2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Akşam ben de icicem kesin bugün ilk defa cıkarttım is yerinde çok kötüydü insallah en yakın zamanda geçer
Ben de 4 gözle 12. Haftamı bekliyorum o zamanlara gelince bıçak gibi kesildi diyo bir çok yakınım tabii daha fazla devam edende oluyor.Eski enerjik halimi özledim resmen tadını çıkaralım artık bizde gebeliğimizin

Ya bu nasıl saçma bir şey.. Yüzme ile çocuk düşürmenin bağlantısı olmaz, saçmalık! Siz böyle şeylere asla kafanızı takmayın.. Kusura bakmayın ama çok cahilce ki doktordan iyi bilemezler.. Allah nasip ederse ben de Ağustos sonu gibi tatile gideceğim. Bebekte bir risk yoksa ne alaka yani.. İnsanlar koşuyor yürüyor spor yapıyor.. Hasta değil, hamileyiz. Hatta yüzme önerilen bir spor hamileler için. Orada tek risk enfeksiyon, o da doktorunuzun dediği gibi havuzdan olursa olur, denizde pek olmaz.. Hatta temizliğine güvendiğiniz bir havuzsa da sorun yok, ki enfeksiyon bile olsa çaresi var yani. Böyle diyenlere bebekler ilgili gelişmeleri falan da pek anlatmayın bence çok yakınınız değillerse.. Moral en çok ihtiyacımız olan şey.. Hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle Doktorunuzdan başka kimseyi de dinlemeyin

umarım 12.haftada kesilir ya benim önceki hamileliğimde bulantı 16.haftaya kadar devam etmişti ama bu kadar yogun degildi, şimdiki tüm gün enerjimi alıyor. kimisi de hamilelik boyunca sürüyor diyor ne zaman biteceğini de bilmiyorsun ya bilsen dişimi sıkayım dersin, umarım bizimkiler 12.haftada hemen kesilir

sarah stage isimli bir fitness koçunu takip ediyordum ben, kadın doğuma kadar aktif spor yapıyordu, squat ağırlık kaldırma aklınıza gelebilecek tüm hareketleri yapıyordu gayet de saglıklı bir şekilde dogum yaptı. kesinlikle bunu herkese soylemek lazım hasta degil hamileyiz

Canım kantaronu nasıl hazırlıyorsun mümkünse tarif edebilir misin ? Bir de miktar olarak az az mı sürdün ?
Canım şuan kantaron cicegi yok, ilkbaharda oluyor , çiçeğin görselini ekledim. Onu topluyorsun, kuru veya yaş hiç farketmez çiçekleri kopartıp cam kavanoza koyuyorsun ben kavanozun yarısındna fazlasını çiçek dolduruyorum mesela sonra kavanozun ağzına kadar saf zeytinyağı. Kapağını güzelce kapatıp karanlık alanda en az 3 ay bekletiyorsun. Kullanacağınız zaman tülbent yada süzgeçten geçiriyorsun hoop hazır.. kullanım alanı çok geniş. Mesela ellerin yara oldu, catladi sür, dezenfektandan yara oluyor ya sür gitsin, göğüs ucu çatlağı, popo çatlağı sür gitsin , elin yandı sür, güneş yanigina sür . Hepsini denedim ben ondan rahatça önerebiliyorum
Popoya kullanımı da şöyle ben küçük kavanozlara koyuyorum bez degistiriken hemen yanımda oluyor, küçükken poposunu temizleme pamuguyla güzelce temizleyip kuruluyordum sonra parmaklarımı kantaron kavanozun batırıp hemen bez bölgesine güzelce sürüyorum tepsi yaslamak gibi düşün aynı mantık iste ( benzetmeye gel ) sonra hemen bezle hiç pişik olmadı olan pisikte çabuk geçti hep.
Kızım ayakta durmaya başladığında da bez değişiminde banyo lavabo köşesine oturtup poposunu suyla güzelce yıkar kurular ve kantaron surer bezlerim. Son birkaç aydır kantaron surmuyorum ama hafif kızarsın hemen sürerim mesela
Mesela kızımın göbek kordonu düşmek üzereydi doktor (!) Kantaron sürdürdü hep daha çabuk kurusun diye. Tabi onu doktorunuz demeden asla yapmayın önermem. Ben göğüs yarama kantaron da surdum o da çok iyi geldi. Hem doğal olduğu için emzirme öncesi yıkamaya da gerek kalmazdı.( Tabi göğüs için ayrı bir kaba koymuştum, poposuna kullandığım kavanoz ayrı, göğüse kullandığım kavanoz ayrıydı)
Ekleme yapayim belki aktarlarda cicek hali vardir bakarsiniz varsa alin evde kendiniz kurun. Cok daha maliyeti az oluyor hem tamamen dogal . Kantaron kullanirsaniz pisik kremi almaya hic gerek yok. Ben hic kullanmadim pisik kremi. 1 yilda yaklasik 2 litre civari kantaron yagi gidiyor onu da ekleyeyim ben bol bol sürüyorum birde.

Son düzenleme:
İnsallah canım bebeğe besin gitmiyor diye üzülüyorum bir yandan. Etkilenir mi o

Canım inşallah öyle değildir.. Hayırlısı olsun inşallah.. Güzel haber gelir belki dee
İnşallah o kadar da sürmez.. Çok geçmiş olsun..

