• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Rahim ağzını bir ay önce vajinal 5 cm ölçmüştü. İki gün önce de karından baktı, kapalı sorun yok dedi. Yazdığınız şeye internetten baktım, yanma ve kaşıntı yaparmış. Ama bende bunlar yok. Yine de akıntı artarsa doktorumla tekrar konuşacağım, teşekkür ederim 🙏
mesajınıza cevap veremedim. 18. haftadayım. akıntı sizin bahsettiğiniz gibiydi bende de öyle olmuştu. ben kendim tedirgin oldum bebeğin suyu mu sızıyor diye o şekilde öğrendim. günlük ped kullanmayın ve rutin kontrolde rahim ağzı uzunluğunu ölçtürün.

Ben indirim yakaladıkça eksiklerimi gideriyorum ☺️
Bebeğimin kıyafetleri
battaniyesi
ağız mendilleri
ter için sırt bezleri
emziği
biberonu
çantası
ıslak mendil
deterjan
bezi
bebek arabası
park yatağı
pişik kremi
emzik kutusu
bornoz takımı ve dolabı tamam

kendim için emzirme atleti
Emzirme sütyeni
Göğüs ucu lanolinli kremi
Göğüs kalkanı
Gümüş kapak
Depend
2 pijama takımı
1 gecelik takımı
Lohusa kilodu ve terlik aldım

Alınacaklar ; yenidoğan organik mama
Süt damlası
Süt çayı
Kapı süsü ve hastane için konsept lokum ve çikolata. Aklıma geldikçe eksiklerimi not alıyorum ama benim listem şimdilik bu kadar 🤭
Yaa bence baya büyük şeyler gitmiş inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız . Bende alıyorum ama sanki her şey çok karışık geliyor bu hafta nedense bir acele edeyim artık eksiklerini bitireyim diyorum .🥰 kendime hiçbir şey almadığımı farkettim bende listenizden

Kızlaaaar kızım için hastane çıkışı sipariş etmiştim instagramda Lupimüslin diye bir sayfadan, az önce geldi 🥹 çok güzeller aşırı duygulandım🥲 1 ayda geldi tam, kumaşı çok güzelmiş yumuşacık düşünenlere fikir olsun diye atmak istedim🥰 güzel kızımın üzerine giydiği günü heyecanla bekliyorum 🥹🤲Eki Görüntüle 3541298
Çok güzelmiş güzel günlerde kullanın inşallah sağlıkla 🙏♥️ fiyatını sorabilir miyim acaba?

Benim de kıyafet dışında epey eksiğim var gibi. Vakit var diye çok acele etmiyorum. Aklıma geldikçe not alıyorum muhtemelen bu ay sonu ya da martta toplu bir alışveriş yapıcam.

Genelde 32. Haftada hazır olun diyorlar, son aylarda zor oluyormuş yıkama, ütüleme vs
Bende öyle rahattım ama nedense bir yetişemezsem hissi geldi artık bitireyim diyorum 30. Haftaya girmeden ama nasip daha dolap ve yatak almadık inşallah her şeyimiz hazır olur sağlıkla kucağımıza alırız 🙏

Kizlar listenize bebek beslenme sondasi da ekleyin ilk gün sütünüz gelmezse mamayı e d s yöntemiyle verisisiniz hem süt gelişiniz destekler hem bebek doyar çalışmayacak biberon vermek istemeyen annelerin aklında bulunsun
İlk defa duydum bu yöntemi şırıngayla filan veriyorlardı gördüm ama bunu duymamıştım ☺️

Kızlar alışverişlerinizi tamamladınız mı acaba ? Ya da neleri aldınız benim daha birçok şeyim eksik gibi geliyor . En geç ne zamana kadar hazır olması gerekir tecrübeli anneler aydınlatırsa çok sevinirim 🥰🙏
Ben tamamladım canım , alıncak her şeyi aldık sanırım

Kızlar alışverişlerinizi tamamladınız mı acaba ? Ya da neleri aldınız benim daha birçok şeyim eksik gibi geliyor . En geç ne zamana kadar hazır olması gerekir tecrübeli anneler aydınlatırsa çok sevinirim 🥰🙏
Bebek arabası, park yatak, ana kucağı, odası için dolap şifonyer ve montessori aldım.
Emzik, biberon, abartmadan biraz kıyafet aldım. Getirenler de olunca almak istemedim daha israf olmasın diye.
Eksiğim hala var, temizlik, bakım ürünleri gibi seyler onlari da yavas yavas tamamlayacağım inşallah.
Ben ramazandan sonra izne ayrılacağım o zaman yavas yavas düzenlerim muhtemelen odasını. ☺️

Kızlar hamilelikte kereviz yeniyor mu?
Hiç duymamıştım yenmeyeceğini, çok abartılırsa yan etkileri olabiliyormuş ama kereviz yemeyi kim abartır ki😅 bir diyetisyen yazmış:

Benim de kıyafet dışında epey eksiğim var gibi. Vakit var diye çok acele etmiyorum. Aklıma geldikçe not alıyorum muhtemelen bu ay sonu ya da martta toplu bir alışveriş yapıcam.

