• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Çalışıyorsanız evet daha iyi olmuş büyük parçaları bitirmek . Bende hala dolap vs karar veremedim 😞 inşallah sağlıkla tam zamanında kucağımıza alırız
Dolaptan ziyade yatağı seçmek zor oldu benim için, düşer mi diye çok düşünüp durdum. ☺️ Dolabını uzun sure kullanabilme imkani olan bir model seçerseniz ikiniz için de kullanışlı olacaktır.
inşallah, hep birlikte sağlıkla kolaylıkla kavuşalım yavrularımıza 🥰

Ah o yemek yapma süreci, her gün 2 çeşit yemek yapmak 🤪 bazen mutfağın kapısının önünden geçmek istemiyorum 🤣🤣 kendim ne olsa yerim eşimde bana uyar ama evde çocuk olunca tencere mecbur kaynıyor 😊
Aynen benim de bazen hiç yapasım gelmiyor geçiştirmek istiyorum ama bebişi düşünüp yine giriyorum mutfağa boğazından faydalı bir şey geçsin diye. Annelik şimdiden başlıyor yani çok acayip 🫨😄

Ben ilk anne olduğumda ki baya meşakkatli bir süreçti,hep derdim ki lohusa bunalımı da ne? İnsan mutluluktan havalara uçar vs🤭 Bir lohusa depresyonu yaşadım ki:)) 20 gün felan sürekli ağladım sanırım. Ama hormonlar düzelince herşey bitti gitti. Birbirimize buradan da destek olarak sağlıkla atlaticaz inşallah
Insallah hiçbirimiz yaşamayız lohusa depresyonunu canım zor olduğunu duymuştum. Birbirimize destek olacağız dediğin gibi her şey güzel olacak inşallah 🙏🏼

Daha önce burada konuşulmayan bir konu başlatacağım. Dört ayaklı çocuğu da olan annelerin “bebek doğduğunda bu hayvanlar nolcak” diye garip garip soru soranlara nasıl cevap veriyorsunuz? Ya da cevap veriyor musunuz? Ben sana vercem sen bakcan diyorum 😂😂😂
Bi tane kedim var evde benim de.O da evladım gibi asla vazgeçmem zaten doktorlar da bir sakınca görmüyor. Kusurabakmasin kimse hayvanlar insanlardan temiz ve hassas. Kedim çarşı pazar gezip gelip bebeği öpüp mikrop bulaştıramaz mesela insanlar bu konuda daha tehlikeli 😂 Soran veya laf söyleyen olursa senden daha temiz diyorum geçiyorum 😂

Bi tane kedim var evde benim de.O da evladım gibi asla vazgeçmem zaten doktorlar da bir sakınca görmüyor. Kusurabakmasin kimse hayvanlar insanlardan temiz ve hassas. Kedim çarşı pazar gezip gelip bebeği öpüp mikrop bulaştıramaz mesela insanlar bu konuda daha tehlikeli 😂 Soran veya laf söyleyen olursa senden daha temiz diyorum geçiyorum 😂
Gerçekten çok iyi cevap artık ben de böyle söyleyebilirim 😂

Ben ilk anne olduğumda ki baya meşakkatli bir süreçti,hep derdim ki lohusa bunalımı da ne? İnsan mutluluktan havalara uçar vs🤭 Bir lohusa depresyonu yaşadım ki:)) 20 gün felan sürekli ağladım sanırım. Ama hormonlar düzelince herşey bitti gitti. Birbirimize buradan da destek olarak sağlıkla atlaticaz inşallah
Lohusa döneminde burdan destek almak iyi olacak, çünkü çevremiz de bizi sinir eden birçok şey olabilir burda paylaşmak iyi gelir 🥹

Serklajdan sonra hayatınıza nasıl devam ettiniz? Benim doktorum ufak tefek işlerini yapabilirsin demişti ama çok mu abartıyorum bilemiyorum
İlk oğlumda da serklajlıydım onda sadece yemek ve bulaşığa kalkıyordum onun dışında yatıyordum hastaneye gidip gelirken hareket ediyordum tek doktor hasta gibi davranma demesine rağmen bunda da hiç Bi uyarı yapmadı ama yine yemek ve bulaşık bir de oğlan durdurmuyor zaten yatıyorum ama ilki gibi değil bunda geziyorum misal yürüyorum çocuk olunca dinlenemiyorsun onda kalkıp oturmazdım bile

İlk oğlumda da serklajlıydım onda sadece yemek ve bulaşığa kalkıyordum onun dışında yatıyordum hastaneye gidip gelirken hareket ediyordum tek doktor hasta gibi davranma demesine rağmen bunda da hiç Bi uyarı yapmadı ama yine yemek ve bulaşık bir de oğlan durdurmuyor zaten yatıyorum ama ilki gibi değil bunda geziyorum misal yürüyorum çocuk olunca dinlenemiyorsun onda kalkıp oturmazdım bile
ben malesef eşimin işi dolayısıyla tek başıma olduğum için kendi işlerimi yapmak zorundayım. vicdan azabı da çekmiyor değilim, üstelik üçüz olması da müthiş bir risk.

