2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
ay Allah razı olsun içim rahatladı yaş gözümün ucunda bekliyormuş
yok tövbe ya ne işimeyse bugün yerde oturup hamur yoğurdum bi iki tepsi bi şey kaldırdım derken sanırım fazla yoruldum. halbuki gebeyken çocuk büyüten anneler var aramızda böyle düşünüp günlük iş yapabilirim demiştim ama yok yani demek ki bünye meselesi

Ne demek canım benim hiç üzme kendini kendi durumuna göre karar verirsin ne kadar iş yapacağına, bugun mesela yorulunca olduğunu anladın bir daha dikkat edersin. Kahverengi lekelenmeden korkma ama doktorunla iletişimde ol canım, yani süresi cok uzarsa ve yoğunluğu artarsa doktoruna haber ver belki başka bisey önerir

Meyve ve hamur işi yasak mı? Hamurişi olmadan yapamam ben şuanda yazarken bile pişi çekti

İnşallah canım. Oğlumda ilk zamanlar hep 2 hafta önden gittigi geldi aklıma bugün. Rabbim her.seyin hayırlısını nasip etsin
Bu arada doktordan eve geldim.internttn puset aldım
Puset mi aldınnnn doğacak bebiş için miii ya ben hemen gaza gelirim zor türüyorum kendimi bir şeyler almamak içinnn

Anladım canım aslında bizim şöyle kizi 2 yaşında ve memeyle resmen aşk yaşıyor yani yok böyle bir sevda resmen. Kızım benim çok uzun zamandır gece emmeye kalkmıyor. Akşam 9-10 arası uyuyor sabah 7-8 gibi kalkiyor. Ben aylarca kademeli azaltma yaptım. Şuanda sabah uyandigi gibi, öğle uykusuna yatarken ve gece uykusuna yatarken aktif emiyor. Onun dışında vermemeye gayret ediyorum ama bazen vermek durumunda kalıyorum birkaç defa. Aslında süt içmekten çok memeyle oynamayı seviyor.
Gebelik sürecinde tek belirtim benim aşırı göğüs hassasiyeti, emmeye başlarken ilk 1-2 dakika çok canım acıyor sonra alışıyorum... bir yanım devam et bir yanım canım acıdığı için bırak diyor.

Ben o ek birsey sürme olayına pek sıcak bakmıyorum açıkçası ama kızımın konuşmaktan anlamadığı kesin Ben kademeli 3 e düşürdüm. Çok ekstrem durumda ek 1-2 defa emzirdim sadece. Kızımın gece uyanıp emmesi çok uzun zamandır yok. Sabah uyanınca , öğle ve akşam uyku vaktinde emip memede uyuyor ve şuan asla meme yerine başka birsey koymayı geç koyma girişimimi dahi kabul etmiyor. Memede Süt bitmiş yok diyorum açıp çekiyor azcık bana dilini gosteriyor huuummmmm yapıp kafasını sağa sola yatırıyor. Uf oldu olmaz diyorum öperken bir anda yakalıyor mesela. Acıma olmada şuan devam etme yönüm daha ağır basıyor ama çok kararsızım...

Canım her bünye her gebelik ayni olmuyor. Kendimden örnek vereyim. İlkinde o kadar pimpiriktim ki yani cok dikkat ettim kendimi kolladim 1 kilo dahi kaldırmadim yani sen dusun ev temizliği yaparken ayakta halıyı supurdum hiç zorlanmadan ve max 5 dakika sonra şakır şakır kanamam başladı biz acile çocuk düştü diye gitmiştik.
Şimdiki gebeligimde kızım 13 kilo kucağımda indirip bindiriyorum yeri gelince taşıyorum. Bazen altını değiştirirken tekmeyi yerleştiriyor gelişine, peşinde koşmaktan hiç ama hiç dinlenemiyorum. Kızım da çok çeşit alerji mevcut hem gıda hem toz akar polen çimen vs vs. Çoğu gıdasını evde ben yapıyorum, evi her gün tırnak tepe silip süpürmem lazım tozdan hapsirup tıkanıyor vs. Yeri geliyor yolluk vs silkeledigim de oldu, kızımı havaya kaldırıp.agactan meyve koparttigimda sırtıma çıkıp beni at yaptığı da , üstümde zıpladıgi da cok oldu. Ve bırak kanamayı lekelenme vs hicbirsey yok şükür. O yüzden o yaptı bende yaparım demeyin , kendinize dikkat edin

Meyve ve hamur işi yasak mı? Hamurişi olmadan yapamam ben şuanda yazarken bile pişi çekti
Evet cnm hamilelik sekeri cikmisti birde miyomum vardi kilo alma dedi ne derse yaptim ve yavruma kavustum..hamilelik sekwri cikinca hemen uzmana yonlendirdi o da diyet verdi .seker cok cok tehlikeli demisti..

