• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar bebeğim 36+2 de erken doğdu, şu an 4 aylık olmak üzere. Koltukta yatarken göz teması benimle var ama babasıyla pek yok. Ama ana kucağında yada normal kucakta göz teması yok beni korkutuyor bu durum. Göz teması olduğunda gülmeleri var ama bu gülmeler sanki artmak yerine azaldı gibi hissediyorum bir iki hafta önce daha çok gülüyor ve konuşuyor gibime geliyordu. Sizde durumlar nasıl
Bize doktor arkaplanda bile ekran açık olmayacak dedi. Olunca bu şekilde etkiliyormuş. Garip sesler duyup anlamlandıramıyormuş. Bilmiyorum ekran açık oluyor mu sizde. Tv, tablet, telefon hiçbir şey açık olmayacak. Göz teması kurup iletişimde bulunamayacağı sesleri duymayacak.

Bizde Sünnetimizi olduk çok şükür hastaneyi ayağa kaldırdı yatan hastalar canlandı😅 2 prof.doktor ekibine zor anlar yaşatmış hiç susmamış sürekli emzik verip atıyomuş bağrış çağrış halletmişler odaya gelince de kıyameti kopardı içli içli emiyo antibiyotk fitil ve krem yazdı zorlu bir 2 gün bekliyo😌
Çok geçmiş olsun ya bebekler canı yanmasin ya

Kizlar bebegim burnu çok tikaniyor oksurunce hapsirinca ağlıyor uykusunda bile serumla yıkıyorum burnu aspiratör çekiyorum hava veriyoruz falan başka ne yapabilirim belliki gogusu ağrıyor oksurunce falan

Kizlar bebegim burnu çok tikaniyor oksurunce hapsirinca ağlıyor uykusunda bile serumla yıkıyorum burnu aspiratör çekiyorum hava veriyoruz falan başka ne yapabilirim belliki gogusu ağrıyor oksurunce falan
Geçmiş olsun. Kuru soğanı ikiye kesip karanfilleri saplayın baş ucuna koyun demişti biri.

Canım peki nesne falan takip edebiliyor mu. Elinde bir şeyi sağa sola sallayinca bakiyor mu? Olmadi acaba doktor kontrolune mi götürsen
Kartları ileri geri sağa sola takip ediyor ama bize bakmak yerine kafa hep sağda solda göz kontağı kurmak istemiyor ama akşam mesela emzirince göz göze geldik gülüştük bilmiyorum ben mi çok kafaya takıyorum anlamadım ama sorucam doktora

Bize doktor arkaplanda bile ekran açık olmayacak dedi. Olunca bu şekilde etkiliyormuş. Garip sesler duyup anlamlandıramıyormuş. Bilmiyorum ekran açık oluyor mu sizde. Tv, tablet, telefon hiçbir şey açık olmayacak. Göz teması kurup iletişimde bulunamayacağı sesleri duymayacak.
Ay bizde tv açık, baktirmiyorum ama ses var hep. Bundan sonra dikkat edeyim o zaman, çok teşekkür ederim.

Ben ufak pecete burnuna gircek sekilde kıvırıyorum kıvırdığım yere az tuzsuz tereyağla elimle yedirip burnuna sürüntü gibi sürüyorum hem açıyo ardından hapşuruyo ne var ne yok cıkıyo bazende sıcak su kaynatıp sıcak suyu legene koyup tülbentle üstünü kapatıp yüzünü legene götürüyorum cok yakın götürmeyin uzaktan buharı sıcaklığıyla burnunu acıyor şıp şıp damlıyo nefes almasını sağlıyo ☺️

