• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba Ebru, ben 12. Hafta kontrolünde öğrendim. Şuan 14. Haftayı bitirmek üzereyim. Doktorun cihazi ve bebeğin konumu ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Sağlıkla kavuşuruz inşallah hepimiz 🥰
Masallah ne guzel erken ogrenmissiniz. Insallah saglikla kucaginiza alirsiniz 🙏🌸

Doktorun önce ense kalınlığını ölçecek bir sıkıntı gördüğünde fetal DNA testi yaptırmıyorlar onun üzerine düşüyorlar. Bence doktorun riske atmıyor seni hiç bir doktorun da atacağını sanmıyorum. Dediğim gibi doktoruna güvenmiyorsan değiştir yolda her aşamasında sürekli arayış içinde olacaksın ve herkes farklı bildğünş yazacak sana. Bu sebepten aklın karışacaktır. Ben doktoruma güveniyorum ve beni riske atmayacacağını kendisini benim yerime koyup ilgilendiğinden eminim. O yüzden ne derse uyguluyorum. Enerjisi bile yetiyor bana. O yüzden doktor çok önemli canım. Yoksa bizim dediklerimizle kendine kıyaslama canım. Hepimiz farklı doktora gidiyoruz farklı ama aynı yolda ilerleyen tedavi yöntemlerini alıyoruz.
Canım sen hangi doktora gidiyorsun

Ben normal hayatimi yasiyorum. Bulanti oluyor, batmalar vs vs hic umursamiyorum. Bazen cok uyku bastiriyor. O zaman kontrol edemiyorum uyuyorum. Onun disinda birakmadim kendimi vallahi 😎
En güzeli 🤩 çokbende kısıtlamak istemiyorum ama eşim aman yapma çocuğa bişey olur diye diye darlıyor😅

Kızlar güzel haberlerle geldim bugün özelde perinatoloji randevum vardı ikili testimi yaptırdım ölçümler iyi çıktı çok şükür kanda verdim Bi haftaya çıkıcakmış oda 🤲🏻 yarım saat izledik neredeyse herşeyine baktı doktor bütün organlarına o kadar hoşuma gittiki bebeğimi izledim hiç gözümü ayırmadım ekrandan ve doktor hiç beklemiyordum Bi anda dediki inceliyorum kaç dakikadır sana cinsiyetini bile söyleyebilirim dedi ben şok ve bacak arasında pipisini gördük yüzde 80 erkek dedi ay çok duygulandım gözlerim yaşarıverdi hemen 😌 çok güzel bir gündü benim için inşallah herkes güzel haberlerle gelir. Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin inşallah 🤲🏻💗💕🌸
Tebrik ederim canım, Ben de dün yaptırdım bayağı uzun bakıldı çok mutlu oldum.
Hayırlı olsun çok sevindim. Ben de 17 Eylülde perinatolojide ikili test yaptıracağım. Ne kadar ücret ödediniz öğrenebilir miyim?
Merhaba canım, ben de 605 TL ödedim fikir olur belki

Kızlar beslenmenize dikkat ediyor musunuz ben zararlı şeyler yemiyorum zaten canım istemiyor ama iştahım da çok az kahvaltıyı bile laf olsun diye yapıyorum. Akşam yemeği porsiyonum çok az fazla yiyince rahatsız hissediyorum. Bi yandan vicdan yapıyorum bi yandan da zorlasam da yiyemiyorum 😐 eşim elma portakal muz falan kesiyor akşamları onları yiyorum biraz, nolcak böyle insanlar kilo alır ben kilo veriyorum 🤦🏻‍♀️

Kızlar beslenmenize dikkat ediyor musunuz ben zararlı şeyler yemiyorum zaten canım istemiyor ama iştahım da çok az kahvaltıyı bile laf olsun diye yapıyorum. Akşam yemeği porsiyonum çok az fazla yiyince rahatsız hissediyorum. Bi yandan vicdan yapıyorum bi yandan da zorlasam da yiyemiyorum 😐 eşim elma portakal muz falan kesiyor akşamları onları yiyorum biraz, nolcak böyle insanlar kilo alır ben kilo veriyorum 🤦🏻‍♀️
Bu haftalarda böyle olması çok normal. Hamilelik ilerlediğinde tam tersi oluyor iştah çok artıyor yani bende öyle olmuştu😊

