2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba kızlar. Yazmadan sizi merak ettim, bir kaç sayfa okuyabildim.

Biz de bu sabah doktora gittik. Yavruşumun kalbi çok şükür Allah'ıma pıtı pıtı atıyor 🙏🥰💕 :KK68: :nazar::KK200: Bize de dinletti. Haftasıyla uyumlu. 7,5 mm daha minnakım. Kıpraşıyordu ama maşallah :) Yine benden ne test istedi ne bir şey:) Pek temkinli bir doktorum var 😁 Bir aşamayı daha geçtik, hayırlı olsun dedi. 2 hafta sonra yine gelin. Her şey yolundaysa testleri yapalım dedi. Sağlık ocağına gideyim mi dedim. Ben burdan girince onlar görüyorlar. Yakında sizi ararlar dedi :) Acele etmenize gerek yok. 2 hafta sonra gidersiniz dedi. Bir de bakarken diyorum ay orda mı, ay gördünüz mü vs. Tamam diyor bu haftalar riskli ama neden bu kadar heyecanlandınız, panik yapmayın.. E yapmiyim de o olur bu olur bir şeyler diyorsun napiyim :KK70: Heyecan yaparım ben de :)

Migrenim tutuyor bu ara. Kafein iyi gelir dedi. Türk kahvesi 1 fincan içebilirsiniz. Baş ağrınızın olduğu zaman 2 içebilirsiniz dedi. Çay açıksa 3-4 bardak içebilirsiniz sıkıntı yok dedi. Hatta filtre kahvenin kafeini Türk kahvesinden az, 3 bardak falan içebilirsiniz sorun yok dedi :) Filtre kahveci ben, bunu beğendi 😄:KK45: Bizden haberler bu kadaaaarr..

Beni daha dün pitbullar kovaladı kızımı ısırmasınlar diye önlerine attım kendimi gece de 4te korkarak uyandım ama ne gördüm hatırlamıyorum bence endişeliyiz sürekli bu durumlar ondan 😑
Pitbull mu kovaladi 😱😱çok çok geçmiş olsun canım ya. Ne kadar hayvansever olsam da sokaklarda başıboş köpek bulunmasına çok karşıyım bu konuda da çok sinirleniyorum gerçekten.. çok ucuz anlatmışsın. Lar eki kullandiginiza göre birden fazlaydı sanirim 😰😞

Maşallah maşallah :KK45: :nazar::rolleyes::KK68: O 18 mm'lik yumurtadaki bebişi ayrıca tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum :KK70:

Ayy onu bende tebrik ediyorum yani 🙈 bir keresinde 18mm gelişen yumurtam olunca o ay tedaviyi iptal etmisti doktorum catlatma iğnesi vurdurmadı 🙈 ama bu sefer o yumurta dollendiben biraz da bu sebeple şok oldum 🤣🤣😳

Evet şu anda ona çok kızgınım mesela, doğru olmadığını bilsem de öfkeliyim işte. Benim eşim hiç iletişim kurmayı beceremez. Duygularını ifade edemez. Biraz kendimi toparladıktan sonra deneyeceğim. Şu anda konuşmak istemiyorum zaten
canım inan bir tek seninki öyle değil çoğu öyle :) o sebeple maalesef herşeyde olduğu gibi burda da kadının çekip çevirmesi gerekiyor, koskoca adamlara iletişimi öğretmekte bize kalıyor...

canım bu biraz tercih meselesi panik yapma bununla ilgili bilimsel çalışmalar var, bunları okuyup fikir edinerek aklına yatan şekilde hareket edebilirsin. süt içiyorsun, peynir yiyorsun kesin bebeğin zarar görecek diye bişey tabi ki de yok, önlem gibi düşün sadece. nasıl şeker de zararlı az tüketmeye çalışıyoruz onun gibi
Canım peynir konusunda bildiğim çiğ sütten yapılan peynirler şuan bizim için zararlı. Bakteri oluşumu olduğu için. O yüzden ben peynir alırken özellikle pastörize sütten yapılmıştır ibaresi olmasına çok dikkat ediyorum

