2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar iyi geceler kusura bakmayın ancak dönüş yapabildim sabah 8.30 da sezaryene alındım dün gece hiç uyumadım baş ağrısından ameliyat pek kolay geçmedi şimdi sizleri korkutmak istemiyorum oyuzden bahsetmekte istemiyorum
gidisattan
Dogumdan sonra bebekte solunum sikintisi var deyip 2 saat vermediler yanıma ama sonrasında geldi şükür fakat kesinlikle emmiyor sütüm de gelmedi hayırlısı bakalim mama ile destek çıkıyoruz şimdilik
38+0 da 3100 olarak dogdu meleğim
Benim ağrılarım çok ama ayakta kalmaya çalışıyorum hepinizin Allah yardımcısı olsun
Gözün aydın canım inşallah en kısa sürede ağrıların da dinecek 🙏 Spinal mi olmuştun ? Ağrı açısından mı kolay olmadı yoksa başka komplikasyonlar filan mı oldu?

Kızlar iyi geceler kusura bakmayın ancak dönüş yapabildim sabah 8.30 da sezaryene alındım dün gece hiç uyumadım baş ağrısından ameliyat pek kolay geçmedi şimdi sizleri korkutmak istemiyorum oyuzden bahsetmekte istemiyorum
gidisattan
Dogumdan sonra bebekte solunum sikintisi var deyip 2 saat vermediler yanıma ama sonrasında geldi şükür fakat kesinlikle emmiyor sütüm de gelmedi hayırlısı bakalim mama ile destek çıkıyoruz şimdilik
Benim ağrılarım çok ama ayakta kalmaya çalışıyorum hepinizin Allah yardımcısı olsun
Canım gözün aydın. Umarım hemencecik toparlarsın. Sütün de gelir inşallah. ☺️

gidisattan
Canım senin sıkıntını az çok biliyordum rahimde ilgiliydi diye hatırlıyorum, bebeğine sağ salim kavusmana çok sevindim Allah analı babalı büyütsün 🤲💕

Ahh kızlar ya ben de normal doğurmak istiyorum ama 36 olucam hala dönmedi bebiş. Ne olacak bilemiyorum.
Bazen bebekler doğum anina kadar dönmeyebiliyormuş. Döner dönmez suyun gelip hastaneye gidersin belki, canını sıkma ki stres engel olmasın. Doktorun uygun gördüğü zamana kadar ümidini kesmeden bekle bence eğer normal doğum istiyorsan. Olmazsa da hayırlısı buymuş deriz 🤗🤗

gidisattan
Canım gözün aydın. İnşallah ağrıların çabucak dinsin ,bebişine de bol süt gelsin bir an önce 🙏

@

İçiniz nasıl rahat ediyor ilk çocuk değil sanirjm iki ,üçüncü mü😅 benimde ikinci çocuğum ama halen kokarim hersyden . Doktorla görüşmeden suyum gelir diye korkuyorum hâlâ. Kızımda sancı çekip sezeryana gitmiştim 🙄😑
Korkulacak bişey yok benim ilk çocuk olacak inşallah gittim doktoruma acelesi olduğu için alttan muayene etti enfeksiyon var dedi ama vajina içinde degil ucunda bebeğe bir zararı yokmuş krem verdi Perşembe gel tedayli kontrol yapalım dedi şükür bişey yok zaten dedim bebek maşallah epey hareketli olduğu için ondan yamada endişem olmadı

