• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar ben son pazar günü WC ye çıkmıştım şimdi yine i ağladım resmen canım çok açıyor kabızlık beni mahvetti birisi bitiyor diğeri başlıyor… lavman yaptım şimdi bekliyorum. Doktor Libalax lavman kullan zararsız dedi şurup verdi kayısı bana fayda etmiyor kuru yiyorum ıslatıp yiyorum komposto yaptım içiyorum bana mısın demiyor canım çok yanıyor tam 1 saat oturdum en son lavma yaptım. Sizin kabızlık durumu nasıl kızlar?
Canım hormonal tamamen benim de var bu sıkıntım doktor probiyotik ile şase bi toz verdi onlar iyi geldi biraz sen de o tarz bişi kullanabilirsin

Bu çok doğru sanırım. annemle babam ayrı benim babamla görüşmüyoruz. Ablam da çok duygusaldır senelerdir kabizdi. 9 10 gün tuvalete çıkmazdı bazen taş gibi olurdu karnı. Sonra Alsancakta bir doktora gitti. Psikolojik olduğunu söyledi sanırım babamın evden gidişiyle alakaliymis onu birakmak istemeyisi ile ilgili tuvaletini içinde tutuyormuş. Tedavi oldu. 3 4 senedir maşallah bir sorunu yok artık. Altında bir sebep yatıyor olabilir.
Benim ablamda da aynısı var ya kronik bir kabızlık. Psikolojimiz sindirim sistemini etkiliyor o kesin de acaba ablamda da böyle altta yatan bir sebep mi var ki🤔 psikolojik tedaviyle mi iyileşti ablan

Benim ablamda da aynısı var ya kronik bir kabızlık. Psikolojimiz sindirim sistemini etkiliyor o kesin de acaba ablamda da böyle altta yatan bir sebep mi var ki🤔 psikolojik tedaviyle mi iyileşti ablan
Evet. Ben aslında inanmam böyle şeylere söz meclisten dışarı hep keriz silkeleme yöntemi derim 😁 ama ben ablami bildim bileli kabızdi bekarken de. Hamileyken de çok çekti. Doğumdan birkaç zaman sonra işte lohusalık için de doktora gitmişti orda halletmişler. Şuan her gün düzenli tuvaletine çıkıyor bir problemi yok.

Evet. Ben aslında inanmam böyle şeylere söz meclisten dışarı hep keriz silkeleme yöntemi derim 😁 ama ben ablami bildim bileli kabızdi bekarken de. Hamileyken de çok çekti. Doğumdan birkaç zaman sonra işte lohusalık için de doktora gitmişti orda halletmişler. Şuan her gün düzenli tuvaletine çıkıyor bir problemi yok.
😂😂 Bence de öyle de strese girdiğimde bağırsaklarım coştuğu için aradaki bağlantıya inanıyorum ben🙈🤣 Ablama böyle bişey desem bi yürü git der eminim😂 merak ettim sadece anneme soracağım çocukken ne yaptınız bu çocuğa niye kabız bu böyle diyeceğim 🤣

😂😂 Bence de öyle de strese girdiğimde bağırsaklarım coştuğu için aradaki bağlantıya inanıyorum ben🙈🤣 Ablama böyle bişey desem bi yürü git der eminim😂 merak ettim sadece anneme soracağım çocukken ne yaptınız bu çocuğa niye kabız bu böyle diyeceğim 🤣
Belki başka bir şeydir. Ablam önce doktora gidip kolonoskopisine kadar her seyi yaptırdı tıbben yapılacak bir şey kalmayınca alternatif tıbba yöneldi ve enteresan şekilde duzeldi😁
Arada midem agriyor dedigimde mesela birine söylemek isteyip bir şeyi söylemediğin için ağrıyor derdi falan her hastaliga bir kılıfı var 😁

Belki başka bir şeydir. Ablam önce doktora gidip kolonoskopisine kadar her seyi yaptırdı tıbben yapılacak bir şey kalmayınca alternatif tıbba yöneldi ve enteresan şekilde duzeldi😁
Arada midem agriyor dedigimde mesela birine söylemek isteyip bir şeyi söylemediğin için ağrıyor derdi falan her hastaliga bir kılıfı var 😁
Babam gastrit çekiyor 30 senedir derdi buymuş adamın demekki söyleyim de kime ne diyecekse desin rahatlasın 😂🤯

