2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sağ olunca kız mıydı hatırlamıyorum ama olabilir canım 😂
karından ultrason sağ kız sol erkek vajinal tam tersi :)
Ben de öyleyim maalesef kuzum. Kafamda doğunca kime bıraksam da nasıl kayağa gitsem düşüncesi var. Anneme diyorum kızyor köpürüyor. Topuklu ayakkabı giyme artık diyor ama ne fayda . Hiç hamile gibi hissetmiyorum o duygusal bağ da oluşmadı. Hiç bir arkadaşıma da söylemedim kimse de bahsetsin istemiyorum. Doktora gidince heyacanlanıyordum ama artık onda kalmadı 😞 Depresyona mı girdim acaba ?
beklenmeyen bi gebelik miydi sizin ?

Eklentiler

• 20220809_133605.jpg
    20220809_133605.jpg
    104,4 KB · Görüntüleme: 39
Evet normal dedi kist ama sakincali mi acaba
fetal bebikin yani kalp atımını 116 ölçmüşler aslında normal aralıkta. nolur nolmaz kontrolü istemiş olabilir. ki ilk üç ay çookk iyi kalp atımı duysak da riskli dönem herkes için. o yüzden böyle şeylere çok takılıp üzmeyin kendinizi de bebeğinizi de.

kist bende de vardı 50mm zamanla kendiliğinden küçülecektir demişti bana doktorum.

Ben de öyleyim maalesef kuzum. Kafamda doğunca kime bıraksam da nasıl kayağa gitsem düşüncesi var. Anneme diyorum kızyor köpürüyor. Topuklu ayakkabı giyme artık diyor ama ne fayda . Hiç hamile gibi hissetmiyorum o duygusal bağ da oluşmadı. Hiç bir arkadaşıma da söylemedim kimse de bahsetsin istemiyorum. Doktora gidince heyacanlanıyordum ama artık onda kalmadı 😞 Depresyona mı girdim acaba ?
ben de benzer şekilde hissediyorum. bulantılarımın artması mı tetikledi bilemiyorum ama şu an devasa bir endişe topuyum. nasıl doğacaklar nasıl bakacağım ben kendime yettim mi ki çocuklara yetebileceğim diye bi yandan bulanıp bi yandan derdoluk çekiyorum resmen. sıfır heyecan.

kanama yaşadığımdan beri de yatıyorum bi akşam nefes almaya çıktım. güneş görmüyorum d vitaminim mi düştü acaba diye aklıma geldi. d vit düşüklüğü psikolojiyi etkiliyor çünkü. ya da “hoşgeldin endişe bebek “oldum 🥲

Hanımlar selam. Rheaa Rheaa beni de listeden çıkarabilirsin. Bu akşam ne yazık ki kürtaj olacağım. Kese küçük yolc büyük bebek büyümüyor kalp ritmi bozuk. Bu sebepten alınması daha uygun dedi. Beklemeye gerek yokmuş. Daha zor oluyormuş bekleyince. İnşallah benim durumum vu grupta son olur. Herkese sağlıklı ve huzurlu gebelikler dilerim 💕
canım çok üzüldüm çok geçmiş olsun sağlıkla tez vakitte Rabbim gönlüne göre versin inşallah :KK43:
Kızlar 2li tarama testi 10 yıl önce yapıldı unuttum, şimdi bunda 11+3 te gitsem olur mu ? Bir de sonuçları hemen çıkıyor mu, kendi doktorum değil radyoloji uzmanı yapacakmış, sadece ultrason mu yapılıyor yoksa kan alınıyor mu
canım ben 32 yaşındayım dr um 11-12. hafta arasında gel yapalım 2'li taramanı dedi haftaya gideceğim. 2'li tarama kan testi ama ultrason da da bakmıştı diye hatırlıyorum kızımda ve 11. haftada kız gibi görünüyor demişti :)
bence doktora güvenmek lazım, benim doktoru araştırdım kadın nerdeyse 30 yıllık doktor, zeynep kamilde falan çalışmış onun çalıştığı zamanlarda hastanede günde 60 normal doğum oluyormuş, şimdi ben bu doktora normal doğum yaptır bana desem şimdiden kadına hem işini öğretir gibi olur,hem de gerekli gördüğü yerde gerekli önlemi alacaktır diye düşünüyorum.

