2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Yaa yerim ben onu kız çocukları bu yaşta başlıyor anaç olmaya. Benim görümcem kızına söylediğinde ağlamıştı ama. İstemiyorum ona hiç bir eşyamı oyuncaklarımı vermeyeceğim odamı da paylaşmayacağım😁. Bazı çocuklar çok kıskanç oluyorlar hem ben ben ben görümceme dedim siz alıştırdınız çocuğun suçu yok küçücük çocuk eşi yönlendirdi hep resmen taptınız çocuğa o sizin anneniz babanızmış gibi davranıyorsunuz dedim bir yere gidecekler tatile diyelim çocuk nereyi isterse okula yazacaklar çocuk hangi olulu seçerse dedim bu çocuk daha 10 yaşında tabikide istemez kardeş böyle yaparsanız dedim. Valla zor böyle çocuklarla uğraşmak kızlsr gözlerimin önünde görüyorum annesine emir veriyor ben kızıyorum benim yanımda annene emir vermeyeceksin diye ama görümcemin ağzını bıçak açmıyor. Benden çekiniyor kız hep şimdi konuşurken kulağına söylüyor annesinin😁😁
Ya o kadari da fazla . Benim düşüncem cocuga tabikide fikir beyan etmesi için fırsat sunulması ama önüne tüm olasılıklar konulmamalı. Tatile mi gidilecek anne baba kendi arasında seçenekleri ölçer tartan 2 veya 3 seçenekte karar verir cocukla birlikte seçerler, yada okula mı gidecek anne elemeyi yapar son 2 okul arasında birlikte karar verirler vs. Benim kizimda herseyi kendi seçsin istiyor ama musade etmiyorum. Seçenekleri Ben ayarlayıp ona göre ona seçim sunuyorum. Küçücuk olmasına rağmen ne inat ediyor benimle, şimdiden alışmazsa sonra çok zora sokar beni...
Çocuğun her istediği yapılmamalı diye düşünüyorum. Hayır i da bilmeli bir şekilde. Hayat ona aile dışında her istediğini vermeyecek malesef.
Birde çocuğun karakteri dışında yetiştirme tarzı çok etkili. Kıskançlık, paylaşamama durumları vs adım adım geriletilebilir diye düşünüyorum. Tabi uğraşmak gerek ve çok etken yaşta başlamak gerek. Biraz süreç alır ama düzelir diye düşünüyorum

Kızlar o kadar nub teorisinden bahsettiniz merak ettim sadece gerçekten çıkıyor mu ama anlamadım ben tam olarak size en son görüntümü yolluyorum 9+6 haftadan gerçi yarın netleşir herhalde daha iyi 11+3 olacağım yarın Allah izin verirse ama ben şimdi bi internetten baktım da bunu nasıl hesaplıyorsunuz siz?

Eklentiler

• CA306E54-D33C-4FBC-B6E4-1C91D6217920.jpeg
    CA306E54-D33C-4FBC-B6E4-1C91D6217920.jpeg
    250,8 KB · Görüntüleme: 53
  • AB48623A-841C-4538-ABE6-4F2A210D1922.jpeg
    AB48623A-841C-4538-ABE6-4F2A210D1922.jpeg
    76,5 KB · Görüntüleme: 58
Kızlar hastaneden çıktım eve geldim nipty için kan verdim bebegin genel durumu iyi ense kalınlıgı burun kemegi falan sorun yok dedi şükür bakalım şimdi kan sonuç unu beklicez veee erkege benzetiyorum dedi ama bu kordon yanıltma bilir dedi nipty testinde net çıkar dedi cinsiyet

Yaaaa ilk cinsiyet tahminimiz geldi ultrason resmi yok mu biz de tahmin etseydik 😂 hadi bakalım hayırlı haberler alırsın inşallah 🥰🌸🌸

Ben ikili test yaptirmayacagim ama doktorumun önerisiyle 12 haftalikken perinatalog detaylı kontrol edecek. Hafta olarak çok küçük geliyor bana detaylı ultrason için ama hersey belli oluyor dimi

Benim üçüz olduğu için zaten yanlış çıkıyormuş sonuç ben de perinatolog muayenesi alcam sanirim zaten riskli gebelik grubu oldugu icin gitmem gerekiyor 😊

B beyzosh Leedong Leedong kızlar benimde cuma günü randevum yani yarın 😊 İnşallah güzel haberlerle dönelim 😘

Ayy benim de benim de cuma günü 8.30da şuan 24 saatten az kaldı çok heyecanlı 🥰❤ iyi haberler alırız inşallah 🌸🌸

Valla bi ben alışamadım canım inşallah biraz dah büyüsün içimde o zaman kabullenirim zaten bulantılardan sürekli yattığım için belki onun mutluluğunu bile yaşayamıyorum o yüzden de etkilemiş olabilir. Evet biz beraber gidiyoruz ilk doğum yapacak kişileriz büyük ihtimalle bizim Şubat sonunda olacak cnm senin üçüzler olduğundan sezeryn yaparlar bende zaten sezeryan istiyorum o yüzden Şubat sonu gibi doğuracağız. Allahım o günleri göstersin inşallah herhalde doğana kadar inanamayacağım ben😬

