2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    246
Ay ne tuhaf insanlar yardım etmiyorsan gebe diyip bir işin ucundan tutmayanlar konusmasin yaa ne cahil kafalar bunlar stres yapma boşver sen bildiğin gibu yaşa gebeliğini Allah sabır versin canim

Marketlerde var yeşil mercimek. Bugüne kadar hiç yemediniz mi gerçekten?
Teşekkür ederim Bizim ailede yemek kültürü pek gelişmiş değildi de çoğu yemeği de evlendikten sonra keşfettim Annem gilde makarna, güveç gibi klasik yemekler yerdik. Üniversitede de öğrenciler gibi döner vs. Meşhur yemeklerden yemediğim çok vardır büyük ihtimalle

Ay ne tuhaf insanlar yardım etmiyorsan gebe diyip bir işin ucundan tutmayanlar konusmasin yaa ne cahil kafalar bunlar stres yapma boşver sen bildiğin gibu yaşa gebeliğini Allah sabır versin canim
Allah razı olsun inan ki gebeliğimin başından beri ekstra sinirlerimi bozuyor. Birden fazla düşüğüm olduğunu bilmesine rağmen gebeliği öğrenir öğrenmez: "İkinci için ara vermeyin." dedi. Üstelik yine düşükleri bilmesine rağmen bu kadar hassas davranmama anlam veremiyor. Sürekli çocuk gibi azarlanıyorum. Eşim de: "İdare et." deyip duruyor. Hazır yufkayla kaşarlı gözleme yapıyordum. Görüntülü aradı. "Niye hamur açmadın?" dedi Oysa normalde bile hamur açmayı ondan öğrendim yani acemiyim. Karnım burnumda nasıl hamur açayım, anlamıyorum. Başka şehirde olmasına rağmen sürekli eşimi arayıp: "Sena iş yapsın." diyor. Çok zor bir insan inan ki. Annem, babam bile bu kadar azarlamadı. Çok sakin bir insanım ama bir gün aramızda tartışma çıkacak büyük ihtimalle

Ya gerçekten bazı doktorları anlaması çok zor! Öncelikle sizin bu sonuçtaki değeriniz riskinizi yüksek göstermiyor. Ben yurtdışında yaşıyorum, şimdi sizin için baktım buradaki riskli gördükleri değere, 1/1000 üstünğ riskli görüyorlar. Mesela 1/900 olsa riskli sınıfına girerdiniz ama sizin trisomy 21 1/2650 diğer değer de 1/5000 yani her ikisi de riskli sınıfa girmiyor gözüküyor. İlk trimestrede ense kalınlığı kaç ölçülmüştü?

Bana türkiyede tatildeyken meşhurlardan prof bi perinatolog, bungrupta da giden arkadaşlar var sanırım, birşey gördüğünü söyledi. onun yüzünden dönünce fransada 4 doktor gezdim, en sonunda birisi bunu söyleyen tıp doktorumuydu emin misin dedi bana.. dediği şey çocuğun el ayak falan olmadan doğmasına sebep olacak birşeydi..

O yüzden bir doktorun söylediğiyle sakın moralini bozma.

Haklısınız, bu saatten sonra zaten yapılacak bir şey yok ama doktor öyle bir konuştuki benle yerle bir oldum kendimi de toparlıyamadım. Birde bana senin matematiğin yok mu bu sonucu kendin de değerlendirebilirdin dedi. Kendimi kötü hissettim.

Yukarıda oldu mu nefes alamıyor insan benim ki kafası ve ayakları yukarda poposu aşagıda
Evet benimde üst göbek yok gibi. Milletin karnı şişmeye göğüs altından başlar benimkiler oralar boş gibi böyle. Hele vertigo baş dönmesinden sonra doğru düzgün beslenemedim filan iyice çöktü karnım

Ense kalınlığını direk söylemedi bana ölçtüğünde ama her şeyi gayet normal, ense kalınlığı olması gereken şekilde demişti doktorum. Bende doktoruma güvendim açıkcası sorgulamadım doktor test sonucunda normal diyince bugüne kadar dönüp hiç şüphelenmedim. 21. Haftada detaylı ultrason yaptı doktorum ordada her şey gayet iyi dedi. Tüm organları sağlam haftasıyla da uyumlu olduğunu söyledi.

