Kesinlikle vende özledim eski halimi bi an önce 12 haftamız dolsun bıçak gibi kesilsin bulantılar fenalaşmalar 3 haftadır bugün kahvaltı yapabildim İnan canım bşr lokma bişi yiyemeden çıkartıyordum hep hergün serum artık yoruldum hem de çok inşallah bir daha olmaz bulantılarımızBen de 4 gözle 12. Haftamı bekliyorum o zamanlara gelince bıçak gibi kesildi diyo bir çok yakınım tabii daha fazla devam edende oluyor.Eski enerjik halimi özledim resmen tadını çıkaralım artık bizde gebeliğimizin
Tabi canim kim hasta gibi yatmayi ister ki hele hamileyken o sevincle hevesle neler neler yapilir. Ama boyle zor olunca bulanti hevesin onune geciyor malesef. Anlamayanlar da insallah baslarina gelmez ama gelince anlarlarAllah razı olsun canım beni en iyi siz anlıyorsunuz millet yaşamadığı için bilmiyor bulantıları aşır olanların yaşadıklarını herkes Naz yapıyor sanıyor ama alakası yok keşke sağlam olsam da kendş evimde klabilsem çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
O bana dış gebelik teşhisi koyup kürtaj yapmak isteyen doktor. Gitmeyin ona@Drmavıgok insta hesabi drmfk onermisti bir bak canim. Mersindeymis. Hayirlisiyla saglikla yüzün gülsün insallah canim bnim
masallah canım vesilen o sekılde olmus demekkıMfk aracılığı diyelimadvictor kullandım ve herseye dikkat ettim beslenme spor ilişki psikoloji vs. Cok şükür Allah ıma
Aaaaa aman aman bilmiyodum iyi ki yazmışsınO bana dış gebelik teşhisi koyup kürtaj yapmak isteyen doktor. Gitmeyin ona
kesinlikle katılıyorum Allah can verdiyse biz ne yaparsak yapalım düşmez, düşenler icin de birşeyler vesile oluyor tabi. benim annem de beni istememiş, hatta düşük olsun diye iğne yaptırmış ama düşmemişim :) çok şükür herhangi bir sakatlıgım olmadı, engelli de dogabilirdim.
benim doktorum havuza bile girebilirsin dedi temizliğinden eminsen eğer diye ve bir kez girdim, hatta hamile oldugumu henüz öğrenmemişken de bir kere girmiştim. önemli olan sonrasında hemen duş almak ve havuzdan sonra ıslak kalmamak. benim oglan havuza bensiz girmek istemediği icin mecburen kısa süreli girdim, yoksa havuza girmemek daha iyi tabi. denize girmenin ise hiçbir riski yok, iciniz rahat olsun @CRASRP herkes konuşur ama anneler içgüdüsel olarak bebegi icin en iyisini düşünür.
teşekkür ederim o kadar rahattımki pazar günü çokta eğlendim.. ama 3 gündür zehir oldu yani çok ciddiye almıyorum ama Allah göstermesin yarın öbürgün sağlıksız olsa ve kaybetsem bebeğimi bak biz sana demiştik senin yüzünden düştü diyecek kafadaymış bu insanlar onu farkettim.
