• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    117
kabin boy bebek arabası ne oluyor? Traveldan farkı ne? Sadece katlanma mı?
Traveller büyük tekerlekli kaba görünüşlü ve ağır oluyorlar araba tek başına 15 kiloya yakın oluyor kabin boy en fazla 7 kilo ve daha pratik sürüşlü manevraları kolay oluyor deneme yaparken kullandığım kadarıyla kabin bana daha pratik hafif geldi travel çok güç istiyor uzun yürüyüşlerde zorlayıcı oluyor ama kabinlerin bazıları tek yönlü bebişi kendine ceviremiyorsun alırken ona da dikkat edilmesi gerekiyor

Hem katlanma hemde agirlik, kabinler 6-7kg olur hantal olmaz. Pusetli travel kabin bebek arabalarida var ben ondan aldim mesela, bebek arabasi 6.8 kg.
Pusetli almasaydim yine kabin alirdim, yenidogan olmaz diyolar ama bence olur neden olmasin, bebegi icine yatiriyorsun sonucta farki ne ben anlamiyorum, ondada yatiriyorsun, ondada yatiriyorsun..
Benimki prego aria plus 2037
Güzel günlerde kullanmak nasip olsun canım seninki de hafif ufak kabin gibi görünüyor demekki travelde model değişiyormuş benim gördüklerim 4 tekerlekli çok ağır görünüyordu kabinlerde de puset takılıyor bende pusette kararsız kaldım ne kadar süre kullanılıyor alınması gerekiyor mu sizce direk araba kullanılmaz mi

Hem katlanma hemde agirlik, kabinler 6-7kg olur hantal olmaz. Pusetli travel kabin bebek arabalarida var ben ondan aldim mesela, bebek arabasi 6.8 kg.
Pusetli almasaydim yine kabin alirdim, yenidogan olmaz diyolar ama bence olur neden olmasin, bebegi icine yatiriyorsun sonucta farki ne ben anlamiyorum, ondada yatiriyorsun, ondada yatiriyorsun..
Benimki prego aria plus 2037

Traveller büyük tekerlekli kaba görünüşlü ve ağır oluyorlar araba tek başına 15 kiloya yakın oluyor kabin boy en fazla 7 kilo ve daha pratik sürüşlü manevraları kolay oluyor deneme yaparken kullandığım kadarıyla kabin bana daha pratik hafif geldi travel çok güç istiyor uzun yürüyüşlerde zorlayıcı oluyor ama kabinlerin bazıları tek yönlü bebişi kendine ceviremiyorsun alırken ona da dikkat edilmesi gerekiyor
Hmm anladım sanırım. Benimki de sanırım o zaman kabin kategorisine giriyor. Ama benimki ekstra olarak anakucağı bebek arabasında iç içe oturtulmuyor. Yani puset kısmını çıkarıyorsunuz adaptörler sayesinde anakucağını takıyorsunuz. O yüzden hiç ağır olmuyor.
Benimki şimdi depoda ama internetten buldum modelini size de göstereyim. Bebek arabası markasını Mamas Papas almıştım, anakucağı parkasını da Maxi Cosi, ikisi birbirine adaptörle takılıyor. Mamas papasın puset kuşamı çıkıyor, Maxi Cosi oturtuluyor. Tabi normal araba oto koltuğu olarak da kullanılıyor Maxi Cosi.

Eklentiler

• 812BC58C-0863-489B-9F91-3FE67AFF7BA6.jpeg
    812BC58C-0863-489B-9F91-3FE67AFF7BA6.jpeg
    111,7 KB · Görüntüleme: 23
  • 7F74C936-717F-4090-83FD-763D7E4E3351.jpeg
    7F74C936-717F-4090-83FD-763D7E4E3351.jpeg
    118 KB · Görüntüleme: 21
  • F1B69B30-0981-404A-A21B-DC2FF63A7003.jpeg
    F1B69B30-0981-404A-A21B-DC2FF63A7003.jpeg
    24,2 KB · Görüntüleme: 22
Güzel günlerde kullanmak nasip olsun canım seninki de hafif ufak kabin gibi görünüyor demekki travelde model değişiyormuş benim gördüklerim 4 tekerlekli çok ağır görünüyordu kabinlerde de puset takılıyor bende pusette kararsız kaldım ne kadar süre kullanılıyor alınması gerekiyor mu sizce direk araba kullanılmaz mi
Ben bunu indirimli almasaydim pusete o paralari vermeyecektim, direk oto koltugu alacaktim 0-36 ay cunku daha mantikli. Pusetler 2 yas diyor ama mumkun degil yani max 1 2 ay diyorum ben pusetin kullanim omrunu

Hmm anladım sanırım. Benimki de sanırım o zaman kabin kategorisine giriyor. Ama benimki ekstra olarak anakucağı bebek arabasında iç içe oturtulmuyor. Yani puset kısmını çıkarıyorsunuz adaptörler sayesinde anakucağını takıyorsunuz. O yüzden hiç ağır olmuyor.
Benimki şimdi depoda ama internetten buldum modelini size de göstereyim.
Sizinki muhtemelen travel sistem kabin diye gecmez.

