaşıntı, yoksa tüm vücutta mı ?

Geçen kimdi burada bi arkadaş da kaşıntıdan muzdaripti. Dr krem vermişti. İsmini hatırlayamadım.

O zaman da söylemiştim. Yeğenime hamileyken yengemin tüm vücudunda bi kaşıntı başlamıştı. Karaciğer enzimlerinde bir şeyler yüksek çıktı tahlillerde. Safrayla bağlantılıymış. Doğumdan hemen sonra safra kesesini aldırdı.

Dr a görünmeden emin olmak mümkün değil yani. Belki bi alerjidir belki farkı bi şey 🤷‍♀️

Göğsüm ve yanlarim.acayip kaşınıyor kuruluktan kızarma falan yok özellikle gogsumu koparasim geliyor tatlı badem yağı sürünce iyi hemen geçiyor surmezsem atlarsam falan çok kasiniyor

Karnın basenlerin gibi kilo aldığın yerlerde mi kaşıntı, yoksa tüm vücutta mı ?

Geçen kimdi burada bi arkadaş da kaşıntıdan muzdaripti. Dr krem vermişti. İsmini hatırlayamadım.

O zaman da söylemiştim. Yeğenime hamileyken yengemin tüm vücudunda bi kaşıntı başlamıştı. Karaciğer enzimlerinde bir şeyler yüksek çıktı tahlillerde. Safrayla bağlantılıymış. Doğumdan hemen sonra safra kesesini aldırdı.

Dr a görünmeden emin olmak mümkün değil yani. Belki bi alerjidir belki farkı bi şey 🤷‍♀️
Tüm vücudumda kaşıntı batma hissi oluyor ya hiç hoş bir şey değil. Yengen dahiliye bölümüne mi gitti peki? Pazartesi dahiliyeden randevu aldım bakalım aynı durumsa doğuma kadar yapacak bişi yok sanırım, umarım cilt kurulduğundan kaynaklaniyordur, tamam teşekkürler 😔

Merhaba ben de öğretmenim. Tahmini doğum 7 ağustos civarı görünüyor. 23 temmuz 37 hafta doluyor. Mecburi 37de izin başlatmam lazım. 23 Temmuzdan sonra geriye 13 hafta mı doğum iznim kalacak. Yani ben 23 ekimde mi işe başlamalıyım?
Yaz tatilinde zaten idari izinliyiz fakat doğum izni başlıyor her halükarda değil mi? Bir de Bebeğimle en uzun emzirme sürecini geçirmek için ne zaman izne ayrılmam mantıklı olur? Çok teşekkür ederim :KK200:
Şöyle hesap yaparsanız kafanız karışmaz. Doğum öncesi izin 8 hafta doğum sonrası izin 8 haftadır. Toplam 112 gündür. Doğum tarihinden itibaren dopum sonrası izniniz başlar. O biraz şans şöyle diyelim 37de ayrıldınız 37+1 de doğum yaptınız. 1 gün doğum öncesinde kullanmış 111 günü doğum sonrasına bırakmış oluyorsunuz. Mesela 32 de ayrıldınız. 38 de doğum yaptınız 49 günü kullandınız doğum sonrasına 63 gününüz kaldı böyle hesaplayın. Yaz tatiline denk geliyor olması kötü olmuş gerçekten 37 olunca mecbur ayrılmanız gerekiyor çünkü. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah❤️

Tüm vücudumda kaşıntı batma hissi oluyor ya hiç hoş bir şey değil. Yengen dahiliye bölümüne mi gitti peki? Pazartesi dahiliyeden randevu aldım bakalım aynı durumsa doğuma kadar yapacak bişi yok sanırım, umarım cilt kurulduğundan kaynaklaniyordur, tamam teşekkürler 😔
Dahiliye bakar.

O alerjiden dolayı krem alan arkadaş kimdi ya? Bi türlü hatırlayamadım. Belki seninki de öyle bi şeydir.