3 ay 1 haftalık bebeğim galiba uyku gerilemesi dönemi başladı. Ya da alerjik olduğu içina rota bağırsak tepkisi yaptı bilmiyorum. Şu an meme reddi yaşıyorum hiç yaşamadım böyle bu zamana kadar ne yapacağımı şaşırdım. Memeye getirdiğim gibi çığlık kıyamet omzuma alıyorum susuyo uyutmak için yine koluma yatırınca çığlığı basıyor. Karnı hep gurul gurul benden çok ses çıkıyor o kadar çok gazı oluyor ki. Geceleri mışıl mışıl uyuyup 1-2 kez emmeye uyanan bebeğim saat başı uyanmaya başladı. Uykusundan çığlıkla uyanıyor. Zaten yardım eden de yok tüm gün evde tekim kollarım koptu artık:( benimle aynı durumu yaşayan birisi var mı

3 ay 1 haftalık bebeğim galiba uyku gerilemesi dönemi başladı. Ya da alerjik olduğu içina rota bağırsak tepkisi yaptı bilmiyorum. Şu an meme reddi yaşıyorum hiç yaşamadım böyle bu zamana kadar ne yapacağımı şaşırdım. Memeye getirdiğim gibi çığlık kıyamet omzuma alıyorum susuyo uyutmak için yine koluma yatırınca çığlığı basıyor. Karnı hep gurul gurul benden çok ses çıkıyor o kadar çok gazı oluyor ki. Geceleri mışıl mışıl uyuyup 1-2 kez emmeye uyanan bebeğim saat başı uyanmaya başladı. Uykusundan çığlıkla uyanıyor. Zaten yardım eden de yok tüm gün evde tekim kollarım koptu artık:( benimle aynı durumu yaşayan birisi var mı
Bebeğim kolik. Doğduktan iki hafta sonra başladı bunlar bizde. İlk üç ay uyumadım desem yeridir. O on dakika uyusa da ben uyuyamazdım çünkü prematüre doğdu ve uykusunda da boğuluyordu. Birinin sürekli izlemesi lazımdı. Bazen annem bakardı iki saat uyurdum ama uyumak denmez her seste bebeğe bir şey oldu diye sıçrar kalkardım. Zor günlerdi. Oldukça zor. Aslında bebeğim beş buçuk aylık, düzeltilmiş üç buçuk aylık. Gaz sancıları bitti derken yeniden başladı bu ay. Sürekli ağlıyor. Meme istiyor yatırıp veriyorum emerken ıkınıp ağlamaya başlıyor. Mama veriyorum yine aynı. Uyumak istediği için ağlıyor, uyuyamıyor yine ağlıyor. Kollarım, belim, dizlerim ağrıyor çok. Bazen ayağa kalkınca topallıyorum resmen acıdan. Kucağımda uyuduğunda yerine koymak için eğildiğimde belim kopacak gibi oluyor. En çok sol kolumla kucaklayıp sol koluma yatırdığım için sol kürek kemiğimin oralarda ciddi bir yanma var ağrılı. Eşim her akşam masaj yapıyor ama ne fayda. Geçecek diyorum. En zor günlerim geçti hastanede, bu günler de geçecek.
Yalnız değilsiniz.

Emzik kullanıyorken bir anda bıraktı ve resmen beni emzik olarak kullanıyor. Çözüm öneriniz var mıdır acaba?

Benim bebeğimde 3. ayında rota olduktan sonra uyku problemi yaşamaya başladı . Artık kendimi kesmek üzereyim. Geceleri saat başı kalkar oldu. Gündüz 10 dk uyuyor. Gerileme diye düşünüyorum çünkü aşının etkisi 1 hafta sürüyormuş. 4. Ayına girecek hala böyle. Bunu yaşayıp düzelen var mı acaba. Kendimi çok çaresiz hissediyorum

Kızlar bebisimin boynunun altı baya kızarmış farketmesem pisik olma derecesinde. Boynu pek yok gibi,çok kısa diyebilirim o yüzden hiç dikkatimi çekmemiş sadece banyodan banyoya elimle yıkıyordum. Sizler de bi kontrol edin bence
Ya benimkinin de boynunun altı kol ve bacakların katlanma yerleri minik minik kızarıyor nemlendiriyorum anca :/

