2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba kizlar nisan annelerinden yaziyorum 🙋‍♀️ persembe randevum var 6+1 olmus olucam sizce kalp atisi duyma ihtimalim var mi
Merhaba. 6+1 biraz riskli. Yani karından bakıp da duymazsa üzülmeyin diye dedim. Erken biraz çünkü. . ama vajinal bakarsa eğer gününden eminseniz muhtemelen duyar. Bu arada ben 7+2 diye gittim, bebek 6+4 çıktı ama duyuldu çok şükür. Sizin de duyulabilir cihazlar iyiyse.

lütfen üzme kendini boş yere, burda birçok arkadas belirtisiz geciriyor. evet bebegin hareketlerini hissedene kadar hamilelik biraz endişeli geçiyor acaba iyi mi hersey yolunda mı diye düşünüyor insan ama endişe etmen kendine ve bebegine zarar verir. kendini telkin et hersey yolunda diye düşün, karnını sev, bebeginle konuş. endişe etmenin kimseye bir yararı yok canım. kendine iyi gelecek şeyler yap, çalışıyormusun bilmiyorum, çalışıyorsan arkadasınla bir mola ver cay kahve ic, evdeysen sevdigin bir dizi film ac ya da alışverişe cık. hep iyi düşün iyi olsun
Ne güzel motive edici bir konuşma yaptınız çok teşekkür ediyorum , kafam sürekli oraya gidiyor tamamdır iyi düşünelim iyi olsun öyleyse gerçi her şeyin hayırlısı diyip bu hayatı yaşıyoruz... Umarım içimdeki sıkıntı geçer.. Tekrardan teşekkür ediyorum :)

Yaa son bir kaç gündür hamilelik belirtisi yok bende, normal bi süreç geçiriyorum, acaba kalbi durmuş olabilir mi ? Nasıl anlaşılır içim içimi yiyor bi tedirginim kötüyüm üzgünüm :KK43:
Endişelenme canım benim de geçenlerde bir gün içerisinde kendimi çok iyi hissettiğim zamanlarım oldu aynı şekilde randevuyu öne çektim ben de korkumdan ama hiç bir terslik yoktu çok şükür tam aksine kıpır kıpır dı içeri de bulantı ve halsizlik gibi belirtilerin en pik yaptığı haftalar 6 ile 8. Haftalar demişti doktorum ondan sonra daha rahatlaybilirsin dedi ben de 10.hafta yı bitirdim gerçekten de o haftalardaki gibi değilim artık çok şükür 😍

Yaa son bir kaç gündür hamilelik belirtisi yok bende, normal bi süreç geçiriyorum, acaba kalbi durmuş olabilir mi ? Nasıl anlaşılır içim içimi yiyor bi tedirginim kötüyüm üzgünüm :KK43:
Bebegim neden iyi yerine kötü düşünüyosun. Ne guzel belirtiler yok oldu diye düşün. Çünkü henüz kötüye ait birşey olmamış. Kendini ve bebeğini bos yere strese sokma ve eğer cok fazla bu hissiyattaysan dr git baksin rahatlamış olursun. Bu dönemde herkes bu sekilde emin ol bnde bazen düşünmüyo degilim ama kendime diyorum şuan kötü bisey yok olacagi varsa olur sabirla muayeneyi bekle diyip kendimi telkin ediyorum. Guzel seyler düşün henüz olmamış seyleri düşünme cekme kendine uzaklaş bu düşünceden 🧿🥰

süt zaten hiç tüketmem de benim bu hamilelikte canım acayip peynir cekiyor, peynir ekmek, peynirli makarna vs cok tüketiyorum, umarım bebege bir zararı olmaz ama peynir de zararlıysa azaltmaya calısıcam :/
ayran yogurt hiç tüketemiyorum, size nasıl yumurtadan tiksinti geldiyse bana da bunlardan geldi ki normalde cok severim
canım ben de aynı durumdayım ya, normalde protein yumurta sebze yerim deli gibi resmen ekmek peynir domates besleniyorum.onu da yemesem yemem.
Merhaba kızlar. Yazmadan sizi merak ettim, bir kaç sayfa okuyabildim.

