• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Off off aynı durumlar 😁 Ohh iyi seninki camlara geçmiş benimki en son perde astı pes etti 🤣 Ya erkekler yapınca bende iyi hissetmiyorum kendim yapmak istiyorum 😅 Kontrolde doktora sorucam temizliğime karışmayın dicem 😂
Güldürdün beni ya 😂😂 demeliyiz artık evet ya 😄

Allah'ım günah yazmasın ama çok üzülüyorum kızım olmadı diye 😔
Şimdi ne diyim nasıl diyim bilemedim cümlenize verecek cevabımı...
Benim bir kziim var, Allah biliyor ya kalbimi ben çok uzun zamandır hatta evliliğimden bile once hep 2 kızım olsun istedim belkide bir kız kardeşimin olması da buna vesile oldu bilemem... (hatta burda dan cok dile getirdim kiz bebek sevdami, tum atkadaslar sahit ) son kontrolde doktorum erkek olma oranını daha yüksek verdi, üzüldüm mü evet ama erkek olduğu için istememekten asla değil , yıllardır hep içimden iki kız geçmesi fikrine kendimi çok kaptirmamdan kaynaklı...
Ne yapayım şimdi? Kızım olmasını bu kadar isterken erkek olacağını öğrenince aldırayım mi? Yada onu ömür boyu niye erkek oldun ben kız istiyordum diye dışlayıp istenmeyen çocuk mu ilan edeyim? İki durumda da çocuğun günahı ne? Yada tam tersi düşünelim; kızın oldu ve cok büyük sağlık sorunları yaşadı. Ne olursa olsun kizım oldu diye sevinebilir miyim? Yoksa keşke ne olursa olsun kız olsun diyeceğime sağlıklı olsun da her türlüsü kabülüm demek mi daha doğru? Bir evladınız daha varmış sizde çok iyi bilirsiniz ki parmağına kıymık batsa annenin cani gider...
Ben bir şey isterken söylenen sözlerin gücüne çok inanıyorum. O yüzden ne söylediğimize çok dikkat etmeliyiz diye de düşünüyorum. Allah önce sağlık versin evlatlarımıza canı cebinde, ömrü uzun olsun , hicbir anneyi de evladiyla sınamasın yeter...

Kızlar güzel haberlerle geldim bugün özelde perinatoloji randevum vardı ikili testimi yaptırdım ölçümler iyi çıktı çok şükür kanda verdim Bi haftaya çıkıcakmış oda 🤲🏻 yarım saat izledik neredeyse herşeyine baktı doktor bütün organlarına o kadar hoşuma gittiki bebeğimi izledim hiç gözümü ayırmadım ekrandan ve doktor hiç beklemiyordum Bi anda dediki inceliyorum kaç dakikadır sana cinsiyetini bile söyleyebilirim dedi ben şok ve bacak arasında pipisini gördük yüzde 80 erkek dedi ay çok duygulandım gözlerim yaşarıverdi hemen 😌 çok güzel bir gündü benim için inşallah herkes güzel haberlerle gelir. Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin inşallah 🤲🏻💗💕🌸
Güzel haberler almana çok sevindim canım 😊😊

Kızlar bugun gaza gelip evi silip süpürdüm 🙈🙈 Artık temizlik yapıyor musunuz? Ben çok sıkıldım yapmak istiyorum 😁
Bir an durdum ve düşündüm sanki dün yapmıyordum da bugün yapıyormuşum gibi 🤣🤣
Hep ben yapıyordum hatta bugünde tüm evi kaldırdım resmen 😒

Oh ne güzel yaa biz boş beleşe doguracagiz desene 🤣🤣🤣
Benim de daha hangi hastanede doğuracağım belli değil ki 😂 zorunlu sezeryan olmazsa yani normal doğum yolunda ilerlerse evime yakın olan hastanede doğuracağım çünkü doktorun kliniği oraya daha yakın diğer hastane uzak. Ama eşim sen kafaya takma ben hallederim diyor doktorum tanıdık olduğu için, eşim de sağlık çalışanı çünkü bakalım nolcak 😂