Kızlar selam. Mesajlar baya birikmiş hepsini okuyamadım fakat süt, peynir vs zararlı mı yaa. Ben gebeliğimi öğrendiğimden beri hergün laktozsuz süt içiyorum. Peynir falan da tüketiyorum.
Ben peynir canavarıyım canım :) Hiç böyle bir şey de duymamıştım. Yumurta çok yiyemiyorum bu aralar. Yoğurt da pek sevmem.. Peynir iyidir yaa :KK45: Tabi herkesin kendi tercihi.

Ayy onu bende tebrik ediyorum yani 🙈 bir keresinde 18mm gelişen yumurtam olunca o ay tedaviyi iptal etmisti doktorum catlatma iğnesi vurdurmadı 🙈 ama bu sefer o yumurta dollendiben biraz da bu sebeple şok oldum 🤣🤣😳
"Bir zamanlar beğenmediğiniz fakir ama gururlu bir yumurta vardı. Artık o bir bebek! Heheeeyytt!" demiş size ahahhahah :KK70: Maşallah yaaa.. yerim :nazar: :)

Merhaba kızlar. Yazmadan sizi merak ettim, bir kaç sayfa okuyabildim.

Biz de bu sabah doktora gittik. Yavruşumun kalbi çok şükür Allah'ıma pıtı pıtı atıyor 🙏🥰💕 :KK68: :nazar::KK200: Bize de dinletti. Haftasıyla uyumlu. 7,5 mm daha minnakım. Kıpraşıyordu ama maşallah :) Yine benden ne test istedi ne bir şey:) Pek temkinli bir doktorum var 😁 Bir aşamayı daha geçtik, hayırlı olsun dedi. 2 hafta sonra yine gelin. Her şey yolundaysa testleri yapalım dedi. Sağlık ocağına gideyim mi dedim. Ben burdan girince onlar görüyorlar. Yakında sizi ararlar dedi :) Acele etmenize gerek yok. 2 hafta sonra gidersiniz dedi. Bir de bakarken diyorum ay orda mı, ay gördünüz mü vs. Tamam diyor bu haftalar riskli ama neden bu kadar heyecanlandınız, panik yapmayın.. E yapmiyim de o olur bu olur bir şeyler diyorsun napiyim :KK70: Heyecan yaparım ben de :)

Migrenim tutuyor bu ara. Kafein iyi gelir dedi. Türk kahvesi 1 fincan içebilirsiniz. Baş ağrınızın olduğu zaman 2 içebilirsiniz dedi. Çay açıksa 3-4 bardak içebilirsiniz sıkıntı yok dedi. Hatta filtre kahvenin kafeini Türk kahvesinden az, 3 bardak falan içebilirsiniz sorun yok dedi :) Filtre kahveci ben, bunu beğendi 😄:KK45: Bizden haberler bu kadaaaarr..

Ohh en sevdiğimiz güzel haberler 🌸🌸 Evet çok temkinli bir doktorun varmis benimki kalp atışını duydu verdi testleri elime 🤣🤣
Ama kahve konusunda haberlerin iyi olmasına sevindim kahve candır bende günde bir türk kahvesi içmeden duramıyorum 🤗🤗
Bende cuma günü gitcem heyecan dorukta 11+2 olcam o zamana bakalım 🤗🤗

Pitbull mu kovaladi 😱😱çok çok geçmiş olsun canım ya. Ne kadar hayvansever olsam da sokaklarda başıboş köpek bulunmasına çok karşıyım bu konuda da çok sinirleniyorum gerçekten.. çok ucuz anlatmışsın. Lar eki kullandiginiza göre birden fazlaydı sanirim 😰😞

