• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kıslar dün gece acildeydim🥺 çok fazla bir lekelenmem oldu ilk defa ama parça gibi ve agır kokuluydu hemen acile gittik tansiyonuma bakıldı parçayı gösterdim kanama dedi doktor hemen ultrasona aldılar bebek iyi kalp atışı var progestan fitil olarak başlattı kan uyuşmazlığı sebebiyle yarın tahlil yapılacakmış eger kanamam devam ederse tekrar kan uyuşmazlığı ignesini ikinciyi vurabiliriz dedi yarın tekrar muane olucam ben gitmicektim acile çok kararsız kaldım çünkü koyu kahve rengindeydi açık kırmızı degil bir durum yoktur diye düşündüm ama tehlikeyede atamadım inanın hep rüyalarımda gördüm Rabbim tüm anneleri ve karnındaki bebişler korusun🤲🤲
Geçmiş olsun canım bebeğin iyi olmasına çok sevindim inşallah sorunsuz geçer hepimizin hamileliği 🙏🏻

Kıslar ben hiç progestan fitil kullanmadım birde doktor önce üç tane sonra 2 tane dedi okuduklarım göre yanma agrı yapıyormuş dogru mu kasıkta sancı bu etkileri yaşıyan var mı?

Günaydın kızlar ben bugün 10+0 oldum hala sağlıkla bu haftaya kadar geldiğime inanmamıyorum. Yine bulantılarım başladı dün ne güzel düzeldim biraz iyiydim demekki arada iyi olacağım sonra yine kötü bir an önce 12.haftaya geleyim bıçak gibi kesilsin tek duam bu artık bakamıyorum telefona bunu yazarken bile midem bulanıyor. Tv. De izleyemiyorum başım dönüyor izlerken ne pis birşey bu bulantı benim gibi çekenler çok iyi anlıyor halimden. Eğer bulantınız yoksa gerçekten de çok şanslısınız ben hamilelikten hiç bişi anlamadım şimdiye kadar hep mutsuzum hep Allah yardımcımız olsun kızlar 😢

Rheaa Rheaa canım merhaba beni listeden silebilirsin. Miniğimin kalbi durdu yarın kürtaj olacağım. Sizlere sağlıklı gebelikler dilerim arkadaşlar.
canım çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda sağlıklı evlat nasip etsin inşallah :(
Tecrübeli annelere sorum olacak,
Kızlar emzirmeyi kaç yaşında nasıl sonlandirdiniz? Süreciniz nasıldı. Benim bir yanım devam etmek istiyor emzirmeye, ama bir yanım sonlandırmak istiyor. Karar veremiyorum bir türlü.
canım 23 aylıkken bıraktım çünkü diş sağlığı için 2 yaşı geçirme demişti dr um benimki de gece memede uyuyordu eşim uyuttu 2-3 gece anlattık konuştuk hemen bıraktı çok zorlanmadık çalıştığım için çok zorlanıyordum gece sürekli emmek için kalkıyordu çok bir sütüm de kalmamıştı ikimize de çok iyi geldi. 2. ye kadar dinlendir biraz kendini bağışıklığı için gerekeni almıştır o zaten senden :)
Merhaba kızlar,

Benim şöyle bir sıkıntım oldu 10 gündür kesinlikle normal beslenmem gibi beslenemiyorum, normalde bayağı bildiğiniz sporcu beslenmesi gibi glutensiz, protein ağırlıklı ve sebze ile besleniyordum şeker falan hiç yok karbonhidrat falan ciddi sınırlıydı. Ama şu anda sağlıklı beslenmeye devam edemiyorum canım hiçbir şey istemiyor, özellikle et istemiyor sürekli böyle ekmek peynir domates falan yiyesim var şeker yiyesim var çok saçma sapan beslenmeye başladım. Bulantı hissi var ama çıkarmıyorum, ama hayvansal protein yesem kesin çıkaracağım onu da hissediyorum. Normalde bu süreçte çok daha sağlıklı beslenmem gerekiyor farkındayım ama rutinimdeki gibi kesinlikle yiyemiyorum.
canım geçici bir süreç kendini çok strese sokma bebek senin depolarından besleniyor mide bulantısı kaynaklı bende hep benzer şeyler yiyorum et tavuk hiç yiyemiyorum şeker alımına dikkat et diğerlerine çok takılma bulantılar geçince daha dikkatli oluruz umarım :)
Kan sulandırıcı iğne kullanan kızlar ben oksapar 6000e geçtiğim için elimde 25 adet 4000lik kaldı. İhtiyacı olan varsa gönderebilirim
canım ben oskapar 4000 kullanıyorum ama ankara da yaşıyorum sen hangi şehirdesin ben alabilirim eğer vermediysen birine :)
Kıslar dün gece acildeydim🥺 çok fazla bir lekelenmem oldu ilk defa ama parça gibi ve agır kokuluydu hemen acile gittik tansiyonuma bakıldı parçayı gösterdim kanama dedi doktor hemen ultrasona aldılar bebek iyi kalp atışı var progestan fitil olarak başlattı kan uyuşmazlığı sebebiyle yarın tahlil yapılacakmış eger kanamam devam ederse tekrar kan uyuşmazlığı ignesini ikinciyi vurabiliriz dedi yarın tekrar muane olucam ben gitmicektim acile çok kararsız kaldım çünkü koyu kahve rengindeydi açık kırmızı degil bir durum yoktur diye düşündüm ama tehlikeyede atamadım inanın hep rüyalarımda gördüm Rabbim tüm anneleri ve karnındaki bebişler korusun🤲🤲
çok geçmiş olsun canım çok iyi yapmışssın gitmekle hem ne olduğunu anlamış oldun sürekli stres yapman daha kötü canım Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı inşallah :)
Kıslar ben hiç progestan fitil kullanmadım birde doktor önce üç tane sonra 2 tane dedi okuduklarım göre yanma agrı yapıyormuş dogru mu kasıkta sancı bu etkileri yaşıyan var mı?
canım ben geceleri bir tane kullanıyorum vajinal ama sıkıntı yaşamadım.

