2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bence de canım zaten doktorlar suclayacak yer arıyor 😅

Çok sıkıldık haberlerden cok normal bende de uykusuzluk oluştu tansiyonun normalse haberler ve gündemden uzak durmaya çalış canim

Kombine spinal epidural anestezi (KSE) her iki tekniğin de avantajlarını birleştirir. KSE’nin epidural üzerine belirgin avantajları:
  • Hızlı başlangıç
  • Ağrının çok kuvvetli baskılanması
  • Bacakları hareket kabiliyetinin çok az azalması
  • İlaçların vücudun diğer sistemlerine ve bebeğe ihmal edilir düzeyde geçişi
  • Anne memnuniyetinin çok yüksek olması

KSE’de epidural alan “epidural anestezi”de tanımlandığı gibi bulunmaktadır. Epidural aralık bulunduktan sonra, ince bir iğne epidural iğnenin içinden geçirilerek spinal sıvıya ulaşılır ve spinal sıvıya az miktarda ilaç verilir (spinal anestezi). Bunun sonucunda ağrı aniden kesilir ve kendinizi rahat hissetmeye başlarsınız. İnce spinal iğne çıkarılır ve epidural kateter epidural aralığa yerleştirilir. Daha sonra epidural iğne çıkarılır ve kateter sırta her zaman yapılduğı şekilde tespit edilir. “Epidural anestezi”de anlatıldığı gibi epidural pompa, ilaçları epidural aralığa yavaş yavaş enjekte eder. KSE’de spinal anestezinin etkisi genellikle 90 dakika sürer. Spinal anestezinin etkisi kalktıkça epidural anestezi devreye girer ve ağrısız ve rahat olursunuz. Epidural ilaçlar, bebeğinizi doğurana kadar optimum derecede ağrısız olabilmeniz için ayarlanacaktır.

Kızlar böyleymiş eşim en güzeli bu diyor ben de ona güvendim 😅 Önce spinal bölgeye ilaç verilip sonra epidural bölgeye katater takılıyormuş. Doğum sonrası ağrı çekmemek için katater çok konforlu oluyor o da epiduralin olumlu yanı oluyor

5 gün de çok uzunmuş gerçekten 🥺

Çok sevindim canım ankara ayazında hobi evi soba çok zor olabilir bi de kulübe gibi oluyor o evler bana kalirsa daire sizin için daha konforlu olur canım

Normal deneme imkanım olsaydı ben de epidural taktiracaktim
Uzak durmaya çalıştıkça içine çekiliyorum sanki Allah herkese yardım etsin canım biraz yürüyüş yoga falan yapılan rahatlamaya calısıcam bugun bakalım🙏🏻

Arkadaşlar Ankara’ya geçicez TOKİ’de 2+1 ev varmış bide sobalı bahçeli hobi evi varmış. Toki doğalgazlı ama çok katlı diğeri de sobalı. Hangisini seçsek acaba ???
Ankara’da hangi hastaneye geçsem bana bilgi verecek olan varsa lütfen versin
Canım ben Ankaradayım yardıma ihtiyacın olursa mutlaka haber ver 🙏 Bahçeli hobi evleri genellikle şehir merkezinin dışında sirkeli,Gölbaşı,Bağlum,Lalahan gibi bölgelerde küçük çocuğun var ve minik bebiş gelecek apartmanda olmak çok daha mantıklı.hangi tokiler olduğu bellimi ? Ankara’da bi çok kadın doğum uzmanı depremden zarar görüp Ankara’ya gelecek hamilelere ücretsiz doğum yaptıracağını açıkladı tanıdığım bir kaç iyi isim var.Dr.Ebru Zülfikaroğlu özel hrs kadın doğum hastanesinde doğum yaptıracağını paylaştı.Dr.Güzin Başçı ücretsiz muayene edeceğini açıkladı.Şimdilik aklıma gelenler bunlar gördükçe yine paylaşırım.