bence de sen ne zaman söyleyim diye sorduğun için senin doktor sana öyle demiştir, çok merak ettim bakalım seninki nasıl tepki verecek:) bizimki kimseye söyleme dedik diye kesinlikle söylemez...hatta şu an yaz okuluna gidiyor spora, orada bir arkadaşına bugün çok mutluyum demiş, çocuk neden diye sormuş ona bile söylememiş akşam böyle anlattı, aileden daha biz söyle demeden kimseye söylemez laf dinler :)
benimde kızım 4 yaşında çok istiyor kardeşi olsun özellikle de kız istiyor ama şimdilik ona söylemedik çünkü her gördüğü kişiye annemin karnında bebek var diye anlatır artık :halay: maşallah seninki çok bilinçli :)
ilk gebeliğimde benim 11-12. haftada ikili yapılmıştı, hatta o zaman direk erkek diye cinsiyeti bile söylemişlerdi şok olmuştum nasıl bilebildiklerine bu kadar erken.
benimde kızımda 11. haftada kız gibi görünüyor demişti canım bazen gösteriyor kendini minikler bakalım bu sefer ne olacak :))

karından ultrason sağ kız sol erkek vajinal tam tersi :)

beklenmeyen bi gebelik miydi sizin ?
Kariyer değiiikliği yapacaktım sanırım eşim çok istedi diye ben de istedim. Düşünüyordum ama bi altı ay sonra belki. Biraz da korku var nasıl büyüyecek ya bir şey olursa bakabilecek miyim sağlıklı olmazsa.. Bir tanıdğım 2 yaşında bebeğini kaybetti çok zor günler geçirdi doğduktan 6 ay sonra hastalığı olduğunu öğrendiler. O da beni çok etkiledi. Tüm bunlar beni korkutuyor sanırım bu yüzden bağlanmak mı istemiyorum anlamadım.

kaç yaşındaydın canım o zaman ? ikilide cinsiyet belli olmaz aslında ama demek ultrasonda doktorun görüp baya emin olmuş cinsiyete
30 yaşındaydım canım, kafa çapından anladı...hatta eşim yok artık hocam şu kadarcık çocuğun cinsiyeti mi belli olur birşey görünmüyor dedi orda da artisliğini yaptı 😂 hoca kafa çapından belli bu çocuk erkek görürsünüz dedi bildi.acıbadem de çok detaylı renkli bir ultrason cihazıydı ama, belki ondan da anlayabilimiş olabilirler.
Benim de bu Cuma saat 2 de randevum var canım en son ben de 9+6 da gitmiştim şimdi hem fetal DNA testi yaptıracağım hem de kontrol ettireceğim. Bakalım haber veririz birbirimize inşallah güzel şeyler duyarız doktorlarımızdan canım 💐🙏
senin bebek kaç haftalık canım, benim de yaş 38 eylülde 39 olacağım bana da fetal isteyecek mi doktor merak ediyorum, şu an 7. haftadayım 10. haftada tekrar çağırdı.
Valla o bebeklerin cinsiyetini bilemem de anne babadan geçecek zeka geni baya sıkıntılı 🙄
hahahhahahah çok güldüm yaaaaa o kadar haklısın ki 🤣
Günaydin kızlar🌺
Çocuklara söyleme konusu açılmış ben bizin süreci anlatayım. Benim kızım 2 yaşında, bezini değiştirirken tekme atıyordu oyun olarak. Bende annecim vurma bak burda kardeşin var bebek o ufucuk olur canı acır dedim. O günden sonra tekme atmayı bıraktı. Ara ara gelip göbeğimi aciip bebiiiiii diye çiglik atıp gobegime yatıyor nasıl seviyor öpüyor anlatamam.
Akşam sarılıp uyuyacağız bir ara bebiiii eeee eee yaptı kalktı göbeğimi açtı öptü öptü öptü göbeğimi sarılıp uyudu 😇
maşallah çok tatlı ya, benim oğlan 2 yaşında daha adını söyleyemiyordu 🤣 kızlar gerçekten çabuk gelişip çabuk olgunlaşıyorlar.
Yaa yerim ben onu kız çocukları bu yaşta başlıyor anaç olmaya. Benim görümcem kızına söylediğinde ağlamıştı ama. İstemiyorum ona hiç bir eşyamı oyuncaklarımı vermeyeceğim odamı da paylaşmayacağım😁. Bazı çocuklar çok kıskanç oluyorlar hem ben ben ben görümceme dedim siz alıştırdınız çocuğun suçu yok küçücük çocuk eşi yönlendirdi hep resmen taptınız çocuğa o sizin anneniz babanızmış gibi davranıyorsunuz dedim bir yere gidecekler tatile diyelim çocuk nereyi isterse okula yazacaklar çocuk hangi olulu seçerse dedim bu çocuk daha 10 yaşında tabikide istemez kardeş böyle yaparsanız dedim. Valla zor böyle çocuklarla uğraşmak kızlsr gözlerimin önünde görüyorum annesine emir veriyor ben kızıyorum benim yanımda annene emir vermeyeceksin diye ama görümcemin ağzını bıçak açmıyor. Benden çekiniyor kız hep şimdi konuşurken kulağına söylüyor annesinin😁😁
kız erkek diye ayırmamak lazım aslında, benim oğlum da çok insan canlısı bir çocuk...her kardeşi olanı duyunca ağlardı benim neden yok diye, duyunca resmen nefesi kesildi, ne yapacağını şaşırdı...cinsiyet ne olsun diye sorduğumuzda bile karar veremiyorum ikisi de güzel sağlıklı doğsun kardeşime birşey olmasın diye şimdiden düşüncelere başladı 7.5 yaşında. canım anlattığın örnekte sorun bence çocuktan değil aileden kaynaklı, çocuk anne karnından öyle çıkmıyor, biz yönlendiriyoruz. bana doktorum demişti, 3 aylık bebek bile izin verirsen seni yönetir, uyku eğitimine başla demişti.yani nasıl yetiştirirsen biraz da öyle oluyor,yeri geldiğinde sadece duygularla değil biraz rasyonel de davranmak hem aile hem çocuk için daha uygun.

