• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
İzmir'de olan arkadaslarimin Dr tercihini merak ediyorum birde deodorant zararliymis kizlar siz neler kullaniyosunuz bu sicak havada kulanmadan olmuyor malesef
Canım ben devlet hastanesi tercih ediyorum. Allah korusun bir problem olmadan da pek özel doktora gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü özel doktorlar hep sezaryen yaptırıyor. Benim annem ebe biraz da öyle bir şansım var. O da hep devlet hastanesine git diyor. Çiğli Eğitim Araştırmaya gidiyorum cihazları da çok güzel. Bi önceki muayenemde randevu yok diye Tepecik Bornova ek binasına gitmiştim. Cihaz da çok iyiydi. Doktor bey de yarım saat ilgilendi sağolsun eşim de yanımdaydı herşeyi anlattı ikimize de. Pazartesi için de Çiğli’de ibrahim karacadan randevu aldım. Sadece 12 hafta altı bakıyor. Tavsiye edildiğini duymuştum bakalım umarım güzel haberler verir bana 🥰🙏🏻

Canım ben söylicem önemli olan atışı görmemiz zaten yok sıkıntı olmaz derse dinlerim tabiki yoksa altı hafta sonra dinlerim yeter ki Sağlıklı olsun
Katılıyorum canım ben de öyle düşünüyorum cuma günü haber ver bana da ne diyecek doktorun dinletecek mi bakalım. Ben pazartesi gideceğim çünkü 😌

Canım ben devlet hastanesi tercih ediyorum. Allah korusun bir problem olmadan da pek özel doktora gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü özel doktorlar hep sezaryen yaptırıyor. Benim annem ebe biraz da öyle bir şansım var. O da hep devlet hastanesine git diyor. Çiğli Eğitim Araştırmaya gidiyorum cihazları da çok güzel. Bi önceki muayenemde randevu yok diye Tepecik Bornova ek binasına gitmiştim. Cihaz da çok iyiydi. Doktor bey de yarım saat ilgilendi sağolsun eşim de yanımdaydı herşeyi anlattı ikimize de. Pazartesi için de Çiğli’de ibrahim karacadan randevu aldım. Sadece 12 hafta altı bakıyor. Tavsiye edildiğini duymuştum bakalım umarım güzel haberler verir bana 🥰🙏🏻
Aynen canım suan ozele gidiyorum bende qma dogumu insallah ciglide düşünüyorum bende esim ve gorumcem hemsire benim yasim var ve erken mebapoz hastasiydim tup bebek tedavisi gördüm ama cok sukur rabbim kendiliginden nasip etti riske atmayalim diye simdilik ozele gidiyoruz bakalim ilerleyen zamanlarda nasil olacak

Evet aslında son kontrolde ben bişey söylememiştim Dr direk kendi açıp dinletti böyle bi zarardan bahsetmemişti. Ama duymak bi başka oluyor tabi🥰
Dinlemek güzel olmaz mı yaa harika bişeydir eminim🥰Dediğim gibi çok büyük zararı yoktur sonuçta telefon da kullanmayı bırakalım oldu olacak 😂 Ama ben yine de görüntüye önem veriyorum asıl. Doktorum dinlemezsek daha iyi olur derse dinlemeyeceğim

Ankara Şehir Hastanesi. Her şey yasaklanmış. Eşimi bile almıyorlar kadın doğum kısmına. Ultrasonda göremedi bile eşim. Çok sinir olduk. İnsan ilk anlarını görmek istiyor. Kalp atışını da zararlı diye dinletmediler. 12 haftaya kadar zararlıymış. Zararlıysa neyse dedim de eşimi almamalarına anlam veremedim.
Benimde mesela doktor eşimi almıyor kontrollere. Kovit önlemi diyor.

Kızlar folik asit midesini bulandıran var mı? Hali hazırda zaten bulanıyor da folik asit içince daha kötü oluyorum. Bide alakasız bişey daha sorucam burada hafta ileri sanki 8+1 im 9 hafta diyor
canım 8+1 - 8+6 9 hafta olarak sayılıyor:)
Bulantı ceken arkadaşlar prilam kullanıyor musunuz? Ben beslenemiyorum bulantıdan resmen öğürüyorum devamlı. Doktor bunu yazmıştı ancak internette çok da kullanılmaması gerektiğiyle ilgili bir yazı okudum🥴 ama durumum da kötü gerçekten
dr bana prifemyn dr verdi canım araştır istersen hamilelere yönelikmiş özellikle umarım faydasını görürsün hayat kalitesini bulantı çok düşürüyor :(
Napiliyor ki ayva çekirdeğiyle?
emzirirken göğüs yaralarına çok iyi geliyor canım buzlukta saklayabilirsiniz ayva meyvsimi geldiğinde :)