Kızlar ben lavman yapmıştım olmadı artık dayanamıyorum doktorumu aradım hastaneye gittik dah kuvvetli bir lavman yaptılar /3/4 dk sonra WC ye gittik bi yarım saatte orada inledim resmen ağrıdan çok afedersiniz ben böyle bir kabızlık hayatımda görmedim resmen kaya parçası gibiydi. Gram yumuşamadı ıkanmak zorunda kaldım artık ağlaya ağlaya bağıra bağıra ve ben normalde kolay kolay kabız olmayan insanım günlük hep çıkarım çok nadir 2/3 gün çıkmadığım olmuştur bazense gün aşırısı mutlaka. Ama kabızlık yaşadığımı bilmem. Bu öyle bişeyki çıkardıktan sonra zaten biraz yapabildim makatta kanamam oldu biraz. Evet geldim krem sürdüm uzandım şu an bile var ama korkuyorum yarın girerim çok ağrıyor çünkü çok zorladım. Doktor toz ilaç verdi magnezi miydi neydi adı yanımda değil şuan müshil ilacıymış yumuşatır fazlasını içme ishal yapar dedi bende dediği ölçekte içtim. Sabah inşallah bir sıkıntım olmaz. Gerçekten birisi bitiyor birisi başlıyor napıcam bilmiyorum çok acıyor yan uzanabiliyorum 😢😢

Evet ama pendikteyim uzak kaliyor ümraniye sagol canim bnim. Yani dr dan memnunundum ama ne bilim cok bilgilendirici değil ama ne sorsam cevap verir telefonla hemen ulasirim guler yüzlü ve bilgili olduguna da güveniyorum ama bazi seyleri bn sormadan soylemesini bekliyorum . Mesela ne kilo kontrolü ne tansiyon ölçümü ne kan uyuşmazlığı bilgisi vermedi yanil ilk hamileligim benim tecrubesizim bur grup olmasa bi cok seyi arastirmak aklima gelmez. Mesela dr ilk gittiğimde ne yenir ne yenmez nel3re dikkat edicem soyledi ama iliski olsun mu olmasin mi h8c konuşulmadı. Bende soramadim yani dogal bnce iliskiyi soramamak. B8lmiyorum ben dr tum bilmem gerekenleri soylesin istiyorum. 🥴
Canım eğer zaten doktor riskli görürse ilişki yasak diye söyler. Söylemiyorsa serbest yanı.

Kızlar ben lavman yapmıştım olmadı artık dayanamıyorum doktorumu aradım hastaneye gittik dah kuvvetli bir lavman yaptılar /3/4 dk sonra WC ye gittik bi yarım saatte orada inledim resmen ağrıdan çok afedersiniz ben böyle bir kabızlık hayatımda görmedim resmen kaya parçası gibiydi. Gram yumuşamadı ıkanmak zorunda kaldım artık ağlaya ağlaya bağıra bağıra ve ben normalde kolay kolay kabız olmayan insanım günlük hep çıkarım çok nadir 2/3 gün çıkmadığım olmuştur bazense gün aşırısı mutlaka. Ama kabızlık yaşadığımı bilmem. Bu öyle bişeyki çıkardıktan sonra zaten biraz yapabildim makatta kanamam oldu biraz. Evet geldim krem sürdüm uzandım şu an bile var ama korkuyorum yarın girerim çok ağrıyor çünkü çok zorladım. Doktor toz ilaç verdi magnezi miydi neydi adı yanımda değil şuan müshil ilacıymış yumuşatır fazlasını içme ishal yapar dedi bende dediği ölçekte içtim. Sabah inşallah bir sıkıntım olmaz. Gerçekten birisi bitiyor birisi başlıyor napıcam bilmiyorum çok acıyor yan uzanabiliyorum 😢😢
Hamileliğin tüm sorunlarını dibine kadar yaşıyorsun valla bu çocuk senin hakkını ödeyemez. Allah evladını sana bağışlasın sağlıkla doğsun inşallah 😕🙏🏻