Biz de dün yaptırdık rotayı. Her saat başı uyandı ve 3 4 günde bir yapardı 3 kere yaptı kakasını

3.ayına girenler çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz saat başı uyanıyoruz gece 12den sabah 8 kadar toplam 4 defa uyanıyor azcık emiyo uyuyo ben bazen emzirmeden sallıyorum alışkanlık haline gelirse sürekli kalkacak gazında etkisi oluyo tabii..eşim işe giderken yeni mi uyandı die soruyo bilmiyoki gece neler yaşıyoz 😁

Rotadan sonra bizimkinde de gaz oldu ama kaka ayni 10 gunde haftada 1 hala. Geceleri de cok sik uyaniyor ve geri uyutmasi cok zor. İlk uyuturken de bi saat ugrastiriyo. Onceden eşim de uyutabiliyordu dün o da uyutamadi ben yandım. Uyku gerilemesi bu mu acaba? Yataginda da gunduz asla yatmiyo hep kucagimda uyuyo ben de uykusunu alsin en azindan diye ellemiyorum hic ama boyle napcaz bilmem

Bende 4 ayda başladı şimdi bide hastalandı işler iyice karıştı 4 ay atağı fena salladı bizi

Bebeğim kolik. Doğduktan iki hafta sonra başladı bunlar bizde. İlk üç ay uyumadım desem yeridir. O on dakika uyusa da ben uyuyamazdım çünkü prematüre doğdu ve uykusunda da boğuluyordu. Birinin sürekli izlemesi lazımdı. Bazen annem bakardı iki saat uyurdum ama uyumak denmez her seste bebeğe bir şey oldu diye sıçrar kalkardım. Zor günlerdi. Oldukça zor. Aslında bebeğim beş buçuk aylık, düzeltilmiş üç buçuk aylık. Gaz sancıları bitti derken yeniden başladı bu ay. Sürekli ağlıyor. Meme istiyor yatırıp veriyorum emerken ıkınıp ağlamaya başlıyor. Mama veriyorum yine aynı. Uyumak istediği için ağlıyor, uyuyamıyor yine ağlıyor. Kollarım, belim, dizlerim ağrıyor çok. Bazen ayağa kalkınca topallıyorum resmen acıdan. Kucağımda uyuduğunda yerine koymak için eğildiğimde belim kopacak gibi oluyor. En çok sol kolumla kucaklayıp sol koluma yatırdığım için sol kürek kemiğimin oralarda ciddi bir yanma var ağrılı. Eşim her akşam masaj yapıyor ama ne fayda. Geçecek diyorum. En zor günlerim geçti hastanede, bu günler de geçecek.
Yalnız değilsiniz.
Aynısı yeminle dizlerim sırtım belim geçecek diye dua ediyrum

Kızım çok hasta mahvoldu uyurken oksurunce ağlıyor inliyor calpol ve hava veriyrum ventoli ve serum li şimdi bende hasta oldum burnum akıyor ve gogusum ağrıyor nefes alırken batıyor napcam bilmem eşim evde çok şükür yardımcı oluyor uykusu gelince kıyamet kopuyor kucakta uyuyr bırakınca agliyr dizler kollar bel gitti bende resmen çürüğe çıktım bu fiziksel yorgunluk nezamn azalır acaba hep böyle mi yasicaz

Kızım çok hasta mahvoldu uyurken oksurunce ağlıyor inliyor calpol ve hava veriyrum ventoli ve serum li şimdi bende hasta oldum burnum akıyor ve gogusum ağrıyor nefes alırken batıyor napcam bilmem eşim evde çok şükür yardımcı oluyor uykusu gelince kıyamet kopuyor kucakta uyuyr bırakınca agliyr dizler kollar bel gitti bende resmen çürüğe çıktım bu fiziksel yorgunluk nezamn azalır acaba hep böyle mi yasicaz
Allah acil şifalar versin inşallah, inşallah tez zamanda toparlarsın. Rabbim bebeklerimize sakinlik, dinginlik, sağlık versin inşallah

Back
X