2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Güzellerim selam umarım bebişler ve sizler iyisinizdir. 🙏🏻🤍🎈

Bizim günlerimiz uykusuz ağrılı geçiyor. Doğum öncesi topallamaya başlamıştım ben hala geçmedi topallıyorum merdiven inemiyorum . Sezeryandan çekmedim bu ödemden topallamadan çektiğim kadar mahvetti beni. Ayaklarım balon gibi. Bana 5. Günden korse önerdi doktorum bı de bunlar yetmez gibi korseyle uğraşıyorum ama iyi toparlıyor bence sizde üşenmeyin kullanın 2 farkli beden aldım ben . Sezeryan oldum biliyorsunuz doktorum belden sarılır değil giyilebilir önerdi bana. Giymesi biraz zor ama kullandıkça etkisini görüyorum.

Bu arada güncelleme yapmak isteyenler beni etiketleyebilir kendinize ve bebitolara iyi bakın 🌸🌸🌸🙏🏻

Link atar mısın canım 😍

34 haftamdayım aynı şekilde sağ düz yatamıyorum yatmaya çalışıyorum nefes alamıyorum tıkanıyorum. Artık sol taraftada yatamıyorum gece 4 5den sonra dalıyorum 8 gibi kalkıyorum oğlum servisle okula gidiyo onu hazırla et derken şahtım kayıyor.az kaldı diye diye teselli ediyorum çok sıkıldım. hamileliğini özleyenlere şaşırıyorum 🙄
Valla çok zordu evet ben özlemedim valla 5gun oldu yok ne sağa dön ne sola nefes alamiyn yesen bı dert yemesen ayrı dert hamilelik zor bazilari goruyrm internette prenses gibi valla hiç anlamadım ben

Bende spinal oldum

Ameliyathaneye girince telaslandim sedasyon istedim hemen verdiler öyle belden iğneyi yaptılar orda korkunca snrasi aktı gitti zaten bebeği alınca görüyorsun falan yanına veriyolar snra gene uyku modunda oluyorsun korkarsan sedasyon iste aklında olsun
Ay bende cok korkuyorum belden iğne olayından. Gecen hafta ciger geliştirici igne oldum 2 doz yerimden zıpladım olurken hemsire zor tuttu. (Hamilelik boyunca progestan olduğum için etim sertlesti igneyi zor oluyorum çünkü) kipirdarim kesin ben diyorum. Sedasyon dediğiniz sakinlestirici mi? Nasil hissettiriyo olunca

Ay bende cok korkuyorum belden iğne olayından. Gecen hafta ciger geliştirici igne oldum 2 doz yerimden zıpladım olurken hemsire zor tuttu. (Hamilelik boyunca progestan olduğum için etim sertlesti igneyi zor oluyorum çünkü) kipirdarim kesin ben diyorum. Sedasyon dediğiniz sakinlestirici mi? Nasil hissettiriyo olunca
Yani yarı baygiin gibi oluyorsun anlamiyorsun olanı hissetmiyorsun

Yani yarı baygiin gibi oluyorsun anlamiyorsun olanı hissetmiyorsun
Aşkım beni yanlış anlama da senin mesajları okudukça tedirginlik seviyem artıyor açıkçası 🤣 bir sure buraya girmeyi düşünmüyorum hatta doğum yapana kadar en azından. Sadece senin değil tabi grupta bazı insanların yazdıkları çok ciddi rahatsız ediyor en azından beni. Hem tüm süreç boyunca ay pozitif hikayeler dinleyelim diyip, hemde işin sonunda yaşadıkları en ufak kötü şeyde inanilmaz yazılar yazan insanları görüp ister istemez okuma durumunda kaldığımı ve hatta inanilmaz etkilendiğimi farkettim o yüzden daha da gelmem 🤣