Biz de bu sabah doktora gittik. Yavruşumun kalbi çok şükür Allah'ıma pıtı pıtı atıyor 🙏🥰💕 :KK68: :nazar::KK200: Bize de dinletti. Haftasıyla uyumlu. 7,5 mm daha minnakım. Kıpraşıyordu ama maşallah :) Yine benden ne test istedi ne bir şey:) Pek temkinli bir doktorum var 😁 Bir aşamayı daha geçtik, hayırlı olsun dedi. 2 hafta sonra yine gelin. Her şey yolundaysa testleri yapalım dedi. Sağlık ocağına gideyim mi dedim. Ben burdan girince onlar görüyorlar. Yakında sizi ararlar dedi :) Acele etmenize gerek yok. 2 hafta sonra gidersiniz dedi. Bir de bakarken diyorum ay orda mı, ay gördünüz mü vs. Tamam diyor bu haftalar riskli ama neden bu kadar heyecanlandınız, panik yapmayın.. E yapmiyim de o olur bu olur bir şeyler diyorsun napiyim :KK70: Heyecan yaparım ben de :)

Migrenim tutuyor bu ara. Kafein iyi gelir dedi. Türk kahvesi 1 fincan içebilirsiniz. Baş ağrınızın olduğu zaman 2 içebilirsiniz dedi. Çay açıksa 3-4 bardak içebilirsiniz sıkıntı yok dedi. Hatta filtre kahvenin kafeini Türk kahvesinden az, 3 bardak falan içebilirsiniz sorun yok dedi :) Filtre kahveci ben, bunu beğendi 😄:KK45: Bizden haberler bu kadaaaarr..
canım çokkkk sevindim ya :) tebrik ediyorum, devamı da sağlıklı rahat ilerlesin inşallah 🙌 doktorum bana da kahve çay da sorun yok dedi, içebilirsin dedi, asıl ekmek börek çörek öyle şeylerden kork dedi, protein ağırlıklı besleneceksin dedi, et tavuk balık yumurta peynir yoğurt kefir bunları istiyor.
Ümraniyede oturuyorum canım, doktorum memorial ataşehirdeydi, şimdi acıbadem hastanesine gecti, parvana seyidova.
ekimde 39 olucam :) muhtemelen sana da fetal dna, NIPT filan önerebilir.
bana soyledigi mantıklı geldi yani 12 ve 20.haftalarda perinatalog un bakması. yaştan dolayı endişeliyim, inşallah herşey yolunda gider. aslında yaştan dolayı anomalilerin görünmesi olasılıgı zamanla azalmaya baslamıs cunku artık bircok kadın 30 dan sonra anne oluyor hatta 35-40 larında. hakkımızda hayırlısı olsun
Aaaaa benim de iş yerim ümraniyede :) hem de ben de Eylülde 39 oluyorum, ben de aynı şekilde yaştan endişeliyim ama orda işi doktoruma bıraktım, o ne isterse onu yaptıracağım...kadında 25 30 yıllık doktor gerekli olanı isteyecektir diye düşünüyorum. ne önerirse yaptıracağım zaten
Canm evet o kadar haklısın ki alerjik çocuk büyütme konusunda 😔
Alerjiniz kendiliğinden mi geçti yoksa alerji uzmanı takibinde yavaş yavaş diyet açarak mi süreç ilerledi.
yok canım kendiliğinden geçmedi, bizim sıkıntımız bebekken anlaşılmadı yüzü falan hep kırmızı idi sarışın bebek cildi hassas dediler atopik dermatit dediler meğer çocuğumda doğuştan süt alerjisi varmış, 2 yaşına kadar gören hiçbir doktor anlamadı sonra alerji belirtileri arttı...4.5 yaşına kadar süt ürünü içermeyen besinlerle beslendi, 4.5 yaşında hocamız çok ağır ilerliyor böyle olursa bu çocuğun durumu astıma çevirebilir bu hızla giderse 8 yaşına kadar geçmez dedi, biz de astım olur diye korktuk ve süt aşısı diye bir yöntem tavsiye ettiler, türkiyede az uygulanan bir yöntem.10 gün hastanede kaldık, oğluma 1 damladan başlayarak her adım dozajını artırarak sulandırarak süt verdiler...vücudu süte alıştırdılar aslında, çıkınca da hastaneden 3 ay evde belli limitte süt vererek devam ettik ve kurtulduk çok şükür.
Bendeki hiç anlatmasam daha iyi ama umarım oğlumdaki.gibi 9 ay sürmez diye ümit edyrm
canım geçmiş olsun, ben de inşallah 2.ci de alerji olmaz diye dua ediyorum
İki çocuk arasi yaş farkı olması bir yandan iyi aslında. Ama ben arkadaş gibi olsunlar diye fark olmasın istemiştim. Acaba kötü mü ettim bilemedim şimdi 😒 birde pandemi bebesi olunca tek anneyle vakit gecirdi sadece onunda bagimlilikta çok etkisi var gerçekten. Yavaş yavaş azalmaya başladı işte.
Ya ne güzel kızınız size hem destek hem yardımcı bir yerde, bebekle de çok güzel ilgilenir oynar sizde kendinize vakit ayirirsiniz en azından.
benim yaş farkı oğlumla 8 yaş olacak ama şu an çok pişmanım keşke erken olsaydı diyorum, oğlum çok yalnız büyüdü...zaten o istedi artık dayanamadım belli bir yerden sonra oldu, şu an herşeye 0dan başlayacağım, bir daha istemeyiz diye ne var ne yoksa da dağıtmıştım, tekrar 0dan başlamakta bana çok zor geliyor.bence yaşlarının yakın olması iyi yani, biz kariyer vb. yoluna öyle kaldı gitti, köprüden önceki son çıkışta ( yaş 39 malum ) yaptık bir çılgınlık bakalım😂