Bend ecok korkuyordum açıkçası duyuyordum nadiren ama endişe ediyordum başkası adına abalmin doğumuna şahit olunca o konforu başka bir yerde alamayacağımi anladım.Bilen varidr İstanbul Medipol megada 2. Cocugumu doğurdum herşey çok güzeldi fakat bu onun da üstünde geliyor bana göre.Yani bebekle direk temas var istediğin tercihler tıbbi olarak mumkunse kabul edilebilir.Bu konuda gerçekten yeteri tecrübeli birisi olması lazım benim görüştüğüm ebe hastanede çalışmış ve gerekli tibbi ekipmanları hastaneden emekli gibi olduğu için temin edebilen bı teyze.Genel hastane ve testlere vitaminlere çok önem veriyor.Cocuklarim evde olmayacak şekilde planladim ve eşim ile ablam olacak yanıma inşaallah.
Kuzum Allah korusun komplikasyon durumlarında falan nasıl oluyor ? Ben o konuda çok hassasım çok korkarım çünkü hatta özellikle yenidoğan yoğunbakımı olan bi hastane seçtim sırf bu yüzden

Ben Bursadayım canım. Doula eğitimlere katılmadan sadece doğum günü gelmeyi kabul etmiyor. Ben bu şekilde anladım. Eğitimlere katılacak vaktimiz yoksa ne olacak, ya da eğitim adı altında anlatılanları biliyorsak?
Burda uzaktan da veriyorlarmış eğitimi ama çoğu önceden masaja başlıyormuş falan

Canım ben Ankaradayım yardıma ihtiyacın olursa mutlaka haber ver 🙏 Bahçeli hobi evleri genellikle şehir merkezinin dışında sirkeli,Gölbaşı,Bağlum,Lalahan gibi bölgelerde küçük çocuğun var ve minik bebiş gelecek apartmanda olmak çok daha mantıklı.hangi tokiler olduğu bellimi ? Ankara’da bi çok kadın doğum uzmanı depremden zarar görüp Ankara’ya gelecek hamilelere ücretsiz doğum yaptıracağını açıkladı tanıdığım bir kaç iyi isim var.Dr.Ebru Zülfikaroğlu özel hrs kadın doğum hastanesinde doğum yaptıracağını paylaştı.Dr.Güzin Başçı ücretsiz muayene edeceğini açıkladı.Şimdilik aklıma gelenler bunlar gördükçe yine paylaşırım.
Sincandaki TOKİ evleri cnm. Bi doktorla görüştük ankaradan durumu anlattı çocukta sıkıntı olabileceği için hacettepeye yönlendirdi bizi çocuk cerrahisi gerekli olabilir dedi. Yarın sabah çıkıcaz inş Adıyaman’dan. Hacettepe hastanesi nasıl, temizliği falan ??? Dalağım yok benim hemen mikrop kapıyorum

Kızlar kayısı hoşafını yapıyorum becerebilirsem tarif yazarım 🤭
Canim 400 gr kadar kayisiyi bir lt suda sekersiz haslayip kavonozda vakumla, bu kadar. Ben saridan yapmistim ilkinde. Haftaneye bir kavonoz buyuk, yetmisti. Evde de hazir bir tane olsun, sonra yapar yapar yersin... Ilk hafta yesen yeter zaten.

Bir de tereyaginda baharatsiz cok ama cok az salcali bulgur corbasi. Bu sutunu inanilmaz artirir. Ben 3 gun sabah aksam bunu icmistim. Normal dogum olursa zaten ekmek ve tatli, seker sakin yeme. Zaten wc ye cikma sorunu oluyor. Dedigim corba hem sana hem sutune faydali.

Canım peki acil bir müdahele gerekirse nasıl bir önlem aldınız mesela bebek kakasını yaparsa ciğerleri aspire olursa entübasyon gerekirse ya da oksijen takviyesi ? Her ihtimali düşünüyor insan ister istemez... Ebe entübasyon yapabiliyor mu ? Entübasyon islemini anestezist harici yapılması yasak çünkü riskli bir uygulama ne kadar tecrübeli olsa da bilemedim ben. Yine de senin içine nasıl siniyorsa tabi...
5 bina yanımda hastane var fakat bebek omuz gelişi olmasına rağmen yanimda duzelttigini gordum.Ters geliş bebeği ve sezeryan sonrası normal doğumda gördüm beni en büyük saskinlikta bırakan olaylar bunlardı.Bu öylece karar verebileceğiniz veya araştırmadan yeltenebileceginiz bir durum değildir büyüzden kimseye davet etmiyorum ben bu kararı alana kadar 3 çocuk doğurdum.Ciddi bir mesele dedigniz gibi her risk göze alınmalı ve çözüm bulunmuş olmalı.

Arkadaşlar Ankara’ya geçicez TOKİ’de 2+1 ev varmış bide sobalı bahçeli hobi evi varmış. Toki doğalgazlı ama çok katlı diğeri de sobalı. Hangisini seçsek acaba ???
Ankara’da hangi hastaneye geçsem bana bilgi verecek olan varsa lütfen versin
Bebek dogduktan sonra sobali ev zor olabilir.

