• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Ay yok ben otur demedim duşa girip ılık su tutsun diye dedim asla otur demem gebelikte ne olur ne olmaz 🫨
Yok kuşum biliyorum başkası yazmış aryaya hem kremi hem sıcak suyu önermiş de arkadaşlar araştırmadan doktor onayı almadan bilgi önermeyin lütfen, riskli böyle şeyler. Kızlarım ilaçların gebelik kategorisine mutlaka bakın google a yazıp. A ve B güvenli, C D E ... riskli kullanılamaz gebelikte.

Yok kuşum biliyorum başkası yazmış aryaya hem kremi hem sıcak suyu önermiş de arkadaşlar araştırmadan doktor onayı almadan bilgi önermeyin lütfen, riskli böyle şeyler. Kızlarım ilaçların gebelik kategorisine mutlaka bakın google a yazıp. A ve B güvenli, C D E ... riskli kullanılamaz gebelikte.
Hıc dikkat etmemisim balıımm ben mi yazdım diye dönüp okudum kendi yazdığımı 😂
Uyku bastı da beni ne okuduğumu şaştım 😂

Gittim ben 😂😘
İyi geceler ahali ❣️

Canlarım kabızlık ve basur varsa sıkıntı yaşıyorsanız niye dwmediniz doktora, ben de sıkıntı yaşadığım için kabız olunca dualapach kullanıyorum yarım saatte hallediyor sürekli kullanmıyorum tembellesmemek için sürekli ilaca abanmamak için ama bazen dayanılmaz oluyor kabız e basur da baskilayinca mecbur kalıyorum, kabız olmamak için de bı kaşık hondistan cevizi yağı sabah aç karnına iki bardak su mis gibi kahvaltıdan sonra boşaltıyor ne varsa, yeni aklıma geldi h.cevizi yağına başlamak, dualapachi bıraktım, hemoroid ağrısı için yumsatmak lazım ılık su tut bi parçacık pamuk sıkıştır araya sürtünmeyi hafifletsin yat dinlen, zeytin yağı benim kasindirdi basuru, belki sana iyi gelir bı dene ay offf çok sıkıntılı 😏
Evet gerçekten çok sıkıntılı bir durum üç senedir var bende ama arada rahatsızlık yaşıyordum gebelikte ilk defa bugün yaşadım o yüzden doktora hiç soramadım bu konuyu
Söylediklerini de deneyeceğim canım banyoda arada su tutuyorım iyi geliyor çok teşekkür ederim 🥰
Aiyyy benim doktorum bana kremler yerine bağırsak düzenleyici bi takviye verdi. Ama probiyotik falan da değil. Solgar psyllium diye bir şey. 800 küsür lira bi de fiyatı. Biraz araştırdım ve gebelikte güvenli olup olmadığı konusunda çok bi çalışma yapılmamış ben de almadım 😀 eczacıya sorduk o da bence alma boşver dedi 😀 ertesi gün doktor aldın mı dedi yok dedim 😀 sana yalvarıyorum al tüm sorumluluğu kabul ediyorum. Çünkü ilerleyen dönemlerde bağırsakların sıkışacak ve çok daha fazla sorun yaşayacaksın dedi ben de gittim aldım. Her gün içiyorum bi etkisi var mı bilmem. Bu arada her gün mutlaka 3-4 kuru kayısı kuru erik yiyorum. Bi de aslaaaa laktozsuz olmayan bir süt ürünü tüketmiyorum. Çok şükür sorunsuz ilerliyoruz şu an 😀 eski halime geri döndüm
Kuru kayısıyı bilmiyordum lady de diyince başlayacağım artık
İlerde bende sorun yaşayacağım eminim ki bu probiyotik takviyesini kontrole gideceğim gün soracağım bakalım doktor uygun görürse bende alırım çünkü kızımda da çok sorun olmuştu bu hemoroid bunda da aynı sorunu yaşamak istemiyorum 🤦🏻‍♀️