Yok rüyamda kovaladı yazmamış miyim rüyamda diye 🙈 kötü rüya görüyorum diye onu anlatmak istedim ben köpeklere yaklaşmam pek hayvanlardan korkarım ama hayvan düşmanı değilimdir ben yaklaşmam ama zarar vermek aklıma gelmez yemek bile yollarım eşimle çok uzak dururum sokakta pitbul olduğunu görsem yan sokaktan giderim o kadar yani bence de denetimsiz hayvanlar sıkıntılı bu arada ama bana zarar veren hayvan da hiç olmadi diyebilirim 😊 biz birbirimize karşılıklı saygı duyuyoruz hayvanlarla 🤣🤣

Kuzum benim teyzemin kızı 32 yaşında oldu sonra çocuğu olmadi bir de 2 veya 3 düşük yaşadı doktoru da sizde yaşlılığa bağlı genetik bozulma olabilir demiş onlar üzüldü baya 😑 çünkü onun eşi de 1 tane çocuğumuz var başka olmazsa önemli değil demiş ve onlar o zaman bu zaman dır korumasız birlikte olmuşlar çocukları olmamış geçen sene mart ayında covid oldu adeti gecikmiş test aldım ben ona kapısına götürdüm bir de baktık hamile yine düşecek gözüyle bakıyor bir de bu sefer yaş da ilerledi tabi 43 yaşına geldi covid oldu sonrasında birkaç salgına daha yakalandı başka şeyler de oldu sonuçta hep doktor sakat olacak bilmem ne olacak demiş ama kızımız aralik ayında sağlıkla dünyaya geldi şimdi de topaç gibi maşallah 🌸🌸 hiç beklemedikleri bir anda oldu ve sağlıklı oldu ki onlara da asla olmaz demişlerdi Allah inşallah size de böyle bir mucize ama daha erken bir zamanda nasip eder 🤲🤲🤲

Valla benim annem bana alışkanlık etmiş hep içerdim ama sonuçta şuan içmiyorum 5 senedir hayatımda yok bir tek tatlı yapıyorum bazen onda da laktozsuz süt alıyorum ve zor katlanıyorum 🤣🤣🤣 ama yararsızsa madem bu kadar benim için en güzeli olmuş diyebilirim 👍👍

Beni daha dün pitbullar kovaladı kızımı ısırmasınlar diye önlerine attım kendimi gece de 4te korkarak uyandım ama ne gördüm hatırlamıyorum bence endişeliyiz sürekli bu durumlar ondan 😑

Valla ben özellikle resim bakmadım ama aynadan kendime bakmış olabilirim 🤣🤣👍 sebepsiz bir şekilde hamileyken kendimi çok beğeniyordum 🤣🤣 eşim sarışın yeşil gözlü kızım benim gibi beyaz tenli kahverengi gözlü bir tek saçları sarımtırak onun dışında eşimle ilişki kurabilen yok 🙈🤣🤣
İnşallah tatlım, bir mucize yaşayacaksak cumartesi yaşamayı tercih ederim. Keşke bir anda her şey yoluna giriverse 🙏 Allah hepinizin evlatlarına sağlık versin ❤️
Canım şimdi okudum.. Rabbim yardımcınız olsun.. Hayırlısı buymuş diyelim ama tabi söylemek kolay da diyebilirsin.. O yüzden ne diyeceğimi de bilemedim.. Yaşayan sensin. İnşallah sabırla kuvvetle atlatırsın canım yaa... Olmuyorsa daha güzeli olacaktır diye düşünüyorum hep.. Allah korusun altından kalkamayacağımız sınavlar olabiliyor. Buna şimdi yıkıldın ama Allah bizi nelerden koruyor bilemiyoruz. Sağlıklı evlatlar, hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim.. En kısa zamanda sağlıkla inşallah canım benim..
Hayırlısı olsun canım sağolasın 🙏 Allah beterinden korusun. Bazen mucizeler de olabiliyor. Son ana kadar ufacık da olsa bir umut besliyorum işte. İnsan kabullenmek istemiyor
Canım eşinle ilgili bir durum yoksa (sperm testi yaptırdınız mı hiç bilmiyorum o açıdan dedim) sana önerebileceğim bazı takviyeler olabilir. benim de amh düşüktü hep tüp bebek dediler, klomen femara gibi ilaçlar kullandım, fsh düşürmek icin ilac kullandım filan, zordu yani durumum. bir sürü takviye vitamin kullandım. hatta son gittiğim doktor da tüp bebege basvurun dedi 2 yumurtam vardı o ay dogal yolla hamile kaldım. senin icin de bence böyle bir mucize gelecek,inanıyorum. genetik test filan yaptırabiliyorsanız onları da yaptırın tabi, umarım bişey cıkmaz. elimizden geleni yapalım dua edelim sonrası nasip, vazgecmeyin
Hiçbişeyde problem yok kuzum, yaptırmadığımız tek test DNA hasarı. Önerebileceğin şeyler varsa tabii ki seve seve bilmek isterim 🙏 dua ediyorum elimden başka bişey gelmiyor. Allah bi mucize daha yaşatır mı ki, bilemiyorum 😔
canım inan bir tek seninki öyle değil çoğu öyle :) o sebeple maalesef herşeyde olduğu gibi burda da kadının çekip çevirmesi gerekiyor, koskoca adamlara iletişimi öğretmekte bize kalıyor...
Evet aynen öyle canım. O da çocuk gibi, şu anda konuşmak için doğru zaman değil zaten. Ben de şu anda fazla duygusalım çünkü