Evet bence iyi düşünmüşsün canım hatta bu da kız olursa çok daha şanslı olursun beraber arkadaş olurlar kimsenin dostluklarına ihtiyaçları bile kalmaz yalnızlık hissetmezler hiç. Ben 7 senedir yapıyorum çocuk olmadı 3/4 yaş olacaktı aralarında ama kısmet işte hepsi düşükle sonuçlandı canım yoksa bende arayı çok açmamaktan yanaydım canım. İnşallah bu sefer ki sağlıklı olurda arası da daha fazla açılmamış olur. Allah büyük her gün dua ediyoruz eşim ben çok uğraştık aşılama tüp bebek derken kendiliğinden oldu işte bakalım nasıl ilerleyecek 😏
Ama son zamanlarda ben bu durumu çok duyar oldum. Aşılama tüp deneyip başarısiz olup sonra kendiliğinden olan 💕
İçimden hep kız geçiyor , benim kız kardeşim var, onun da olsun herseyini kız kıza paylaşırlar ne güzel olur. Hatta öyle ki eğer erkek olursa bu bbegim 3.yü düşünebilirim kiz olma umuduyla 🙈
Ama yaş farkı olunca da abla bilinçli oluyor kardeşiyle güzel vakit geçiriyor. Mesela ben şöyle düşünüyorum bende bir kız çocuk var ama tam bir afacan erkek çocuk gibi. Oyuncak bebekle oynamaz tornavida en büyük sevdası matkap mesela. Diğer bebeğim 2 yaşına felan gelince kızım kesin onu kafalar😂😂 yaramazliklarina alet ederek 😁

Evet canım, kimi sağlık ocağı sistemine düşenleri arayıp çağırmış benimki hiç aramadı ben gidip kendi kaydımı açtırdım. Sizin eksik tahlilleri felan istiyorlar form dolduruyorlar. Gebelik sürecinde tetenoz asi takibini ve bebek doğduktan sonra bebeğin rutin takibini yapıyorlar. Sizi aramadilarsa ve siz gidemeyecek gibiyseniz telefonla arayıp bilgi verin, bulantilarimdan vs yataktan kalkamıyorum dersinzi belki telefondan da yardımcı olurlar .
Kanamadan dolayi doktor tuvalet disinda kalkma dedi canim. Ama gitmem gerekiyorsa cok uzak degil. Bi ara gideyim o zaman