Bence bu konuda stres yapma kendine, yiyebildigin kadar et yumurta sebze meyve yemeye calis. Şuan erken haftalardayiz biliyorsun bebek stoktan yiyor. 4.aydan sonra biraz iştahın açılır belki, kilo almamak daha iyi. Kontrollerde bebegin gelişimi haftasına göre uyumluysa hiç bu konuları dert etme kendine. Yemek konusunda ben de bulantilardan dolayi bastirmak icin yiyorum ve kilo aldim ama keyifle yedigimi soyleyemem en sevdigim seyleri yedikten sonra bile korkunc bir mide bulantisi yasiyorum. Bir de mesela hemen hiç su içemiyorum günde 1-2 bardak ancak bulantilardan dolayi, ama dünkü kontrolde bebeğin suyu iyi göründü cok şükür. Ben de suya ileriki dönemde daha çok dikkat edeceğim. Elimizden geleni yapıyoruz bu konuda vicdan yapma kendine canim

Bende de kilo alımı yok stabilim. Sağlıklı beslenmek istiyorum ama her an uyum sağlayamıyorum dikkat etmeye çalışıyorum. Kahvaltı da dediğin gibi bazen iştah bi kesiliyo sırf yemek için yiyorum su içmeyi unutuyorum

Merak etmeyin o sizden tüm faydalı vitaminleri alıyordur. Zaten bebek büyüyüp ihtiyaçları arttıkça sizinde iştahınız artar, vücut sinyal verir. Çok normal bende aynı durumdayım günde iki öğün zor yiyorum
İnşallah canım 🤲🏻 ilerleyen haftalarda normale döneriz inşallah 🤲🏻
Bence bu konuda stres yapma kendine, yiyebildigin kadar et yumurta sebze meyve yemeye calis. Şuan erken haftalardayiz biliyorsun bebek stoktan yiyor. 4.aydan sonra biraz iştahın açılır belki, kilo almamak daha iyi. Kontrollerde bebegin gelişimi haftasına göre uyumluysa hiç bu konuları dert etme kendine. Yemek konusunda ben de bulantilardan dolayi bastirmak icin yiyorum ve kilo aldim ama keyifle yedigimi soyleyemem en sevdigim seyleri yedikten sonra bile korkunc bir mide bulantisi yasiyorum. Bir de mesela hemen hiç su içemiyorum günde 1-2 bardak ancak bulantilardan dolayi, ama dünkü kontrolde bebeğin suyu iyi göründü cok şükür. Ben de suya ileriki dönemde daha çok dikkat edeceğim. Elimizden geleni yapıyoruz bu konuda vicdan yapma kendine canim
Haklısın canım bi sıkıntı yok bebekle ilgili şükür. yiyorum da işte az az yiyince bi moralim bozuluyor hamile kaldığımdan beri 4 kiloya yakın vermişim eşim bile sen hamile kaldın hiç bişey yememeye başladın diyor. Su olayına dikkat edebiliyorum ben de bi tek onun da bize tek faydası ödem olayı aslında bebeğin suyuna hiç bi etkisi yokmuş doktorum öyle dedi geçen muaynede. Keşke bebeğin suyuna etkisi olsa da litre litre su versek gebelere dedi. Senin de düzene girer bulantı varken su içmek çok zor hepsi ayrı dert vallahi halimize şükür yine 🤲🏻

Bende de kilo alımı yok stabilim. Sağlıklı beslenmek istiyorum ama her an uyum sağlayamıyorum dikkat etmeye çalışıyorum. Kahvaltı da dediğin gibi bazen iştah bi kesiliyo sırf yemek için yiyorum su içmeyi unutuyorum
O kadar aç hissederken bile hiç bişey yiyememek çok sinir bozucu direk tıkanıyorum 🤦🏻‍♀️ çocuk menüsü gibi hep tabaklarım. Sıcaklar geçince de belki faydası olur daha düzenli oluruz inşallah iştahımız yerine gelir