Merhaba, benimki de hep öndeydi bazen 2 bazen 3 hafta ama biz şu an 38+4’teyiz 39’da da sezaryenle alınacak (benim tercihim), beklese büyük ihtimalle 40’ı da bulurdu demişti doktorum :) yani önden gitmesi kafa ölçümü göbek çevresi filan onunla ilgili, doğum tarihini etkileyen bir şey değil genelde
Ay içimi rahatlattın canım ya 😊 inşallah dediğin gibi olur 🙏

Kızlar özel sektörde babalık izni 5 gün değil mi? Eşimin iş yerindeki ik ısrarla 3 gün demiş de, mevzuata da baktık 5 gün yazıyor, sizin eşleriniz nasıl yapacak?
canım özel sektörde muhabesebeciyimm mali müşavirimize özellikle sordum 5 iş günü oldgunu söyledi dogum cumartesi olursa o günde sayılcak sekilde cumartesi pazartesi salı çarsamba perşembe babalık izninde olucaklar

Kızlar merhaba.
Kasım annelerindeydim ama sanırım bu gidişle ekim annesi olacağım🫣
Çünkü bebeğim 3-4 hafta önden gidiyormuş. Normalde 32 haftaya gireceğim ama 35 haftalık çıkıyor 🙄
Gebelik şekeri çıktı insülin kullanıyorum. Şu an normal her şey doktorum şekerin iyiye gidiyor dedi. Ondan dolayı değil önde gitmesi diyor. Yapılı bi bebek olacakmış. Kilo almadım desem yeridir hatta veriyorum daha da. O yüzden diyetisyene yönlendirdi biraz kilo almam için🤦‍♀️
Her şeyimi hazırladım o yüzden. Erken gelme durumuna göre ne olur ne olmaz. Başına gelen duyan var mı böyle bişey kızlar :KK35:

Hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inşallah da 🙏
Merhaba, bende 34+6 yım bugün. Sürecimiz çok benzer. Benim bebeğimde 4 haftaya yakın önde gidiyor. İnsülin de kullanıyorum, şeker çıktı. Dün gittim kontrolde bebek 3400 gram çıktı, şok oldum. Bana da her an gelebilir diyor. Bende çok az kilo aldım ama bebek iri gerçekten. Başından beri hep önden gitti. Çok meyve yememeye çalış bence. Beni korkutuyor açıkcası kilosu bebeğin.

Aşkım beni yanlış anlama da senin mesajları okudukça tedirginlik seviyem artıyor açıkçası 🤣 bir sure buraya girmeyi düşünmüyorum hatta doğum yapana kadar en azından. Sadece senin değil tabi grupta bazı insanların yazdıkları çok ciddi rahatsız ediyor en azından beni. Hem tüm süreç boyunca ay pozitif hikayeler dinleyelim diyip, hemde işin sonunda yaşadıkları en ufak kötü şeyde inanilmaz yazılar yazan insanları görüp ister istemez okuma durumunda kaldığımı ve hatta inanilmaz etkilendiğimi farkettim o yüzden daha da gelmem 🤣
Ya sen de beni yanlış anlama bak zaten ben de daha doğurmadım ve ilk doğumum olacak. Öyle planlı sezeryan da değil, ne yaşıcam acaba diye merak etmekle geçiyor günlerim şu ara:) Ama fark ettiysen herkesin ama herkesin hikayesi birbirinden bambaşkaydı burada, benzerlik bile yoktu. O yüzden süreçteki okuduğun duyduğun şeyi hiç sallamamaya çalış, seninkinin ne iyisiyle ne kötüsüyle benzerliği olmayacak. Tek benzerlik işin sonu:) o bebek bir şekilde çıkacak ve senin kucağına gelecek herşey bitecek. yüz yıllardır milyarlarca insanın yaptğını hatta tarlalarda bile doğurduğunu düşün, beni rahatlatan tek düşünce bu:)

