2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar 2li tarama testi 10 yıl önce yapıldı unuttum, şimdi bunda 11+3 te gitsem olur mu ? Bir de sonuçları hemen çıkıyor mu, kendi doktorum değil radyoloji uzmanı yapacakmış, sadece ultrason mu yapılıyor yoksa kan alınıyor mu
Detaylı ultrason yapılıyor. Ense kalınlığı , burun kemiğine felan bakılıyor. Onların durumuna göre istenecek testlere ilaveler yapabiliyorlar. Doktor kontrolünden sonra kan tahlili veriyorsunuz o kadar.

Kızlar bi de göbeği çıkan var mı hiç? Ben kabız olunca şişkinlik oluyordu ama tuvalete çıkınca iniyordu. Şimdi tuvalete çıkıyorum karnımın şişliği gitmiyor. 11.haftada karın belirginleşir mi acaba 🤔
Benim ilk gebeligimde sadece bacağımda 2.tane ufak çatlak olmuştu. Bugün karnıma dikkatli bakınca ufak 2-3 tane çatlak oluştuğunu gördüm 😱😱😱 yani karnımız büyüyor catlaklar başlıyor. Acil önlem almam lazım🤧🤧🤧 hindistan cevizine yeniden başlıyorum hemen

Kız hepsini konuştuk sen de geriden okuyorsun hep. Peş peşe olanlara bile tahmin yapılabiliyor. 😂 valla özel falan kalmadı artık yabancı yok aramızda neler döküldü ortaya
Ya azcık anlayış bana 🤪 tüm gün çocuk peşinde elime telefon alamıyorum ki. Ne zaman çocuk uyuyor o zaman tüm okumadiklarimi tek tek okuyorum hiç üşenmeden 🤗 o yüzden geç yazıyorum yani mazeretimmm var 😇 yaparım bir tahmin ediyorsan çok fena kafa karıştırırim yalnız 😜🤭🤭🤭

Bildiğim kadarıyla canım hormon tahlillerinde (ikili testte dahil) aç-tok olmak etkilemiyor. Fakat hormon dışında açlık kan şekeri tarzı ek test istemiş olabilir. O yüzden sabah erken gidip, yanınıza yiyebileceginiz şeyler alabilirsiniz. Kan verip hemen atistirirsiniz.
Haklısın canm atıştırmalık alıyım yanıma kan verdikten sonra yerim artık😁