Canim 400 gr kadar kayisiyi bir lt suda sekersiz haslayip kavonozda vakumla, bu kadar. Ben saridan yapmistim ilkinde. Haftaneye bir kavonoz buyuk, yetmisti. Evde de hazir bir tane olsun, sonra yapar yapar yersin... Ilk hafta yesen yeter zaten.

Bir de tereyaginda baharatsiz cok ama cok az salcali bulgur corbasi. Bu sutunu inanilmaz artirir. Ben 3 gun sabah aksam bunu icmistim. Normal dogum olursa zaten ekmek ve tatli, seker sakin yeme. Zaten wc ye cikma sorunu oluyor. Dedigim corba hem sana hem sutune faydali.
Kaynattim simdi kuzu kavanozlucam 3 lt den yaptim gün kurusu da koydum ben 1 kavanozu yanıma alıcam kalanı eve gelince içerim sonra gerekirse yine yaparız 😌 Bulgur çorbasını annemlere yaptırayım canım içerim onu da 🙏

5 bina yanımda hastane var fakat bebek omuz gelişi olmasına rağmen yanimda duzelttigini gordum.Ters geliş bebeği ve sezeryan sonrası normal doğumda gördüm beni en büyük saskinlikta bırakan olaylar bunlardı.Bu öylece karar verebileceğiniz veya araştırmadan yeltenebileceginiz bir durum değildir büyüzden kimseye davet etmiyorum ben bu kararı alana kadar 3 çocuk doğurdum.Ciddi bir mesele dedigniz gibi her risk göze alınmalı ve çözüm bulunmuş olmalı.
Tabiki de allah sorunsuz bir doğum nasip etsin inşallah canım 🙏

R reyreycan

Sincandaki TOKİ evleri cnm. Bi doktorla görüştük ankaradan durumu anlattı çocukta sıkıntı olabileceği için hacettepeye yönlendirdi bizi çocuk cerrahisi gerekli olabilir dedi. Yarın sabah çıkıcaz inş Adıyaman’dan. Hacettepe hastanesi nasıl, temizliği falan ??? Dalağım yok benim hemen mikrop kapıyorum
Canım Sincan Ankara’nın batısı Hacettepe doğu tarafta kalıyor ama Ankara’da ulaşım çok zor değil bi ucundan diğer ucuna otobüs dolmuşla bile Max 1 saatte gidiyorsun.Hacettepe üniversitesi hastanesi ama doğum açısından ün yapmış bi hastane değil(Ankara hastane açısından çok çok şanslı bi şehir genelde bütün hastaneler hemen hemen iyi) kadın doğum hastaneleri var daha donanımlı ama Sincan’a uzak biraz oraya en yakın kadın doğum ve tam teşekküllü olan Bilkent şehir hastanesi var.Daha 10 gün önce doğum yaptı arkadaş orda genel olarak memnundu.isim yapmış özel hastaneler biraz daha iyi tabi her konuda ama maddi olarak şu durumda seni zorlarmı bilemiyorum şartlarını.

Kaçıncı haftada yapıyoruz acaba kızlar ne kadar dayanır ki vakumlu kavanozda ? Bende tek başıma olduğum için herşeyi kendim düşünmek zorundayım

Kaçıncı haftada yapıyoruz acaba kızlar ne kadar dayanır ki vakumlu kavanozda ? Bende tek başıma olduğum için herşeyi kendim düşünmek zorundayım
Canım vakumladiktan sonra uzun süre dayanır sıcak sıcak koy kavanoza eşin sıkıca kapasin kapağını sonra ters çevir zaten vakumlaniyor. Ben 3 litre sudan yaptım 2 kavanoz 1 lt çıktı. Şu Bulgur çorbasından da yapıcam yarın onu da vakumlayip buzdolabina koyucam

Eklentiler

• IMG-20230211-WA0017.jpeg
    IMG-20230211-WA0017.jpeg
    103 KB · Görüntüleme: 60
Canım vakumladiktan sonra uzun süre dayanır sıcak sıcak koy kavanoza eşin sıkıca kapasin kapağını sonra ters çevir zaten vakumlaniyor. Ben 3 litre sudan yaptım 2 kavanoz 1 lt çıktı. Şu Bulgur çorbasından da yapıcam yarın onu da vakumlayip buzdolabina koyucam

Afiyetle tüket canım, ben de bugün biraz yoğurt çorbası yapacağım kalkabilirsem 😅

Daha 33+5 o yüzden sordum bi iki haftaya yapayım bende şimdi biraz erken gibi sanki benim için.bide rafine şekermi kullandın yoksa meyve özü falanlamı tatlandırdın tarif süper olur ✅ 🥰

X