Bunu bilmiyordum canım krem için şimdi bakacağım sanırım o da riskli grupta
Benimde bilgim olmadığı için soruyorum sizlere doktor kontrolüm yok randevularda baya geç veriliyor Malesef

Çok sağol ladyicim 🥰
Sabah içemem de acaba bir kaç saat içerisinde içebilir miyim ya gece 4-5 e kadar yarında niyetli olacağım onun için sabah içemem
şimdi kalkıp sıcak suya biraz oturayım hafif ağrım var rahat değilim hiç
Krem kullanmadım bilgim olmadığı için gebelikten önce ağrım olduğunda krem de fitil de kullanıyordum tabi şuan durum farklı
Ayy sakın oturmayın sıcak suya falan hamilesiniz. Doktorum her gittiğimde yasakları sayarken sıcak duş hamam sauna yasak der. Rahim açılmasını kolaylaştırır sıcak suyu yapmayın lütfen

Ayy sakın oturmayın sıcak suya falan hamilesiniz. Doktorum her gittiğimde yasakları sayarken sıcak duş hamam sauna yasak der. Rahim açılmasını kolaylaştırır sıcak suyu yapmayın lütfen
Teşekür ederim canım bir kaç arkadaşta yazmış önermiyorlar sıcak suyu o iptal zaten yapmadım merak etmeyin canlar 🥰🥰
Diğerlerini denedim sadece

kızlaar benim ilk gebeliğim yani aslında ilk değilde bu kadar ilerleyen ilk gebeliğim. daha önce tecrübe edenleriniz var neler almamız gerekiyor hangi eşyalar daha acil mutlaka olması gerek. nelere öncelik vermeliyiz yardımcı olabilir misiniz :)

Hiç görmeden, dokunmadan karnımızdaki minik kuşlarla aşk yaşadığımız için sevgililer günümüz kutlu olsun güzel anneler iyi ki varız 💐❤️
Sevgililer günümüz kutlu olsun şekerim 🥰❤️ miniklerimizi sevip oksarken geçsin bir dahaki sevgililer günümüz de inşallah ❤️🥰😍🤲
kızlaar benim ilk gebeliğim yani aslında ilk değilde bu kadar ilerleyen ilk gebeliğim. daha önce tecrübe edenleriniz var neler almamız gerekiyor hangi eşyalar daha acil mutlaka olması gerek. nelere öncelik vermeliyiz yardımcı olabilir misiniz :)
Ben aklıma gelenleri yazayım kullanıp memnun kaldıklarımı acil olarak aklıma gelenleri. Anne için İki takım pijama, 1 takim gecelik, depend, göğüs pedi, göğüs pompası( ihtiyaç görmüyor bazı insanlar ama ilk etapta süt çok az az geliyor bebek çenesi kuvvetsiz olduğu için iki çekiyor yoruluyor kanallar acilasiya kadar 2-3 gün sonra belki ilerisi için de kullanılır. Sarılık olmaması için önce emzirip sonra şırınga ile yavaşça ağız kenarından akitiyordum. ) göğüs ucu kremi Küçük bir şey alinsa bile yeterli gelir, bebek için takımlar, zıbınlar, bez malum 😊 tırnak makası saç fırçası (set almıştım benimmkiz uzun uzun tırnaklarla doğdu iyi oldu 🤣) küvet seti, havlusu, pişik kremi, yenidogan şampuanı, vücut losyonu, battaniye, bebek arabası, puset, beşik 😊 bu kadar ayrıntılı mı sordun bilmiyorum ama aklıma gelen acil gorduklerimi yazdım. 🤣 İlk etapta insan sersem gibi oluyor yeni bir hayat ufacık bir candan sorumlusun bazı şeyler aklına gelmeyebiliyor önceden alıp hazırlamak en iyisi. 😊

Bu arada emzirme sütyeni veya atleti yazmayı unutmuşum. Ben sutyenle daha rahat ettim atletle rahat eden de çok tercihine kalmış ❤️ 😍