Genelde 32. Haftada hazır olun diyorlar, son aylarda zor oluyormuş yıkama, ütüleme vs
Şu ütü işi beni korkutuyor. Yapmayı hiç sevmem hatta doğru düzgün bilmiyorum da. Sıcak mikropları öldürür diyorlar ama sizce çamaşır kurutma makinası da ütü yerine geçmez mi?

Ya ne kadar güzel bayıldım canım prensesine çok yakışacak 🥰 🥰
Bende düşünüyorum bu şekilde ama bir türlü tam olarak güvenilir sayfa bulamamıştım , fiyat olarak nasıl canım ?
Çok teşekkür ederiz teyzesii 🥰 10 lu hastane çıkış seti 2bin gibi bişeydi, ek olarak yastık falan ekledim ben büyük bir fiyat listesi atmışlardı bana sadece tulum falan da yaptırabilirsin fiyatlar gayet güzel bence işçilik çok iyi canım

S Smgee54 canım çok teşekkürler fiyatlar bu şekilde 🥰

Yaa bence baya büyük şeyler gitmiş inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız . Bende alıyorum ama sanki her şey çok karışık geliyor bu hafta nedense bir acele edeyim artık eksiklerini bitireyim diyorum .🥰 kendime hiçbir şey almadığımı farkettim bende listenizden
İhtiyaçlar bitmiyor sürekli extra şeyler çıkabiliyor. Rabbim zamanında kazasız belasız kolaylıkla doğsunlar da şu an dünyaya gelirlerse ne lazım olur gibi bir öncelik belirlemiştim alışverişte kendime. Aslında hala çookk zamanımız var hepsini yaparsınız eksiksiz 😊

Şu ütü işi beni korkutuyor. Yapmayı hiç sevmem hatta doğru düzgün bilmiyorum da. Sıcak mikropları öldürür diyorlar ama sizce çamaşır kurutma makinası da ütü yerine geçmez mi?
Nefret ediyorum ütüden yaa. Muhtemelen hassas ayarında kurutmaya atarım ben de . Hem de tüyü tozu da alıyor. Hadi güç bela ilk kıyafetleri ütüledim diyelim ama bunun sürekliliği konusunda kendime güvenmiyorum muhtemelen yapamam sürekli ütü.

Hiç duymamıştım yenmeyeceğini, çok abartılırsa yan etkileri olabiliyormuş ama kereviz yemeyi kim abartır ki😅 bir diyetisyen yazmış:
Ben abarttım 😁 çöpe gitmesin diye 2 hafta içerisinde 3 kilo kereviz yedik 😂😂 3 tane al demiştim eşim 3 kilo almış sağ olsun. Her gün yemedik ama 3 günde 1 kereviz pişirdim bimdönem

Ben abarttım 😁 çöpe gitmesin diye 2 hafta içerisinde 3 kilo kereviz yedik 😂😂 3 tane al demiştim eşim 3 kilo almış sağ olsun. Her gün yemedik ama 3 günde 1 kereviz pişirdim bimdönem
Öyle durumlarda ben buzluğa atıyorum, sonra sebze corbasına giriyorlar illa bi şekilde ya da kereviz püresi 😆

Bende özellikle geçen haftaki idrar yolu enfeksiyonu geçtikten sonra beyaz akıntı çoğaldı. Dün kontrolüm vardı doktoruma söyledim, normal diyor ama daha da ilerlerse fitil yazarız ileriki haftalarda dedi. Var mı böyle fitil kullanan ve faydasını gören? 🤔
Ben de ilk trimester sonrası hep oluyor , rahim ağzı uzunluğu filan normal. 1 -2 kere kaşıntılı oldu o zaman kesilmiş yoğurt gibi koyu kıvama dönmüştü doktor fitil verdi kullandım hemen kaşıntı geçti. Şuan yine devam ediyor bazen çişimi kaçırdım sanıyorum 😁 doktor da olabilir dedi , rahim ağzında bir sıkıntı yoksa enfeksiyon yoksa normal diyolar

Back
X