Ben de 4 gözle 12. Haftamı bekliyorum o zamanlara gelince bıçak gibi kesildi diyo bir çok yakınım tabii daha fazla devam edende oluyor.Eski enerjik halimi özledim resmen tadını çıkaralım artık bizde gebeliğimizinAkşam ben de icicem kesin bugün ilk defa cıkarttım is yerinde çok kötüydü insallah en yakın zamanda geçer
Ya bu nasıl saçma bir şey.. Yüzme ile çocuk düşürmenin bağlantısı olmaz, saçmalık! Siz böyle şeylere asla kafanızı takmayın.. Kusura bakmayın ama çok cahilce ki doktordan iyi bilemezler.. Allah nasip ederse ben de Ağustos sonu gibi tatile gideceğim. Bebekte bir risk yoksa ne alaka yani.. İnsanlar koşuyor yürüyor spor yapıyor.. Hasta değil, hamileyiz. Hatta yüzme önerilen bir spor hamileler için. Orada tek risk enfeksiyon, o da doktorunuzun dediği gibi havuzdan olursa olur, denizde pek olmaz.. Hatta temizliğine güvendiğiniz bir havuzsa da sorun yok, ki enfeksiyon bile olsa çaresi var yani. Böyle diyenlere bebekler ilgili gelişmeleri falan da pek anlatmayın bence çok yakınınız değillerse.. Moral en çok ihtiyacımız olan şey.. Hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyleMerhabalar arkadaşlar size bir sorum olacak 6+5 haftalık hamileyim geçtiğimiz pazar günü deniz planımız vardı doktoruma sordum yüzebilirmiyim diye tabiki yüzebilirsin dedi ama havuz tercih etme denizde yüz dedi.pazar günü denize gittik 6-7 saat kadar kaldık ama toplasanız 3 saat falan yüzdüm. pazartesi gününden beri beni azarlamayan kalmadınasıl yüzmeye gidermişim cahil yapmazmış yaptığımı 1 buçuk aylık hamile yüzermiymiş. ofisteki yemek yapan abla bile baya bir kızdı bana o kadar uğraştın kaybedersen görürsün dedi köylerinde bir kadın yüzdükten sonra çocuğunu kaybetmiş falan filan . valla canım çok sıkıldı doktora sordum diyorum doktor risk olsaydı yüzme derdi zaten dedim sen doktora ne bakıyorsun diyorlar :) bir doktorun makalesinde okumuştum bebek sağlıklı ise düşme ihtimali %10 bile değil sağlıksız ise vücut onu atmaya çalıştığı için düşük oluyor. çok söylenenleri ciddiye almıyorum ama o kadar çok konuşuldu ki acaba mı dedim düşük olsaydı hemen olurdu değil mi şimdiye kadar? yani yüzmemin üstünden 3 gün geçti düşecek olsaydı düşerdi demi? Allah korusun dua edelim birbirimize inşallah hepimiz bu süreci sağ salim atlatır bebeklerimizi kucağımıza alırız
umarım 12.haftada kesilir yaBen de 4 gözle 12. Haftamı bekliyorum o zamanlara gelince bıçak gibi kesildi diyo bir çok yakınım tabii daha fazla devam edende oluyor.Eski enerjik halimi özledim resmen tadını çıkaralım artık bizde gebeliğimizin
sarah stage isimli bir fitness koçunu takip ediyordum ben, kadın doğuma kadar aktif spor yapıyordu, squat ağırlık kaldırma aklınıza gelebilecek tüm hareketleri yapıyordu gayet de saglıklı bir şekilde dogum yaptı. kesinlikle bunu herkese soylemek lazım hasta degil hamileyizYa bu nasıl saçma bir şey.. Yüzme ile çocuk düşürmenin bağlantısı olmaz, saçmalık! Siz böyle şeylere asla kafanızı takmayın.. Kusura bakmayın ama çok cahilce ki doktordan iyi bilemezler.. Allah nasip ederse ben de Ağustos sonu gibi tatile gideceğim. Bebekte bir risk yoksa ne alaka yani.. İnsanlar koşuyor yürüyor spor yapıyor.. Hasta değil, hamileyiz. Hatta yüzme önerilen bir spor hamileler için. Orada tek risk enfeksiyon, o da doktorunuzun dediği gibi havuzdan olursa olur, denizde pek olmaz.. Hatta temizliğine güvendiğiniz bir havuzsa da sorun yok, ki enfeksiyon bile olsa çaresi var yani. Böyle diyenlere bebekler ilgili gelişmeleri falan da pek anlatmayın bence çok yakınınız değillerse.. Moral en çok ihtiyacımız olan şey.. Hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyleDoktorunuzdan başka kimseyi de dinlemeyin