Sevgililer günümüz kutlu olsun şekerim 🥰❤️ miniklerimizi sevip oksarken geçsin bir dahaki sevgililer günümüz de inşallah ❤️🥰😍🤲

Ben aklıma gelenleri yazayım kullanıp memnun kaldıklarımı acil olarak aklıma gelenleri. Anne için İki takım pijama, 1 takim gecelik, depend, göğüs pedi, göğüs pompası( ihtiyaç görmüyor bazı insanlar ama ilk etapta süt çok az az geliyor bebek çenesi kuvvetsiz olduğu için iki çekiyor yoruluyor kanallar acilasiya kadar 2-3 gün sonra belki ilerisi için de kullanılır. Sarılık olmaması için önce emzirip sonra şırınga ile yavaşça ağız kenarından akitiyordum. ) göğüs ucu kremi Küçük bir şey alinsa bile yeterli gelir, bebek için takımlar, zıbınlar, bez malum 😊 tırnak makası saç fırçası (set almıştım benimmkiz uzun uzun tırnaklarla doğdu iyi oldu 🤣) küvet seti, havlusu, pişik kremi, yenidogan şampuanı, vücut losyonu, battaniye, bebek arabası, puset, beşik 😊 bu kadar ayrıntılı mı sordun bilmiyorum ama aklıma gelen acil gorduklerimi yazdım. 🤣 İlk etapta insan sersem gibi oluyor yeni bir hayat ufacık bir candan sorumlusun bazı şeyler aklına gelmeyebiliyor önceden alıp hazırlamak en iyisi. 😊
evet evet böyle detaylı sordum çok teşekkür ederim :) şuan için sadece bebek arabası ve beşik aldım :)

Ben yazmıştım ama kendim kullanmak zorunda olduğum için belirttim şişkinlikten kanama olur diye korktum açıkçası. İnternette bu kremi kullanan olmuş ama biraz da ona güvendim.

Sıcak su da sadece o bölgeye uygulanırsa yine sakıncası olur mu acaba

Ben yazmıştım ama kendim kullanmak zorunda olduğum için belirttim şişkinlikten kanama olur diye korktum açıkçası. İnternette bu kremi kullanan olmuş ama biraz da ona güvendim.

Sıcak su da sadece o bölgeye uygulanırsa yine sakıncası olur mu acaba
Canım o krem gebelikte zararlı yani bende 10 küsür yıldır hemoroid var ve onu kullanıyordum öncesinde. Ama hani bebeğe bir şey olacağına o şey şişip kanasın gerekirse. Düşük tehlikesi atlatan halimden çok iyi anlar... Sıcak suya oturmak rahmi gevşetip doğumu tetikliyor ama o bölgeye uygulanmasında bir şey olacağını sanmam. Daha çok lifli gıdalar, bol su içmek ve dar giymemek iyi geliyor hemoroide. Tabii acı ve baharattan uzak durmak lazım. Tüm ilaçların, kremlerin vs gebelik kategorisine internetten bakın çok önemli.

Gunaydinn ☹️ o kadar psikolojim bozuldu ki artik dayanamayacakmisim gibi geliyor. Biliyosunuz rahim agzina dikis atilmisti onlem amacli. 2 hafta gecti operasyondan carsamba gunu kanama oldu biraz doktora mesaj attim progestani 3 al dedi. Kahverengiye dondu kanama. Dun gece yine birden kan gelmeye basladi. Acilinde kadin dogum olan farkli bir ozel hastaneye gittim korkuyla aktif bir kanama olmadigini ama rahim agzi olcusunun 28 mmye dustugunu soyledi. Kanda ondan geliyormus buyuk ihtimal. Ve hicbisey yapmadan gonderdi beni yarin doktoruna bilgi ver diye. Sabah doktora mesaj attim asistani dondu 2 ye kadar operasyonlari varmis 2 de gelin dedi. Hala kanamam devam ediyor birazda pihtili geliyor. Hamileligin basindan beri cok yoruldum artik cok korkuyorum bisey olacak diye ve umudum azaliyor sanki ☹️