Kızlar bugün 8+1 dim kontrol de gelişmemiş dedi 6+5 çıktı geçen hafta kese 13 mm bufgun 18 olmuş bebekte 6 7 mm civarinda detayliya gönderdi radyoloji bölümüne orda çok Bilgi vermedi negatif falan dedi kalp atışı yok galiba daha öncede düşük yaptım aynı şekilde 6 haftada kaldı gelişimi doktor pihtilasmadan kaynaklanabileceğini söyledi perinatolog önerdi bekliyorum şimdi doğuma gitti son sözü ne olacak ama bana yine kürtaj yolu görünüyor gibi çok üzgünüm ne yapmalıyım bilmiyorum
Canm ya çok üzüldüm inşallah yanls olcmustur de güzel haber verir sana

Dinlemek güzel olmaz mı yaa harika bişeydir eminim🥰Dediğim gibi çok büyük zararı yoktur sonuçta telefon da kullanmayı bırakalım oldu olacak 😂 Ama ben yine de görüntüye önem veriyorum asıl. Doktorum dinlemezsek daha iyi olur derse dinlemeyeceğim
Aynen öyle kağan kocatepeyi çok izliyorum bi videosunda cep telefonları zararlı diye yiyip içmediğiniz şeylerden çok daha zararlı diyordu😬 bizim de elimizden düşmüyor 🙈🙄

Kızlar bugün 8+1 dim kontrol de gelişmemiş dedi 6+5 çıktı geçen hafta kese 13 mm bufgun 18 olmuş bebekte 6 7 mm civarinda detayliya gönderdi radyoloji bölümüne orda çok Bilgi vermedi negatif falan dedi kalp atışı yok galiba daha öncede düşük yaptım aynı şekilde 6 haftada kaldı gelişimi doktor pihtilasmadan kaynaklanabileceğini söyledi perinatolog önerdi bekliyorum şimdi doğuma gitti son sözü ne olacak ama bana yine kürtaj yolu görünüyor gibi çok üzgünüm ne yapmalıyım bilmiyorum
canım Rabbim yardımcın olsun inşallah herşey yolundadır çok zor biliyorum bende yaşadım aynı şeyleri umarım güzel haberler alırsın dualarımız seninle

Çok şükür :) İnşallah bitmiş gitmiş olsun :dua: :nazar:

Çok geçmiş olsun.. Kantaron ben de stoklayayım bari :))
Kiraz çekirdeği ne yapıyormuş :)
Kiraz cekirdeği isitilinca kolay soğumuyor. Sıcak su torbasınin hem güvenli hem uzun sıcak kalan hali. Ondan bebeklere beline gaz kemeri ve patik altına felan koyuyorlar. Çok gazlı oluyor ya o rahatlatıyor onu. Kiraz çekirdekleirni bir pamuklu torbanın içine atıyorsun fırında isitiyorsun bebeğin karnına ayak altına koyuyorsun. Karnı ısınınca dağa kolay pirtliyor😁e bebekten almıştım ben dedim öbürü icin yaza denk gelirse toplar yaparım kendim ama uuuunuttttuuummmm🙄

Aynen canım suan ozele gidiyorum bende qma dogumu insallah ciglide düşünüyorum bende esim ve gorumcem hemsire benim yasim var ve erken mebapoz hastasiydim tup bebek tedavisi gördüm ama cok sukur rabbim kendiliginden nasip etti riske atmayalim diye simdilik ozele gidiyoruz bakalim ilerleyen zamanlarda nasil olacak
Çiğli güzel hastane gerçekten randevu olayı sıkıntı ama bulunca iyi oluyor. Geçen hafta acile gitmiştim doğumhane kısmında muayene oldum. Doğuruveresim geldi😂 Çok güzel hastane acilde iki doktor vardı gencecik kibar insanlar. Bakalım gelecek aylar neler gösterir. Şimdilik kararım böyle. Senin tabi özel bir doktorla çalışman iyi olur. Çünkü devlette aynı doktora pek denk gelemiyorsun randevu sıkıntısından dolayı. Tek bir doktorun takip etmesi de yararlı olur. Ama doğumu çiğlide yapalım biz😀😍

Ben de var canım kuru hali ne zamandır bekliyor kilerde yapayım bari şimdiden çok iyi oldu öğrendiğim bizde meraklıyız böyle ot,çöp işlerine Egeli olunca dağda bulduğumuz mantarı ,otu yer içeriz bol bol 😁detaylı anlatımın için de ayrıca çok teşekkür ederim çok sağol 😍zeytinyağı da kendi ağaçlarımızdan zaten olur herhalde değil mi?
Yap canım yap kendi yaptığın en güzeli doğalı. Kendi zeytinyağınla çok daha güzel olur tabi. Kız zeytinyagi satiyormusunuz lazım olursa aklımızda olur bari 😁😁 eşimin arkadasi Muğla da kendileri yapıyor zeytinyagini biz hep ordan alıyoruz alıştım herseyi zeutinyagi ile yapmaya😃 çok çabuk bitiyor işte o yüzden yeniden bulmak bana zor 🙃 bizde öyle canım annem çok bilir ot mot işlerini, çıkar dağa bayıra kova kova çeşitli otları toplar kavurur yumurtalı yapar . Ama şimdi ben hamileyken bilemediğim için yapmıyor artık seneye yaza. Mantarlar vs. Bizde de var galiba egelilik ne dersin 😇😇😊

