2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
tuvalete diye uyandım ama kalkınca başım döndü. Tansiyonumu ölçtüm 11/7 ydi sonra durdum biraz. 10/7. Hafif böyle sersemlik var ama çok aşırı dönmüyor gibide. Ama yatıp kalkınca bi dönüyor başım. Ellerim bide sol bacağımda karıncalı biraz. Korkuyorum yaa Doktora gitsem mi acaba sabah kontrole

Ahh kuzum kaygıların mı var kafana taktığın bişi arka plana attıkça başka yerden çıkıyor

Aslında kulluk yapsan halkın sattı çıkmayabilirsin hukiki hiç bir yaptırım yapamaz sen içindeyken sattıysan istersen oturmaya devam edebilirsin de işte uğraşması var

Başka bir sorun olabilir mi? Benim tansiyon 7-5 8-5 ama böyle senin dediğin gibi olmuyor.
Kan değerlerine vs baktırdın mı yakında?

İşte bu detayı yine doktoruna söyle yinede istersen belki 2 yönlü mü yatmalı yoksa hep sola mı yatmalı bilmiyorum bu hamileliğimde ikisine bir yatıyorum bi sağ bi sol
bende hep sola yatılmalı diye biliyorum ama bir doktoru dinlediğimde kendinizi o kadar şartlamayın, zorlamayın gece yatarken bazılarının eşi uyandırıyor sola dön diye, bunlara hiç gerek yok demişti. O günden beri yine olabildiğince sola yatıyorum ama sağ tarafta bulunca da kendimi üzülmüyorum :)

Ben de doktoruma sordum bunu, istediğin tarafa yatabilirsin nasıl rahat ediyosan öyle yat dedi. Uyanık olduğum zamanlar uzandığımda sırt üstü de rahat ediyorum dedim, gözün kararmıyo başın dönmüyosa öyle de yatabilirsin bi şey olmaz dedi

İnsülin kullanıyor musunuz böyle yüksek çıkınca başlıyor genelde hemen Dr insülin de düzenliyor şekeri ve daha rahat ediyorsunuz . Benim en başından beri var ama bakalava bile yiyorum Allah'a emanet aşırı 300lere falan cikmadiktan sonra korkmayın . Önce ignemi yaoiyorum sonra yemek yiyorum sinir 140 vs ise benimki de 145 150 falan çıkıyor ama kendimi tutamıyorum herşeyden canım istiyor

Çok teşekkür ederim Doktorum da sezaryenin bulunmasıyla birçok gebenin ve bebeğinin hayatının kurtulduğunu söylemişti. Galiba kalbim zayıfsa zorlamamam gerekiyor. En iyisi gerçek sancıları yaşamadan önce gün almak. Yine de bir kardiyolaga görüneceğim inşallah. Eğer o sakinleştiriciler endişelerimi dindirecekse genel anestezi almam öyleyse. Allah bebeklerimizi sağlıklarıyla ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Tekrar teşekkürler

Geçmiş olsun kalp sorununuz mu var nedir ?
Teşekkür ederim Benim nabzım normalde de hep 90 üstüydü. Gebelikte 100'lerde geziyor ama sorun yalancı sancılar esnasında gelen yüksek çarpıntı ve kalbimin teklemesi Bir kez atmayı unutuyor gibi oluyor. Doktorum da geröek sancıların çok daha şiddetli olduğunu her annenin kalbinin maalesef kaldıramadığını söyleyip sezaryen önerdi

Başka bir sorun olabilir mi? Benim tansiyon 7-5 8-5 ama böyle senin dediğin gibi olmuyor.
Kan değerlerine vs baktırdın mı yakında?
Doktora geldim. Nst girdim ilk normal çok şükür bebek iyi ama yatıp kalkınca başım dönüyor. Vertigom tetiklemiş sanırım Oof en korktuğum şeydi serum verilcek şimdi sonrasında betaserc yazdı. Çok illet bir şey hamilelikte bunun tetiklemesini hiç istemezdim