Kızlar selam, ben de dün bebeğimin kalp atışını çok şükür duydum ❤ açıkçası biraz rahatladım çünkü 3 ay önce düşük yapmıştım, düşük sonrası da korkuyordum tabi insan yine aynı olursa diye düşünmeden edemiyor. doktorum 3 hafta sonra gel dedi, şu an ekstra bir test falan istemedi, herşey hafta ile uyumlu dedi,

belirttiği trick noktaları size de yazayım :

1. 10 kilodan fazla kesinlikle kilo istemiyorum dedi, hem bebeğe hem sana faydalı besnlenmek istiyorsan bu belirttiğim gibi beslenmelisin dedi...ana besin gruplarını söyledi 1.süt,yumurta,yoğurt,kefir,peynir sınırsız dedi 2. sebze özellikle yeşil yapraklılara sınırsız dedi, 3. et, tavuk,balık mutlaka bir öğününde yiyeceksin her gün dedi.bunlar yoksa baklagil olacak dedi. 4.börek çörek pasta tatlı ekmek nerdeyse hiç yok dedi.şu an canımın hiçbirşey istemediğini ve yiyemediğimi söyledim basit besinler harici(ekmek peynir domates) geçici bir durum, kasma kendini dedi 12. hafta sonrası bulantılar azalınca bu beslenme düzenine geçmemi istedi,

mutlaka spor istiyor yüzme,yürüyüş, hamile yoga ve pilates yaptı, ben uzun süredir fitness yaptığımı söyledim, hafif ağırlıkla devam edebilirsin kesinlikle bir sakıncası yok dedi.

36. haftaya kadar istediğin yere istediğin vasıta ile git sorun yok ama 36. hafta sonrası seyahat yok dedi.

Doktorunuz testlerinizi istediyse zaten tetnoz aşı tarihine kadar sağlık ocağının bir takibi yok. Birde kilonuzu hatırlayın onu istiyorlar. Tetenoz asisiyla birlikte kan tahlili alıp kendi testlerini yapacaklar.. tetenoz asisina daha var yanlış hatırlamıyorsam 4.-5.ay gibi mi sonra mı ne yapılıyordu. Uygun bir vaktinizde gidersiniz aramazlarsa 😊
Tetanoz aşısı ilk hamillgmde de yaptırmadım. Kendi kadın dogumcum çocuğa ne zararı bilmeden baZi sağlık ocakları 5 tane bazısı daha fazla yaptrlryr gerek yok dedi. Ben de zaten aşı karşıtı oldgm için seçtim bu doktoru 🤭🤭 öyle sıcak ki burası adım atacak durum yok inan saat 5e kadar