Merhaba arkadaslar, bugun 6+2’yim, sabah bir gunluk pedi dolduracak kadar aktif kirmizi kanamam oldu. Doktorum 3 saat mesafede, gelme yat dinlen dedi, gobekten progesteron takviyesi verdi, hemen yaptik. Sabahtan beri sadece tuvalet icin kalkiyorum. Surekli yattigim icin pedde cok fazla kan birikmiyor ama tuvalette her seferinde peceteye geliyor aktif kanama hala. Pedde de lekelenmeler oluyor zaten. Ultrasona gitsem mi burda diye dusundum ama sonra yatip dinlenmek daha mantikli geldi bilmiyorum dogru mu yaptim.
Boyle aktif kanamasi olup sonra kesilen oldu mu aranizda? Tecrubenizi paylasirsaniz cok sevinirim🙏🏻

İzmir'de olan arkadaslarimin Dr tercihini merak ediyorum birde deodorant zararliymis kizlar siz neler kullaniyosunuz bu sicak havada kulanmadan olmuyor malesef
Gebelikte ve emzirmede kullandığım bir tane var benim içeriği tamamen doğal.. trendyoldan almıştım ben. Roll-on tiklayip bakabilirsin. Ben ilk gebelikte, emzirme doneminden itibaren halen kullanirim.

Merhaba arkadaslar, bugun 6+2’yim, sabah bir gunluk pedi dolduracak kadar aktif kirmizi kanamam oldu. Doktorum 3 saat mesafede, gelme yat dinlen dedi, gobekten progesteron takviyesi verdi, hemen yaptik. Sabahtan beri sadece tuvalet icin kalkiyorum. Surekli yattigim icin pedde cok fazla kan birikmiyor ama tuvalette her seferinde peceteye geliyor aktif kanama hala. Pedde de lekelenmeler oluyor zaten. Ultrasona gitsem mi burda diye dusundum ama sonra yatip dinlenmek daha mantikli geldi bilmiyorum dogru mu yaptim.
Boyle aktif kanamasi olup sonra kesilen oldu mu aranizda? Tecrubenizi paylasirsaniz cok sevinirim🙏🏻

Ah canim, cok korkmustum ben gecen hafta benzerini yasadim, 6+1'dim. Peceeye geldi elim ayagim cozuldu bir anda. Ben de dinlendim sadece, sonrasinda renkli bir akinti gibi oldu iki gune de o kayboldu. Kendini ssakinlestirmek cok zor ama senin kontrolunde olmayan bir durum, o yuzden sen uzan, dinlen ve olumlu guzel dusunmeye calis. Senin de gececek insallah, kalpten dua ediyorum.

Bm
Geçmiş olsun canim. Benim ilkinde öyleydi. 1 ped dolu dolu olacak gibiydi. Progestan fitil vermişti bana sabah aksam., 1 hafta boyunca sadece yattım. Tek tuvalete kalktım. 1 hafta sonunda ağırlık kaldırmak, eğilmek, uzanmak, çok yorulmak, cinsel ilişki yasaktı. Yaklaşık 6.aya kadar. Ama yine de biz doguma kadar hep dikkat ettik hiç esneklik yapmadık bir şey olur korkusuyla. Kızım şu anda bu mesaji yazarken omzuna kafasını koymuş bana bakıyor 😊
Birde surekli oturmayı onermiyorlardi o süreçte.

Ah canim, cok korkmustum ben gecen hafta benzerini yasadim, 6+1'dim. Peceeye geldi elim ayagim cozuldu bir anda. Ben de dinlendim sadece, sonrasinda renkli bir akinti gibi oldu iki gune de o kayboldu. Kendini ssakinlestirmek cok zor ama senin kontrolunde olmayan bir durum, o yuzden sen uzan, dinlen ve olumlu guzel dusunmeye calis. Senin de gececek insallah, kalpten dua ediyorum.
Amin canim cok tesekkur ederim 🙏🏻🌸
Tek seferlik birsey olsaydi cok umursamazdim acikcasi. Ama sabahtan beri kesilmeden azar azar ve kirmizi olarak devam ediyor. İnsallah gecer kisa zamanda🙏🏻🙏🏻

Back