• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ayy inşallah çok teşekkür ederim şuan sadece dinleniyorum karnım hala dikişli ve çok büyük gören 6 aylık hamile sanıyor zamanla geçecek dedi doktorlar hem hamilelik hem ağrılar çok zorluyo birde bulantı öğürmek resmen işkence dikişler agriyor😔
Canm çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin arkadaşım hamile olduğunu bilmeden apandisit ve fıtık ameliyatı oldu ayrı ayrı hamile olduğunu öğrenince şok oldu ama bebeğine hiç birşey olmadı gayet sağlıklı hem o melek annesi rabbim koruyor biraz ağrıların hafifleyince rahatlarsın hiç üzme kendini 😉

Benim bu cuma randevum var ondan sonra aylık kontrollere geçeceğiz dedi doktorum. Sanırım 20.haftada da ikinci düzey dopplet taraması yapılacak yani bu detaylı usg ya da opstetrik doppler olarakta geçiyor. Genelde renkli çekim yapıyorlar. Ondan sonra büyük bir tarama kalmayacak sadece rutin kontrolleri yapılacak aylık doğuma kadar. İnşallah bu süreçleri de sağlıkla atlatırız kızçeler. Ben şimdi yine hastaneye seruma diyorum tutarım dedim ama yine de susuz kaldım çok fazla ne yediysem de çıkarttım rabbim yüzümüze gülecek elbet bizim de
Bunlar da geçecek inşallah 12 de pik yapıyormuş 13 14 de azalıyormuş 👍🏼👍🏼

O yüzden ben çok koşturmuştum, beni göz doktoru çok korkutmustu göz arkasında büyük ödem var tümör mu vs diye. Anlatmisimdir belki 🙄 neyseki o ödem şeysi hormonların yükselmesinin sonucuymus sonradan indi yavaş yavaş.🤭
Yok hatırlamıyorum kuzum. Çok geçmiş olsun benim gözlerimde de var miyop. Ve hiç kimsenin miyop olmasını istemem. Tabi buna da binlerce şükür görebiliyoruz. İnşallah bu hamileliğinde yaşamazsın tekrar bu durumu 🙏

En son gittiğiniz ve gideceğiniz kontrollerinizin arası kaç hafta kızlar? Ben en son 8 de gittim 12 13 gibi gidicem. İnsan merak ediyor😝
Benimki 12 ağustostaydı 1 ay sonraya yani 12 eylüle verdi ama ben o zamana kadar durur muyum🤣 29 ağustosta daha önce gidip memnun kaldığım başka bir doktora gideceğim 😂🤷‍♀️

En son gittiğiniz ve gideceğiniz kontrollerinizin arası kaç hafta kızlar? Ben en son 8 de gittim 12 13 gibi gidicem. İnsan merak ediyor😝
Ben ilk 3 ay 2 haftada bir gidiyorum ondan sonra duruma göre 3 ya da 4 haftada bir gideceğim.32. Haftadan sonra her hafta gel dedi. 2 haftada insan merak ediyor değil mi bir de son iki gün merakın artıyor :)

Ben geçen gebeligimde bunları yaptırdım ama bu sefer sağlık ocağından da söylemediler, doktorum da bir şey demedi ki sağlık ocağında bir sürü kan verdim. Vallahi aklımdan bile çıkmış. Unuttular mi acaba? Gerci sanırım en önemli zaman ilk 3 ay yine riskler için. Zaten dikkatli davranıyorum ama.. Hayret neden istemediler acaba, sorsam mı ki?
Sağlık ocağı bu testlere bakmıyor canım bende araştırmada yaptırdım tekrardan bütün kan testlerini hepsini detaylıca bakıldı. Çok takıldıysan Bi sor istersen canım neden istemediler acaba 🤔

Bide nifty testi yaptıran ya da araştıran arkadaşlar ücretleri nasıl ? Ankara’da 5000/6000 civarı gibi şuanki araştırmama göre ama 12.haftama kadar ne olur bekliyorum 🙈
Hangi firmaya sordun? Bugün genoksu u aradık Ankara’daki fiyat vermeyiz doktorunuz kim fiyat farkı olur cart curt saçmaladılar. siz ne saçmalıyordunuz istersem hobi olarak her ay yaptırırım dedim 5500 dediler. Arkadaşıma da 6 demişler kafalarına göre mi fiyat veriyorlar anlamıyorum.

Kızlar biz dayanamadık yine bebitoyu görmeye gittik eşimde çok görmek istedi kıpır kıpırdı kolları elleri çok güzeldi yine ağladım tutamadım kendimi. Cinsiyet için biraz erken dedi 12 haftalık olduk bakalım 😊Rabbim hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻 folik asit i bırak dedi doktor gyno ferro demir ve innate diye bir vitamin verdi onları kullancam artık bakalım 😌

Back