• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ya evet ben de yazacaktim yani 1 kilo cok insafsiz degil mi 🤣🤣 minseo minseo
Benim doktor da ayda 1,5-2 dedi🙈
Ay benimki hiç kilo lafı etmedi şükür ya 🙈😅 Hayır öyle zayıf da degilim yani. Normalde de 40 bedenim zaten. 42 oldum bile hatta 🙈 Kilo 2-3 kilo fark etti ama göbis durmuyor 😅 Bir dahaki kontrolde de 12. haftada olucam kontrolde. İnşallah aldığım kilo 3ü geçmez o zamana kadar amin 😁

Kizlar bisi sorcam bu testi neden yaptırıyorsun doktor mu önerdi daha önce hiç duymamıştım 2li tarama testi yeterli olmuyor mu?
Canım ikili üçlü testlerde genetik hastalık oranı yalnızca yüzde olarak veriliyor. Yani ihtimal olarak ve bu ihtimal icin bir hesaplama yöntemi var bir şekilde, yaş ilerledikçe riski yüksek gösteriyor. Ben ilk çocuğumu 33 yaşında doğurdum. Ona rağmen 30 yaş altindakilere göre daha yüksek risk görünüyordu mesela. Tabi işin içine burun kemiği ölçümü vs de giriyor. Sonrasında detaylı ultrason falan.. yine de öğrenebilirsin ama.. Ben simdi 40 yaşındayım. Muhtemelen 2li test 3lu testte risk oldukça yüksek görünecek. Doktorum da yaş itibariyle yaptirsaniz iyi olur dedi. O oranı yuksek görüp de içim içimi yemesin, ne ise öğreneyim istiyorum. Bir de sanırım o testlerde sadece down değil farklı bir kaç anomaliye daha bakılıyor. İnşallah sağlıkla dünyaya gelsinler yarabbim, düşünmek bile istemiyorum ama şahsen ben öyle bir durumda hazırlıklı olmak isterim. İnşallah tertemiz çıkar tabi sonuçlar. Ben de 2 hafta sonra yaptıracağım galiba. Bazı arkadaşların da birden fazla dusukleri olmus. Sebebi Allah korusun öyle bir şey olabilir mi diye öğrenmek istediler.

Görsel attım canım rubella toksoplazma bunlar var
Ben geçen gebeligimde bunları yaptırdım ama bu sefer sağlık ocağından da söylemediler, doktorum da bir şey demedi ki sağlık ocağında bir sürü kan verdim. Vallahi aklımdan bile çıkmış. Unuttular mi acaba? Gerci sanırım en önemli zaman ilk 3 ay yine riskler için. Zaten dikkatli davranıyorum ama.. Hayret neden istemediler acaba, sorsam mı ki?

Kızlar tek tek alıntılıyamadım, tek şikayetim baş ağrısı diyebilirim şuan kafam gülle gibi sürekli uyuyup uyanıyorum bacak ağrılarım geçti, ateşim çıkmadı şükür. Eşim sürekli bişeyler yedirmeye çalışıyor ben de kendimi zorlayıp yiyorum inşallah iyi olacağım 🤲🏻

Sorma canım ya biraz azaldı gibi olmuştu yine tavan yaptı hergğn bulantı kusma tiksinme gerçekten su içemiyorum yine serum takılıyor. 13.haftadayım ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Vücudum yok yoruldu artık kollarımı akalarımı kaldırmaya dermanım yok midem bulanınca ayakta da duramıyorum hemen kusasın geliyor. Gerçekten bıktım artık diye bağıracağım camdan. 🥹
Canım zor bu süreç geçicek bu dönemlerde inşallah😔benimde ara ara oluyor ama geçiyor sonra insanın elindende birşeyde gelmiyor inşallah en kısa sürede atlatırsın🤲

Ayy maşallah 🧿🧿
Benim de oğlum var, bakalım bu minnoş ne olacak? sağlıklı, uzun ömürlü olsun da cinsiyet sadece bir merak işte.

Bana gerek yok dedi doktor, yaş itibariyle ile.
İkili yapacağız haftaya
Allah bagışlasın canım 🧿 inşallah gönlünüzden geçen olur saglıkla kucagına alırsın🤲

Erkek bebekleri oyle yapiyor anneye güzellik veriyor bende ilkinde oğluma hamileyken cildim pürüzsüz isil isil olmustu ve hani a 101de satılan muhallebiler vardiya 4 ay boyunca hep onları paket paket yiyordum 🙈
Dimi canım gerçekten dogru çantamdan tatlı eksik olmuyor benimde cildim gerçekten hiç olmadıgı kadar çok iyi arada mide bulantısı var onun içinde naneli şeker😁

Arkadaşlar merhaba burada paylaşmış olduğum bebeğimiz için kampanya başlatılmış ve yaklaşık bir yıldır bebeğimiz bu hastalıkla mücadele ediyor bu gruplardaki herkes anne ve anne adayı eminimki kimse kayıtsız kalmayacak bu bebeğimiz maalesef çok zor durumda beş 10 TL demeyelim elimizden ne gelirse Kampanyaya bağışta bulunalım Rabbim hepimizi bu rahatsızlıktan muhafaza buyursun hiçbir şey yapamıyorsak biz de paylaşalım ki daha fazla insana ulaşabilelim
5FEC5054-4AF1-4936-9794-325F4CCE96B9.jpeg