Ya benim anneannem de annem için böyle şeyler yapmış düşsün diye. 40 yaşında hamile olunca çok utanmış o zaman köy mantığı işte. Bi de torunu doğduktan sonra hamile kalmış. O kadar istememiş ki annemi. Türlü çeşit numaralar evin içinde hoplayıp zıplamalar ağır çekmiş karnını yumruklamış sürekli falan. Kesinlikle düşmüyor sağlıklı bebek. Doğunca da küçük diye anneannem de dedem de en çok onu sevmiş tabi. Anneannem çok ağlamış pişman olmuş bebek doğunca kıyamıyor tabi anne kalbiAnneme geçen hafta korkuyorum diyorum. Düşsem ben düşerdim bebek düşürmek kolay mı dedi. E haklısın dedim. Düşerse de sağlıklı değildir yeniden hamile kalırsın çok büyütüyor yeni nesil herşeyi diyor hem haklı buluyorum hem hala korkuyorum tabi o da ayrı konu
YaaaKalbim erir.. Maşallah kuzuyaa Çocuklara hiç dayanamıyorum.. Hepsi çok çok mutlu olsunlar Allah'ım inşallah Ay bir de 3 kardeş birden Bir arkadaşım tek kızı üzerine ikizlerinin 2si de kız oldu. 3 kız annesi Sizin de sanki 2 kız 1 erkek olacak gibi :) Hadi oğlana da erkek kardeş olsun 1 kız 2 erkek de olur hihiihi Hepsi aynı olmaz bence yaa... Baya bir düşük ihtimal ama kimbilir :)
Ben de yukarılarda 2 kız 1 erkek tahmin etmiştim. Sonucu merakla bekliyorum
Tamam canım teşekkür ederim ben de sipariş veriyim şimdiTropikal sepetinde kalmamış ama eşim baktı şimdi hepsiburada da varmış 1 kg 145 TL canım 4 tane geldi kıyamıyorum şimdi yemeye neyse 1 kg dah sipariş veririm öyle güzel gidiyor ki dünden beri bulantım olmadı hala da canım nasıl çekiyor hemen al sende canım tadı güzel sulu geldi ben korktum kupkuru sünger gibi gelecek diye ama çyle gelmedi güzel geldi
Yasak mıMerhaba arkadaşlar. Ben de 6 haftalık hamileyim. 6+1
Şehir hastanesinde kontrol oldum. Ultrasonda kalbini dinletmedi sadece görüntüsünü gösterdi. Kalp atışı dinletmek yasakmış artık
Şimdilik şehir hastanesine gidiyorum ama sonrasında özelde devam etmeyi düşünüyorum. Doğum paketlerini araştıyorum.
Valla bende işe yaramadı hatta gümüş kapakla kapatınca hava almadığı için mantar da geliştibu meme ucu yaraları için gümüş kapaklar tırı vırı mı ?
Bir mart annesi dahaMerhaba arkadaşlar. Ben de 6 haftalık hamileyim. 6+1
Şehir hastanesinde kontrol oldum. Ultrasonda kalbini dinletmedi sadece görüntüsünü gösterdi. Kalp atışı dinletmek yasakmış artık
Şimdilik şehir hastanesine gidiyorum ama sonrasında özelde devam etmeyi düşünüyorum. Doğum paketlerini araştıyorum.
Herkes de doktor oldu başımıza en iyisini onlar bilir.. Doktorum hiç bir sakınca yok denize girmende dedi. Havuz da temizse ona da girebilirsin ama ben normalde de havuz tercih etmiyorum tatile gidince saatlerce sudan çıkmıcamMerhabalar arkadaşlar size bir sorum olacak 6+5 haftalık hamileyim geçtiğimiz pazar günü deniz planımız vardı doktoruma sordum yüzebilirmiyim diye tabiki yüzebilirsin dedi ama havuz tercih etme denizde yüz dedi.pazar günü denize gittik 6-7 saat kadar kaldık ama toplasanız 3 saat falan yüzdüm. pazartesi gününden beri beni azarlamayan kalmadınasıl yüzmeye gidermişim cahil yapmazmış yaptığımı 1 buçuk aylık hamile yüzermiymiş. ofisteki yemek yapan abla bile baya bir kızdı bana o kadar uğraştın kaybedersen görürsün dedi köylerinde bir kadın yüzdükten sonra çocuğunu kaybetmiş falan filan . valla canım çok sıkıldı doktora sordum diyorum doktor risk olsaydı yüzme derdi zaten dedim sen doktora ne bakıyorsun diyorlar :) bir doktorun makalesinde okumuştum bebek sağlıklı ise düşme ihtimali %10 bile değil sağlıksız ise vücut onu atmaya çalıştığı için düşük oluyor. çok söylenenleri ciddiye almıyorum ama o kadar çok konuşuldu ki acaba mı dedim düşük olsaydı hemen olurdu değil mi şimdiye kadar? yani yüzmemin üstünden 3 gün geçti düşecek olsaydı düşerdi demi? Allah korusun dua edelim birbirimize inşallah hepimiz bu süreci sağ salim atlatır bebeklerimizi kucağımıza alırız
Ankara Şehir Hastanesi. Her şey yasaklanmış. Eşimi bile almıyorlar kadın doğum kısmına. Ultrasonda göremedi bile eşim. Çok sinir olduk. İnsan ilk anlarını görmek istiyor. Kalp atışını da zararlı diye dinletmediler. 12 haftaya kadar zararlıymış. Zararlıysa neyse dedim de eşimi almamalarına anlam veremedim.Yasak mıaciline gittiğimde herkesimin dinliyorlardı şehir hastanesinde. Hangi şehir hastanesine gittiniz ?