O fiyata birde bunlar mi dahil 🤔🙄 bence çok yerinde bi fiyat.
Yeni dogum yapana şerbet mi veriliyormuş? Ben sade sutsuz şekersiz nescafe veriyorlar diye duydum neden verirler hala anladım o ayri.
O serbete lahusa şerbeti diyorlar ve anne için değil genelde gelen misafirlere ikram edilir. ( şeker gaz yapar sütle de gaz bebeğe geçer ek bilgi o yüzden çok çok lahusa şerbeti içmeyin canım anneler tadı çok güzel ama fazlası çok zarar)
Anneye sütsüz şekersiz kahveyi genelde sezeryan olanlara içmeyi tavsiye ederler, anestezi yi kolay atmaya faydası var epidural veya spinal anestezi sonrası çok baş ağrısı yapıyor baş ağrısı başlamadan doğumdan hemen sonra( doktorlar su içebilirsiniz dediğinden itibaren) nescafe içmek iyi geliyor, bende hiç baş ağrısı olmadı mesela 2-3 saatte bir 1 bardak içtim 3 gün boyunca.

Son düzenleme:
Kızlar beslenmenize dikkat ediyor musunuz ben zararlı şeyler yemiyorum zaten canım istemiyor ama iştahım da çok az kahvaltıyı bile laf olsun diye yapıyorum. Akşam yemeği porsiyonum çok az fazla yiyince rahatsız hissediyorum. Bi yandan vicdan yapıyorum bi yandan da zorlasam da yiyemiyorum 😐 eşim elma portakal muz falan kesiyor akşamları onları yiyorum biraz, nolcak böyle insanlar kilo alır ben kilo veriyorum 🤦🏻‍♀️
Havalar sıcak ondandır 😊hele bir soğusun o zaman göreceğim seni 🤭🤭

O serbete lahusa şerbeti diyorlar ve anne için değil genelde gelen misafirlere ikram edilir. ( şeker gaz yapar sütle de gaz bebeğe geçer ek bilgi o yüzden çok çok lahusa şerbeti içmeyin canım anneler tadı çok güzel ama fazlası çok zarar)
Anneye üstsüz şekersiz kahveyi genelde sezeryan olanlara içmeyi tavsiye ederler, anestezi yi kolay atmaya faydası var epidural veya spinal anestezi sonrası çok baş ağrısı yapıyor baş ağrısı başlamadan doğumdan hemen sonra( doktorlar su içebilirsiniz dediğinden itibaren) nescafe içmek iyi geliyor, bende hiç baş ağrısı olmadı mesela 2-3 saatte bir 1 bardak içtim 3 gün boyunca.
Lohusa şerbetini çok merak ettim ya😇 tadi çok guzel de demişsin. Araştirip bulacam bir tadina bakayım.

Kızlar nasipse bende mart annesi olacağım. Son adet tarihime göre 12+0 haftalık ama bugün ikili tarama için gittim 12+4 haftalık çıktı bunlarda görüntüleri. Sizce cinsiyeti nedir nub anlayan var mı
Aramiza hoş geldiniz, 🌺 sanki kız gibi geldi bana 😊

Benim de daha hangi hastanede doğuracağım belli değil ki 😂 zorunlu sezeryan olmazsa yani normal doğum yolunda ilerlerse evime yakın olan hastanede doğuracağım çünkü doktorun kliniği oraya daha yakın diğer hastane uzak. Ama eşim sen kafaya takma ben hallederim diyor doktorum tanıdık olduğu için, eşim de sağlık çalışanı çünkü bakalım nolcak 😂
Hadi bakalım, en yakın hastane mi olacak yoksa esine bırakıp yolda arabada mi doğuracaksin 🙄 sabırsızlıkla bekliyorum maceralarini 😄

Lohusa şerbetini çok merak ettim ya😇 tadi çok guzel de demişsin. Araştirip bulacam bir tadina bakayım.
Ben kızımın doğumunda Bu marka şerbet almıştım... tıklayıp bakabilirsin. Tarifi zaten gelen kutu iceriginde yazıyor. Hatta sonradna 2 paket daha sipariş vermiştim birini annemle diğerini kv ye verdim onlara da hayırlı olsuna gelenlere ikram ettiler. Ben lahusa şerbetini cevizli daha çok seviyorum. Servis edilen bardağın içine 1-2 çay kaşığı tercihe göre ( ben 1-2 yemek kaşığı 🤭🤭 koyuyorum kendime) dövülmüş ceviz koyabilirsin.

Sadece göbek deliği altında olanlar icin çok kız bebek diyorlarrrr bilginize 🙄 tabi ne kadar doğru bilinmez
Benim bütün ibareler zaten kız diyor doktor da kız gibi dedi haftaya erkek çıkarsa tezlerin hepsi çöpp 😅😅😅🤣🤣

Back