Kariyer değiiikliği yapacaktım sanırım eşim çok istedi diye ben de istedim. Düşünüyordum ama bi altı ay sonra belki. Biraz da korku var nasıl büyüyecek ya bir şey olursa bakabilecek miyim sağlıklı olmazsa.. Bir tanıdğım 2 yaşında bebeğini kaybetti çok zor günler geçirdi doğduktan 6 ay sonra hastalığı olduğunu öğrendiler. O da beni çok etkiledi. Tüm bunlar beni korkutuyor sanırım bu yüzden bağlanmak mı istemiyorum anlamadım.
Bir de ilk başlarda sağlıklı değil dış gebelik olabilir denildi.Sonra gelişimi geri denildi. Sonra gittiğim başka doktor herşey normal dedi. Ama kafamda sürekli bir şey olacakmış gibi de hissediyorum. Belki de bu yüzden de bağlanmak istemiyor olabilirim.

farkında olmasak da çevremizde yaşanan olaylardan etkileniyoruz, ya benim de başıma gelirse korkusu mutlaka oluyor bende de var o o yüzden olumsuz şeyleri okumuyorum mesela artık kendimi öğrendim çünkü ya da kötü bir olay duyduysam her gebelik farklı senin bebeğin farklı sağlıklısınız diye telkinlerde bulunuyorum.

olumsuzu düşünmek daha karamsar bir hale sokuyor insanı. daha bebeğin çok küçük inan hiç birimiz duygusal bağ kurmuş değiliz. hele bi hareketlerini hisset, senin sesine tepki vermeye başlasın o zaman çok daha farklı hissedeceksin bence. ayrıca hiç bi zaman hazır olmuyoruz hamileliğe aslında, 6 ay sonra kalsan o zaman da bi 6 ay sonra mı kalsam diyecektin :) akışına bırak ve geleceğe çok odaklanma, büyütürsün bebeğini gerekirse destek alırsın bunlar hallolmayacak mevzular değil.