HoşbuldumBir mart annesi dahaaramiza hosgeldiniz
Çok şükür :) İnşallah bitmiş gitmiş olsunTropikal sepetinde kalmamış ama eşim baktı şimdi hepsiburada da varmış 1 kg 145 TL canım 4 tane geldi kıyamıyorum şimdi yemeye neyse 1 kg dah sipariş veririm öyle güzel gidiyor ki dünden beri bulantım olmadı hala da canım nasıl çekiyor hemen al sende canım tadı güzel sulu geldi ben korktum kupkuru sünger gibi gelecek diye ama çyle gelmedi güzel geldi
Çok geçmiş olsun.. Kantaron ben de stoklayayım bari :))Kız benim hiçbiri duzeltmemistio derece kötüydü. Kantaron tahin ayva ne bileyim lansinoh lanolin vs vs hepsini denedim yok. Birde mikrop kaptı mi tüm göğüs kıpkırmızı şu cicegi gibi yara yara oldu mu pandeminin göbeği kucakta 10 gunluk çocuk hastaneye gittim 4 tane kortizonlu krem yüksek dozda uyuşturucu kremle 5 günde kendini toparladi. Doktor emzirmeye devam dedi, hem çocuk hem dermatoloji. Emzir kremle sonra emzirmeden önce 10 dakika temizleme süresi. Cocuga bir şey geçmesin diye bir o oldu sonrakiler hep kantaronla geçti işte.
Kız tahini unutmuştum iyi hatırlattın.
Varya ben nasıl hata yaptım insan işte sonradan aklına geliyor bazı şeyler. Kiraz mevsiminde kiraz çekirdeklerini hep attım. Çocuk için toplayacaktim
Benim de 3 kilo kadar kaybım oldu bu süreçte doktoruma danıştığımda sakın sıkma canını bu 3 aylık süreçte gayet normal senin depoların ona fazlasıyla yeterli demişti .İnsallah canım bebeğe besin gitmiyor diye üzülüyorum bir yandan. Etkilenir mi o
Ben de var canım kuru hali ne zamandır bekliyor kilerde yapayım bari şimdiden çok iyi oldu öğrendiğim bizde meraklıyız böyle ot,çöp işlerine Egeli olunca dağda bulduğumuz mantarı ,otu yer içeriz bol bolCanım şuan kantaron cicegi yok, ilkbaharda oluyor , çiçeğin görselini ekledim. Onu topluyorsun, kuru veya yaş hiç farketmez çiçekleri kopartıp cam kavanoza koyuyorsun ben kavanozun yarısındna fazlasını çiçek dolduruyorum mesela sonra kavanozun ağzına kadar saf zeytinyağı. Kapağını güzelce kapatıp karanlık alanda en az 3 ay bekletiyorsun. Kullanacağınız zaman tülbent yada süzgeçten geçiriyorsun hoop hazır.. kullanım alanı çok geniş. Mesela ellerin yara oldu, catladi sür, dezenfektandan yara oluyor ya sür gitsin, göğüs ucu çatlağı, popo çatlağı sür gitsin , elin yandı sür, güneş yanigina sür . Hepsini denedim ben ondan rahatça önerebiliyorum
Popoya kullanımı da şöyle ben küçük kavanozlara koyuyorum bez degistiriken hemen yanımda oluyor, küçükken poposunu temizleme pamuguyla güzelce temizleyip kuruluyordum sonra parmaklarımı kantaron kavanozun batırıp hemen bez bölgesine güzelce sürüyorum tepsi yaslamak gibi düşün aynı mantık iste( benzetmeye gel ) sonra hemen bezle hiç pişik olmadı olan pisikte çabuk geçti hep.