Evet canım doğru peyniri de özellikle yazmadım. Hatta şöyle bir çalışma okumuştum. Otizmli çocuklar ile sağlıklı çocukların idrarı karşılaştırılıyor. Otizmli çocukların idrarında bazı protein yapıları çok daha fazla bulunuyor bunlardan biri buğday gluteni diğeri inek sütü kazeini. Hatta günümüzde otizmli çocuklara glutensiz ve kazeinsiz diyet yaptırılıp olumlu yönde gelişme izleniyormuş. Anne sütünde de kazein var fakat inek sütünde 15-20 kat daha fazla bulunuyormuş bu protein. Hayvanlar ile genetik yapılarımız aynı olmadığı için vücudumuz bağışıklık sistemimiz çok farklı tepkiler verebiliyor o yüzden. Gebelikte de süt tüketimi yapmamak en sağlıklısı bebeğin gelişimi için ama tabi tercih meselesi. Ben ilerde çocuğuma da vermeyeceğim bu konuda çok netim. Günümüzde on çocuktan nedeyse 5 i süt alerjisi yaşıyor çünkü vücut o sıvıyı tolere edemiyor aslında burdan bile iyi gelmediğini anlıyoruz. Her canlı kendi annesinin sütünü almalı alabildiği kadar.
normalde ben son 1 yıldır aslında ciddi süt ürünü ve glutensiz besleniyordum....haftada 1 falan ancak. ama şu an bulantıdan basit yiyecekler ( ekmek peynir domates ) harici bir şey yiyemez oldum,yulaf et yumurta çok severim ( biraz daha benimki sporcu beslenmesi tarzıydı) şu an yumurta yulaf bile hiç yiyemiyorum kendimi zorlasam da.... et ürünü özellikle tavuk balık görmek dahi istemiyorum çok garip oldum, inşallah bu durum bir an önce geçer....gluten ve kazein sıkıntılı, benim oğlumda da kazein alerjisi vardı, 4.5 yaşına kadar çektik çok kötüydü gerçekten, şu an çok şükür atlattık ama çok eziyetli birşey alerjik bebek ve çocuk büyütmek, özellikle kreşe başladıklarında doğum günleri vb. eziyetti.