Kızlar hepinizi öpüyorum. Biz cok iyiyiz çok şükür alısmaya çalışıyoruz herseye. İlk gün ağrılarım coktu ama dayanılmayacak seyler değil korkmayın ben yaptıysam dayandıysam hepiniz dayanırsınız 🌸 kimsenin korku hikayelerini dinlemeyin lütfen hiç bir sey anlatılan gibi olmuyor Allah öyle bir güç veriyor ki inanın ben o günü bile hatırlamıyorum ağlamadım bile ortalığı yıkarım kesin diyordum. Benimle aynı gün bir kadın 5 aylık bebeğini kaybetti kürtaj için yan ameliyathanedeydi.. lütfen dua edin şükredin biliyorum cok zor insan aşırı korkuyor ben yıllarca ilaçlarla ayakta durmus biri olarak cok iyi bilirim o psikolojik sorunları kaygı bozukluğunu ama yaşamadım sonra şükür ettim o yan taraftaki kadını düşündüm ağrılarımı gözüm görmedi bebeğim yanımda sağlıklıydı .. Rabbimin tek sınavı şu korkular olsun bosverin.. bu gece daha iyiyim ağrılarım daha azaldı duşta ancak bugün alabildim.
Vee yanıma o kadar gereksiz seyleri almısım ki makyaj malzemesi mesela veya kişisel bakım ürünü ya o acıyla inanın asla gözünüz görmüyor en azıdnan benım görmedi hiç bir sey hemde bebeğe o gün giydirilen hastane çıkışıyla eve geldim bin tane saçma kıyafet almısım yanıma yedek filan süt sağma makinesi gereksiz çünkü süt zaten hemen gelmiyor. Mama derseniz benim hastanem vermedi bize aldırttı çünkü emziremedim gerekli olursa hastene verir. Vermesse eşiniz hemen alabilir hiç kafanıza takmayın onu da hipp almıstım artık vermiyorum sütüm geliyor diye ben depent kullanamadım asla cok rahatsız zor geldi hasta bezii resmen cann sezaryen olanlar için bence. Cuma gecesi dahil o geceden beri günlük 4 5 saat uyuyorum ama asla zor gelmiyor herseye alısıyor beden. Eşş desteğiii sizin en ihtiyacınız olan sey oluyor ben annemi bile istemedim hep eşim yanımda olsun elimi tutsun istedim eş çok önemli coook. Yeni doğanlar benim kıza hep büyük geliyor buarada 2670 50 cm doğdu 3100 derken. Sormak istediğiniz ne varsa sorun yazarım uzun uzun ❤️

Kızlar hepinizi öpüyorum. Biz cok iyiyiz çok şükür alısmaya çalışıyoruz herseye. İlk gün ağrılarım coktu ama dayanılmayacak seyler değil korkmayın ben yaptıysam dayandıysam hepiniz dayanırsınız 🌸 kimsenin korku hikayelerini dinlemeyin lütfen hiç bir sey anlatılan gibi olmuyor Allah öyle bir güç veriyor ki inanın ben o günü bile hatırlamıyorum ağlamadım bile ortalığı yıkarım kesin diyordum. Benimle aynı gün bir kadın 5 aylık bebeğini kaybetti kürtaj için yan ameliyathanedeydi.. lütfen dua edin şükredin biliyorum cok zor insan aşırı korkuyor ben yıllarca ilaçlarla ayakta durmus biri olarak cok iyi bilirim o psikolojik sorunları kaygı bozukluğunu ama yaşamadım sonra şükür ettim o yan taraftaki kadını düşündüm ağrılarımı gözüm görmedi bebeğim yanımda sağlıklıydı .. Rabbimin tek sınavı şu korkular olsun bosverin.. bu gece daha iyiyim ağrılarım daha azaldı duşta ancak bugün alabildim.
Vee yanıma o kadar gereksiz seyleri almısım ki makyaj malzemesi mesela veya kişisel bakım ürünü ya o acıyla inanın asla gözünüz görmüyor en azıdnan benım görmedi hiç bir sey hemde bebeğe o gün giydirilen hastane çıkışıyla eve geldim bin tane saçma kıyafet almısım yanıma yedek filan süt sağma makinesi gereksiz çünkü süt zaten hemen gelmiyor. Mama derseniz benim hastanem vermedi bize aldırttı çünkü emziremedim gerekli olursa hastene verir. Vermesse eşiniz hemen alabilir hiç kafanıza takmayın onu da hipp almıstım artık vermiyorum sütüm geliyor diye ben depent kullanamadım asla cok rahatsız zor geldi hasta bezii resmen cann sezaryen olanlar için bence. Cuma gecesi dahil o geceden beri günlük 4 5 saat uyuyorum ama asla zor gelmiyor herseye alısıyor beden. Eşş desteğiii sizin en ihtiyacınız olan sey oluyor ben annemi bile istemedim hep eşim yanımda olsun elimi tutsun istedim eş çok önemli coook. Yeni doğanlar benim kıza hep büyük geliyor buarada 2670 50 cm doğdu 3100 derken. Sormak istediğiniz ne varsa sorun yazarım uzun uzun ❤️
Hayırlı olsun canım bebeğine kavuşmana çok sevindim 🥰🥰 İhtiyaç listesi anneye ve bebeğe göre değişiyor anladığım kadarıyla ben de hasta beziyle hiç rahat edememiştim 2.5 hafta depend kullandım, aldığım kıyafetler de yetmemişti 🙈 Ağrılar günden güne geçecek 1 haftadan sonra baya ayaklanıyorsun, 2. Haftadan sonra eski hayatına dönüyorsun artık. Bir an önce iyileşmen dileğiyle bebeğini bol bol öp kokla bizim için de 🥰❣️❣️

