• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    114
Kızlar selam , detaylı için randevu aldım perinatolojiye 23+2 ye ücreti de 5.000tl çok değilmiiii yaaa 😞
Bende 22+0da gidecem şehir hastanesinde beklemeyi ve ilgisizliği göze alamıyorum benim randevu aldığım doktorda 5bin dedi 🤦🏼‍♀️
Kredi kartı geçerliymiş neyseki

Oğlumda ıslak mendil poposunu çok kötü yapmisti yeni doğdugunda pamuga gectim hemen
Hep pamuk kullandım çok iyi geldi
Kafasında da konak olusmustu doktor mustela kullan dedi ondan sonra daha olmadı
5 yaşında hala mustela kullanıyorum
Bazı seylere bebegin cildi karar veriyor
Yaz bebeği olduğu için annem poposunu yıkarız üşümez pişirme olmaz dedi
Pamuk ve su kaçınılmaz belki dışarda yenidoğan ıslak mendili gerekebilir her ihtimale karşı

E nabiza raporu islemis :(
Plesenta circumvallate demis ya

Eklentiler

• 1000001221.jpg
    1000001221.jpg
    63,4 KB · Görüntüleme: 24
E nabiza raporu islemis :(
Plesenta circumvallate demis ya
Yeni bir doktor ya da tekrar bi kontrol olana kadar canını sıkma her zaman her doktor %100 doğru olacak diye bir şey yok belki üstünkörü bakmıştır. Sen dua et inşallah bir şey çıkmaz 🌸

Kızlar rahimdeki baskılarım hala devam ediyor çarşamba kontrol için gittim doktor bebeğin eşinin biraz aşağıda olduğunu ama rahim ağzı uzunluğumun 50 mm olduğunu erken doğum riskinin olmadığını söyledi ama ara ara geçsede hala devam ediyor rahimdeki baskı başına gelen var mı böyle bir rahatsızlık kimi bebek büyüyor baskı yapması normal diyor ama korktum yine de

Pamuk ve su kaçınılmaz belki dışarda yenidoğan ıslak mendili gerekebilir her ihtimale karşı

Dısarida da pamuk zorlamıyor hic cantaya kucuk bi su ve pamuk koyun her yerde rahatca degistirebilirsiniz :)
Bu pişik olayi cok fena oğlumda ilac kullanmak zorunda kalmistim derisi kalkmisti insallah cok hassas ciltleri olmaz

Kızlar rahimdeki baskılarım hala devam ediyor çarşamba kontrol için gittim doktor bebeğin eşinin biraz aşağıda olduğunu ama rahim ağzı uzunluğumun 50 mm olduğunu erken doğum riskinin olmadığını söyledi ama ara ara geçsede hala devam ediyor rahimdeki baskı başına gelen var mı böyle bir rahatsızlık kimi bebek büyüyor baskı yapması normal diyor ama korktum yine de

Benim de plasenta rahim agzinda bu hafta birazcik cikmis cok sukur
Bebek ve plasenta ayni boyuta geliyor bu haftalarda o da baski olusturabilir
Normal fakat doktor kontrolunde yine olmanızda fayda var aşağıdaysa eğer kendinizi çok zorlayıp, yormayın

Bende hamileliğimin başından beri idrar yolu enfeksiyonu var. Çok şükür 20. Haftada anca kurtulabildim. Doktorumun önerisiyle tienz airiz markasının günlük pedini kullanmaya başladım. 2 haftada geçirdi enfeksiyonumu. Doğuma kadar kullanıcam Allah nasip ederse. Mentollü bir şerit var içinde çok rahatlatıyor kullandığımda. İsterseniz deneyebilirsiniz. Fikir olsun size de
Merhaba doktorunuz gebeyken önerdi bu durumda değil mi? Ben de aynı dertten muzdaribim maalesef fakat nioli yağı vs chatgpt ye sorduğumda önerilmez diyordu mentol aklıma takıldı o yüzden

Benim de plasenta rahim agzinda bu hafta birazcik cikmis cok sukur
Bebek ve plasenta ayni boyuta geliyor bu haftalarda o da baski olusturabilir
Normal fakat doktor kontrolunde yine olmanızda fayda var aşağıdaysa eğer kendinizi çok zorlayıp, yormayın
Rahim ağzında değilmiş ama biraz aşağıda dedi 24 ve 30.haftalarda tekrar kontrol edelim dedi zaten 21.haftada detaylı usg var internette de 16-20 haftalarda biraz aşağı inebileceğini 24 perde tekrar çıkacağını okumuştum ama yine de bu baskı beni endişelendirdi doktorum her ne kadar bir sorun yok dese de

Ben de oğlumda çok beter pişik olunca poposunu lavobada yıkamaya başlamıştım. İnsan gözünde büyütüyor zor gibi geliyor halbuki alışınca çok daha kolay gelmeye başladı ve tertemiz.