Hayırlısı olsun canım sağolasın 🙏 Allah beterinden korusun. Bazen mucizeler de olabiliyor. Son ana kadar ufacık da olsa bir umut besliyorum işte. İnsan kabullenmek istemiyor
İnşallah canım inşallah.. Allah'tan ümit kesilmez. Belki birden bir güzellik olacak.. Allah sağlıkla hayırlısı ile nasip etsin inşallah canım yaa..

kızlar selam bugün kontrolüm vardı 9+6 yız, çok şükür herşey yolunda bebiş kıpır kıpırdı cok güzeldi ya :)
doktorum bana yaştan ötürü ikiliyi önermedi, onun yerine 12.haftada perinatalog görsün dedi, güncel prosedür bu şekilde dedi. bir de 20.haftada perinatalog görecek.
doktorum fetal dna testlerinde cok üçkagıt donuyor, yurtdısına gönderiyoruz diyen bircok firma aslında tr de calısıyor cok azı yurtdısına gönderiyor dedi.
NIPT test önerdi, acıbadem tıp merkezi ataşehir e gidiyorum, orda sordum 10.973 TL dediler, sanırım 600 USD ye denk geliyor. tr de calısılıyormus, güvenilir dedi burayı öneriyor.
bir de bir broşür verdi. orayla da konustum en alt panel 350 usd dedi, full panel de 440 usd dedi.
eşimle konustum fiyatlardan dolayı biz yaptırmayacagız, bunun yerine bebişin ihtiyaçlarını görürüz dedik. zaten her şekilde kabulumuz ve öğrensek de bişeyi değiştiremeyecegiz. bir de dogumdan sonra alınan topuk kanı ile de kromozal bozukluklar tespit ediliyor diye biliyorum. Allah hepimize saglıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin❤️
ataşehirde misin ? ben orda yaşıyorum de, benim doktorum florance nightingale de...daha 7. haftayım testleri konuşacak aşamaya gelmedik ancak benim de yaş 38 benden ne isteyecek merak ediyorum. yaştan ötürü ikili önermedi demişsiniz, yaşınız kaçtı ?

Ohh en sevdiğimiz güzel haberler 🌸🌸 Evet çok temkinli bir doktorun varmis benimki kalp atışını duydu verdi testleri elime 🤣🤣
Ama kahve konusunda haberlerin iyi olmasına sevindim kahve candır bende günde bir türk kahvesi içmeden duramıyorum 🤗🤗
Bende cuma günü gitcem heyecan dorukta 11+2 olcam o zamana bakalım 🤗🤗
Saol canım 😍
Ayyy :KK68: Senin minnoş da baya baya bebiş olacak o zamana kadar :KK68: Hadi bakalım güzel haberlerle inşallah..

ataşehirde misin ? ben orda yaşıyorum de, benim doktorum florance nightingale de...daha 7. haftayım testleri konuşacak aşamaya gelmedik ancak benim de yaş 38 benden ne isteyecek merak ediyorum. yaştan ötürü ikili önermedi demişsiniz, yaşınız kaçtı ?
Ümraniyede oturuyorum canım, doktorum memorial ataşehirdeydi, şimdi acıbadem hastanesine gecti, parvana seyidova.
ekimde 39 olucam :) muhtemelen sana da fetal dna, NIPT filan önerebilir.
bana soyledigi mantıklı geldi yani 12 ve 20.haftalarda perinatalog un bakması. yaştan dolayı endişeliyim, inşallah herşey yolunda gider. aslında yaştan dolayı anomalilerin görünmesi olasılıgı zamanla azalmaya baslamıs cunku artık bircok kadın 30 dan sonra anne oluyor hatta 35-40 larında. hakkımızda hayırlısı olsun

Canım peynir konusunda bildiğim çiğ sütten yapılan peynirler şuan bizim için zararlı. Bakteri oluşumu olduğu için. O yüzden ben peynir alırken özellikle pastörize sütten yapılmıştır ibaresi olmasına çok dikkat ediyorum
peynir ben de tüketiyorum canım güvendiğim yerlerden zaten oturup yarım kilo yiyemeyiz sonuçta en fazla 1 dilim kahvaltıda