ama sana tek tavsiyem olumsuz düşünceleri, ya da daha mı geç olsaydı düşüncelerini kenara koy. embriyo ilk dönemden itibaren annenin hislerini bilinçaltına atıyor ve bir yetişkin olduğunda bunu her ne kadar hatırlamasa da bunun travmasına maruz kalıyor ister istemez. en basit örnek ben, annem çok genç yaşta korkarak hamile kalmış babam çok istediği için doğumdan çok korkmuş hamilelikten çok korkmuş ve ben annemin açılmaları sancıları her şeyi sorunsuz olmasına rağmen rahimden kopup dünyaya gelmek istememişim. aldığım terapilerde öyle şeyler açığa çıktı ki şok olursun. annewith annewith sanırım psikologtun sen çok daha iyi bilirsin bu konuları bizleri aydınlat :)

Bir de ilk başlarda sağlıklı değil dış gebelik olabilir denildi.Sonra gelişimi geri denildi. Sonra gittiğim başka doktor herşey normal dedi. Ama kafamda sürekli bir şey olacakmış gibi de hissediyorum. Belki de bu yüzden de bağlanmak istemiyor olabilirim.
Ama sürekli böyle olmak zor değil mi. Düşünsene bebişin iyi ama senin bu düşüncelerinle birlikte mutsuz bir gebelik geçirirsin. Bilmiyorum her iki durum da farklı şeyler ama bence olumlu düşünmeye calis birazcik

Biz seninle aynı gidiyoruz Mart ayının en büyük bebekleri 👍🤗🌸

Yaa aslında bana da mantıklı geliyor düşününce 🙈 3 tane olunca daha erken hissediyor olabilirim gibi ama ne bileyim ilkinde doktorum 14 haftadan önce hissetmen mümkün değil demişti 😂😂 o zaman meraktan sordum ne zaman hissederim artik hisseder miyim diye 😂😂 valla düşünlerden kaynaklı olabilir tabi kayıp yaşamak zor bir şey insan çocuk büyüse bile varlıklarına inanamıyor 😔 ama biraz daha büyüyüp karnında çıkıntı oluştuğunda bir de hareketlerini hissettiğinde bence sen de alışıp konuşursun onunla 😊 benimkilere kızım konusuyor bütün gün kardeşlerim bakın bu oyuncak diyor bazen çok gülüyorum 😂 bende çok konuşmuyorum ama o uygulamalar benim hoşuma gidiyor anne ben incir kadar oldum diye mesaj atıyor bazen tatlı geliyor 🙈😂😂
Valla bi ben alışamadım canım inşallah biraz dah büyüsün içimde o zaman kabullenirim zaten bulantılardan sürekli yattığım için belki onun mutluluğunu bile yaşayamıyorum o yüzden de etkilemiş olabilir. Evet biz beraber gidiyoruz ilk doğum yapacak kişileriz büyük ihtimalle bizim Şubat sonunda olacak cnm senin üçüzler olduğundan sezeryn yaparlar bende zaten sezeryan istiyorum o yüzden Şubat sonu gibi doğuracağız. Allahım o günleri göstersin inşallah herhalde doğana kadar inanamayacağım ben😬

Benim de 2 tane uygulamam var birinde 1 mart diğerinde 2 mart yazıyor tahmini doğum tarihi ama doktorum 1 mart dediği için onu kabul ettim bende 😂 ama aslında senin bebegin Mart ayının en büyük bebeği 😊🌸 24 mayıs senin sat o zaman benim 25 mayıs çünkü 🤗🌸😊 ayy kötü gunlerim bitmesine az kaldı 2. Trimester bizi dinlendirecek inşallah biraz 🤗🌸
Evet canım ben hesapladım 24 Mayıs oluyor benim gerçekten herhalde ilk ben doğuracağım ya da bakarsın aynı gün doğururuz ayyy be güzel olur canım ya o mutlu günlerin gelmesi ancak o zaman mutlu olurum ben herhalde😬😍

fetal bebikin yani kalp atımını 116 ölçmüşler aslında normal aralıkta. nolur nolmaz kontrolü istemiş olabilir. ki ilk üç ay çookk iyi kalp atımı duysak da riskli dönem herkes için. o yüzden böyle şeylere çok takılıp üzmeyin kendinizi de bebeğinizi de.

kist bende de vardı 50mm zamanla kendiliğinden küçülecektir demişti bana doktorum.
Cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz ilk bebek olunca insan cok heyecanli oluyo bu surecleri ilk defa yasayinca insallah haftaya daha guzel duyulur 🙏 kist icin onemli degil dedi devletteki doktor ama bide kendi doktoruma sorayim gittigimde

X