Eki Görüntüle 3110516
Merhabalar bende aranıza yeni katıldım sizce cinsiyet ne olabilir ? 🥰
Bir de sizde de kanama oldu mu bugün doktora gittim ama bebek sağlıklı kanama alanı yok iğne vuruldum progestan sabah akşam al dedi zaten kullanıyordum sebebi ne anlayamadık inşallah geçer
hayırlı olsun canım sağlıkla büyür inşallah :)) kız gibi hissettim ama :)
Merhaba kizlar nisan annelerinden yaziyorum 🙋‍♀️ persembe randevum var 6+1 olmus olucam sizce kalp atisi duyma ihtimalim var mi
bazen duyuluyor canım ama duyamasanda stres yapma geç döllenmede 7. 8. haftalarda duyan bile oluyor :)
Kızlar ben geçen hafta salı günü 9+6 ydım bugünde 10+6 mı oluyorum ben hesaplayınca hep geriye düşüyorum beceremedim bı gebelik takvimi indirdiniz mi kullanıyor musunuz kızlar bende faydalanmak istiyorum. Birde yazıyorsunuz şunu yedim bunu yedim maşalllah ya benim bir türlü iştahım açık değil iki lokma yiyorum tok gibi şişkinlik oluyo sonra biraz zaman geçiyor kurt gibi acıkıyorum ama yesem midem bulanacakmış gibi oluyorum. 3 gündür iyiym ama hiç çıkartmadım serum taktırmıyorum da artık. Mide yanması ve asiti çok gazla bende. Belim ağrıyor ara ara kasıklarımda ağrıyor. Salçalı yemeklerden tiksindim yaptırmıyorum kardeşime makarnayı tereyağlı yapıyor ayranla içiyorum kavurulan salça kokusu midemi çok bulandırıyor.bulantısı olan arkadaşlar siz neler yiyorsunuz ?
canım 1. hamileliğimde hep 1 hafta önden gitti bebeğin gelişimi ama ben tarihi değiştirmedim 38+3 de doğum yaptım seninle aynıydık diye hatırlıyorum 30 mayıs 10+2 yim bende canım ya adet başlangıcını değiştir yada hiç takılma 1 hafta ileri yada geri olması döllenme kaynaklı yani ben bulantı olduğunda salatalık, yogurtlu makarna, grissini falan yiyorum inşallah en kısa sürede geçer canım :)
Kizlar saglik ocagina gidip mutlaka kayit actirmak gerekiyor mu? Ben gitmedim saglik ocagina. Zaten yatiyorum kac gundur
canım onlarda takip yapıyor tetanoz aşısı falan bir de bebek doğunca aşı takibi yapıyorlar ben telefon ile arayıp bilgilerimi verdim gidemediğim için sende öyle yapabilirsin.

stres yapma canım ilk hamileliğimde hiç belirtisiz ağrısız bulantısız geçirdim bunda farklı her hamilelik farklıdır bence tadını çıkar bak bazı arkadaşlar bulantılardan çok zor zamanlar geçiriyorlar bence olmaması daha iyi :)

Kuzum konuyla bağımsız bir şey soracaktım. Sizin sat 19 Haziran değil miydi. İmza kısmındaki hamile günlüğünde tahmini doğum mart başı hafta olarak 11.hafta yazıyor acaba ben mi yanlış yazdım listeye emin olamadım. Sat 19 hazirana göre 7+3 lerde olmanız gerekmiyor mu?
Bu hamilelik gunlugune ben de son adet tarihimi yazdim ama tahmini dogum tarihi yanlis gosteriyor benim de

Tetanoz aşısı ilk hamillgmde de yaptırmadım. Kendi kadın dogumcum çocuğa ne zararı bilmeden baZi sağlık ocakları 5 tane bazısı daha fazla yaptrlryr gerek yok dedi. Ben de zaten aşı karşıtı oldgm için seçtim bu doktoru 🤭🤭 öyle sıcak ki burası adım atacak durum yok inan saat 5e kadar
Tetanoz asisini benim doktorum da yaptirmamisti cok riskli hamileligim oldugu icin

canım ben de aynı durumdayım ya, normalde protein yumurta sebze yerim deli gibi resmen ekmek peynir domates besleniyorum.onu da yemesem yemem.

canım çokkkk sevindim ya :) tebrik ediyorum, devamı da sağlıklı rahat ilerlesin inşallah 🙌 doktorum bana da kahve çay da sorun yok dedi, içebilirsin dedi, asıl ekmek börek çörek öyle şeylerden kork dedi, protein ağırlıklı besleneceksin dedi, et tavuk balık yumurta peynir yoğurt kefir bunları istiyor.

