- 3 Eylül 2020
- 598
- 1.626
Kızlar selam
Dün kontrolüm vardı herşey iyi hoş fakat doktorum çoğul gebeliklerde 2li 3lü Test yapılmadığını ancak istediğim taktirde ABD ya gönderilen anneden alınan bir kan testinin yapıldığını (500$) söyledi ve bu test ile bebeklerde bir anomali olup olmadığı ve cinsiyetlerinin öğrenilebileceğini söyledi.
Bu testi yaptıran var mı aranızda ? Kafam karıştı da
evet benim acil gittiğim 2. doktor da size ikili test vb yapılmaz sağlıklı sonuç olmaz dedi. nipty test de aynı şekilde. ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü yapılmalı dedi. bunun için perinatolog görmem gerekir mi dedim. tabi mutlaka görünün en azından bir kere dedi. sebebi de bizim kanımıza şu an bende 2 sizde 3 bebeğin kanı karışıyor. bi risk değerlendirmesi yapıldığında eğer sorun varsa bi kere hangisinde olduğunu bilemiyorlar. Allah korusun ikisinde sorun varsa risk oranı da yükseliyor.
kendi doktoruma gitmeyi bekliyorum bende 2 hafta kaldı. ona daha net soracağım. ama biraz can sıkıcı bir durum. insan merak ediyor çünkü nasıllar iyiler mi , bi iyi haber bi nefese ihtiyaç duyuyoruz yeri gelince.