Kizlar sezaryen sonrası sütü hemen gelen oldu mu? Süt gelene kadar ne yaptiniz hemen acıkmış oluyo mu bebek? Mama kullandiysaniz ne kullandınız marka vs.. mamayi nasıl yaptınız hastanede? Kantinden sıcak su alırız diyen var kantindeki su kirecli musluk suyu oluyo kettle mı götürdünüz ?
Alt açma örtüsüne bile sasiriyo annem şuan neler çıkmış bizim zamanimizda yoktu diye hic bisey hatirlamiyo dogumla ilgili. Şekerli su verdiler size sütüm gelene kadar diyo
Hemen gelenlerinde oluyo gelmeyenlerinde siz ufak boy mama ve kaşık biberon koyun. Varsa termosa sıcak su bulundurabilirsiniz gerçi özellerde bebekle ilgileniyolar süt gelmezse hiç onlar besliyor. benim annemle kvlidem hurma yalatmışlardı ben odaya gelince de zaten sütüm hemen gelmişti çok şükür.

Bende spinal oldum

Ameliyathaneye girince telaslandim sedasyon istedim hemen verdiler öyle belden iğneyi yaptılar orda korkunca snrasi aktı gitti zaten bebeği alınca görüyorsun falan yanına veriyolar snra gene uyku modunda oluyorsun korkarsan sedasyon iste aklında olsun
Sedasyon ne ve ne işe yarıyor?

Sedasyon ne ve ne işe yarıyor?
Dünya nimetlerinden mutis bisey canım. Damar yolu açıldığında ameliyathanede yada asansörde genelde sakinleşmesi açısından hastaya bir ufak iğne yaparlar. Kafası gerçekten hiç bir alkolün yapmadığı hoslugu veriyor 🤣

Dünya nimetlerinden mutis bisey canım. Damar yolu açıldığında ameliyathanede yada asansörde genelde sakinleşmesi açısından hastaya bir ufak iğne yaparlar. Kafası gerçekten hiç bir alkolün yapmadığı hoslugu veriyor 🤣
Alkol hiç kullanmadım bilmiyorum, her hastanede yapıyorlar mı acaba 😇😇

Alkol hiç kullanmadım bilmiyorum, her hastanede yapıyorlar mı acaba 😇😇
Her hastanede yapıyorlar canım özel olması şart değil devlette de aynı şekilde işlenen bir prosedür hatta şöyle söyleyeyim dişçiye gitmeye asiri korkan hastalar için bile uygulanıyor 🤣

Kızlar merhaba.
Kasım annelerindeydim ama sanırım bu gidişle ekim annesi olacağım🫣
Çünkü bebeğim 3-4 hafta önden gidiyormuş. Normalde 32 haftaya gireceğim ama 35 haftalık çıkıyor 🙄
Gebelik şekeri çıktı insülin kullanıyorum. Şu an normal her şey doktorum şekerin iyiye gidiyor dedi. Ondan dolayı değil önde gitmesi diyor. Yapılı bi bebek olacakmış. Kilo almadım desem yeridir hatta veriyorum daha da. O yüzden diyetisyene yönlendirdi biraz kilo almam için🤦‍♀️
Her şeyimi hazırladım o yüzden. Erken gelme durumuna göre ne olur ne olmaz. Başına gelen duyan var mı böyle bişey kızlar :KK35:

Hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inşallah da 🙏
Merhaba canım benim de şekerim var. 28. Haftada bebek 3 hafta önden gidiyordu. Şuan 38. Haftamdayım. Diyete dikkat edince bebeğim haftasıyla uyumlu olmaya başladı. Ve hala doğurmadım beklemedeyim😅

Günaydın kızlar. 35+4. Haftamdayım. Doktorum hep sol tarafına yat çok önemli sola yatmak diyor. Ama ben artık soluma da yatsam sağıma da batsam bir şey batıyormuş gibi oluyo rahat uyuyamıyorum.. benim gibi olan var mı? Uykular haram oldu son zamanlarda 😕
Benim doktorum sağ sol farketmez dedi. İlla sol olacak diye bir şey yok sadece sırt üstü yatma yedi. Buna rağmen benim de sağa ve sola yatmaktan kollarım ağrıyor zaten rahat da edemiyorum da işte az kaldı dayanacağım artık.

X