canım çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda sağlıklı evlat nasip etsin inşallah :KK43:

canım 23 aylıkken bıraktım çünkü diş sağlığı için 2 yaşı geçirme demişti dr um benimki de gece memede uyuyordu eşim uyuttu 2-3 gece anlattık konuştuk hemen bıraktı çok zorlanmadık çalıştığım için çok zorlanıyordum gece sürekli emmek için kalkıyordu çok bir sütüm de kalmamıştı ikimize de çok iyi geldi. 2. ye kadar dinlendir biraz kendini bağışıklığı için gerekeni almıştır o zaten senden :)

canım geçici bir süreç kendini çok strese sokma bebek senin depolarından besleniyor mide bulantısı kaynaklı bende hep benzer şeyler yiyorum et tavuk hiç yiyemiyorum şeker alımına dikkat et diğerlerine çok takılma bulantılar geçince daha dikkatli oluruz umarım :)

canım ben oskapar 4000 kullanıyorum ama ankara da yaşıyorum sen hangi şehirdesin ben alabilirim eğer vermediysen birine :)

çok geçmiş olsun canım çok iyi yapmışssın gitmekle hem ne olduğunu anlamış oldun sürekli stres yapman daha kötü canım Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı inşallah :)

Sagol canım teşekkür ederim tabii yazılan herşeyi okugum için birazcık merak ettim teşekkür ederim☺️

Günaydın kızlar ben bugün 10+0 oldum hala sağlıkla bu haftaya kadar geldiğime inanmamıyorum. Yine bulantılarım başladı dün ne güzel düzeldim biraz iyiydim demekki arada iyi olacağım sonra yine kötü bir an önce 12.haftaya geleyim bıçak gibi kesilsin tek duam bu artık bakamıyorum telefona bunu yazarken bile midem bulanıyor. Tv. De izleyemiyorum başım dönüyor izlerken ne pis birşey bu bulantı benim gibi çekenler çok iyi anlıyor halimden. Eğer bulantınız yoksa gerçekten de çok şanslısınız ben hamilelikten hiç bişi anlamadım şimdiye kadar hep mutsuzum hep Allah yardımcımız olsun kızlar 😢
Az kaldı canim az daha sabir bazen olup bazen olmuyosa demekki bitmesi yakindir🤲 10+0 a da kocaman maşallah 🧿 insallah bizde saglikla ilerleriz oralara😇

Geçmiş olsun canım 🙏 bebeğiniz iyiymiş çok şükür için rahat olsun, önlemini almışlar zaten. Sen güzelce dinlen ve iyi beslen. Allah hepimizin bebeklerini korusun

canım çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda sağlıklı evlat nasip etsin inşallah :(

Yok canım vermedim bana özelden bilgilerini at kargolayayım 😊

Normalde kiloya göre ayarlanıyor canım ama ben 4000+coraspin kullanıyordum lekelenmem olunca coraspini kestiği için 6000e çıkardı doktorum
Ben de dün başladım oksapara. Zaten coraspin hep kullanıyordum. Bu iğne ne zor işmiş canım yaa 😔 daha ilk seferde mosmor oldu, çok yakıyomuş. Bi de eşim de ben de batıramadık girmedi iğne daha da panik olduk. Ben baya ince bişey sanıyordum ama değilmiş ☺️ Allah yardımcımız olsun, çektiklerimize değsin sağlıkla büyüsün bebişler inşallah 🙏

Çok geçmiş olsun kuzum inşallah bian önce toparlar atlatırsın bu durumu Rabbim bebeğinide seni de korusun allahım tüm anneleri yavrularına kavuşmayı nasip etsin inşallah 🙏