Genelde azalma yaşayanlar var evet. Kaçıncı haftadasın? Takip etmeye devam et. Bir şeyler yiyip karnını salla filan şüphelendiğin zamanlar bunu yap hep

Genelde azalma yaşayanlar var evet. Kaçıncı haftadasın? Takip etmeye devam et. Bir şeyler yiyip karnını salla filan şüphelendiğin zamanlar bunu yap hep
31 e girdik yaptırmayı pek düşünmüyordum sağlık ocağındaki doktor yarım saat yaptır yaptır deyince bir doz yaptırayım dedim şimdide böyle olunca pişman oldum yarın kontrolüm var kadın doğuma insaAllah sorun yoktur ...

Burdaki yorumları okuyunca diyorum benim kaynana melek ama bana da hiç yardım etmediler okadar yatmak zorunda kaldım gelip Bi bakmadılar aradılar ama hiç gelmediler geli evi çekip çevirelim 2kap yemek yapalım demediler annemler burda oturuyor diye onlarda annesi ablası var onlar yapsın kafasındalar ama onun dışında iyi insanlar hiç bişeye karışmazlar

İnşallah dediğim gibi çikolata filan ye biraz uzan dokun karnına bakalım tepki filan veriyor mu? Vuruyorsa derin bir nefes alıp rahatlayabilirsin

Benim doktorumda öyle artık biliyor beni 2 hafta bekleyemeyeceğimi :) bazen doktordan çıktıktan sonra bile tam sevincem ooh iyi diye içimden diyorum tmm sevinme hemen temkinli ol. Hep bir o ruh haliyle geçiyor gebelik. Sağ salim doğsunlarda hele bir

İş yapman yapmaman kaynanayı ne ilgilendirir canım ev benim aş benim hiç halden anlamıyolar iyi olsak neler neler yaparız da bilerek can sıkmaktan başka bişi yaptıkları yok herşeye karışır söylenirler. kaynanam eşime nazlanıyo cok yüz verme demiş her dediğini yapma vs. eşim üstüme titrer cok yardım eder ona bile laf söylerler karı koca. hiç takma söylediklerini ben özellikle arayınca hiç bişi yapamıyorum bu farklı geçiyo ağır gecıyo diyorum

Hemen bakayım canım geçenlerde yanlışlıkla başlığı silmiştim orda mi gitti acaba sen yaz bana bilgilerini canım hemen ekleyim.
Olsun kuzumm doktorum uzun zaman önce 30 eylüle cekmisti dogum tarihimi. Burdan yanlislikla silinince eylul listesine eklettim zaten burayi da orayi da yakin takipteyim

DUYURU

Kızlar geçenlerde yanlışlıkla liste başlığını silmiştim . Sonradan tekrar yazdım.Lutfen listedeki bilgilerinizi kontrol edin bir hata olduğunu düşünüyorsanız beni etiketleyin bildirin lütfen

merhaba, haddime değil ama ben bu son doktorunuzu mümkünse değiştirmenizi öneririm. çok sinir oldum. hem bu haftadan sonra bu şekilde konuşması çok saçma hem de orada afedersiniz eşek kadar düşük risk yazıyor. matematiğin yok mu dediğinde sizin de okuma yazmanız yok herhalde diyiverin ve bence bu doktoru takmayın. hiç sevmem doktor kötülemeyi ama resmen bu kişi önceki doktorunuzu kötüleyip egosunu tatmin edecek tipte biri gibi. vardır ya kuaförlerde de "ay bu saçı kim kesti" tripleri. bazı doktorlarda da var maalesef böyle gariplikler. he haklı da olabilir belki, uzman değilim sonuçta gördüğü bir risk vardır ama fetal dna sonucu risk düşük çıkıp sendromlu bebek doğuranlar da duyduk ya da yüksek risk çıktığı halde doğum yapıp sağlıklı bebek doğuranlar. zaten ense kalınlığı da normal demişler, lütfen kendinizi üzmeyin. tabi ki her şeyde olduğu gibi bunda da Allah'tan diyoruz, inşallah bebeğinizi sağlıklı bir şekilde alırsınız kucağınıza.

Zaten kendisiyle devam etmeyeceğimi söyledim arayıp, başka bir doktordan randevu aldım yine oda haftaya. O an aklıma hiçbir şey gelmedi inanın o kadar çok sert ve keskin cümleler kurdu ki ben öylece kalakaldım. Yeni gideceğim doktorlada görüşeceğim umarım dediğiniz gibi sadece kendi egosunu tatmin etmeye çalışıyordur. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…