2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar 👋🏻 selam
Dün kontrolüm vardı herşey iyi hoş fakat doktorum çoğul gebeliklerde 2li 3lü Test yapılmadığını ancak istediğim taktirde ABD ya gönderilen anneden alınan bir kan testinin yapıldığını (500$) söyledi ve bu test ile bebeklerde bir anomali olup olmadığı ve cinsiyetlerinin öğrenilebileceğini söyledi.
Bu testi yaptıran var mı aranızda ? Kafam karıştı da

evet benim acil gittiğim 2. doktor da size ikili test vb yapılmaz sağlıklı sonuç olmaz dedi. nipty test de aynı şekilde. ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü yapılmalı dedi. bunun için perinatolog görmem gerekir mi dedim. tabi mutlaka görünün en azından bir kere dedi. sebebi de bizim kanımıza şu an bende 2 sizde 3 bebeğin kanı karışıyor. bi risk değerlendirmesi yapıldığında eğer sorun varsa bi kere hangisinde olduğunu bilemiyorlar. Allah korusun ikisinde sorun varsa risk oranı da yükseliyor.
kendi doktoruma gitmeyi bekliyorum bende 2 hafta kaldı. ona daha net soracağım. ama biraz can sıkıcı bir durum. insan merak ediyor çünkü nasıllar iyiler mi , bi iyi haber bi nefese ihtiyaç duyuyoruz yeri gelince.

Kuzum konuyla bağımsız bir şey soracaktım. Sizin sat 19 Haziran değil miydi. İmza kısmındaki hamile günlüğünde tahmini doğum mart başı hafta olarak 11.hafta yazıyor acaba ben mi yanlış yazdım listeye emin olamadım. Sat 19 hazirana göre 7+3 lerde olmanız gerekmiyor mu?
Dün doktora gittim geç yumurtlama dolayısıyla 25 hazirana aldı adet gününü . Bu yüzden 6+3 e düştük dün kalp atışını duyduk fakat kahverengi lekelenmelerim var korkuyorum

Kızlar 👋🏻 selam
Dün kontrolüm vardı herşey iyi hoş fakat doktorum çoğul gebeliklerde 2li 3lü Test yapılmadığını ancak istediğim taktirde ABD ya gönderilen anneden alınan bir kan testinin yapıldığını (500$) söyledi ve bu test ile bebeklerde bir anomali olup olmadığı ve cinsiyetlerinin öğrenilebileceğini söyledi.
Bu testi yaptıran var mı aranızda ? Kafam karıştı da
canım bana doktorum NIPT icin bir broşür verdi dün, orda ikiz gebeliklerde sadece 21,18,13. kromozomların trizomisi tarabilmektedir yazıyor. senin üçüz oldugu icin bilemiyorum. bir de benim doktorum birçok firma ABD ye göndermiyor TR de calısıyor, firmayı iyi araştırmak lazım dedi.

Dün doktora gittim geç yumurtlama dolayısıyla 25 hazirana aldı adet gününü . Bu yüzden 6+3 e düştük dün kalp atışını duyduk fakat kahverengi lekelenmelerim var korkuyorum
kahverengi lekelenme bende 2 haftadır var canım endişelenme. her gün 2 kez progestan kullanmamı tavsiye etti bana doktorum. bebek saglıklı oldugu icin cok şükür endişe etmiyorum ama ne zaman bitecek diye bekliyorum ben de.
bir de agır kaldırma, süpürge yapma, yürüyüşleri abartma bunlara dikkat edersin.

Geçmiş olsun ama trambolinde yarım saattn fazla ziplamaniz bu aylarda sakıncalı değil mi? Ve maşallah bir gunde bu kadar enerji 🧿🧿ben 1 yere gitsem pert
Gel de bunu 2 yaş bebesine anlat canım 🤧🤧 genelde yan tarafta oturup sadece elinden tutsam da yine de ziplattirdi ya anni annii deyip... Yani içinde bitmeyen enerji var resmen.