Ben de dün başladım oksapara. Zaten coraspin hep kullanıyordum. Bu iğne ne zor işmiş canım yaa 😔 daha ilk seferde mosmor oldu, çok yakıyomuş. Bi de eşim de ben de batıramadık girmedi iğne daha da panik olduk. Ben baya ince bişey sanıyordum ama değilmiş ☺️ Allah yardımcımız olsun, çektiklerimize değsin sağlıkla büyüsün bebişler inşallah 🙏
Kuzum morarma sadece damara vs denk gelirse oluyor korkma hep değil. İlk zamanlar ben de zorlanıyodum iğneyi sokarken şimdi baya elim alıştı senin de zamanla alışır merak etme. Hepsi bebişlerin sağlığı için😊🙏

Normalde kiloya göre ayarlanıyor canım ama ben 4000+coraspin kullanıyordum lekelenmem olunca coraspini kestiği için 6000e çıkardı doktorum
Anladım teşekkür ederim ben de 4000 ve coraspirin kullaniyorum hiç kanama lekelenme olmadı çok şükür bakalım inşallah böyle sağlıkla devam ederiz 🤲🏻

İyi ki gitmişin canım, için rahat etmiş olur.
Rabbim sizlere bağışlasın kuzuyu

Artık geçmesi yakındır canım, çok zor oldu senin için biraz daha sabret.
Bir gün bir bakacaksın hic bulantı kusma yok, her şey o bezelye tanesi için 🐣🧿

Ne demek canım benim hiç üzme kendini ❤️ kendi durumuna göre karar verirsin ne kadar iş yapacağına, bugun mesela yorulunca olduğunu anladın bir daha dikkat edersin. Kahverengi lekelenmeden korkma ama doktorunla iletişimde ol canım, yani süresi cok uzarsa ve yoğunluğu artarsa doktoruna haber ver belki başka bisey önerir

Canım her bünye her gebelik ayni olmuyor. Kendimden örnek vereyim. İlkinde o kadar pimpiriktim ki yani cok dikkat ettim kendimi kolladim 1 kilo dahi kaldırmadim yani sen dusun ev temizliği yaparken ayakta halıyı supurdum hiç zorlanmadan ve max 5 dakika sonra şakır şakır kanamam başladı biz acile çocuk düştü diye gitmiştik.
Şimdiki gebeligimde kızım 13 kilo kucağımda indirip bindiriyorum yeri gelince taşıyorum. Bazen altını değiştirirken tekmeyi yerleştiriyor gelişine, peşinde koşmaktan hiç ama hiç dinlenemiyorum. Kızım da çok çeşit alerji mevcut hem gıda hem toz akar polen çimen vs vs. Çoğu gıdasını evde ben yapıyorum, evi her gün tırnak tepe silip süpürmem lazım tozdan hapsirup tıkanıyor vs. Yeri geliyor yolluk vs silkeledigim de oldu, kızımı havaya kaldırıp.agactan meyve koparttigimda sırtıma çıkıp beni at yaptığı da , üstümde zıpladıgi da cok oldu. Ve bırak kanamayı lekelenme vs hicbirsey yok şükür. O yüzden o yaptı bende yaparım demeyin , kendinize dikkat edin 💕
çok teşekkür ederim uyarılarınızı dikkate alacağım. bugün kendime yemek hazırlamak dışında kalkmayı düşünmüyorum gözüm korktu bi kere. bi de duphaston kullanmama rağmen kesilmemesi tedirginliğimi arttırdı. bugün dinlenip gözlemleyeceğim. düzelme olmazsa doktoruma yazacağım artık.

Kuzum morarma sadece damara vs denk gelirse oluyor korkma hep değil. İlk zamanlar ben de zorlanıyodum iğneyi sokarken şimdi baya elim alıştı senin de zamanla alışır merak etme. Hepsi bebişlerin sağlığı için😊🙏
Yok tatlım ya benim tenim çok pis bi de bembeyazım. Mesela bi yere iğenin ucu girdi ama itemedim, geri çektim orası bile mosmor oldu batmamasına rağmen. Tabii ki iyi olsunlar da her şeye alışırız napalım 🙏🥰

canım ben kızımda da kullandım 9 ay şimdi yine kullanıyorum ama onlar sağlıklı olsun da biz ne yapalım idare edeceğiz evet iğne çok yakıyor malesef ama bebeğini düşün anne olmak her anlamda fedakarlık gerektiriyor daha gelmeden zorluyorlar bizi :anneadayı::emir_bebek:

canım ben kızımda da kullandım 9 ay şimdi yine kullanıyorum ama onlar sağlıklı olsun da biz ne yapalım idare edeceğiz evet iğne çok yakıyor malesef ama bebeğini düşün anne olmak her anlamda fedakarlık gerektiriyor daha gelmeden zorluyorlar bizi :anneadayı::emir_bebek:
Biz ona sahip olabilmek için bile ne mücadeleler verdik, ne kadar canımız yandı.. canı sağolsun o minnoşların, annelik zaten her türlü fedakarlık demek ❤️

Back