Yaklaşık kaç yaşındaydı oğlunuz?
Canım aslında ben şöyle düşünüyorum, benimde çevremdeki herkes yok efendim büyükler hamileyken bebek emzirilmez emen hastalanır, kanindaki gelişmez sakat olur vs. Ben olaylara bilim ilim ışığında bakıyorum açıkçası. Bu konuda bulabildiğim makale ve yazıları okudum bu tarz bir durumdan bahsedilmiyor, araştırmalarda emzirmenin erken doğuma yol actigiyla ilgili de bir veri yok mesela.
Memitolarin dinlenmesi cok guzel bir fikir gercekten cokta cazip geliyor ama işte yani. Mesela benim çocuk doktoru bırak diyor, perinatolog emzir devam et dedi, internette bildiğine ve yönlendirmesine güvendiğim doktorlara sordum hiçbir sakınca yok aksine emen çocuk kolostrom dan faydalanır daha da bağışıklığı artar, karnindaki zaten tüm eksiğini senden çekiyor kendi beslenmeni cok sağlam tut dediler. O kadar arada kaldım ki.
Siz göğüse saç yapıştırarak biraktirmissiniz oğlunuzda size karşı bir tavır tutum değişikliğine sebep oldu mu? Çünkü bununla ilgili birkaç yazı okumuştum siz bahsetmişken sormak isterim.

Evet cnm hamilelik sekeri cikmisti birde miyomum vardi kilo alma dedi ne derse yaptim ve yavruma kavustum..hamilelik sekwri cikinca hemen uzmana yonlendirdi o da diyet verdi .seker cok cok tehlikeli demisti..
Gebelik sekerinde malesef işte en güzel şeyler hep yasak bazi meyveler, hamur işi, kızartma, fastfood

Aslında bende inanmıyorum bilimsel bir ispatınada rastlamadım ama size çok kolaylik olur hem hamilesiniz hem emziriyorsunuz hamileligin ilerlediğinde bırakmakta zor gelir benm oğlum iki yaşındaydı çok akıllı bir çocuktu üç gün vermedim hemen bıraktı zaten süt de çok az vardı oyun eder gibi agzindaydi hep bir hafta sonra saçı cikardigimda baktı baktı anne acımıyor dedi merakımdan emermi diye vermeye kalktım almadi artık üzüldüm ama ona da banada iyi geldi çok uykusuz kalıyordum bı düzene sokmam gerekiyordu bana karşı tavir ve davranışlarıda hiç değişmedi demek oda buna hazırdı iki yasinda olmasına rağmen konuşması çok akiciydi iletisimimiz hep güzeldi bezinide ondan üç ay sonra biraktirdim kuzum benm eskiler canlandı gözümde

Bundan 6 ay kadar önce sanırım kadın doğuma gitmiştim bana da pcos demişti. Reglim düzenli sadece kilo verme konusunda sıkıntı çekiyorum deyince degerlendrlm demişti.
Evet kimisinde etkileri degisiyor. Takibi yapan dr a ilet bunu da pkos varligini p da kontrol etsin. Ona göre bilgilendirir sni

Kıslar dün gece acildeydim çok fazla bir lekelenmem oldu ilk defa ama parça gibi ve agır kokuluydu hemen acile gittik tansiyonuma bakıldı parçayı gösterdim kanama dedi doktor hemen ultrasona aldılar bebek iyi kalp atışı var progestan fitil olarak başlattı kan uyuşmazlığı sebebiyle yarın tahlil yapılacakmış eger kanamam devam ederse tekrar kan uyuşmazlığı ignesini ikinciyi vurabiliriz dedi yarın tekrar muane olucam ben gitmicektim acile çok kararsız kaldım çünkü koyu kahve rengindeydi açık kırmızı degil bir durum yoktur diye düşündüm ama tehlikeyede atamadım inanın hep rüyalarımda gördüm Rabbim tüm anneleri ve karnındaki bebişler korusun

Cok geçmiş olsun canim, iyi ki gitmişsin. İnşallah hersey yolunda ilerler ve saglikla kavuşuruz miniklere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…