Bende vivense den baktım geçende çok güzel oda takımları var

Ben de @ gulsjourney diye birini takip ediyorum instagramda. 3. çocuğu.. son ayı hamilelikte ve bildiğin koşup zıplayıp ağırlık falan kaldırıyor :) Maşallah valla.. Darısı başımıza :)

hehehe Bizim 2. çocuk, hala öyleyiz :) Sonradan ilki için sorduğumda: bir sevindirmediler ki yok kalp atışı yok 3 ay geçsin diye diye demişti Şimdi de kalp atışı bekliyoruz. Ay artık sonra rahat ederiz inşallah ya :)

Kız benim hiçbiri duzeltmemisti o derece kötüydü. Kantaron tahin ayva ne bileyim lansinoh lanolin vs vs hepsini denedim yok. Birde mikrop kaptı mi tüm göğüs kıpkırmızı şu cicegi gibi yara yara oldu mu pandeminin göbeği kucakta 10 gunluk çocuk hastaneye gittim 4 tane kortizonlu krem yüksek dozda uyuşturucu kremle 5 günde kendini toparladi. Doktor emzirmeye devam dedi, hem çocuk hem dermatoloji. Emzir kremle sonra emzirmeden önce 10 dakika temizleme süresi. Cocuga bir şey geçmesin diye bir o oldu sonrakiler hep kantaronla geçti işte.
Kız tahini unutmuştum iyi hatırlattın.
Varya ben nasıl hata yaptım insan işte sonradan aklına geliyor bazı şeyler. Kiraz mevsiminde kiraz çekirdeklerini hep attım. Çocuk için toplayacaktim

İnsallah canım bebeğe besin gitmiyor diye üzülüyorum bir yandan. Etkilenir mi o
Canım bebeğe besin gitmemesi olur mu hiç. Şöyle bebek ihtiyacı olan besini senden her şekilde alır. Nasıl anlatayım mesela hiç süt ürünü tüketmeyen biri hamileyken çocuk annedeki tüm kalsiyumu çeker. Annede diş çürümesi diş kaybı ve ileriki yaşlarda kemik erimesi daha fazla olur. Anne çok süt ürünü tüketirse gebelikte bebek kalsiyumu anneden yine alır ama anne eksilen depoları çabuk doldurduğu için diş kaybı , curugu vs yaşamaz yada az yasar . Ben ilkinde çok ama çok yoğurt tüketiyordum. Hiç diş çürügüm dahi olmadı. Çok dengeli beslenmeye çalışıyordum.
Yani bebek besinsiz kalmaz sizin depoları sonuna kadar kullanır merak etmeyin, sizin o depoları ne kadar çabuk geri doldurmanız önemli, sizin sağlığınız için.

doktorlar için çok rutin ya bu kese olayı. Bana da demedi doktor hayırlı olsun vs. Mesela biz ailelere söylediğimizde ilk tepki aaa çok acele etmişsiniz nasıl sinirimi bozdular bir ben bilirim yani. O yüzden bosverin aman...

Kızlar başka bir uzman doktora gittim gelişimi yavaşlamış yolk var bebek görünmüyor kese içinde bombe var duzensizlesiyor dedi yarın kürtaj olacam diğer dusugumde aynı şekilde oldu kürtajdan iki ay sonra genetige ve kanda pıhtılaşma var mı ona bakılacak bu sürede beta tamamen siifirlansin diye verdiği bir süreymis hepimizin hakkında hayırlısı olsun hepinize sağlıklı gebelik sağlıklı doğum diliyorum kızlar benim daha zamanım varmış demekki Rheaa canm beni listeden silebilirsin

Her mutlu mesajina oyle seviniyorum ki tum hamileliği zor gecenlere acil sifalar versin rabbim
Allah razı olsun canım beni en iyi siz anlıyorsunuz millet yaşamadığı için bilmiyor bulantıları aşır olanların yaşadıklarını herkes Naz yapıyor sanıyor ama alakası yok keşke sağlam olsam da kendş evimde klabilsem çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Merhaba, ben de bulantı kusmaların zirvesindeyim. Prilam i 2 doktorda önerdi. Geçen cumartesi günü öyle kötüydüm ki, misafirimizi dışarı çıkardık yol da bile kustum. O akşam 2 tane aldım. Onun dışında sabah 9.30 gibi 1 tane içiyorum. İçmezsem halim çok fena. İçince de her şey harika değil. Sanki mide bulantısı devam ediyor ama kusmayı engelliyor gibi geldi bana. Bana ve bebeğime vereceği bütün zararlardan Allah’a sığınıyorum.

Evet canım çocuk kusmadaydı ben de anlamazdım bu kadar yoğun kanadığını içerden geliyordu benden kan. Gözükmüyordu dışardan hatta ben çocuk kan kusuyor sandım ayy hatırlamak istemiyorum o günleri inşallah bunda böyle bir sıkıntı yaşamam 1 sene emzirsen yeter rabbim inşallah sağ sağlım kucağımıza almayı nasip ederde gerisi kolay inşalalh Allah’ın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…