Evet biz seninle erken doğum yapacak olan gruptayiz hatta ben azıcık araştırıyorum da ben ocakta bile doğum yapabilirim gibi duruyor ama bu grubu seviyorum ondan burada takiliyorum çoğunlukla 🙈 ayy evet sağlıkla doğum yapalım kulaklarımıza alalım bebislerimizi inşallah 😍🌸🌸

Evet canım ben hesapladım 24 Mayıs oluyor benim gerçekten herhalde ilk ben doğuracağım ya da bakarsın aynı gün doğururuz ayyy be güzel olur canım ya o mutlu günlerin gelmesi ancak o zaman mutlu olurum ben herhalde😬😍

Bebeklerimizi kucağımıza alalım da mutlu olacağız çok 😍🌸 sanirim ilk doğuran ben olurum ama tabi belli olmaz o işler 😊 sağlıklı olsunlar da önemli değil gerçekten ❤🌸🌸

Muhteşemmmm inşallah cinsiyet tahminleri de yapılır kızlar. İnşallah güzel haberler verir doktorlarımız 🙏🌸

Ayy inşallah cinsiyet tahminleri gelir valla çok heyecanlı ben tahmin olsa da önce buraya resim atıp sizden tahmin isterim diye düşünüyorum 😊😊 sonra söylerim doktorun dediğini ama hepsini söylemez herhalde belki 1 veya 2sini öğrenirim iyi ihtimalle 🙈

Sağol canım bugün atacağım sonuçları bakalım ne dicek arada da yeşil uzayan akıntı geliyor sanırım enfeksiyon var.
Muhtemelen canım hamilelikte oluyor zaten bu
Kızlar o kadar nub teorisinden bahsettiniz merak ettim sadece gerçekten çıkıyor mu ama anlamadım ben tam olarak size en son görüntümü yolluyorum 9+6 haftadan gerçi yarın netleşir herhalde daha iyi 11+3 olacağım yarın Allah izin verirse ama ben şimdi bi internetten baktım da bunu nasıl hesaplıyorsunuz siz?
Burda daha nub belli değil canım

Ya o kadari da fazla . Benim düşüncem cocuga tabikide fikir beyan etmesi için fırsat sunulması ama önüne tüm olasılıklar konulmamalı. Tatile mi gidilecek anne baba kendi arasında seçenekleri ölçer tartan 2 veya 3 seçenekte karar verir cocukla birlikte seçerler, yada okula mı gidecek anne elemeyi yapar son 2 okul arasında birlikte karar verirler vs. Benim kizimda herseyi kendi seçsin istiyor ama musade etmiyorum. Seçenekleri Ben ayarlayıp ona göre ona seçim sunuyorum. Küçücuk olmasına rağmen ne inat ediyor benimle, şimdiden alışmazsa sonra çok zora sokar beni...
Çocuğun her istediği yapılmamalı diye düşünüyorum. Hayır i da bilmeli bir şekilde. Hayat ona aile dışında her istediğini vermeyecek malesef.
Birde çocuğun karakteri dışında yetiştirme tarzı çok etkili. Kıskançlık, paylaşamama durumları vs adım adım geriletilebilir diye düşünüyorum. Tabi uğraşmak gerek ve çok etken yaşta başlamak gerek. Biraz süreç alır ama düzelir diye düşünüyorum
Ay yok ya çocuk alışmış bana mısın demiyor annesi devlete yazacağım seni diyor 5.sınıfa başlayacak ben devlette okumam koleje yazacaksınız diyor. Hatta annesiyle konuşmuyor küsüyor devlet okulları pis orada fakirler var diyor Araplar oralarda diyor görseniz çyle sinir oluyorum ki benim de kızı. Devlete gidiyor onun yanında söylüyor neyse ki kız takmıyor fazla üzerine da alınmıyor aynı yaştalar bir de. Sonea görümcem bana ditor ki benim kızım için aslında bebim kızım ben olacaktı diyor dedim bunu da sen yetiştirsen öyle yetiştirirdn. Sen çocuğun sözünden çıkmıyorsun dedim. Zor onun işi şimdi büyüdükçe herkese annesini şikayet ediyor. Annesini beğenmiyor yemeklerini şikayet ediyor herşeyini eleştiriyor kadının çok zor çok üzülüyorum ama yapacak bişey yok inşallah ilerde düzelir görümcemi çok seviyorum melek gibi ağzı var dili ypk işte ama çocuk çok zorluyor onu maalesef o da artık pişman bıkmış durumda şuan

Yaaaa ilk cinsiyet tahminimiz geldi ultrason resmi yok mu biz de tahmin etseydik 😂 hadi bakalım hayırlı haberler alırsın inşallah 🥰🌸🌸

Benim üçüz olduğu için zaten yanlış çıkıyormuş sonuç ben de perinatolog muayenesi alcam sanirim zaten riskli gebelik grubu oldugu icin gitmem gerekiyor 😊

Ayy benim de benim de cuma günü 8.30da şuan 24 saatten az kaldı çok heyecanlı 🥰❤ iyi haberler alırız inşallah 🌸🌸