Hamileliğin tüm sorunlarını dibine kadar yaşıyorsun valla bu çocuk senin hakkını ödeyemez. Allah evladını sana bağışlasın sağlıkla doğsun inşallah 😕🙏🏻
Yemin ediyorum hepsini en zirvesinde yaşıyorum doktor da aynı şeyi söyledi hamilelikte ne sıkıntılar yaşanıyorsa sen hepsini en ağır şekilde yaşıyorsun dedi. 1,5 ay bulantım vardı 1 ay yattım yatalak gibi serumla beslendim. Tam bulantılar azaldı kaç gündür iyiyim mutluyum diyorum bu sefer kabızlık beni hastanelik etti ağrıdan duramıyorum resmen afedersiniz yırtılmış gibi açıyor zaten kanamam geldi 2 lavma yapıldı o bile fayda etmedi böyle bişey olabilir mi ya müshil ilacına başladım. Allahım diyorum her şeyde bir hayır vardır demekki bununda zorlukları olacaktı bilmiyorum ki müshil içmeye razıyım yeter ki artık rahat edeyim 😢

Canım eğer zaten doktor riskli görürse ilişki yasak diye söyler. Söylemiyorsa serbest yanı.
Kahve akinti vardi kese yaninda kanama alani vardi progestan kullan dedi. Iliski yasak demedi . Bu durumda yasak demesi gerekmez mi canim . Eksik hissediyorum boyle olunca.

Kızlar ben son pazar günü WC ye çıkmıştım şimdi yine i ağladım resmen canım çok açıyor kabızlık beni mahvetti birisi bitiyor diğeri başlıyor… lavman yaptım şimdi bekliyorum. Doktor Libalax lavman kullan zararsız dedi şurup verdi kayısı bana fayda etmiyor kuru yiyorum ıslatıp yiyorum komposto yaptım içiyorum bana mısın demiyor canım çok yanıyor tam 1 saat oturdum en son lavma yaptım. Sizin kabızlık durumu nasıl kızlar?
Evet o lavanta zararsız, bebeklerde de kullaniliyor kziimda da kullandım ama diski yumuşatıcı değil o cnam. Senin ihtiyacın olan bence diski yumuşatıcı. Sanırım şurup olarak duphalac kullanmistiniz. Doktorunuzdan probiyotik ve dulcosoft u kullanıp kullanamayacaginizi sorabilirsiniz bence. Şuan da durum böyleyse, demir ilacı başladıktan sonra çok daha ilerleyebilir.. çok zor durum geçmiş olsun... hele hele çatlak. Düşmanıma vermesin hamilelikte.. çok zor.

Vallahi ben çok kustum ilk hamilelikte ama kabız hiç olmadım ki ben normal hayatında kabız bir insanım 🙄 hatta ben şuan ishal gibiyim geçen hafta biri yazmıştı ben de o zaman ishal gibiydim geçti 1 buçuk gün sürmüştü 🙄 bir şey dokundu herhalde dedim geçince ama vitaminler değişti ben 2 gündür kullanıyorum ve aşırı ishale döndüm halsizim sürekli 😔 gece bile kaç kez uyandım ya ilaçlarından bir tek progestan değişmedi 😑 kan ilacı magnezyum d vitamini ve decavit içiyorum bunlar ishal yapar mı ya 😔
Magnezyumun kabız olmayı önleyen etkisi var cnm.

Bir İzmirli Mart annemiz daha oldu hoş geldin canım. Bebeğine ve sana bol sağlık diliyorum ❤️🥰
Bu arada grupta kalabalık bir İzmirli anne grubu olduk. Ekim sonu gibi bir 20. Hafta buluşması mı yapsak. Cinsiyetler belli olacak ultrason fotolarından gelin ya da damat bakacağım. E zaman çabuk geçiyor 🤣🤣🤣
Oooo bakıyorum hemen gruplasma kuruluyor. Bir daha listeye İzmirlileri eklemeyecegim🙃🤣🤣🤣🤭

Back