O kadar haklısın ki. Bizim ev inşaat hâlindeyken kirada kalıyorduk. Gaziantep'liyim. Yani depremzedeyiz. Eşim yakınlarını enkaz altından çıkardı, eşimin ailesi Maraş'tan gelip iki ay bizimle kalmak zorunda kaldı. Ailecek sürekli ağladıkları ve üzüldükleri bir dönemken ev sahibi birden çıkardı bizi. Biz henüz tamamlanmamış inşaaata geçtik, eşimin ailesi de hasarlı binaya geri döndüler. Hatta o esnada gebeymişim inşaat temizleyeme çalışırken düşük yapmışım. O kadar sor bir süreçti ki seni çok iyi anlıyorum. Allah yardımcınız olsun. Hormonlar nedeniyle ekstra hassas olduğunu da tahmin edebiliyorum. İnşallah bu süreci en güzel şekilde atlatırsınız. Lütfen sadece kendini yormamaya çalış. Eşinden yardım edebilecek birilerini çağırmasını istersen senin için çok güzel olur.

Geçmiş olsun canım bebeğinin iyi olmasına sevindim

Tansiyon gayet normal lütfen endişe etme Vitamin değerleri de baş dönmesine, karıncalanmaya vs. neden olabiliyor. Kötü düşünme az kaldı inşallah sağlıkla tamamlayacağız bu süreci Ben de çok yaşıyorum. Hatta doğumdan sonra da yaşayacağız bir müddet

Çok geçmiş olsun Hamilelikte vücudumuzda ne kadar illet varsa tetiklendi herhalde. Bwnde de çocukluğumdan beri huzursuz bacak sendromu var şimdilerde oturmama bile izin vermiyor maalesef İlk defa mı girdin nstye Allah bebişini korusun ben de haftaya giriyorum çok heyecanlıyım

21.haftada çıktı bende vertigo, daha önce yoktu. Gebelik hormonları tetiklemiş demişlerdi. Hala çekiyorum. Hamile olup vertigo olmak çok zor.
Yüksek yastıkla yatıyorum, iki tane genelde. Önce sırtüstü uzanıp biraz bekleyip öyle sağıma ya da soluma dönüyorum. Eğer dönünce başım dönerse yine sırtüstü pozisyona gelip durmasını bekliyorum. Kalkarken yine önce sırtüstü pozisyona gelip biraz bekleyip kalkıyorum. Normalde de dönerse oturup dimdik karşıya bakıyorum duruyor bir süre sonra. Yavaş hareket, yavaş dönüşler yapıyorum. Aşağıya ya da yukarıya bakmıyorum. Bu şekilde hayat kalitem biraz daha iyi oluyor işte. Gerçi benim iki kulakta birden çıktı o sebeple daha ağır ama siz de kendi durumunuza göre hareketletinizi ayarlarsınız.
Kesinlikle yastıksız ya da alçak bir yastık kullanınca aşırı dönme oluyor. Başınız yüksekte olacak hep.

Bu 2. Oldu. Cumarteside girmiştim iyiydi her şey. Betaserc gebelikte kullanılmaz demiş bazı gebelerin doktorları ama napcam bilmemki

İlaç kullandınız mı peki? Bana betaserc yazdı ama içsem mi bilmiyorum

Allah yardımcın olsun. Önce bir sakin ol ve aslında kimsen yok gibi düşün. Eğer birilerinden bir şey beklersen daha çok hayal kırıklığına uğrarsin. Maalesef evet herkes aynı şartlar da olmuyor ama ztn dünya böyle ama şu da eşim ile hiç sorunum yok demen bile çok güzel. Ev bulmak zor kiracı isen daha zor bilirim kiracıyim. Ama taşınma işi öyle ya da böyle bekler ertelenir bir şey olur bebek beklemez gelir annesi. Azar azar en azından durumu kurtarıcak hastane cantan için bile olsa internetten alışveriş ile önce bunu hallet. Bebeğine de kendine de acıma içinde atan bir kalp var ve bu çok güçlü olduğunu gösterir. Karnında bir insan yetiştiriyorsun daha ötesi yok ki bu bir güç bir mucize ve inan muhteşem bir sey yapıyorsun. Dünya işleri biter olur yoluna girer geriye bakınca ben bunlar içinmi üzüldüm. Gebelik günlerimde kendimi üzdüm dersin. Kıyaslamak, beklemek, umut etmek vs. Yorucu gerek yok ana odaklanıp o an neyi iyi yapabilirim de her şey çok güzel olucak inan bunaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…