Evet biz seninle erken doğum yapacak olan gruptayiz hatta ben azıcık araştırıyorum da ben ocakta bile doğum yapabilirim gibi duruyor ama bu grubu seviyorum ondan burada takiliyorum çoğunlukla 🙈 ayy evet sağlıkla doğum yapalım kulaklarımıza alalım bebislerimizi inşallah 😍🌸🌸

Bebeklerimizi kucağımıza alalım da mutlu olacağız çok 😍🌸 sanirim ilk doğuran ben olurum ama tabi belli olmaz o işler 😊 sağlıklı olsunlar da önemli değil gerçekten ❤🌸🌸

Ayy inşallah cinsiyet tahminleri gelir valla çok heyecanlı ben tahmin olsa da önce buraya resim atıp sizden tahmin isterim diye düşünüyorum 😊😊 sonra söylerim doktorun dediğini ama hepsini söylemez herhalde belki 1 veya 2sini öğrenirim iyi ihtimalle 🙈
Aynen canım senin üçüz daha erken alabilirler doğuma ama ama süreçlerimiz Mart anneleriyle uyumlu canım o yüzden burayı seviyorum hep bereketli baksana ikizler üçüzler havada uçuşuyor 😬 bende size atacağım usg görüntüsünü bakalım tahmin edebilecek misiniz 😍

Canim bebeğin sırtüstü konumda olması gerekiyor tam yatay görünmesi lazim. Benim de 9+6 dan fotoğrafım var, tam emin değilim 12 haftalikta detaylı ultrason kontrolum var orda görürüz diye düşünüyorum

Eklentiler

• 20220810_133904.jpg
    20220810_133904.jpg
    92,2 KB · Görüntüleme: 57
farkında olmasak da çevremizde yaşanan olaylardan etkileniyoruz, ya benim de başıma gelirse korkusu mutlaka oluyor bende de var o o yüzden olumsuz şeyleri okumuyorum mesela artık kendimi öğrendim çünkü ya da kötü bir olay duyduysam her gebelik farklı senin bebeğin farklı sağlıklısınız diye telkinlerde bulunuyorum.

olumsuzu düşünmek daha karamsar bir hale sokuyor insanı. daha bebeğin çok küçük inan hiç birimiz duygusal bağ kurmuş değiliz. hele bi hareketlerini hisset, senin sesine tepki vermeye başlasın o zaman çok daha farklı hissedeceksin bence. ayrıca hiç bi zaman hazır olmuyoruz hamileliğe aslında, 6 ay sonra kalsan o zaman da bi 6 ay sonra mı kalsam diyecektin :) akışına bırak ve geleceğe çok odaklanma, büyütürsün bebeğini gerekirse destek alırsın bunlar hallolmayacak mevzular değil.

ama sana tek tavsiyem olumsuz düşünceleri, ya da daha mı geç olsaydı düşüncelerini kenara koy. embriyo ilk dönemden itibaren annenin hislerini bilinçaltına atıyor ve bir yetişkin olduğunda bunu her ne kadar hatırlamasa da bunun travmasına maruz kalıyor ister istemez. en basit örnek ben, annem çok genç yaşta korkarak hamile kalmış babam çok istediği için doğumdan çok korkmuş hamilelikten çok korkmuş ve ben annemin açılmaları sancıları her şeyi sorunsuz olmasına rağmen rahimden kopup dünyaya gelmek istememişim. aldığım terapilerde öyle şeyler açığa çıktı ki şok olursun. annewith annewith sanırım psikologtun sen çok daha iyi bilirsin bu konuları bizleri aydınlat :)
Bence zaten hamileyken buna yüzde yüz hazırım diyen biri yoktur ya da ben de karsılasmadım bununla. Hissettiğiniz duygular üç aşağı beş yukarı her hamile kalanın hissettiği duygular. Bunu kabullenmek bile size iyi gelecektir ama bu süreçte bence bir psikolog desteği de alın ilinizdeki herhangi bir toplum sağlığı merkezine gidersiniz ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor psikologlar tarafından size iyi geleceğini düşünüyorum 🌸🌸 B beyazkelebeksiyahlale

Kızlar içim bi sıkkın. Paylaşabilecek kimsem de yok şuan. Son zamanlardaki tek belirtim göğüslerimdi onlar da yumuşadı etrafındaki beyaz kabarcıklar yok oldu. Canım iyice sıkıldı kendimi kötü hissediyorum.. İçimde tuhaf bi his var. Yarın kontrolüm var hepinizin duasına ihtiyacım var🙏🥺

Kızlar içim bi sıkkın. Paylaşabilecek kimsem de yok şuan. Son zamanlardaki tek belirtim göğüslerimdi onlar da yumuşadı etrafındaki beyaz kabarcıklar yok oldu. Canım iyice sıkıldı kendimi kötü hissediyorum.. İçimde tuhaf bi his var. Yarın kontrolüm var hepinizin duasına ihtiyacım var🙏🥺
Her şey yolunda gidecek merak etme belirtiler hep zamanla kayboluyormus zaten yarın bizi haberdar et ama içini ferah tut❤️

X