Kızım ayakta durmaya başladığında da bez değişiminde banyo lavabo köşesine oturtup poposunu suyla güzelce yıkar kurular ve kantaron surer bezlerim. Son birkaç aydır kantaron surmuyorum ama hafif kızarsın hemen sürerim mesela
Mesela kızımın göbek kordonu düşmek üzereydi doktor (!) Kantaron sürdürdü hep daha çabuk kurusun diye. Tabi onu doktorunuz demeden asla yapmayın önermem. Ben göğüs yarama kantaron da surdum o da çok iyi geldi. Hem doğal olduğu için emzirme öncesi yıkamaya da gerek kalmazdı.( Tabi göğüs için ayrı bir kaba koymuştum, poposuna kullandığım kavanoz ayrı, göğüse kullandığım kavanoz ayrıydı)
Ekleme yapayim belki aktarlarda cicek hali vardir bakarsiniz varsa alin evde kendiniz kurun. Cok daha maliyeti az oluyor hem tamamen dogal . Kantaron kullanirsaniz pisik kremi almaya hic gerek yok. Ben hic kullanmadim pisik kremi. 1 yilda yaklasik 2 litre civari kantaron yagi gidiyor onu da ekleyeyim ben bol bol sürüyorum birde.
Eki Görüntüle 3106585
Ben kadın doğum aciline gitmiştim polikliniğe değil orda dinliyorlardı . Acilde eşleri almıyorlar haklı sebepleri de var hem kaos oluyor hem de doğumhaneye gitmeden ani doğuma şahit oldum ben de o hastanın yerinde olsam rahatsız olurdum ama muayenehanede almaları gerekir diye düşünüyorum. Sesi dinlemek zararlı olabilir ben özelde bir doktora gittim çok kısa tuttu sesi rahatsız olmasın dedi belki vardır bi sebebi.Ankara Şehir Hastanesi. Her şey yasaklanmış. Eşimi bile almıyorlar kadın doğum kısmına. Ultrasonda göremedi bile eşim. Çok sinir olduk. İnsan ilk anlarını görmek istiyor. Kalp atışını da zararlı diye dinletmediler. 12 haftaya kadar zararlıymış. Zararlıysa neyse dedim de eşimi almamalarına anlam veremedim.
Çok zor vallahi gerçekten de ben de prilamla durabiliyorum ama oturup yemek yeme olayı ben de hala yok ayak üstü hep atıştırmalık peynir ekmek,leblebi,galeta ,hep böyle artık sağlık olsun yeterki diyoruz az kaldı bakalım tünelin sonu ışıkKesinlikle vende özledim eski halimi bi an önce 12 haftamız dolsun bıçak gibi kesilsin bulantılar fenalaşmalar 3 haftadır bugün kahvaltı yapabildim İnan canım bşr lokma bişi yiyemeden çıkartıyordum hep hergün serum artık yoruldum hem de çok inşallah bir daha olmaz bulantılarımız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?