Canım şuan kantaron cicegi yok, ilkbaharda oluyor , çiçeğin görselini ekledim. Onu topluyorsun, kuru veya yaş hiç farketmez çiçekleri kopartıp cam kavanoza koyuyorsun ben kavanozun yarısındna fazlasını çiçek dolduruyorum mesela sonra kavanozun ağzına kadar saf zeytinyağı. Kapağını güzelce kapatıp karanlık alanda en az 3 ay bekletiyorsun. Kullanacağınız zaman tülbent yada süzgeçten geçiriyorsun hoop hazır.. kullanım alanı çok geniş. Mesela ellerin yara oldu, catladi sür, dezenfektandan yara oluyor ya sür gitsin, göğüs ucu çatlağı, popo çatlağı sür gitsin , elin yandı sür, güneş yanigina sür . Hepsini denedim ben ondan rahatça önerebiliyorumCanım kantaronu nasıl hazırlıyorsun mümkünse tarif edebilir misin ? Bir de miktar olarak az az mı sürdün ?
İnsallah canım bebeğe besin gitmiyor diye üzülüyorum bir yandan. Etkilenir mi oBen de 4 gözle 12. Haftamı bekliyorum o zamanlara gelince bıçak gibi kesildi diyo bir çok yakınım tabii daha fazla devam edende oluyor.Eski enerjik halimi özledim resmen tadını çıkaralım artık bizde gebeliğimizin
TeşekkürlerAramiza hos geldiniz
Mfk aracılığı diyelimcanım merhaba , mfk ıle mı gebe kaldın acaba ?
Canım inşallah öyle değildir.. Hayırlısı olsun inşallah.. Güzel haber gelir belki deeKızlar bugün 8+1 dim kontrol de gelişmemiş dedi 6+5 çıktı geçen hafta kese 13 mm bufgun 18 olmuş bebekte 6 7 mm civarinda detayliya gönderdi radyoloji bölümüne orda çok Bilgi vermedi negatif falan dedi kalp atışı yok galiba daha öncede düşük yaptım aynı şekilde 6 haftada kaldı gelişimi doktor pihtilasmadan kaynaklanabileceğini söyledi perinatolog önerdi bekliyorum şimdi doğuma gitti son sözü ne olacak ama bana yine kürtaj yolu görünüyor gibi çok üzgünüm ne yapmalıyım bilmiyorum
İnşallah o kadar da sürmez.. Çok geçmiş olsun..umarım 12.haftada kesilir yabenim önceki hamileliğimde bulantı 16.haftaya kadar devam etmişti ama bu kadar yogun degildi, şimdiki tüm gün enerjimi alıyor. kimisi de hamilelik boyunca sürüyor diyor ne zaman biteceğini de bilmiyorsun ya bilsen dişimi sıkayım dersin, umarım bizimkiler 12.haftada hemen kesilir
Bende vivense den baktım geçende çok güzel oda takımları varyaklaşık şöyle bir şey dolap vs takım istediğin tarzda çok çeşidi var. çocuk yatağına kendi girip çıkabiliyor yanında yatman gerekse sana da yer oluyor , oyun kurması için kendine ait ayrı alanı oluyor vs vs. ben mantıklı buluyorum ama deneyip de şöyle şöyle memnun değilim diyen varsa fikirlere her zaman açığım
Ben de @ gulsjourney diye birini takip ediyorum instagramda. 3. çocuğu.. son ayı hamilelikte ve bildiğin koşup zıplayıp ağırlık falan kaldırıyor :) Maşallah valla.. Darısı başımıza :)sarah stage isimli bir fitness koçunu takip ediyordum ben, kadın doğuma kadar aktif spor yapıyordu, squat ağırlık kaldırma aklınıza gelebilecek tüm hareketleri yapıyordu gayet de saglıklı bir şekilde dogum yaptı. kesinlikle bunu herkese soylemek lazım hasta degil hamileyiz
heheheTeşekkürlereşim keseyi gördüğümüzde bile doktor hayırlı olsun demedi ya biz ne zaman anne baba olacağız ne zaman hayırlı olsun diyecekler diye isyanda yarın kalp atışını duyarsak bizim için kutlamalar yarın başlayacak
Kız benim hiçbiri duzeltmemistiAy bende bir dönem ağlaya ağlaya emzirmiştim. Kabuk bağlayıp kanıyordu.. Oyy.. ne fenaydı ya.. Bana da tahin yağı iyi gelmişti. Tahin durunca üzerinde yağ birikir ya. Onu sürüp üzerine streç kapatıyordum sonraki emzirmeye kadar. Çok şükür düzelmişti ya onunla. Şimdi daha erken davranırım artık.
