2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
az önce lavaboda 1 yemek kaşığı kadar aktı bir anda. kırmızı olmadığı müddetçe paniğe gerek yok değil mi ?

Tecrübeli annelere sorum olacak,
Kızlar emzirmeyi kaç yaşında nasıl sonlandirdiniz? Süreciniz nasıldı. Benim bir yanım devam etmek istiyor emzirmeye, ama bir yanım sonlandırmak istiyor. Karar veremiyorum bir türlü.

Merhaba kızlar,

Benim şöyle bir sıkıntım oldu 10 gündür kesinlikle normal beslenmem gibi beslenemiyorum, normalde bayağı bildiğiniz sporcu beslenmesi gibi glutensiz, protein ağırlıklı ve sebze ile besleniyordum şeker falan hiç yok karbonhidrat falan ciddi sınırlıydı. Ama şu anda sağlıklı beslenmeye devam edemiyorum canım hiçbir şey istemiyor, özellikle et istemiyor sürekli böyle ekmek peynir domates falan yiyesim var şeker yiyesim var çok saçma sapan beslenmeye başladım. Bulantı hissi var ama çıkarmıyorum, ama hayvansal protein yesem kesin çıkaracağım onu da hissediyorum. Normalde bu süreçte çok daha sağlıklı beslenmem gerekiyor farkındayım ama rutinimdeki gibi kesinlikle yiyemiyorum.

Bulantilardan dolayi hic bisey yiyemeyenler var canim takilma o kadar ama sekeri az tuketmeye calis hergun cevi ve yogurdunu ye bence yeterli olur birde balik yiyebilirsen super olur ama geçici bir donem düzelir yakinda insallah ben de o kadar acim ki 3 haftada 3 kilo almisim

Ben kızım çok erken konuşmaya başladığı için ve geceleri deliksiz uyumadığı için 1,5 yaşında bıraktırdım. Bant yapıştırıp bak uf olmuş dedim geri çevirdim. Bir iki derken bıraktı. Süt kırılmasın diye de günde bir kere gece uykusuna yatırdığımda uyku arası emzirdim derken iki güne bire düşürdüm öyle öyle bir haftaya sütüm de geri gitti.

Sen nasıl beslenirsen beslen bebek ihtiyacı olan herşeyi senden sonuna kadar alıyor zaten. Sen beslenmeni kendi sağlığın için düşüneceksin. Bende senin gibiyim şuan peynir ekmek yemek istiyorum sadece. Kızımda iki üç kişilik yemek yerdim acayip iştahlıydım ama bunda öyle değilim. Sürekli bi bulantı hissim var ama kusmuyorum. Galiba bide bugün ishal oldum çok kötü halim var

Canım çok büyük geçmiş olsun Ben de bebeğim beslenemez diye endişe edenler için yine ablamdan örnek vermek istiyorum. İlk çocuğunda sürekli et balık yedi her gün süt yoğurt ceviz hepsine dikkat etti. Ama ikinci çocukta neredeyse peynir ekmek dışında bişey yiyememişti. Üç öğün peynir yiyordu hatta sinirimizi bozuyordu iki çocuğu da çok şükür sağlıkla gereken boyda kiloda zamanında doğdular. Biri 8 diğeri 11 yaşında şimdi. İkisi de sağlıklı aralarında bi fark yok. Hatta küçüğün dersleri çok daha iyi zeki bi çocuk İki çocuk da anneden besinleri aldı. Ama fark şu oldu ikinci çocukta ablamın bir sürü diş çürümesi oldu diş etleri çekildi. Saçları matlaştı. Kendini çok sağlıksız hissediyordu. Bebek içimde beni yiyor sanki derdi. Şu an kendimizden çok bebeği düşünüyoruz ve bebeğin besinsiz kalmıyor olması beni çok rahatlatan bişey açıkçası

Kızlar
Yenidoğan yoğunbakım ücretleri hastaneden hastaneye değişiyor mu bilgisi olan var mı