İnan bacım aynı şeyi yaşıyorum. :110:Bi hafta on gün önce daha net ve çok hissediyordum. Bir süredir sanki hiç hareket yok. Devamlı kendimi dinliyorum. Uzanıp yatağa elim karnımda gözlerim kapalı odaklanıyorum ama yok bi şey hissetmiyorum.

Bi ara evham geldi, bi şey mi oldu diye ama gebelik belirtileri devam hani. Bulantı, midede gaz, geçen haftalar sonra ilk kez zeytin yedim misal birkaç tane, midem cayır cayır.. vajinal akıntı, göğüs ucu hassasiyeti.. Sonra dedim ki kötü bir şey olsa başka belirtiler olur kanama, farklı tür ağır sancı ve ağrılar. Böyle düşününce, kendimi telkinle olduğuma kanaat getirdim... İyiyim. Bebeğim de iyi. :anneadayı:

14ünde randevum var. Endişelerim beni yönetmeyecek arada Dr a gitmeyeceğim diye karar aldım.
Çok ilginç gerçekten benim de randevum var 12 sine ama devlete aldım kendi Dr u. Amniyo sonrası gelirsin demişti amniyodan vazgeçince detaylj sonrası gideyim yaptırıp diye düşündüm ama maalesef erkene tandevu bulamadım 5 hafta sonraya ancak ayarlayabildim o da tam sınırda oluyor 23+ da olacağım. Bu sebeple öncesinde bir giderim artık 20 sinde gebe izlem var onu beklesem mi gitsem mi bilemedim

Arkadaşlar merhaba, bayagidir giremiyorum yazamıyorum, nasıl gidiyor gebelikleriniz inşallah herkes iyidir. Ben 18. Haftadayim artık. Mide bulantilarim bitti diyemeyeceğim, çiğ domates gibi asidik yiyecekle, başta su olmak üzere sıvı şeyler, soğan ve sarımsak hala günümü mahvediyor. Demir ilacı kullanıyorum buna rağmen bağırsaklarım iyi çalışıyor maşallah ama tedirgin oluyorum kabız olmak sanki daha yaygın gebelikte o yüzden anormal bir durum var mı diye düşünüyorum. En önemlisi kaşıntı batma hissi gibi cildimde sorunlar yasiyorum. Gece uykuya dalmakta zorlanıyorum bu yüzden. Böyle bir durum yaşayan var mı? İnternette okuduğum kadarı ile karaciğerde safra ile ilgili bir sorunda da kaşıntı sebeplerinden biri olabiliyormuş ve ihmal edilmemesi gerekiyormuş. Cildim kuru zaten hep kuruydu ama daha da mi kurudu yoksa başka bir sorun mu var çok tedirginim, pazartesi önce dahiliye sonra gebelik kontrolume gideceğim.

Ben neyi kaçırdim ne konuşuyorsunuz neyi az yememiz gerekiyor? Valla tatlı tuzlu ne bulursam yiyorum. Çikolata zararlı miymiş?

Ben de aynı senin kadar hissediyorum canım, 18. Haftadayim ilk gebeliğim. bir hafta önce falan daha net hissetmiştim sanki ama sonra hiç hissetmedigim için bebek hareketi olmayabilir diye düşünmeye başladım
Şeker ve karbonhidrat uzak dur dedi meyve sayılı tüket şekerden dolayı dedi doktor. En azından şeker yüklemesine kadar dikkat edeceğim bende 19. Haftam 7 kg aldım biraz hızlı gidiyor dşye kızdı aslında yediklerime de dikkat ediyorum ama anlamadım.

Dahiliye bakar.

O alerjiden dolayı krem alan arkadaş kimdi ya? Bi türlü hatırlayamadım. Belki seninki de öyle bi şeydir.
Ben ben 😅😅

Benim vücudumda döküntüler de oldu onlara baktı cildiyeye gittim baktı direk alerjik bu dedi
Dedim hocam karaciğer vs onlar bu ayda olmaz son 3 ayda olur endişelenecek bir şey yok dedi krem verdi ama geçti çok şükür fazla kremleri de kullanmadım hatta belki stres sıkıntı vs de yapıyordur yada o sırada yediklerimiz de etkiliyor olabilir

Back
X