Kızlar, 27. Haftadayım 3. Trimester giriş yaptık umarım sağlıkla zamanında tamamlarız. Çok heyecan bastı beni düşündükçe. Daha zorlanmadan kendi çantamı yapmaktan başlayayım diyorum önümüzdeki hafta yıkayıp ütüleyip koyayım.

ben malesef eşimin işi dolayısıyla tek başıma olduğum için kendi işlerimi yapmak zorundayım. vicdan azabı da çekmiyor değilim, üstelik üçüz olması da müthiş bir risk.
Ayy üçüzmü maşallah masallah saglikla al kucagina brn cok istemistim 3uz 4 uz herkes manyakmisin srn demisti nasip

Kızlar, 27. Haftadayım 3. Trimester giriş yaptık umarım sağlıkla zamanında tamamlarız. Çok heyecan bastı beni düşündükçe. Daha zorlanmadan kendi çantamı yapmaktan başlayayım diyorum önümüzdeki hafta yıkayıp ütüleyip koyayım.
Bnde 28 29 da hazrlarm cantami diyorum yikayip utuleyip sonrasinda agirlasirdam blki yapamam kmsede benim kadar guzel yapamaz 🤣🤣🫣

Ev işi mi yapıyorsun canım durumunuz iyiyse Bi yardım alsan doktor iş tutamazsın demiyorsa sıkıntı olmaz da bana yasak demedi ama ben yine de yapmıyorum eşim yapıyor şimdi kaç haftalıksın Allah yardımcın olsun inşallah

İnşallah buraya bakıcak halimiz olur canim🤣
Ay olur inşallah ya🤭 yatak odasında bebişimle birlikteyken buralara gelirim diye düşünüyorum. Hepimiz sağlıklı olalım da🤲buarada kızlar doğumdan sonraki 1 saat altın saat diye geçiyormuş oyüzden o saat içinde ten tene temas ve emzirmek önemliymiş, sezeryandan sonra odaya geçince hemen emzirebiliyor muyuz acaba? 🙄

Selam kızlar iyi pazarlar
bi sorum var yenidogan uninbaby deterjan aldım ama yumuşatıcı almadım, dalinin var alsam mı ama yenidogan degiller.. yoksa kullanmayacak mıyız yumuşatıcı? Bende yavaştan yıkama utuleme yapacağım.. çantaları hazirlicam.. ne olur olmaz hazır kalsın diye..

Çok üzüldüm rabbim yardımcınız olsun eşinle birlikte size sabır versin, zor yaşananlar rabbim en güzelini en iyisini en doğru zamanda yeniden verecektir sabret, dua et 🤲🏻 dualarım seninle (7 düşüğüm var her biri ayrı üzüntü, yıkıntı 😔) çabucak toparlanıp yeni mucizenizle en kısa zamanda kavuşursunuz inşallah 🤲🏻
Merhaba nerde tedavi oldunuz ve bu düşüklerinizin sebebi neydi bana yumurta kalitesizliği deniyor

Serklajdan sonra hayatınıza nasıl devam ettiniz? Benim doktorum ufak tefek işlerini yapabilirsin demişti ama çok mu abartıyorum bilemiyorum
Bu kişiden kişiye değişir bence kendini başkasının durumu ile kıyaslama. Kimileri önlem amaçlı serklaj oluyor ama rahim ağzı 40 50mm olduğu için biraz daha aktivitede bulunmasına izin veriyor doktor. Ben de önlem amaçlı serklaj oldum ama şuan 28mm sınırda sayılır ve rahim ağzımın yapısı yumuşak olduğu için daha riskli o yüzden yemek ve WC dışında kalkmam yasak sürekli yatiyorum doğuma kadar da yaticam. Ama rahim ağzım 35 40 mm üstünde olsa ben de biraz daha esnek davranabilirdim ☺️ Doktorun ne diyorsa ona göre davran bence.

Selam kızlar iyi pazarlar
bi sorum var yenidogan uninbaby deterjan aldım ama yumuşatıcı almadım, dalinin var alsam mı ama yenidogan degiller.. yoksa kullanmayacak mıyız yumuşatıcı? Bende yavaştan yıkama utuleme yapacağım.. çantaları hazirlicam.. ne olur olmaz hazır kalsın diye..
Günaydın canım. Ben siveno aldım kendinden yumuşatıcılı. Bitkisel. Senin yerinde olsam sanırım kullanmam yumuşatıcı. Alerji vs durumu yaşanmasın.

Back
X