Canım bende senin iyi olmana çok sevindim 🥰 Bende aynı senin gibi fiziksel olarak iyiym gün içinde halaizlik oluyor o kadar. Göğüsler genel olarak öyle sanırım benimkilerinde uçları aşırı büyüdü 🙈
İdrar tahlilimde lökosit diye bir değer var o yüksek çıkmış. Aile hekimliğindeki doktor ben ilaç yazmıyım kadın doğumcun yazar dedi. O da enfeksiyon belirtisiymiş galiba 😟 Randevumda haftaya cuma, bol su içiyorum inşallah bi sorun yoktur.
İyi yapmışsın gezmekle bende geziyorum. Tüm gün evde olmaz 😁
Haftaya cumayı bekleme canım tahlil sonucunu doktoruna at o sana ya gel der ya ilacı yazar söyler sen de gidip alırsın, eğer enfeksiyon varsa daha da ilerlemesin ama ulaşamam diyorsan daha önce arkadaşların da bahsettiği bitkisel takviye olan cranberry den al kullanmaya başla hemen
Sakin yanlış anlaşılmasın kişi bazlı değil yorumlardan konunun gidişatı ile ilgili olarak düşüncelerimi beyan ediyorum.
Takip ettiğim bir doktor var. Menenjit geçiren çocuğun nasıl vefat ettiğini görseler tüm aşıları yaptırırlar demisti. Herkesin kendi tercihi olmasıyla birlikte ben aşıyla bazı hastalıklar önlenebilirken nasıl insan riske girer onu aklım mantığım almıyor. Tetenoz ile ilgili görüşüm de şu yönde. Evet hastanede dogumlarda ameliyathane steril aletler steril olabilir ama bu gebelik döneminde derimize paslı çivi batmayacağı yada kesici aletle yaralanmayacamiz (kaza vs) garanti değil. Kaldı ki bu bakteri sadece pasta, kesici alette bulunmuyor.
"Tetanoz etkeni hepimizin bildiği gibi sadece 'paslı çivi' ya da 'küflü teneke'de bulunmaz, ne yazık ki toprağın üst tabakalarında, insan ve hayvanların bağırsak kanalında bulunur ve buradan dış dünyaya yayılır. Bu nedenle tetanoz mikrobuna yeryüzünün her yerinde rastlamak mümkündür"
Ben gebeyken emin olamadığım için doktorlarıma danistigimda annede üretilen antikor bebeğe de geçiyor onun da koruyuculugu oluyor belli süre demisti.
Ben kızıma devletin tüm aşılarını + ücretli tüm aşıları menenjitler de dahil yaptırdım. Kendim de olmam gereken hepsini oldum. ( HPV aşısını olmayı düşünüyorum doğumdan sonra , doktoruma zamanı konusunda bilgilendirme isteyeceğim) Hatta kızımın son dozu bu ay sonu menenjit rapel dozu 2 yaş asilariyla birlikte yapılacak.
Herkesin kendi tercihi tabiki de. Bir şey diyemem ama sizin bahsettiğiniz gibi yıllar önce kontrol altına alınmış bir çok hastalık düzensiz göç ve zorunlu olmayan aşı programıyla tekrar gün yüzüne çıktı. Mesela hayatı tehlikesii olmasada şu el ayak ağız hastalıgi. Son yıllarda çok yüksek oranda yayılmaya başladı düzensiz göç sebepli. Herkesin tercihlerine saygı duyarım taaaa ki başkasının tercihleri sevdiklerimin sağlığını tehlikeye atana kadar.
Hayatımızın her alanı için en içten duygularımla söylüyorum, umarım hayatımızın her alanında aldığımız kararlardan hiç pişman olmayız. Özellikle sağlıkla ilgili. 🤲
+1000000 katılıyorum yazdıklarına. En basiti bayramda trafik kazası yaşadık. Herhangi bi yaralanmam olsa önceden yaptırdığım tetanoz aşıları işimi görecekti. Allah korusun öyle hastalıklardan daha geçen aylarda haberlerde gördüm adanada komşusu çocuğa aşı yaptırmayın zararlı dedi diye aşılarını yaptırmayan annenin çocuğu, menenjitten yoğun bakımda yatıyordu felçli halde. Aileye soruyorlar neden yaptırmadınız "bize zararlı dediler" diyor.

Ben birdaha baktım benimki ortada 😂😂😂 çocuğum da cins 🤣
Aslında bebeğin durduğu yer değil de plasenta yönüne bakıyorlar sanırım sol üste mi bakıyor sağ alta mı falan o tip bişey. Ben de baştan ultrason resmim hangisine benziyor diyip tahmin yaptım ama öyle değilmiş 😂Bizde zaten daha plasenta görünmüyor. Yine Çin takvimine kaldık 😂

