Canım şuan kantaron cicegi yok, ilkbaharda oluyor , çiçeğin görselini ekledim. Onu topluyorsun, kuru veya yaş hiç farketmez çiçekleri kopartıp cam kavanoza koyuyorsun ben kavanozun yarısındna fazlasını çiçek dolduruyorum mesela sonra kavanozun ağzına kadar saf zeytinyağı. Kapağını güzelce kapatıp karanlık alanda en az 3 ay bekletiyorsun. Kullanacağınız zaman tülbent yada süzgeçten geçiriyorsun hoop hazır.. kullanım alanı çok geniş. Mesela ellerin yara oldu, catladi sür, dezenfektandan yara oluyor ya sür gitsin, göğüs ucu çatlağı, popo çatlağı sür gitsin , elin yandı sür, güneş yanigina sür . Hepsini denedim ben ondan rahatça önerebiliyorum
Popoya kullanımı da şöyle ben küçük kavanozlara koyuyorum bez degistiriken hemen yanımda oluyor, küçükken poposunu temizleme pamuguyla güzelce temizleyip kuruluyordum sonra parmaklarımı kantaron kavanozun batırıp hemen bez bölgesine güzelce sürüyorum tepsi yaslamak gibi düşün aynı mantık iste
( benzetmeye gel ) sonra hemen bezle hiç pişik olmadı olan pisikte çabuk geçti hep.
Kızım ayakta durmaya başladığında da bez değişiminde banyo lavabo köşesine oturtup poposunu suyla güzelce yıkar kurular ve kantaron surer bezlerim. Son birkaç aydır kantaron surmuyorum ama hafif kızarsın hemen sürerim mesela
Mesela kızımın göbek kordonu düşmek üzereydi doktor (!) Kantaron sürdürdü hep daha çabuk kurusun diye. Tabi onu doktorunuz demeden asla yapmayın önermem. Ben göğüs yarama kantaron da surdum o da çok iyi geldi. Hem doğal olduğu için emzirme öncesi yıkamaya da gerek kalmazdı.( Tabi göğüs için ayrı bir kaba koymuştum, poposuna kullandığım kavanoz ayrı, göğüse kullandığım kavanoz ayrıydı)
Ekleme yapayim belki aktarlarda cicek hali vardir bakarsiniz varsa alin evde kendiniz kurun. Cok daha maliyeti az oluyor hem tamamen dogal . Kantaron kullanirsaniz pisik kremi almaya hic gerek yok. Ben hic kullanmadim pisik kremi. 1 yilda yaklasik 2 litre civari kantaron yagi gidiyor onu da ekleyeyim ben bol bol sürüyorum birde.
Eki Görüntüle 3106585