Ben de oğlumda çok beter pişik olunca poposunu lavobada yıkamaya başlamıştım. İnsan gözünde büyütüyor zor gibi geliyor halbuki alışınca çok daha kolay gelmeye başladı ve tertemiz.
İlk zamanlar korkarım sanırım çok küçük o zaman annem yıkar ben biraz büyüyünce yıkarım 🙈
Alışınca kolaylaşır sanırım ne güzel sizler deneyimlisiniz ☺️

Her ayın sağlık problemini es geçmeden yaşıyorum kızlar 😂 acayip bi kemik ve kas ağrısı yaşıyorum. Sadece gece ağrıyordu gündüz de başladı artık 🥹 magnezyuma başladım bakalım inş faydası olur.
Bu arada ben hala tek bir şey bile almadım 🙈 bakmadığım için sanırım almıyorum 😃 çıkıp gezecek dermanım ve vaktim de yok zaten. Evde koyacak yerde yok. Şubatta e bebekte indirimler oluyormuş. Belki o zaman yavaştan başlarım bilemiyorum. Kıyafetleri lcw ve civil düşünüyorum kızıma hep ordan almıştım memnundum zaten kaç ay giyebiliyorlar ki. H&M in zıbınlarına bayıldım ama belki ilerleyen aylarda almak daha mantıklı olabilir çok pahalı çünkü.
H&M zıbınları kaliteli birde ebatları büyük aylarca giyebiliyor zedelenmiyorsa.. Birde giy çıkar rahat oluyor üstten çıkarma işi çok kolaylık sağlıyor. Kakası taştı diyelim üstten sıyır, hiç çocuğun kafasına değmiyor.

Bende hamileliğimin başından beri idrar yolu enfeksiyonu var. Çok şükür 20. Haftada anca kurtulabildim. Doktorumun önerisiyle tienz airiz markasının günlük pedini kullanmaya başladım. 2 haftada geçirdi enfeksiyonumu. Doğuma kadar kullanıcam Allah nasip ederse. Mentollü bir şerit var içinde çok rahatlatıyor kullandığımda. İsterseniz deneyebilirsiniz. Fikir olsun size de
Çok güzel bir ped o hamilelikte kullanılıyor mu kafamda soru işaretleri vardı. İlk hamileliğimden önce kullanıyordum sonra emin olamayınca bırakmıştım. Demekki kullanılabiliyormuş 😊

Yanınıza biraz su ve pamuk alın hiç sıkıntı olmuyor. Oğlumu öyle büyüttüm hiç ıslak mendil kullanmadım.

İlk zamanlar korkarım sanırım çok küçük o zaman annem yıkar ben biraz büyüyünce yıkarım 🙈
Alışınca kolaylaşır sanırım ne güzel sizler deneyimlisiniz ☺️
Evet ilk bebekte ben de korkmuştum 9 aylıktan sonra başlamıştım yıkamaya ama 2. Bebekte pişik olunca direkt ilk haftadan başladım. Çok kolay aslında, bebek ilk zamanlar zaten çok hafif olduğu için tek elinizle kolayca taşınabilir oluyor, öteki elinizle de lavobadan akan suyla hemen yıkayabiliyorsunuz. O da suyun temasıyla daha çok rahatlıyor ferahlıyor. Videolar da var YouTube'da.

Bu linke bakabilirsiniz.

Evet ilk bebekte ben de korkmuştum 9 aylıktan sonra başlamıştım yıkamaya ama 2. Bebekte pişik olunca direkt ilk haftadan başladım. Çok kolay aslında, bebek ilk zamanlar zaten çok hafif olduğu için tek elinizle kolayca taşınabilir oluyor, öteki elinizle de lavobadan akan suyla hemen yıkayabiliyorsunuz. O da suyun temasıyla daha çok rahatlıyor ferahlıyor. Videolar da var YouTube'da.

Bu linke bakabilirsiniz.

Teşekkürler videoya bakayım 🫶🏻
ailemle aynı şehirde değiliz annem en fazla 40 gün kalır o süreçte öğrenirim mecburen
bu kadar insan yapabildiğine göre bende yapabilirim 🥹

Back