Sakin yanlış anlaşılmasın kişi bazlı değil yorumlardan konunun gidişatı ile ilgili olarak düşüncelerimi beyan ediyorum.
Takip ettiğim bir doktor var. Menenjit geçiren çocuğun nasıl vefat ettiğini görseler tüm aşıları yaptırırlar demisti. Herkesin kendi tercihi olmasıyla birlikte ben aşıyla bazı hastalıklar önlenebilirken nasıl insan riske girer onu aklım mantığım almıyor. Tetenoz ile ilgili görüşüm de şu yönde. Evet hastanede dogumlarda ameliyathane steril aletler steril olabilir ama bu gebelik döneminde derimize paslı çivi batmayacağı yada kesici aletle yaralanmayacamiz (kaza vs) garanti değil. Kaldı ki bu bakteri sadece pasta, kesici alette bulunmuyor.
"Tetanoz etkeni hepimizin bildiği gibi sadece 'paslı çivi' ya da 'küflü teneke'de bulunmaz, ne yazık ki toprağın üst tabakalarında, insan ve hayvanların bağırsak kanalında bulunur ve buradan dış dünyaya yayılır. Bu nedenle tetanoz mikrobuna yeryüzünün her yerinde rastlamak mümkündür"
Ben gebeyken emin olamadığım için doktorlarıma danistigimda annede üretilen antikor bebeğe de geçiyor onun da koruyuculugu oluyor belli süre demisti.
Ben kızıma devletin tüm aşılarını + ücretli tüm aşıları menenjitler de dahil yaptırdım. Kendim de olmam gereken hepsini oldum. ( HPV aşısını olmayı düşünüyorum doğumdan sonra , doktoruma zamanı konusunda bilgilendirme isteyeceğim) Hatta kızımın son dozu bu ay sonu menenjit rapel dozu 2 yaş asilariyla birlikte yapılacak.
Herkesin kendi tercihi tabiki de. Bir şey diyemem ama sizin bahsettiğiniz gibi yıllar önce kontrol altına alınmış bir çok hastalık düzensiz göç ve zorunlu olmayan aşı programıyla tekrar gün yüzüne çıktı. Mesela hayatı tehlikesii olmasada şu el ayak ağız hastalıgi. Son yıllarda çok yüksek oranda yayılmaya başladı düzensiz göç sebepli. Herkesin tercihlerine saygı duyarım taaaa ki başkasının tercihleri sevdiklerimin sağlığını tehlikeye atana kadar.
Hayatımızın her alanı için en içten duygularımla söylüyorum, umarım hayatımızın her alanında aldığımız kararlardan hiç pişman olmayız. Özellikle sağlıkla ilgili. 🤲
Söylediklerine katılıyorum, ben de oğluma tüm aşılarını yaptırdım devlet ve özel aşılar.
Gerçekten çevremde el ayak hastalığı çok fazla olmaya başladı, ister istemez sen korusan da en basit olarak parka gidiyor bu çocuk. Her türlü geçer. Rabbim korusun çocuklarımızı biz onlemimizi alalım sonra Allaha emanet olsun tüm yavrular içinde benimkiler de dahil

Benim de bu Cuma saat 2 de randevum var canım en son ben de 9+6 da gitmiştim şimdi hem fetal DNA testi yaptıracağım hem de kontrol ettireceğim. Bakalım haber veririz birbirimize inşallah güzel şeyler duyarız doktorlarımızdan canım 💐🙏

Ayy benim de saat 2de 🥺 dualarımdasın canım
Güzel haberlerinizi bekliyoruz 🌺

Kızlar günaydın 🌻Bugün kontrole gidenler sonuçlarını bizimle de paylaşsın birlikte mutlu olalım ❤️❤️❤️
Gunaydinnn🤍 bn gideceğim geçen hafta kanama alanı vardı kahve akıntı geliyodu gunde 2 progestan kullandim inşallah düzelmiştir. Bebeğimde büyümüştür inşallah. Bu gidişimde daha heyecanlıyım yaa😇

Arkadaşlar ben bugün 6+0 kontrole gittim. Kese 9mm 1 hafta geride yolk saç yoktu. Doktor olumsuz düşünmeyelim haftaya tekrar gel dedi . Boş gebelik ihtimalini düşünüyorum doktor demed ama siz kaçta yolk vs gördünüz.
Hic panikleyip kendinizi strese sokmayin. Benim sat 13 haziran. 30 temmuzda ultrasonda kese 18 mm olmasina ragmen ne bebek ne yolk hic bisey goremedik. Doktor cok olumsuz konusmadi ama olumlu da konusmadi haftaya tekrar bakalim dedi. Tabii benzerlerini bulup bulup okudum kesin bos gebelik dedim. Kurtaj diyecek diye gittim gecen hafta cumartesi. Doktora da kotu habere haziriz dedik. Ben de cok olumlu bir sey beklemiyorum acikcasi dedi doktor da. Sonra ultrasonla bir bakti ki bebek orda kalbi de atmaya baslamis. Bir onceki hafta kese boyutuna gore 6+1 demisti bir hafta sonra da 6+1 dedi. Bat a gore cok daha ileride olmasi gerek ama baya gec gelisim gosteriyor bizim ki sanirim. Demem o ki senin kese baya kucukmus henuz gorulmemesi normal. Bosu bosuna kendini strese sokma. Bir sonraki kontrolde goreceksin mutlaka.

