• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben Dr. Banu çiftçi nin uygulamasını kullanıyorum.yazınca hemen çıkıyor birde hamilelik+ uygulamasını. Bulantılar malesef bende de devam ediyor bir gün var bir gün yok, bu hafta daha rahatım. Su bile bulandırıyor nasıl oluyor anlamıyorum. Polo nun şekerini atıyorum ağzıma başka hiçbir şey işe yaramıyor çünkü. Çubuk kraker midemi yakıyor, beyaz leblebide çok rahatlatmıyor. Ağız tadıyla yemek yiyemiyorum malesef😔
Evet bende öyleyim su midemi bulandırıyor benimde içmek istemiyorum tiksinerek zoraki içiyorum 1 bardak 1,5 bardak anca canım. Bilmiyorum midem hep yanıyor dediğin gibi sürekli yanıyor kaç gündür çıkartmıyorum ama ona da şükür. İnşallah tekrar aynı şiddetle başlamaz bulantılarımız. 3. Aydan sonra tamamen kurtulmamız dileğiyle canım benim.

Kizlar saglik ocagina gidip mutlaka kayit actirmak gerekiyor mu? Ben gitmedim saglik ocagina. Zaten yatiyorum kac gundur

Evet happy mom kullanıyorum gayet güzel bir uygulama mide bulantısı vardı benim prilam yazdı doktor ondan beri rahatım ama hala et ve türevinden tiksiniyorum. Yanma için ise tek çözümüm elma ve soğuk süt.
Süt içemem sanırım midem çok hassas prilam bana hiç fayda etmedi hatta doktor en kuvvetli bulantı ilacını verdi zofer onun hapı da fayda etmedi o yüzden serumla verdi seruml beslenmek zorunda kaldım 3 hafta. Çok zor süreç happy moma bakıyım bende bi canım teşekkür ederiz kızlar

Bana da aynı iğneyi yapan hemşire o kadar fazla bu iğneden vuruyorum ki dedi gebelere bilemiyorum sebebi ne. Benim de gebelik 5. Haftasından beri lekelenme vardı progestan iyi gelmişti işte ilk kez bugün kanama oldu demek ki olabiliyor inşallah hepimizin geçer de sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağımıza alırız ve bebişlerimizi🙏

Kızlar 👋🏻 selam
Dün kontrolüm vardı herşey iyi hoş fakat doktorum çoğul gebeliklerde 2li 3lü Test yapılmadığını ancak istediğim taktirde ABD ya gönderilen anneden alınan bir kan testinin yapıldığını (500$) söyledi ve bu test ile bebeklerde bir anomali olup olmadığı ve cinsiyetlerinin öğrenilebileceğini söyledi.
Bu testi yaptıran var mı aranızda ? Kafam karıştı da

Kızlar ben geçen hafta salı günü 9+6 ydım bugünde 10+6 mı oluyorum ben hesaplayınca hep geriye düşüyorum beceremedim bı gebelik takvimi indirdiniz mi kullanıyor musunuz kızlar bende faydalanmak istiyorum. Birde yazıyorsunuz şunu yedim bunu yedim maşalllah ya benim bir türlü iştahım açık değil iki lokma yiyorum tok gibi şişkinlik oluyo sonra biraz zaman geçiyor kurt gibi acıkıyorum ama yesem midem bulanacakmış gibi oluyorum. 3 gündür iyiym ama hiç çıkartmadım serum taktırmıyorum da artık. Mide yanması ve asiti çok gazla bende. Belim ağrıyor ara ara kasıklarımda ağrıyor. Salçalı yemeklerden tiksindim yaptırmıyorum kardeşime makarnayı tereyağlı yapıyor ayranla içiyorum kavurulan salça kokusu midemi çok bulandırıyor.bulantısı olan arkadaşlar siz neler yiyorsunuz ?
Bende snnle ayni hesap yapiyorum ama ne zaman gitsem makine hesaplari ya onde ya geride oluyo 😀 bos mideye meyve içecek gonderiyosan belki eksime ondandir midenin suyunu alman lazim bnce. Tahmin uzerine diyorum tabi baz3n de n3 yaparsan yap ekşiyo iste. Bn bugun bos mideye karpuz yolladim karpuz sanki bogazimda kaldi oyle rahatsizlik verdi ki anca düzeldi. Oradan yola ciktim. Kisa surede bu sikayetlerimiz de biter insallah 💗