Sizinki muhtemelen travel sistem kabin diye gecmez.
Katlanınca böyle oluyor. Ve tekerlekleri de küçük dediğiniz için kabin boy dedim ama alırken ne diye aldığımı hatırlamıyorum. 😅 Travel da olabilir.

Eklentiler

• 4F83BEC0-FF8E-4052-B34A-2826D0B96D77.jpeg
    4F83BEC0-FF8E-4052-B34A-2826D0B96D77.jpeg
    29,3 KB · Görüntüleme: 20
Ben bunu indirimli almasaydim pusete o paralari vermeyecektim, direk oto koltugu alacaktim 0-36 ay cunku daha mantikli. Pusetler 2 yas diyor ama mumkun degil yani max 1 2 ay diyorum ben pusetin kullanim omrunu
modelden modele o kadar değişiyor ki, bazı bebeklere bakıyorum ayaklar fırlamış çocuğun dışarı neredeyse düşecek daha henüz 2 aylık var yok. Ben Maxi cosiyi puset 1,5 yaşına kadar rahat rahat kullandım, içi epey derindi. Modeller arasında derinlik açısından çok fark var. Zaten otokoltuğu olarak da kullanılıyor.

Katlanınca böyle oluyor. Ve tekerlekleri de küçük dediğiniz için kabin boy dedim ama alırken ne diye aldığımı hatırlamıyorum. 😅 Travel da olabilir.
Agirligi 7den fazladir muhtemelen, her travrlin tekeri kocaman olmuyor ama iskeleti agir oluyor bunlarin. Puset olayida bana arabada pek guven vermiyor niyeyse :/ o yuzden oto koltugu istiyorum

Agirligi 7den fazladir muhtemelen, her travrlin tekeri kocaman olmuyor ama iskeleti agir oluyor bunlarin. Puset olayida bana arabada pek guven vermiyor niyeyse :/ o yuzden oto koltugu istiyorum
Evet bu anakucakları emniyet kemeriyle bağlanıyor. İsofixli değil. Ama bence güvenilirliğinde sıkıntı yok. Tabi o da 2 yaştan sonra sığmadığı için yetersiz kalıyor. Ben bir de Römer otokoltuğu almıştım, o da 18 kg ya kadar diyor ama kızım 20 kilo minyon hala sığıyor sıkıntı yok. 😂 ben bunları zamanında hep letgo dan aldım çok uyguna. Şimdi baktım da fiyatlarına dudağım uçukladı.

Evet bu anakucakları emniyet kemeriyle bağlanıyor. İsofixli değil. Ama bence güvenilirliğinde sıkıntı yok. Tabi o da 2 yaştan sonra sığmadığı için yetersiz kalıyor. Ben bir de Römer otokoltuğu almıştım, o da 18 kg ya kadar diyor ama kızım 20 kilo minyon hala sığıyor sıkıntı yok. 😂 ben bunları zamanında hep letgo dan aldım çok uyguna.
En dogrusunu yapmissiniz bende cok severim temiz 2. El urunler almayi 😃 bende slingi dolaptan aldim

En dogrusunu yapmissiniz bende cok severim temiz 2. El urunler almayi 😃 bende slingi dolaptan aldim
Onu 2. el alamamıştım çünkü kızım doğduğunda yeni yeni çıkmıştı 2. El piyasası yoktu henüz. 😂 sling değil de ergonomik kanguru aldım ben, çok rahat ettim. Sling kullanmadım ama kanguruyla mantığı aynı siz de memnun kalacaksınız eminim. Metrolar, otobüsler her yerde hoplaya zıplaya kullandım kangurumu çok güzel günlerdi. 🥰