Ben sağlık ocagini arıyorum cevap vermiyor 🤭 evime 100 MT ama hiç gidesim yok
Doktorunuz testlerinizi istediyse zaten tetnoz aşı tarihine kadar sağlık ocağının bir takibi yok. Birde kilonuzu hatırlayın onu istiyorlar. Tetenoz asisiyla birlikte kan tahlili alıp kendi testlerini yapacaklar.. tetenoz asisina daha var yanlış hatırlamıyorsam 4.-5.ay gibi mi sonra mı ne yapılıyordu. Uygun bir vaktinizde gidersiniz aramazlarsa 😊

Canım kendini çok yormuşsun keşke eşinle binseydi sen mümkünse çok hareketli şeyler yapma bir süre. Umarım bir sıkıntı çıkmaz ağrılarında geçer bir an önce canım. 💐
Pandemi çocuğu olduğu için hala "yaka iğnem" kimseden yemek yemiyor, kimseyle oynamak bir yere gitmek istemiyor. Her şeye "anniiiiii" .
Şuan eşimle ayrıyız. Yani ayrı yerlerdeyiz. Eşim çok yoğun çalışıyor. Çıkış saatleri hiç belli olmuyor. Birde ek olarak tarim la ilgileniyor iş çıkışı için günlerinde oraya gidiyor. Sabah çok erken çıkıp gece çok geç geliyor. Çocuk zaten babayı hiç göremiyor. Edirnede çok sıcak ve zaten tek başımayım diye ailemin yanına yazlığa geldim bende. 2 hafta burdayım 1 hafta Edirnede. Eşimde 2 hafta çok yoğun çalışıp gittiğimiz o 1 hafta işlerini seyreklestiriyor cocukla vakit geçiriyor. Kızım da babasını çok özlüyor. Annemler burda hiç iş yaptırmiyorlar ama kızım yetiyor ki. Kaşla goz arasında kaçıyor parka gidecek diye yola çıkıyor peşinden koşturuyor kötü bir şey olmasın diye. Her şeyi anne yaptırsın istiyor. Parka anne götürsün, denize anne soksun, anne at olsun, anne taşısın, anneyle top oynasın....vs... Çocuk o da kendince haklı. Deneyimlerini annesiyle özgürce yaşamak istiyor. Buyuk tramboline ilk kez çıktı onun için çok heyecanlı ama bilmediği için çok korkutucu bir şey ve guvende hissettigi tek annesi doğal olarak onu istiyor herseye işte... iki yaş bebesiyle zorrrrr.....

Pandemi çocuğu olduğu için hala "yaka iğnem" kimseden yemek yemiyor, kimseyle oynamak bir yere gitmek istemiyor. Her şeye "anniiiiii" .
Şuan eşimle ayrıyız. Yani ayrı yerlerdeyiz. Eşim çok yoğun çalışıyor. Çıkış saatleri hiç belli olmuyor. Birde ek olarak tarim la ilgileniyor iş çıkışı için günlerinde oraya gidiyor. Sabah çok erken çıkıp gece çok geç geliyor. Çocuk zaten babayı hiç göremiyor. Edirnede çok sıcak ve zaten tek başımayım diye ailemin yanına yazlığa geldim bende. 2 hafta burdayım 1 hafta Edirnede. Eşimde 2 hafta çok yoğun çalışıp gittiğimiz o 1 hafta işlerini seyreklestiriyor cocukla vakit geçiriyor. Kızım da babasını çok özlüyor. Annemler burda hiç iş yaptırmiyorlar ama kızım yetiyor ki. Kaşla goz arasında kaçıyor parka gidecek diye yola çıkıyor peşinden koşturuyor kötü bir şey olmasın diye. Her şeyi anne yaptırsın istiyor. Parka anne götürsün, denize anne soksun, anne at olsun, anne taşısın, anneyle top oynasın....vs... Çocuk o da kendince haklı. Deneyimlerini annesiyle özgürce yaşamak istiyor. Buyuk tramboline ilk kez çıktı onun için çok heyecanlı ama bilmediği için çok korkutucu bir şey ve guvende hissettigi tek annesi doğal olarak onu istiyor herseye işte... iki yaş bebesiyle zorrrrr.....
Canım ya kıyamam ona ne anlasın zaten çocuk oyun oynamak istiyor doğal olarak ben evindesin sandım o yüzden eşinle binseydi tramboline dedim. Sen oyun oyna parka götür denize sok ama yinede tehlikeli şeylere binme bebek için. Rabbim kolaylık versin benim kızım büyük artık anlıyor hatta bebim elim ayağım yardım ediyor bana. Ama seninki daha bebek canım. Allah yardımcın olsun şu süreçte inşallah 🙏

Bahsettiğim hamilelik günlüğünden bilginiz yani ekliyorum. 11.hafta yazıyor ya o yüzden muhtemelen yanlış girdiniz ondan emin olamadım