Bak buna kesinlikle katılıyorum.Benim de oğlumun sünnet düğünü var kısmetse bu ayın sonunda alışverişler vs yorgunluk oluyor bi yandan çarşı işleri bir yandan da aklım alışverişte olunca bulantı vs daha az hissediyorum o gün içerisinde ☺️
Şimdi eve döndük veeee 🤭 hemen moda girdi midem sağolsun

Aynen süt hiç gerekli birşey değil, benim oğlumda da süt alerjisi vardı 4.5 yaşına kadar süt ürünü tüketemedi...artık tüketebilecek seviyeye geldiğinde doktorumuz da size süt içirin diyemem iyi yönleri olsa da horman vb gibi bir çokta zararı var dedi,, oğlum da tadına alışmadığından hiç içemedi ama test sonuçlarımızda kalsiyum vb. hep çok iyi çünkü baklagil kuruyemiş yeşillik, zaten bunlardan da fazlasıyla kalsiyum ihtiyacı alınıyor,boyu yaşıtlarından uzun biz eşimle kısa olduğumuz halde...peynirin de son araştırmalarda keçi hariç hormon seviyeleri nedeniyle çok gerekli bir besin olmadığı konuşuluyor, hatta otoimün hastalğı olanların hiç tüketmemesinin daha iyi olduğu söyleniyor...açıkçası ben süt rüünlerine baya mesafe koymuştum, ancak yulafımı vb. süt ile yapıyordum, yoğurt vb. bile sınırlamıştım hamilelikle yoğurda başladım peynir keçi öncelikli tüketiyorum ama aynen dediğin gibi süt yok gibi.

araba pusetlerinin de ana kucağı tipi olanlar çok kullanışlı oluyor, her yere taşıyıp onda oturtabiliyorsunuz,,,,benim oğlum 6. aydan itibaren evde bile oto koltuğunun içinde kendini sallar uyurdu 😂

bebeğe entegre olmak değil bebeğin sizi entegre olması gerekiyor kesinlikle katılıyorum...

bundan sonrasını aslında ilk gebeliği olan yeni çocuk sahibi olacaklara yazıyorum :) 😉 ben tam bu yöntemle oğlumu büyüttüm, baya disiplinli idim aslında herkes yapamayabilir tabi...1 gün bile yanımda uyuttuğumu hatırlamam, ilk günden itibaren park yatakta yatağı ve odası ayrıydı...1 haftalıkken bebekle plaja gittik, 2 günlükten itibaren her gün bebek arabasında benimle yarım saat bir saat tur attı...doktorum 3. aydan itibaren seni kullanmaya başlar dikkat et uyku eğitimine başla demişti, uyku eğitimine de erken başladığım için sıkıntı yaşamadık...ama hiçbir zaman gak deyince kucak guk deyince isteği olsun diye davranmadım ,yeri geldi ağlattım yeri geldi 2 yaşında sağlıklı yesin diye açlığını zorladım önüne pilav makarna koyup geçmedim, yeri geldi oto koltuğunda oturmak istemiyor diye 1 saat ağladığını bilirim ama onu riske atmamak için nazına oynamadım....tersini yaparsanız çocuk ve bebek aileyi yönetmeye başlıyor hem çiftler hem eşler benim gördüğüm çok mutsuz oluyor...40ı çıkana kadar nefes alıyor mu diye takip etmek için başında nöbet tutanlar biliyorum, dengeyi bulmak o şekilde büyütmek lazım...kısaca ilk çocuğu olacaklar için zor ama güzel moral bozacak birşey de yok, hormonlar size gerekli gücü veriyor, sisteminizi de kurar çok duygusal modlara girmez planınızı oturtursanız güzel güzel büyüyecektir bebişleriniz, siz rahat olursanız bebekte rahat oluyor.

ben normalde uzun süredir if ( aralıklı oruçla) ve protein sebze ağırlıklı besleniyordum, bu ara hep aynen dediğiniz gibi tost ekmek peynir domates yiyesim var.et tavuk balık görmek dahi istemiyorum, ama yine minik minik yemeye çalışıyorum.

günde 4 yumurta falan yerdim, şu an hiç görmesem aklıma gelmez...canım hiç istemiyor ama istemese de parça parça önüme koyup yemeye çalışıyorum...canımın istemesine kalırsa sanki artık hiç canım bir şey istemeyecekmiş gibi hissediyorum :KK43:

çok üzüldüm canım ya :KK43: hayırlısı olsun, sağlıklı yeni gebelikler temennim senin için ❤

kesinlikle katılıyorum, yoğun çalışıyorum, işte iken ve kendimi kaptırınca bulantımı düşünecek ne hal ne vakit oluyor, toplantıdan toplantıya koşturmaktan bir bakıyorum akşam olmuş...gece uyudum mu da bulantı hissim azalıyor evde de iş güç harici oturdum mu kötü oluyorum zaten pekte oturmaya fırsat olmuyor malum, ben de yatıp uyuyorum artık 🤣 sizdeki nasıl bilmiyorum ama bendeki bulantı hissi süründürücü tarzda, sürekli çıkardığım falan yok, ama içimi kemiren modu düşüren çok yorucu bir his, beni yoruyor....
Bendeki hiç anlatmasam daha iyi ama umarım oğlumdaki.gibi 9 ay sürmez diye ümit edyrm

Kızlar 👋🏻 selam
Dün kontrolüm vardı herşey iyi hoş fakat doktorum çoğul gebeliklerde 2li 3lü Test yapılmadığını ancak istediğim taktirde ABD ya gönderilen anneden alınan bir kan testinin yapıldığını (500$) söyledi ve bu test ile bebeklerde bir anomali olup olmadığı ve cinsiyetlerinin öğrenilebileceğini söyledi.
Bu testi yaptıran var mı aranızda ? Kafam karıştı da
Ben yaptırıyorum canım perşembe günü kan vericem

canım bu biraz tercih meselesi panik yapma bununla ilgili bilimsel çalışmalar var, bunları okuyup fikir edinerek aklına yatan şekilde hareket edebilirsin. süt içiyorsun, peynir yiyorsun kesin bebeğin zarar görecek diye bişey tabi ki de yok, önlem gibi düşün sadece. nasıl şeker de zararlı az tüketmeye çalışıyoruz onun gibi
Anladım canım biraz bakarım yine. Doktor bana ilk peynir yumurta kuruyemiş falan hep tüket dedi sağlık ocağında.

Evet happy mom kullanıyorum gayet güzel bir uygulama mide bulantısı vardı benim prilam yazdı doktor ondan beri rahatım ama hala et ve türevinden tiksiniyorum. Yanma için ise tek çözümüm elma ve soğuk süt.
Bu uygulamayı ekledim ama benim gebeliğim önden gidiyor son adet tarihime göre 10+1 ama doktorumun hesabına göre 10+6 yım canım onu değiştiremiyor muyuz acaba? Bilginiz var mu kızlar

Selam canlar🤩
Öncelikle yanıyorum canlar mide yanıyor 😅evde soguk su kalmadı dondurma kalmadı klimanın karşısında yaşamımı idame ettiriyorum kıpırdamıyorum yerimden🤣oturduğum yerden 1,5 kilo aldım ne yapıcam hiç bilmiyorum geçmiyor bu ateş🤭

Bende snnle ayni hesap yapiyorum ama ne zaman gitsem makine hesaplari ya onde ya geride oluyo 😀 bos mideye meyve içecek gonderiyosan belki eksime ondandir midenin suyunu alman lazim bnce. Tahmin uzerine diyorum tabi baz3n de n3 yaparsan yap ekşiyo iste. Bn bugun bos mideye karpuz yolladim karpuz sanki bogazimda kaldi oyle rahatsizlik verdi ki anca düzeldi. Oradan yola ciktim. Kisa surede bu sikayetlerimiz de biter insallah 💗
Benim ilk günden beri önde gidiyor hatta hastalandığımda acil başk doktora gitmiştik o da aynı haftayı söylemişti. Adetime göre 10+1 ama doktoruma göre 10+6

Merhaba
Hangi ABD testinden mi yaptırıyorsunuz
Maliyeti ne acaba
Geçen sene amerikaya gidiyormuş kanlar bir durumdan dolmayı artık Türkiye'de yapılıyormuş cnm şimdi dolar üzerinden ücret sunuluyor 3 hafta önce 5.500 TL ye anlaşmıştık banada doktorum broşürünü vermişti adı nıpty plus cnm

Bu uygulamayı ekledim ama benim gebeliğim önden gidiyor son adet tarihime göre 10+1 ama doktorumun hesabına göre 10+6 yım canım onu değiştiremiyor muyuz acaba? Bilginiz var mu kızlar
Adet tarihinizi o zaman olduğundan geriye al canım hani uysun o 10+6 ya göre

Benim ilk günden beri önde gidiyor hatta hastalandığımda acil başk doktora gitmiştik o da aynı haftayı söylemişti. Adetime göre 10+1 ama doktoruma göre 10+6
Tamam kızlar düzenledim ayarlardan değişiyormuş bende son reglimi 25 Mayıs yaptım haftasına uyumlu oldu şimdi

Back