Gunaydinn ☹️ o kadar psikolojim bozuldu ki artik dayanamayacakmisim gibi geliyor. Biliyosunuz rahim agzina dikis atilmisti onlem amacli. 2 hafta gecti operasyondan carsamba gunu kanama oldu biraz doktora mesaj attim progestani 3 al dedi. Kahverengiye dondu kanama. Dun gece yine birden kan gelmeye basladi. Acilinde kadin dogum olan farkli bir ozel hastaneye gittim korkuyla aktif bir kanama olmadigini ama rahim agzi olcusunun 28 mmye dustugunu soyledi. Kanda ondan geliyormus buyuk ihtimal. Ve hicbisey yapmadan gonderdi beni yarin doktoruna bilgi ver diye. Sabah doktora mesaj attim asistani dondu 2 ye kadar operasyonlari varmis 2 de gelin dedi. Hala kanamam devam ediyor birazda pihtili geliyor. Hamileligin basindan beri cok yoruldum artik cok korkuyorum bisey olacak diye ve umudum azaliyor sanki ☹️
Kuzucummm çok haklısın çok çaba sarfettin. Ama pes etme olur mu. Bak bebeğin sana tutunmuş ve tutunmaya devam ediyor. Sen sadece doktoruna git ve ne yapılması gerekiyorsa onu yap yeter. Bebeğin seninle 😍

Mümkün olduğunca yat uzan. Oturmamaya ayakta kalmamaya çalış. İlk gebelikte ben de sıkıntı yaşadım tek çare yer çekiminden korunmak. Son 2 buçuk 3 ay yattım hep. Çok şükür 37 hafta bekledi. Sen doktorunu dinle yine de. Sadece wc için kalk çalışıyorsan rapor al. Stres yapma diyeceğim ama tabi sen duygularını yönetirsin canım. Sana yemek getirecek biri yoksa dışardan söyle. Sürekli uzanmalısın geçmiş olsun şifa diliyorum. Bize güzel haberler ver ❤️

Hiç görmeden, dokunmadan karnımızdaki minik kuşlarla aşk yaşadığımız için sevgililer günümüz kutlu olsun güzel anneler iyi ki varız 💐❤️
Oyyy evet ya o kadar merak ediyorum ki nasıl bir şey olacak diye gece yine uzanırken yatakta bir kaç pıt pıt sesini duydum hissettim bir gülümseme oluyor bende 😍😍🥰
Hepimizinki kutlu olsun iyiki varız güzel hamişler 🥰❤️

İstanbulda yarın okullar tatil olmuş. Hamileler de idari izinli olacakmış. Özelde çalışıyorsun galiba. Ama izin size de uygulanır di mi ?

Neden kabul etmesin ? :KK51:
Çok özel takip gerektiren riskli bi gebelik varsa tercih etmeyebilir ama ekserisi için sorun olmaz. Arkadaşın dediği gibi son ay bile Dr değiştiren var. Kime gideceksin ? Neden değiştirmeyi istiyorsun ?
yok canım uygulamadılar çalıştım

Herkese hayırlı kandiller canım anneler 🤲 kac gündür yoktum üşenmedim 10 sayfa mesaj okudum hepsini tek tek Y YagmurrTanem hoş geldin ve çok geçmiş olsun İnşallah iyisindir 🙏

Benim göbüş de anlik böyle instagram da görmüştüm böyle bir fotograf çekilme teknigini denedim ve cok da hoşuma gitti🫠🫠 7 aylık gibiyim bende aynı. ic karın genişliği falan diyorlardı bende ondan hiç yok sanırım 🤣 biraz karanligin etkisiyle ve akşam olunca daha fazla şişmiş olmasi da var tabi
Çok şükür canım sağolasın sen nasılsın ben bekliyorum aynı

Back
X