Son düzenleme:
Hic panikleyip kendinizi strese sokmayin. Benim bat 13 haziran. 30 temmuzda ultrasonda kese 18 mm olmasina ragmen ne bebek ne yolk hic bisey goremedik. Doktor cok olumsuz konusmadi ama olumlu da konusmadi haftaya tekrar bakalim dedi. Tabii benzerlerini bulup bulup okudum kesin bos gebelik dedim. Kurtaj diyecek diye gittim gecen hafta cumartesi. Doktora da kotu habere haziriz dedik. Ben de cok olumlu bir sey beklemiyorum acikcasi dedi doktor da. Sonra ultrasonla bir bakti ki bebek orda kalbi de atmaya baslamis. Bir onceki hafta kese boyutuna gore 6+1 demisti bir hafta sonra da 6+1 dedi. Bat a gore cok daha ileride olmasi gerek ama baya gec gelisim gosteriyor bizim ki sanirim. Demem o ki senin kese baya kucukmus henuz gorulmemesi normal. Bosu bosuna kendini strese sokma. Bir sonraki kontrolde goreceksin mutlaka.
umut oldu bana da teşekkürler. 🙏

Kızlar merhaba 😊🌸

Dün aşırı bir bas ağrısı çektim yazamadım buralara umarım iyisinizdir 😊🌸 Benim kontrollerim yarın 8 buçukta ama bugün iyi haberlerle gelenler olacak inşallah 🙈😊

Şu cinsiyet teorilerine de bakmam lazım ben hissiyatla tahmin yapıyorum olmuyor 😂😂yarın resim atcam inşallah bakalım sizler de atın tahmin yaparız bence 😊

Bu arada 11+1 oldum ben ve 2 gündür karnımda bir hareket var gibi geliyor ilk gebeligimde 17. Haftada hissettim kızımı ki çok hareketli bir bebekti hep 🙄😳 çok erken geliyor bana ama değişik yani ben ilk gebelik değilim nasıl bir şey olduğunu biliyorum onun aynısı 😳 üç tane diye mi erken hissediyorum acaba ya da hissetmiyorum uyduruyorum 😂😂😂😂 insan hareket hissetmek istiyor ya ondan psikolojik olarak da hissediyor olabilirim 🙈😂😂

Ah canım gözlerim doldu valla 🥺🥺 Yerim yavruşunu 🧡🥺Amin inşallah yaa🙏🏻🙏🏻 Ne güzel de anlatmışsın.. Bugün is yerinde de sıkıldım biraz galiba. Böyle bir doluyum..
Kuzenimin bebeğinin kalbi durmuştu yaa :KK43: ama sanirim dediğin gibi ilk 8 haftadaydi galiba tam da bilmiyorum. Cok da sormamistim zor konular.. Allah sağlıkla kavuştursun hepimizi 🙏🏻
Ben de Allah'in izniyle sonraki kontrolde söyleyeyim 🙏🏻 kalp atışını duysun Allah'in izniyle 🥰🐣Aslında biliyor da riskleri falan.. Geçen gün nereden açıldı konu vallahi unuttum ama bebekler anne karnında ilk zamanlar tam belli olmuyor, hani dogmayabilir gibi falan bir şeyler konuştuk.. Cok duygusal eminim çok sevinecek seninki gibi 😍 Onun için de ayrıca cok heyacanliyim.. Umarım elbette ki hiç böyle şeylere gerek kalmaz.. Hic dusunmeyelim.. iyi düşünelim iyi olsun inşallah yaaa 🙏🏻🙏🏻 Benim aslında oğlum dışında diğerlerinden cekincem yok.. ama sen yaşadığın sey yüzünden haklısın cekinmekte. Bence sonraki kontrolden sonra söyle sen de artık 😊 Bu arada oğlun söylemez mi 😄