Canım ben de oğlumu 3 yaşına kadar emzirdim fakat artık kanım çekiliyor gibi oluyordu ve gece deliksiz uykumuz yoktu bu yüzden ben de kademeli olarak azalttım öncelikle bol bol da konuştum sarıldım emme saatlerini azaltırken ,yerine farklı aktiviteler koymayı denedim (şuan meme yeterince dolu değil fakat seçtiğin bir kitabı okuyabiliriz gibi)onun yapmaktan en hoşlandığı şeyleri koyabilirsin sen de meme saatlerine en çok karşı olduğumda bebeklerimizi bize en özel en güzel yoldan bağ kurmamıza sebep olan memeye acı ,ekşi vs sürmek bunlar çok daha yıpratıcı yöntemler bence .Sen onun annesisin bu konuda en doğru en iyi yolu yine sen bulabilirsin .

Bende aynı durumdayım canm aklım bebekte bulantılarımada güvenmiyorum çünkü daha önce kalbi durdu gelismemisti 6+4 te kalmıştı 12 haftada kürtaj oldum ve bulantım kürtajdan bir hafta sonra kesildi şimdi 9. Haftadayim 12.haftada gitcem bende zor dayaniyorum inşallah içerde herşey yolundadır

Canim bana herseyi yasaklamisti ayran soda karistrip ictim hep .limon ve portakal suyu da ictim.dr um icmezsen ne olur demisti bende bir sey olmsz demistim.kizim 7 yilda oldu cok ugrastik.22 aylik.cok ugrasmissin hicbir seyi riske atma demisti .cay kahve kola yuruyus meyve hamur isi yasakti

Benim bir haftadır kahverengi lekelenmelerim devam ediyor canim, doktorum günde 2 kez vajinal progestan kullan dedi. Daha ne kadar devam edecek ben de bilmiyorum. Doktorum muayenede normal dedi, rahimde biriken adet kanları lekelenme olarak geliyormus bebek büyüdükçe. Benim de ayakta cok kaldıkça ev işleri yaptıkça daha çok geliyor. 8.haftada gitmiştim bir daha ne zaman kontrole gideceğimi soracağım doktora

Ben oğlumda bir sabah uyandım saçımdan bı parca kesip memenin üstüne bantla yapıştırdım oğlum uyanıp isteyince ağlama numarasıyla bak uff oldu çok acıyor dedim tabi çocuk şok oldu gidip gelip açıp baktı uff oldu memiş aciyo diyip öpüp kokluyordu bende bardağa süt ısıtıp onu alıştırmak için bı fırsat dedim onuda alistirdim biberonuda biraktirdim ilk gece çok ağladı ikinci gece bikac kere uyandı ki memem normalde nerdeyse sabaha kadar agzindaydi üç günden sonra hiç istemedi kuzum sabaha kadar deliksiz uyudu yemek isteği de arttı oda rahat etti bende bence sende biraktir bebek büyüdükçe emzirmek sanada zor gelir bide bizde hamileyken bebek emzirilmez derler emen bebek zayıf düşer en azından bebek doğana kadar memitolarda biraz dinlenmiş olur naçizane fikrim

Kan sulandırıcı iğne kullanan kızlar ben oksapar 6000e geçtiğim için elimde 25 adet 4000lik kaldı. İhtiyacı olan varsa gönderebilirim

İnşallah canım. Oğlumda ilk zamanlar hep 2 hafta önden gittigi geldi aklıma bugün. Rabbim her.seyin hayırlısını nasip etsin
Bu arada doktordan eve geldim.internttn puset aldım

az önce lavaboda 1 yemek kaşığı kadar aktı bir anda. kırmızı olmadığı müddetçe paniğe gerek yok değil mi ?
Aynen kirmizi olmadığı surece endiseye gerek yok ki kirmizi bile olsa endiselenme demisti doktorum. Onemli olan doktor kontrolunde olmak. Ağır kaldırma günlük ev işlerini abartma dedi süpürge filan yapma dedi ama yat dinlen demedi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…