Aaaaa benim de iş yerim ümraniyede :) hem de ben de Eylülde 39 oluyorum, ben de aynı şekilde yaştan endişeliyim ama orda işi doktoruma bıraktım, o ne isterse onu yaptıracağım...kadında 25 30 yıllık doktor gerekli olanı isteyecektir diye düşünüyorum. ne önerirse yaptıracağım zaten

yok canım kendiliğinden geçmedi, bizim sıkıntımız bebekken anlaşılmadı yüzü falan hep kırmızı idi sarışın bebek cildi hassas dediler atopik dermatit dediler meğer çocuğumda doğuştan süt alerjisi varmış, 2 yaşına kadar gören hiçbir doktor anlamadı sonra alerji belirtileri arttı...4.5 yaşına kadar süt ürünü içermeyen besinlerle beslendi, 4.5 yaşında hocamız çok ağır ilerliyor böyle olursa bu çocuğun durumu astıma çevirebilir bu hızla giderse 8 yaşına kadar geçmez dedi, biz de astım olur diye korktuk ve süt aşısı diye bir yöntem tavsiye ettiler, türkiyede az uygulanan bir yöntem.10 gün hastanede kaldık, oğluma 1 damladan başlayarak her adım dozajını artırarak sulandırarak süt verdiler...vücudu süte alıştırdılar aslında, çıkınca da hastaneden 3 ay evde belli limitte süt vererek devam ettik ve kurtulduk çok şükür.

canım geçmiş olsun, ben de inşallah 2.ci de alerji olmaz diye dua ediyorum

benim yaş farkı oğlumla 8 yaş olacak ama şu an çok pişmanım keşke erken olsaydı diyorum, oğlum çok yalnız büyüdü...zaten o istedi artık dayanamadım belli bir yerden sonra oldu, şu an herşeye 0dan başlayacağım, bir daha istemeyiz diye ne var ne yoksa da dağıtmıştım, tekrar 0dan başlamakta bana çok zor geliyor.bence yaşlarının yakın olması iyi yani, biz kariyer vb. yoluna öyle kaldı gitti, köprüden önceki son çıkışta ( yaş 39 malum ) yaptık bir çılgınlık bakalım😂
ya sorma valla, ben de son donemde aralıklı oruc 2 öğün besleniyordum karbonhidrat cok azaltmıstım şimdi sacma sapan yiyorum resmen canım o an ne cekerse neyi midem alırsa, bazen meyve tabagı bazen makarna dediğim gibi, şimdiden 1 kilo aldım ki ilk 3 ay almasam iyi diyordum. önceki hamileliğimde 20 kg aldıgım icin bunda biraz kontrollü gitmek istiyorum.
sen şanslıymışsın evin işyerine yakınmıs, ben de haftanın bazı günleri evden calısıyorum o anlamda kendimi şanslı sayıyorum.
bizde de yas farkı 5 olacak oglumla, bir de ablamız var eşimin ilk evliliğinden olan kızı, onunla da 12 yas olacak. bana da sıfırdan baslamak zor geliyor acıkcası ama cok istediğim bu bebegi, yaş ilerledi eskisi gibi enerjim pek yok ama elimizden geleni yapıcaz :KK70:

kahverengi lekelenme bende 2 haftadır var canım endişelenme. her gün 2 kez progestan kullanmamı tavsiye etti bana doktorum. bebek saglıklı oldugu icin cok şükür endişe etmiyorum ama ne zaman bitecek diye bekliyorum ben de.
bir de agır kaldırma, süpürge yapma, yürüyüşleri abartma bunlara dikkat edersin.
Bana da sabah akşam dedi de sabah olanı sabaha karşı yap dedi 4 5 gibi dedi ama uyanamadım şimdi atsam bişey olurmu

Benim kziimda da çoklu gıda alerjisi var. Doktor herhangi bir aşısı olmadığını söylemişti. Ama alerji prof a götürmek istiyorum, bakalım aklıma yatan bir doktor bulabilecek miyim. Umarım bizimde en yakın zamanda geçer , ve ikincisinde olmaz 😔
Bazen arası az iyi olur diyorum sonra acaba ya düşüyorum işte. Yola çıktıktan sonra acaba demek ne kadar saçma olsada 😊 yaptik bir çılgınlık hadi bakalım 😍 ama her çılgınlık böyle güzel olsa keşke 😇🥰

X