Bana doktor bir şey demedi yaa.. 2 hafta sonra sorun olmazsa insallah beni hamileden sayacak galiba 😄 Testleri o zaman isteriz dedi. Her şey yolunda diyor ama belki de işin içinde çocuk olduğu için, ben oğluma söylemek konusunu açınca öyle dedi ilk. Hani ilk 3 ay riskli. İsterseniz söylemeyin falan diye.. ama tabi test istememesi de suphelendirmedi değil:) Biraz da rahat adam galiba.. Bunlar hep ondan :)
bence doktora güvenmek lazım, benim doktoru araştırdım kadın nerdeyse 30 yıllık doktor, zeynep kamilde falan çalışmış onun çalıştığı zamanlarda hastanede günde 60 normal doğum oluyormuş, şimdi ben bu doktora normal doğum yaptır bana desem şimdiden kadına hem işini öğretir gibi olur,hem de gerekli gördüğü yerde gerekli önlemi alacaktır diye düşünüyorum.

bence de sen ne zaman söyleyim diye sorduğun için senin doktor sana öyle demiştir, çok merak ettim bakalım seninki nasıl tepki verecek:) bizimki kimseye söyleme dedik diye kesinlikle söylemez...hatta şu an yaz okuluna gidiyor spora, orada bir arkadaşına bugün çok mutluyum demiş, çocuk neden diye sormuş ona bile söylememiş akşam böyle anlattı, aileden daha biz söyle demeden kimseye söylemez laf dinler :)

Ağustos son haftası gibi tatil planlıyoruz. Benim annemler başka şehirde. Dönüşte onlara uğrar 1 gece kalırız dedik. Genelde öyle yapıyoruz. Hem arada durmuş oluyoruz hem görüşmüş oluyoruz. Çok sık görüşemiyoruz şehir olarak çok uzak olmasak da.. Hayat.. Ay hele ki pandemi girdi 9 ay falan görememistim yaa.. Neyse yani demem o ki :) yüzyüze söylesek sanki daha güzel olur 🙏🏻🥰 Oğlum söyler 😍 Başka da çok böyle yüzyüze görüşme fırsatımız olmaz. 10. haftanın içinde falan olacağım kısmetse.. Güzel bir zaman ama işte erken mi bilemiyorum.. Artik Allah'a emanet yaa.. hiç beklemiyorlar ve şok olacaklar 🙈🙈
bizimkiler de hiç beklemiyorlar benden umudu kesmişlerdi🤣 bizimkiler de şok olacaklar, benim iş ortamı da şok olacak burada yöneticiyim,yöneticilik pozisyonu sonrası hamilelikte ciddi azalıyor, artık tüm banka konuşur herhalde ama hiç umrumda değil bu dakkadan sonra 😒

sizinkilere söylerken oğlun söylerse videoya çek, bizim bir arkadaş öyle yaptı çok güzel hatıra oluyor.

Günaydın güzel anneler, bugün güzel haberler aldığımız bir gün olsun umuyorum bir daha da grubunuzdan kötü haberler gelmez inşallah. Rabbim hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah canlarım. İnşallah inanıyorum ki bundan sonra da güzel haberlerle uyanıp uyuyacağız. 🙏🙏🌸🌸😍

Günaydin kızlar🌺
Çocuklara söyleme konusu açılmış ben bizin süreci anlatayım. Benim kızım 2 yaşında, bezini değiştirirken tekme atıyordu oyun olarak. Bende annecim vurma bak burda kardeşin var bebek o ufucuk olur canı acır dedim. O günden sonra tekme atmayı bıraktı. Ara ara gelip göbeğimi aciip bebiiiiii diye çiglik atıp gobegime yatıyor nasıl seviyor öpüyor anlatamam.
Akşam sarılıp uyuyacağız bir ara bebiiii eeee eee yaptı kalktı göbeğimi açtı öptü öptü öptü göbeğimi sarılıp uyudu 😇

X