gidisattan
Öncelikle hayırlı olsun kuzum bebeğine kavuştun sonunda zamanla unutacaksın o kötü anıları da emin ol sanki hiç sen yaşamamışsın gibi gelecek. Bir an önce toparlanırsın umarım 🙏🏼🙏🏼 Kocaman öpüyorum meleğini 🥰😘😘

Soran arkadaslar hepinizi etiketleyemedim simdi dogum uzeri sizleri hikayemle korkutmak istemem ama sezeryanim biraz sikintili gecti yeni toparliyorum halen tansiyonum yuksek ve dengesiz ilac kullaniyorum bebeklerim yanimda kuveze girmediler cok sukur kizim ilk dogdugunda nefes alirken zorlaniyor gibiydi babasiyla bir saat skin to skin yaptilar sonra atesi dusuk cikti ben sik sik emzirip skin to skin yaptim simdi atesi normalde coi sukur insallah hepiniz saglikla sihhatle yavrularinza kavusursunuz.
Sana da hayırlı olsun canım sağlıkla geliyor bebişlerimiz çok duygulanıyorum. Annelerimiz de umarım hemen sağlığına kavuşur çok çok öpüyorum 🥰❣️❣️

Arkadaşlar tüp bebek tedavisi ile ikizlere hamileyim 11. Haftalıkken yani geçen hafta kanamam oldu hemen acile gittim sonra sabahı doktorumada gittim bi kaç gün sonra başka doktorada gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok dediler ben günde 5 tane progestan fitil ve 3 günde bir promester iğne vuruyorum zaten ilaç kullanıyorsun yapacak bir şey yok deyip eve yolladılar düşük olacaksa olacak dediler 1 hafta koyu kırmızı koyu kahverengi kanama oluyordu pazartesi gece bu kanama sulu şekilde yoğun kırmızıya döndü doktora gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok ilaçlarına devam deyip eve yolladı ama kanamam durmuyor bebeklerimi kaybedeceğim diye çok korkuyorum

Günaydın kızlar. 35+4. Haftamdayım. Doktorum hep sol tarafına yat çok önemli sola yatmak diyor. Ama ben artık soluma da yatsam sağıma da batsam bir şey batıyormuş gibi oluyo rahat uyuyamıyorum.. benim gibi olan var mı? Uykular haram oldu son zamanlarda 😕

Günaydın kızlar. 35+4. Haftamdayım. Doktorum hep sol tarafına yat çok önemli sola yatmak diyor. Ama ben artık soluma da yatsam sağıma da batsam bir şey batıyormuş gibi oluyo rahat uyuyamıyorum.. benim gibi olan var mı? Uykular haram oldu son zamanlarda 😕
benimde 35+5 . artık ben de zorlanıyorum. hele cok sıs ıse karnım cok toksam yani. ama yemeden de yapamıyorum :) ne yesemde mıdeme oturuyor. su da cok ıcıyorum. 3 kere suya 3 kez wcye . geceler bu sekılde. bir de hala calısıyorum. iznimden gıtmesın dıye son ana kadar calısacagım. Allahtan haftada 2 gün evden calısıyorum 3 gun gıdıyorum o bıle ıyı gelıyor.