Kızlar bugün yaşadığım yerin sağlık merkezinden aradılar bakanlığa bağlı hamilelik ve doğuma hazırlık kursları olduğunu
bunun yanında psikolog ve diyetisyen ile görüşmeleri vs olduğundan bahsetti tamamen ücretsiz hafta içi gündüz yapıyorlarmış ben çalıştığım için gidemiycem ama belki sizlerin yaşadıkları yerlerde olanlar vardır ve faydalanmak ister diye yazmak istedim

Kanamam başladı az önce. Doktoru aradım. Coraspini bırak, oksapar iğneye devam et dedi. Progestanı da günde 3 e çıkar dedi. Neden hemen kürtaja almıyor ki? Yarın şehirdışına çıkacak 3 gün yok burda. Cumartesiye kadar böyle işkence mi çekicem 😔 hala umut var mı ki?

Yok rüyamda kovaladı yazmamış miyim rüyamda diye 🙈 kötü rüya görüyorum diye onu anlatmak istedim ben köpeklere yaklaşmam pek hayvanlardan korkarım ama hayvan düşmanı değilimdir ben yaklaşmam ama zarar vermek aklıma gelmez yemek bile yollarım eşimle çok uzak dururum sokakta pitbul olduğunu görsem yan sokaktan giderim o kadar yani bence de denetimsiz hayvanlar sıkıntılı bu arada ama bana zarar veren hayvan da hiç olmadi diyebilirim 😊 biz birbirimize karşılıklı saygı duyuyoruz hayvanlarla 🤣🤣
Ay içim rahatladı kız 😅 ben yanlış anlamışım. Şöyle anladım gunduz pitbul kovaladı gece onla ilgili kötü rüya gördünüz 4.te uyandıniz 🤣🤣😂 canim konu ne olursa kim olursa olsun çocuklara zarar veren her neyse işte ben o durumda direk içimdeki tüm kötü duygular açığa çıkıyor.
Köpekleri ben çok severim. Ama ülkemizdeki hayvan besleme konusundaki denetimsizlik beni çok endişelendiriyor. En basit örneği edirnede çocuğumu her gün götürdüğüm parkta köpekler çete gibi en az 6-7 tane köpek var. Şimdiye kadar hiç saldırdığını görmedim ama olmayacağının garantisi de yok. Bizim evin hemen altında başka bir parkta tam 12 tane köpek var. Yoldan gelen geçene havlanip kovaliyorlar( araclara, motorlulara) yarın öbür gün tek başına parka inen, bakkala giden birine veya cocuga saldirmayacagini ben nerden bileyim... Ben kedi kopeklerin yerinin sokak olmadığını düşünenlerdenim. İki günlük hevesle alıp sokağa atanlara aşırı kızıyorum. Madem bakamiyorsan alma, alıyorsan atma. Neyse içimi de dökmüş oldu vesileyle...

normalde ben son 1 yıldır aslında ciddi süt ürünü ve glutensiz besleniyordum....haftada 1 falan ancak. ama şu an bulantıdan basit yiyecekler ( ekmek peynir domates ) harici bir şey yiyemez oldum,yulaf et yumurta çok severim ( biraz daha benimki sporcu beslenmesi tarzıydı) şu an yumurta yulaf bile hiç yiyemiyorum kendimi zorlasam da.... et ürünü özellikle tavuk balık görmek dahi istemiyorum çok garip oldum, inşallah bu durum bir an önce geçer....gluten ve kazein sıkıntılı, benim oğlumda da kazein alerjisi vardı, 4.5 yaşına kadar çektik çok kötüydü gerçekten, şu an çok şükür atlattık ama çok eziyetli birşey alerjik bebek ve çocuk büyütmek, özellikle kreşe başladıklarında doğum günleri vb. eziyetti.
Canm evet o kadar haklısın ki alerjik çocuk büyütme konusunda 😔
Alerjiniz kendiliğinden mi geçti yoksa alerji uzmanı takibinde yavaş yavaş diyet açarak mi süreç ilerledi.

X