Canım bebeğe besin gitmemesi olur mu hiç. Şöyle bebek ihtiyacı olan besini senden her şekilde alır. Nasıl anlatayım mesela hiç süt ürünü tüketmeyen biri hamileyken çocuk annedeki tüm kalsiyumu çeker. Annede diş çürümesi diş kaybı ve ileriki yaşlarda kemik erimesi daha fazla olur. Anne çok süt ürünü tüketirse gebelikte bebek kalsiyumu anneden yine alır ama anne eksilen depoları çabuk doldurduğu için diş kaybı , curugu vs yaşamaz yada az yasar . Ben ilkinde çok ama çok yoğurt tüketiyordum. Hiç diş çürügüm dahi olmadı. Çok dengeli beslenmeye çalışıyordum.İnsallah canım bebeğe besin gitmiyor diye üzülüyorum bir yandan. Etkilenir mi o
Teşekkürlereşim keseyi gördüğümüzde bile doktor hayırlı olsun demedi ya biz ne zaman anne baba olacağız ne zaman hayırlı olsun diyecekler diye isyanda yarın kalp atışını duyarsak bizim için kutlamalar yarın başlayacak
@Drmavıgok insta hesabi drmfk onermisti bir bak canim. Mersindeymis. Hayirlisiyla saglikla yüzün gülsün insallah canim bnimBilmiyordum canm kimsede test istemedi coraspin verdi sadece şimdi perinatolog bakıyorum Mersin'de yada adana da bildiğiniz iyi bir doktor var mı kizlar
Allah razı olsun canım beni en iyi siz anlıyorsunuz millet yaşamadığı için bilmiyor bulantıları aşır olanların yaşadıklarını herkes Naz yapıyor sanıyor ama alakası yok keşke sağlam olsam da kendş evimde klabilsem çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallahHer mutlu mesajina oyle seviniyorum ki tum hamileliği zor gecenlere acil sifalar versin rabbim
Bulantı ceken arkadaşlar prilam kullanıyor musunuz? Ben beslenemiyorum bulantıdan resmen öğürüyorum devamlı. Doktor bunu yazmıştı ancak internette çok da kullanılmaması gerektiğiyle ilgili bir yazı okudumama durumum da kötü gerçekten
Evet canım çocuk kusmadaydı ben de anlamazdım bu kadar yoğun kanadığını içerden geliyordu benden kan. Gözükmüyordu dışardan hatta ben çocuk kan kusuyor sandım ayy hatırlamak istemiyorum o günleri inşallah bunda böyle bir sıkıntı yaşamam 1 sene emzirsen yeter rabbim inşallah sağ sağlım kucağımıza almayı nasip ederde gerisi kolay inşalalh Allah’ın izniyleTabi canım bu gibi durumlarda doktorun dediği ve çocuğun durumu önemli . Benim kızım kusmadı kussaydi bende ara verirdim muhtemelen ama kusmayinca acıya acıya devam ettim sürece. Zaten emmeyi öğrenince düzeliyor memeler ya, birde o süreçte ne iyi gelir vs hepsini öğrendik acı tecrübeylebenimde tek korkum o yara durumu şuan. Ama emzirme konusunda daha tecrubeliyiz belki tekrar olmaz diyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?