Böyle söyleme canım Allah’ın zoruna gider 7 yıl bebek için uğraşmış birisi olarak söylüyorum. Hem maddi hem manevi çok şey verdik. Benim de gönlümden kız geçiyordu ama hep deidmmkş sağlıklı olsun eli ayağı düzgün olsun aklı başı yerinde olsun erkek olsun farketmez o da benim canımdan bir parça olacak onu da bağrıma basacağım dedim. Lütfen üzülme.
Çok haklısınız gerçekten

İnşallah canım 🤲🏻 ilerleyen haftalarda normale döneriz inşallah 🤲🏻

Haklısın canım bi sıkıntı yok bebekle ilgili şükür. yiyorum da işte az az yiyince bi moralim bozuluyor hamile kaldığımdan beri 4 kiloya yakın vermişim eşim bile sen hamile kaldın hiç bişey yememeye başladın diyor. Su olayına dikkat edebiliyorum ben de bi tek onun da bize tek faydası ödem olayı aslında bebeğin suyuna hiç bi etkisi yokmuş doktorum öyle dedi geçen muaynede. Keşke bebeğin suyuna etkisi olsa da litre litre su versek gebelere dedi. Senin de düzene girer bulantı varken su içmek çok zor hepsi ayrı dert vallahi halimize şükür yine 🤲🏻
Aynen canim halimize şükür:) ben ilk hamileligimde de cok su içemedim günde 1-1.5 lt en fazla ama cok şükür bebeğin suyuyla ilgili hiçbir sorunumuz olmadi, oyuzden suyu kafama çok takmiyorum ama 1-2 bardak da cok az.
Olsun az az ye kendini iyi hisset yeter, mental sagligin da fiziksel sağlığın kadar önemli, mutlu ol ki bebeğin de mutlu olsun ❤️

Yazdığınız ilaçları bende kullanıyorum ☺️ Doktoruma ayağımın altında yanma var bide saçlarım çok dökülüyor dedim gebelik vitaminleri vercem dedi 🤭 bende daha bu hafta kullanmaya başladım 1 kere kabız oldum normalde hiç olmam da bence bişey yapmıyor ya 😅 Zaten D vitamin eksikliği için ☺️
Bende dün gece itibarıyla başladım.
Bir sorunum yok, bugün gayet iyiydim.
Decavit çok bulantı yapıyor+çok iştah açıyor diye okumuştum öyle bir sorunu olan varsa, aklınızda olsun, ben yatak moduna geçtiğimde alıyorum...
Sabah saat 7 gibi de kan ilacımı alıyorum. Ki normal saatlere geldiğimde artık kahvaltıda sorunum olmasın :)
Öğleden sonra 3 gibi de 9 damla Dvitamini alıyorum suya karıştırıp.
Bu arada daha önce bebisi olanlar bilirler..
Ben hep çok zayıf bir insandım. Yani şöyle, o kum saati dedikleri vücut yapısındayim.
48 kiloyla hamile kaldım. Şu 3 ayda hiç kilo almamışım.
Kaç kilo almak sizce normal?
Bu arada tansiyonla alakalı bir sorunum yok hep düşüktür hala o şekilde seyrediyor.
Günde 2 öğün yemek yerim sebze ağırlıklı.. Köfte hariç kırmızi et yiyemiyorum :(
Gerisi de hep meyve, kefir, yoğurt, meyve suyu, meyve, kuruyemis ile geçiyor. Yulafda çok severim 🙏Beyaz ekmek hiç yemem neredeyse 1 bucuk senedir yemiyorum. Ya çavdar, ya tam buğday zorundaysam eğer... Ama Makarnadan vazgeçemem 🤣
Hamile kalmadan önce yeşilcay çok sever içerdim ama forumlarda içmek iyi bisey değil yazmışlar bıraktım içmiyorum..
Ama hiç süt içemiyorum bu sorun olur mu sizce?
Onun sebebi de ben uzun yıllar sivilce tedavisi gördüm.. Ve bir şeyin bana uzun vadede dokunduğunu anladık... Süt bende acayip kasintili ağrılı sivilceler yapıyo :( ama yoğurt, peynir dokunmuyor..
Sizler nasıl besleniyorsunuz?
Bebislerinize isimler buldunuz mu? ❤️

Back