• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Çok sevindim iyi olmana bende iyi olurum inşallah 🤲🤲 vallahi kabızlık da zor ama ishal de mahvediyor insani boğazım kurudu sürekli gece su içip durdum su saate kadar da geçmedi leblebi falan yedim ama düzelmedi 😔😑
Canim emin olmamakla birlikte ishale çözüm olarak 2 gün pes pese Türk kahvesi üzerine limon sıkıp yiyince geçiyormuş. Bir iki ay önce eşimin kuzeni demisti ordan aklımda kalmış. Ama tabi bir araştırmak lazım...

Canım ben de 6+2 deyim kalp atışını gördükten sonra dün gün boyunca hiç midem bulanmadı bugün de aynı öyle
Yogun bi şekilde birden bastırmışken dün hiç bulanmaması normal mi sen ne durumdasın şu an
kalbi durmuş falan olmasın :KK43:
Canım bir anda belirtilerin kaybolması muhakkak bir sıkıntı var anlamına gelmiyor. O nedenle panik yaşama. Ben ne yazık ki böyle bir durum yaşadım kalbinin durduğunu öğrendim ve kürtaj oldum. Ama bende belirtilerim kaybolduktan yaklaşık iki hafta sonra bebeğimin kalbi durmuştu. Çok için rahat etmezse tekrar muayeneye gidersin. İnşAllah her şey yolundadır gönlünü ferah tut🙏🏽

Kızlar ben lavman yapmıştım olmadı artık dayanamıyorum doktorumu aradım hastaneye gittik dah kuvvetli bir lavman yaptılar /3/4 dk sonra WC ye gittik bi yarım saatte orada inledim resmen ağrıdan çok afedersiniz ben böyle bir kabızlık hayatımda görmedim resmen kaya parçası gibiydi. Gram yumuşamadı ıkanmak zorunda kaldım artık ağlaya ağlaya bağıra bağıra ve ben normalde kolay kolay kabız olmayan insanım günlük hep çıkarım çok nadir 2/3 gün çıkmadığım olmuştur bazense gün aşırısı mutlaka. Ama kabızlık yaşadığımı bilmem. Bu öyle bişeyki çıkardıktan sonra zaten biraz yapabildim makatta kanamam oldu biraz. Evet geldim krem sürdüm uzandım şu an bile var ama korkuyorum yarın girerim çok ağrıyor çünkü çok zorladım. Doktor toz ilaç verdi magnezi miydi neydi adı yanımda değil şuan müshil ilacıymış yumuşatır fazlasını içme ishal yapar dedi bende dediği ölçekte içtim. Sabah inşallah bir sıkıntım olmaz. Gerçekten birisi bitiyor birisi başlıyor napıcam bilmiyorum çok acıyor yan uzanabiliyorum 😢😢
Ah cnam o aciyi çok iyi bilirim aktif kanama varsa yırtik catlak vardir mutlaka, ilk hamileligimde oldu benim tam 4 tane 2 tanesi cok derindi . Hangi kremi verdi doktor? Tavsiye istersen benim ilk gebeligimde kullandığım krem isimlerini paylasabilirim genel cerrah vermisti.. baya çabuk toparlamistim tahminen magnesie vermiştir. Toz şişe içine su karıştırılıp içiliyor o da kabız olmayı engelliyor cnm..

Yok kuzum hatta başka ilde yaşıyor. Uslubu cok duzgun ama aylarca biriktirip lak diye kırıldım kırıldım diyen biri alıngan çok. Hamileligimin ilk belirtler cıktıgında memlekete gittik neymis iclerine girmemisim cart curt ama oluyorum yani en iyi sen bilirsin. Ben bunlara gelemiyorum işte. Goruyorsun sonuçta. 2 yıldır gorumcem bizde okulu icin agırlamadıgım insan kalmadı ama nankörlüge gelemiyorum
Ben de hic katlanamam nankörlüge ama değişmiyorlar canım kesinlikle, ben de takmayım diyorum ama elde değil maalesef Allah herkesin kalbine göre versin
Ben park yatak düşünüyordum da cidden arada çok fiyat farkı var sadece boyutunu yazsalarmış iyiymiş ben de perşembe bi bakıcam buna
Park yataklar genelde hep aynı boyutlarda oluyor canım, internetten bakabilirsin.
Kızlar benim 2-3 gundur karnım kasılıyor, sizde de varmi? ikinci hamileliği olan anneler daha iyi anlayacaktır hani böyle 6-7 aylik hamileyken bebek ağırlık yapar ic organlariniza oyle bir his var, acayip bir baskı hissediyorum. Sanirim rahim büyüdüğü için mideme baskı yapıyor ama daha çok baslardayiz daha şimdiden böyleyse ileride nasıl baş edicem bu ağırlıkla bilemiyorum :/
Kasılma ben de şöyle bir his var, göbek deliğim bazen inanılmaz gergin hissediyorum, bu arada 2. Hamileliğim benim

Kahve akinti vardi kese yaninda kanama alani vardi progestan kullan dedi. Iliski yasak demedi . Bu durumda yasak demesi gerekmez mi canim . Eksik hissediyorum boyle olunca.
Kanama alanı varsa evet ilişki yasak oluyor. Kahverengi akıntı önceki regl den kalan da olabiliyor bazen. Progstani sadece kanama için vermiyorlar ki, kasık ağrısında da veriyorlar bebek daha çabuk tutunsun diye de düşük olmasın diye de tedbir amaciyla da . Hormon o. Tek görevi kanama değil ona endekslemeyin kendinizi 😊 belki çok eski kanama alanıdır iyileşince farkedilmistir. Hersey mümkün tabi. Ama doktorunuza söyleyebilirsiniz ben her ayrıntıyı anlatmanizi istiyorum çok endişeliyim evhamliyim vs diye. Yada daha sürecin başındayken doktor değişikliği yapabilirsiniz.