doktorunuz sağlığınız açısından uygun olanının bırakmanız olduğunu söylemiş, aksi halin sağlığınızı riske atma ihtimali de var ve ilacı kullanmak için bir sebebiniz yokken neden doktorun söylediğinin aksini yapmak istediğinizi anlamadım ben. yanlış anlamayın hangi durumlarda kan sulandırıcı kullanıldığını da bilmiyorum hiç araştırmadım. sadece neden doktorunuzun kararını sorguladığınızı anlamak istedim.
Yok yanlış anlamam dışarıdan bakınca saçma görünüyor çünkü ve doktorum da ünlü bir prof yani normalde ondan iyi bilememem lazım:) Benim tüp bebekle oldu ve 12 denemeden sonra sadece bu kan sulandırıcıyı kulllandığım seferde tuttu. Dolayısıyla bu ilaca karşı ekstra bir hassaslığım var. Eğer sadece epidural almamı riske atan bir ilaçsa ben doğum sancısını fazla çekmeye razıyım, yüzde 0.001 bile olsa pıhtılaşma sorunu yaşayıp bebeği kaybetme ihtimalini almaktansa. Doktorlar çünkü bazen ihtimaller düşük olduğunda fayda kısmına bakıyor ama öellikle benim gibi belki anne olmak için ilk ve son şansı olan insanlarda o 0.001 bile göze alınabilecek bir ihtimal olmuyor.
Ona tekrar bu özel durumumu anlatıcam bakalım yine son karar onun tabi.

Ya ben 2-3 farklı doktora sordum, nasıl rahatsan öyle yat dediler. Sol tabi kan akışı için daha iyi oluyor diyorlar ama şart birşey de değil benim dinlediklerim duyduklarım. Senin özel bir durumun mu var özellikle sol dedi?

Arkadaşlar tüp bebek tedavisi ile ikizlere hamileyim 11. Haftalıkken yani geçen hafta kanamam oldu hemen acile gittim sonra sabahı doktorumada gittim bi kaç gün sonra başka doktorada gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok dediler ben günde 5 tane progestan fitil ve 3 günde bir promester iğne vuruyorum zaten ilaç kullanıyorsun yapacak bir şey yok deyip eve yolladılar düşük olacaksa olacak dediler 1 hafta koyu kırmızı koyu kahverengi kanama oluyordu pazartesi gece bu kanama sulu şekilde yoğun kırmızıya döndü doktora gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok ilaçlarına devam deyip eve yolladı ama kanamam durmuyor bebeklerimi kaybedeceğim diye çok korkuyorum
Kanama alanı yoksa nereden geliyormuş kan? Bazen serviks dışından da gelebiliyor ama muayene edip tespit etmeleri lazım. Eğer kanama alanı varsa da mutlaka yatman lazım. Başka doktora git eğer mümkünse bence ama her ihtimale karşı da sürekli dinlen, ilaçlarını aksatma

Kanama alanı yoksa nereden geliyormuş kan? Bazen serviks dışından da gelebiliyor ama muayene edip tespit etmeleri lazım. Eğer kanama alanı varsa da mutlaka yatman lazım. Başka doktora git eğer mümkünse bence ama her ihtimale karşı da sürekli dinlen, ilaçlarını aksatma
Kanama alanı yok bilmiyorlar nedenini yatıp ilaçlarımı kullanıyorum şuan doktor arıyorum medical park medicana medipol devlet hastanrlerinde muyenesine gidebileceğim doktor önerisine açığım

Ya ben 2-3 farklı doktora sordum, nasıl rahatsan öyle yat dediler. Sol tabi kan akışı için daha iyi oluyor diyorlar ama şart birşey de değil benim dinlediklerim duyduklarım. Senin özel bir durumun mu var özellikle sol dedi?
Yoo özel durumum da yok doktor sol tarafa yat dedikçe yatamıyorum stres oluyorum bi de 🥲 Sağ tarafına yattığında da bir şey olmaz bebek korur kendini zaten ama sen yine de sola yatmaya çalış diyor

X