İki gündür acayip bi ağrım var. Zonkluyor resmen. Halsizlik de var. Dinlenmeyle geçmeyen bi yorgunluk var. Magnezyum kullanıp ağrıları geçen var mı? Günlük doz kaç mg alıyorsunuz?
Bende aynı sekildeydim hatta tam kasıkların altında vajinanın başlangıç yeri adım atarken bile kilitleniyodu sanki 2-3 gün yattım hep dinlendim geçmedi bacağımdan direkt vajinama doğru kramp giriyodu doktor magnezyuma başlattı sabah akşam aliyorum günlük 750 mg falan yapiyo anca biraz hafiflemeye başladı gibi doktorunuza sorun isterseniz hele çalışıyosaniz eziyete donuyo ben sabahları ağlayarak kalkiyodum nerdeyse ağrıdan

Şu aralar rahim hızlı büyüdüğü için benim çok ağrım oluyor normalmiş doktor magnezyum iyi gelecek dedi bir haftadır düzenli kullanıyorum ama pek etkisi olduğunu söyleyemicem 😞 magosit 365 benim kullandığım 😞
Ayağa kalkarken yere eğildiğimde vs ağrı oluyor
Bende aynı ilacı kullanıyorum bı kaç gündür ama bana günde 2 kere verdi sabah akşam anca öyle fayda gormeye başladım gibi tek doz vucudunuzun ihtiyacı olan kadarını karşılamiyo olabilir biraz daha geçmezse danışın isterseniz ikiye çıkartır belki

Benimki şimdi depoda ama internetten buldum modelini size de göstereyim. Bebek arabası markasını Mamas Papas almıştım, anakucağı parkasını da Maxi Cosi, ikisi birbirine adaptörle takılıyor. Mamas papasın puset kuşamı çıkıyor, Maxi Cosi oturtuluyor. Tabi normal araba oto koltuğu olarak da kullanılıyor Maxi Cosi.
Seninki de travel ama hantal olanlardan değil
Benim evim 6.kat ve asansörsüz olduğu için ve her yere yürümeyi sevdiğim için kabin cazip geldi hem bebeği hem arabayı birlikte taşıma içinde uygun görünüyor çoğu zaman yanlız olacağım için hafif olmasına önem veriyorum şimdiden o zamanın hesaplamasına girdim 🤦🏻‍♀️😅

Bende indirim veya birlikte alım olursa alırım yoksa bikac ay için gerek yok almaya 🤗

Seninki de travel ama hantal olanlardan değil
Benim evim 6.kat ve asansörsüz olduğu için ve her yere yürümeyi sevdiğim için kabin cazip geldi hem bebeği hem arabayı birlikte taşıma içinde uygun görünüyor çoğu zaman yanlız olacağım için hafif olmasına önem veriyorum şimdiden o zamanın hesaplamasına girdim 🤦🏻‍♀️😅
6 Kat çok yüksek 😭😭 mutlaka hafif olmalı, ay ya da aşağıda apartman içinde girişe bırakamaz mısın bisiklet kilitler gibi?

Bu arada kızlar ablam sabahtandir aşılar için korkutup duruyor imdat diyesim geldi artık kendisi yaptırmamış bana da yapma zararı çok tiroit sıkıntın zaten var ve aşılar sebep oluyor diyo tetanoz hayvanlar üzerinde denenmiş ve sakat doğumla sonuçlanmış onları atıyor psikolojimi bozdu yapsam bı dert yapmasam bin dert bu defa asi olmadığımdan sıkıntı olursa ömür boyu suçlarım kendimi ☹️

6 Kat çok yüksek 😭😭 mutlaka hafif olmalı, ay ya da aşağıda apartman içinde girişe bırakamaz mısın bisiklet kilitler gibi?
Malesef depo yada girişte bırakacak alan yok eşim sırf yüksekliği için taşınmak istiyor buraya taşınırken annemler yardım etti bisey yapmadığım halde bel fıtığı oldum hamileyken taşınmaya gözüm kesmiyor doğumdan bikac ay sonra belki ama doğum sancısı tutarsa aşağıya ininceye kadar doğururum heralde diye düşünüyorum 😀

Bende aynı ilacı kullanıyorum bı kaç gündür ama bana günde 2 kere verdi sabah akşam anca öyle fayda gormeye başladım gibi tek doz vucudunuzun ihtiyacı olan kadarını karşılamiyo olabilir biraz daha geçmezse danışın isterseniz ikiye çıkartır belki
Bir hafta daha tatilken idare edicem okul açılınca devam ederse arttırmayı sorarım 😞
Sen nasıl oldun dinlenebildin mi rapor almıştın

Back