Eklentiler

• Screenshot_20220810-095239_Chrome.jpg
    Screenshot_20220810-095239_Chrome.jpg
    105,9 KB · Görüntüleme: 27
Canım ya kıyamam ona ne anlasın zaten çocuk oyun oynamak istiyor doğal olarak ben evindesin sandım o yüzden eşinle binseydi tramboline dedim. Sen oyun oyna parka götür denize sok ama yinede tehlikeli şeylere binme bebek için. Rabbim kolaylık versin benim kızım büyük artık anlıyor hatta bebim elim ayağım yardım ediyor bana. Ama seninki daha bebek canım. Allah yardımcın olsun şu süreçte inşallah 🙏
İki çocuk arasi yaş farkı olması bir yandan iyi aslında. Ama ben arkadaş gibi olsunlar diye fark olmasın istemiştim. Acaba kötü mü ettim bilemedim şimdi 😒 birde pandemi bebesi olunca tek anneyle vakit gecirdi sadece onunda bagimlilikta çok etkisi var gerçekten. Yavaş yavaş azalmaya başladı işte.
Ya ne güzel kızınız size hem destek hem yardımcı bir yerde, bebekle de çok güzel ilgilenir oynar sizde kendinize vakit ayirirsiniz en azından.

İki çocuk arasi yaş farkı olması bir yandan iyi aslında. Ama ben arkadaş gibi olsunlar diye fark olmasın istemiştim. Acaba kötü mü ettim bilemedim şimdi 😒 birde pandemi bebesi olunca tek anneyle vakit gecirdi sadece onunda bagimlilikta çok etkisi var gerçekten. Yavaş yavaş azalmaya başladı işte.
Ya ne güzel kızınız size hem destek hem yardımcı bir yerde, bebekle de çok güzel ilgilenir oynar sizde kendinize vakit ayirirsiniz en azından.
Evet bence iyi düşünmüşsün canım hatta bu da kız olursa çok daha şanslı olursun beraber arkadaş olurlar kimsenin dostluklarına ihtiyaçları bile kalmaz yalnızlık hissetmezler hiç. Ben 7 senedir yapıyorum çocuk olmadı 3/4 yaş olacaktı aralarında ama kısmet işte hepsi düşükle sonuçlandı canım yoksa bende arayı çok açmamaktan yanaydım canım. İnşallah bu sefer ki sağlıklı olurda arası da daha fazla açılmamış olur. Allah büyük her gün dua ediyoruz eşim ben çok uğraştık aşılama tüp bebek derken kendiliğinden oldu işte bakalım nasıl ilerleyecek 😏

Eki Görüntüle 3110516
Merhabalar bende aranıza yeni katıldım sizce cinsiyet ne olabilir ? 🥰
Bir de sizde de kanama oldu mu bugün doktora gittim ama bebek sağlıklı kanama alanı yok iğne vuruldum progestan sabah akşam al dedi zaten kullanıyordum sebebi ne anlayamadık inşallah geçer
Hayırlı olsun 🥰hem de geçmiş olsun 🙏

Bu haftalarda nub teorisi falan oluyordu ama ben şimdi göremedim :) Kız gibi geldi:emir_bebek: :) Hayırlısı ile sağlıkla gelsin inşallah :KK68:

Yaa son bir kaç gündür hamilelik belirtisi yok bende, normal bi süreç geçiriyorum, acaba kalbi durmuş olabilir mi ? Nasıl anlaşılır içim içimi yiyor bi tedirginim kötüyüm üzgünüm :KK43:

Yaa son bir kaç gündür hamilelik belirtisi yok bende, normal bi süreç geçiriyorum, acaba kalbi durmuş olabilir mi ? Nasıl anlaşılır içim içimi yiyor bi tedirginim kötüyüm üzgünüm :KK43:
lütfen üzme kendini boş yere, burda birçok arkadas belirtisiz geciriyor. evet bebegin hareketlerini hissedene kadar hamilelik biraz endişeli geçiyor acaba iyi mi hersey yolunda mı diye düşünüyor insan ama endişe etmen kendine ve bebegine zarar verir. kendini telkin et hersey yolunda diye düşün, karnını sev, bebeginle konuş. endişe etmenin kimseye bir yararı yok canım. kendine iyi gelecek şeyler yap, çalışıyormusun bilmiyorum, çalışıyorsan arkadasınla bir mola ver cay kahve ic, evdeysen sevdigin bir dizi film ac ya da alışverişe cık. hep iyi düşün iyi olsun

X