Ya ben sitenin acemisiyim. Ondan dolayı. İsminin altında da hamilelik günlüğü görünmüyor ya. Ondan sordum. Birde orda cinsiyeti belli olmayan ikiz gebelik seçeneği yok diye bilgileri doldurmadım.
Yok anket değil Canım anketin altında listemiz 1. Sayfada.
Yaş, şehir, son adet tarihi başlangıcı, kaçıncı çocuk ve başlangıç kilonu yazarsan hemen dolduralım bilgileri 💕

Ay benimki hiç kilo lafı etmedi şükür ya 🙈😅 Hayır öyle zayıf da degilim yani. Normalde de 40 bedenim zaten. 42 oldum bile hatta 🙈 Kilo 2-3 kilo fark etti ama göbis durmuyor 😅 Bir dahaki kontrolde de 12. haftada olucam kontrolde. İnşallah aldığım kilo 3ü geçmez o zamana kadar amin 😁
Ya ben de sordum da oyle olunca soyledi bunu ama bir yandan da cok da onemli olmadigini vurguladi 🙈 niye dersen kapidan gecemeyen kilolarda gebeler gormus, oyle olmadigin surece takmiyor anlasilan🙈

Kızlar tek tek alıntılıyamadım, tek şikayetim baş ağrısı diyebilirim şuan kafam gülle gibi sürekli uyuyup uyanıyorum bacak ağrılarım geçti, ateşim çıkmadı şükür. Eşim sürekli bişeyler yedirmeye çalışıyor ben de kendimi zorlayıp yiyorum inşallah iyi olacağım 🤲🏻
Çok geçmiş olsun hafif atlatırsın umarım 🙏 başlarda bende oldum ve çok fena geçirdim 3, kilo vercek kadar.hic boğaz ağrım olmadı eklem ve ateş vardi oda kaç saat sürdü (ateş) bian önce toparlarsiniz inşallah 🤲❣️

Cok gecmis olsun🙏🏻🌸

Çok geçmiş olsun hafif atlatırsın umarım 🙏 başlarda bende oldum ve çok fena geçirdim 3, kilo vercek kadar.hic boğaz ağrım olmadı eklem ve ateş vardi oda kaç saat sürdü (ateş) bian önce toparlarsiniz inşallah 🤲❣️
Sağol canım inşallah şu günü bi atlatsam sanki yarın daha iyi olacak baş ağrısı beni bitirdi ömür boyu başım ağrıcakmış gibi hissediyorum

Canım ikili üçlü testlerde genetik hastalık oranı yalnızca yüzde olarak veriliyor. Yani ihtimal olarak ve bu ihtimal icin bir hesaplama yöntemi var bir şekilde, yaş ilerledikçe riski yüksek gösteriyor. Ben ilk çocuğumu 33 yaşında doğurdum. Ona rağmen 30 yaş altindakilere göre daha yüksek risk görünüyordu mesela. Tabi işin içine burun kemiği ölçümü vs de giriyor. Sonrasında detaylı ultrason falan.. yine de öğrenebilirsin ama.. Ben simdi 40 yaşındayım. Muhtemelen 2li test 3lu testte risk oldukça yüksek görünecek. Doktorum da yaş itibariyle yaptirsaniz iyi olur dedi. O oranı yuksek görüp de içim içimi yemesin, ne ise öğreneyim istiyorum. Bir de sanırım o testlerde sadece down değil farklı bir kaç anomaliye daha bakılıyor. İnşallah sağlıkla dünyaya gelsinler yarabbim, düşünmek bile istemiyorum ama şahsen ben öyle bir durumda hazırlıklı olmak isterim. İnşallah tertemiz çıkar tabi sonuçlar. Ben de 2 hafta sonra yaptıracağım galiba. Bazı arkadaşların da birden fazla dusukleri olmus. Sebebi Allah korusun öyle bir şey olabilir mi diye öğrenmek istediler.
Anladim canim bilgilendirdigin icin tesekkur ederim Rabbim saglikla bebislerimizi kucağımıza almak nasip etsin kimsenin hevesi yarıda kalmasin saglikli hayirli olsunlar İNSAALLAH 🤲🤲🥰🥰

En son gittiğiniz ve gideceğiniz kontrollerinizin arası kaç hafta kızlar? Ben en son 8 de gittim 12 13 gibi gidicem. İnsan merak ediyor😝
Ben 8+1 de gittim doktorum sağolsun bu konuda çok anlayislı sure uzun olunca merak edersin dayanamazsın dedi yarın tekrar gidicem 10 gün olacak 2 kontrol arası

En son gittiğiniz ve gideceğiniz kontrollerinizin arası kaç hafta kızlar? Ben en son 8 de gittim 12 13 gibi gidicem. İnsan merak ediyor😝
Benim bu cuma randevum var ondan sonra aylık kontrollere geçeceğiz dedi doktorum. Sanırım 20.haftada da ikinci düzey dopplet taraması yapılacak yani bu detaylı usg ya da opstetrik doppler olarakta geçiyor. Genelde renkli çekim yapıyorlar. Ondan sonra büyük bir tarama kalmayacak sadece rutin kontrolleri yapılacak aylık doğuma kadar. İnşallah bu süreçleri de sağlıkla atlatırız kızçeler. Ben şimdi yine hastaneye seruma diyorum tutarım dedim ama yine de susuz kaldım çok fazla ne yediysem de çıkarttım rabbim yüzümüze gülecek elbet bizim de

Back