Evet o lavanta zararsız, bebeklerde de kullaniliyor kziimda da kullandım ama diski yumuşatıcı değil o cnam. Senin ihtiyacın olan bence diski yumuşatıcı. Sanırım şurup olarak duphalac kullanmistiniz. Doktorunuzdan probiyotik ve dulcosoft u kullanıp kullanamayacaginizi sorabilirsiniz bence. Şuan da durum böyleyse, demir ilacı başladıktan sonra çok daha ilerleyebilir.. çok zor durum geçmiş olsun... hele hele çatlak. Düşmanıma vermesin hamilelikte.. çok zor.
Bakalım müshil verdi aldım onu inşallah yarına düzelir Demire zaten Pazartesi başla demişti şimdi dedi 1 hafta daha alma sonra devam edersin dedi. Allahtan gebe kalmadan önce de 2/3 ay kullandım demir ilacını çünkü çok kansızım normalde O yüzden her sene kullanıyorum zaten. Şimdi WC ye çıktıktan sonra hafif kanamam geldi ve şuan ağrım var doktor normal dedi gebelerde. Krem de sürdüm allahım inşalalh yarına düzelirim zonkluyor resmen uyuyamıyorum. Herşeyin en zirvesini yaşıyorum niye böyle oldum bilmiyorum 😢 hayırlısı neyse o olsun inşallah 🙏

Ah cnam o aciyi çok iyi bilirim aktif kanama varsa yırtik catlak vardir mutlaka, ilk hamileligimde oldu benim tam 4 tane 2 tanesi cok derindi . Hangi kremi verdi doktor? Tavsiye istersen benim ilk gebeligimde kullandığım krem isimlerini paylasabilirim genel cerrah vermisti.. baya çabuk toparlamistim tahminen magnesie vermiştir. Toz şişe içine su karıştırılıp içiliyor o da kabız olmayı engelliyor cnm..
Evet canım onu verdi suyla karıştırıp bir bardak içtim o zaten müshil ilacıymış öyle söyledi doktor günde 1 ölçek yeterli olur fazlası ishal yapar dedi valla şuan ishale razıyım. Kanamam şuanlık devam etmedi bir daha çıktığımda dikkat edeceğim yine var mı diye küçük tuvaletimi yapmaya korkuyorum çyle ağrım var makatta benim yakın arkadaşım hani anlatmıştım oğlu intihar eden o da genel cerrahi uzmanı evde lavman yaparken ona da danıştım yap dedi. Baktım olmuyor en iyi çözüm hastaneye gitmek onlar daha kuvvetli lavman kullanıyorlar o bile yumuşatmadı yine can çekiştim resmen orada da taş gibi olur mu ya ben hayatımda böyle bişi ne duydum ne gördüm. Al işte şimdi De ağrıdan duramıyorum zonkluyor resmen anestol kullanırım o da uuuşturuyor hemde iyi gelitor normalde hemorait veya çatlak için falan veriyorlar aşrı kesici özelliği var ama kesmedi tabi. En iyisi uyumaya çalışmak uyuyunca Diner belki

Kanama alanı varsa evet ilişki yasak oluyor. Kahverengi akıntı önceki regl den kalan da olabiliyor bazen. Progstani sadece kanama için vermiyorlar ki, kasık ağrısında da veriyorlar bebek daha çabuk tutunsun diye de düşük olmasın diye de tedbir amaciyla da . Hormon o. Tek görevi kanama değil ona endekslemeyin kendinizi 😊 belki çok eski kanama alanıdır iyileşince farkedilmistir. Hersey mümkün tabi. Ama doktorunuza söyleyebilirsiniz ben her ayrıntıyı anlatmanizi istiyorum çok endişeliyim evhamliyim vs diye. Yada daha sürecin başındayken doktor değişikliği yapabilirsiniz.
Cok dogru diyorsun da bn muayeneyi beklerken cok heycanlaniyorum muayene sirasinda tum sorular aklimdan gidiyo bebekle ilgili verdigi bilgilere endeksliyorum kendimi baska soylenecek soz gelmiyo. Yani bi kanama alani var diyo hoop aklim çorba nasil yani kötü bisey mi diye düşünürken odadan cıkmış oluyorum. O yuzden bana herseyi soylemeli diyorum. Neyse bakacagim çaresine 🤔 tavsiyelerin icin teşekkür ederim canim cok guzel bilg8lenxirme de yapmissin 😘🙏🏻

Bir İzmirli Mart annemiz daha oldu hoş geldin canım. Bebeğine ve sana bol sağlık diliyorum ❤️🥰
Bu arada grupta kalabalık bir İzmirli anne grubu olduk. Ekim sonu gibi bir 20. Hafta buluşması mı yapsak. Cinsiyetler belli olacak ultrason fotolarından gelin ya da damat bakacağım. E zaman çabuk geçiyor 🤣🤣🤣
İzmirli anneler doğuruyor😁Elele gidermişiz doğuma 😁Vallahi bir buluşma olursa ben de katılmayı çok isterim 😍

Back