2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bi de kombine yöntem varmış hem spinal uygulanıp hem katater takiliyormus yani spinal ve epidural aynı anda eşim o en iyisi diyo çünkü doğumdan sonra ağrı sızı olunca o kataterden direk ilaç uygulamak anne için büyük konfor diyor. Galiba bana da o yapilacakmis haberim yoktu şimdi öğrendim 😅
E epidural de zaten katater takılı kalmıyor mu spinal omuriliğe müdahale ise niye onun yan etki riskini aliyolar onu anlamadım. Spinal uzun sürüyor diye Tekrar anestezi vermemek için mi . bana sanırım 2yada 3 kez o iğneyi yaptılar uyuşma ilkte olmamıştı. Anam bir de orda ağladı 😑

Bi de kombine yöntem varmış hem spinal uygulanıp hem katater takiliyormus yani spinal ve epidural aynı anda eşim o en iyisi diyo çünkü doğumdan sonra ağrı sızı olunca o kataterden direk ilaç uygulamak anne için büyük konfor diyor. Galiba bana da o yapilacakmis haberim yoktu şimdi öğrendim 😅
Ya şu spinaldeki baş ağrısı olayı beni dr korkuttu ne yalan söyliyim :/ Bazılarında çok şiddetli olmuş bazısında hiç olmamış kahve vs içmemiş olmasına rağmen. Neye göre oluyor anlamadım ama kesin beni bulur 😅 Dr sezeryan derse ben de epidural mi istesem diye düşündüm. Kombinede nasıl oluyor baş ağrısı durumu vs acaba 😬

Bnde çatlama olmadığına şaşırdım mesela sanırım ergenlikten kalan catlaklarim var belimin sağ sol kısımlarında ama gebelikte suanlik çatlağın çıkmadı. Yani vücut kaynaklı desem yok genetik desem hiç değil annem ablamlar çatlak icindeler. Süreç bı tamamlandı bakalım o zaman gorucez
Ben de çatlamadım diye seviniyordum çünkü ablam annem de de yok 33 te çatladım şaka gibi.Sen çatlamassın kilolu değilsin zaten demişlerdi. Sürekli krem sürmüyordum zaten ama çatlıycamı da hiç düşünmemiştim 😔

Ya şu spinaldeki baş ağrısı olayı beni dr korkuttu ne yalan söyliyim :/ Bazılarında çok şiddetli olmuş bazısında hiç olmamış kahve vs içmemiş olmasına rağmen. Neye göre oluyor anlamadım ama kesin beni bulur 😅 Dr sezeryan derse ben de epidural mi istesem diye düşündüm. Kombinede nasıl oluyor baş ağrısı durumu vs acaba 😬
Normal olursa hic bir sey yapmayin bence eger dayanikliliginiz dusukse bisey diyemem ama kendi dogal surecinde normalde hizlica olur biter 😁

Kizlar dün doktordaydim bu ayın 24 ne doğum için gün verdi . Sanki günü bilmezken daha iyiydi şimdi korku başladı biraz hem.bebegim küçük 1 yaşında 9 aylık daha . 5 gün boyunca hastanede tutuyorlar hemde refakatçisiz bir şekilde ve ziyarete izin vermiyorlar Yavrumdan hiç ayrı kalmadim 5 gün boyunca babannesi bakacak işten izin aldı ama nasıl olur hiç bilmiyorum .

Kizlar dün doktordaydim bu ayın 24 ne doğum için gün verdi . Sanki günü bilmezken daha iyiydi şimdi korku başladı biraz hem.bebegim küçük 1 yaşında 9 aylık daha . 5 gün boyunca hastanede tutuyorlar hemde refakatçisiz bir şekilde ve ziyarete izin vermiyorlar Yavrumdan hiç ayrı kalmadim 5 gün boyunca babannesi bakacak işten izin aldı ama nasıl olur hiç bilmiyorum .
Neden 5 gün, yurtdışında mısınız?

Normal olursa hic bir sey yapmayin bence eger dayanikliliginiz dusukse bisey diyemem ama kendi dogal surecinde normalde hizlica olur biter 😁
Valla ablam epiduralli normal doğum yaptı çok konforluydu. Saatlerce suni sancı alıp epidural istemeyene helal olsun 😅 Benim canım biraz tatlı sanırım normal de olsa epidural alırım gibime geliyor 🥴

Arkadaşlar Ankara’ya geçicez TOKİ’de 2+1 ev varmış bide sobalı bahçeli hobi evi varmış. Toki doğalgazlı ama çok katlı diğeri de sobalı. Hangisini seçsek acaba ???
Ankara’da hangi hastaneye geçsem bana bilgi verecek olan varsa lütfen versin
Canım cumhurbaskani açıklamış bilmiyorum haberin var mı depremzedelerin 1 yıllık kirası karsilanacakmis. Sobalı ev snn için zor olabilir.

Bend ecok korkuyordum açıkçası duyuyordum nadiren ama endişe ediyordum başkası adına abalmin doğumuna şahit olunca o konforu başka bir yerde alamayacağımi anladım.Bilen varidr İstanbul Medipol megada 2. Cocugumu doğurdum herşey çok güzeldi fakat bu onun da üstünde geliyor bana göre.Yani bebekle direk temas var istediğin tercihler tıbbi olarak mumkunse kabul edilebilir.Bu konuda gerçekten yeteri tecrübeli birisi olması lazım benim görüştüğüm ebe hastanede çalışmış ve gerekli tibbi ekipmanları hastaneden emekli gibi olduğu için temin edebilen bı teyze.Genel hastane ve testlere vitaminlere çok önem veriyor.Cocuklarim evde olmayacak şekilde planladim ve eşim ile ablam olacak yanıma inşaallah.
Canım peki acil bir müdahele gerekirse nasıl bir önlem aldınız mesela bebek kakasını yaparsa ciğerleri aspire olursa entübasyon gerekirse ya da oksijen takviyesi ? Her ihtimali düşünüyor insan ister istemez... Ebe entübasyon yapabiliyor mu ? Entübasyon islemini anestezist harici yapılması yasak çünkü riskli bir uygulama ne kadar tecrübeli olsa da bilemedim ben. Yine de senin içine nasıl siniyorsa tabi...

Arkadaşlar Ankara’ya geçicez TOKİ’de 2+1 ev varmış bide sobalı bahçeli hobi evi varmış. Toki doğalgazlı ama çok katlı diğeri de sobalı. Hangisini seçsek acaba ???
Bb clinic ücretsiz olarak depremzedeleri kabul ediyor bir görüşün benim arkadaşım da kendisine gidiyor cok memnun. Doğalgazlı evi seçmeniz daha mantıklı gibi

Eklentiler

• C313DB51-AB87-4638-B599-D4C01E62BA35.png
    C313DB51-AB87-4638-B599-D4C01E62BA35.png
    351,1 KB · Görüntüleme: 31
Canim ankaranin kisi cok soguk olur. Sobali evde cok ugrastirir. Bebegin olacak. Calisan kadinsin. Bence kaloriferli ye gec. Cok katli olmasindan kaynakli endiseni anliyorum. Ancak bi sekilde modern hayatta hep karsina gelecek bu. Yavas yavas alisacaksin. Belki hicbir olumsuzluk yasamdan kolayca alisacaksin... Bilemezsin... Cocuga gore düşün derim... Hasta olunca cok zor olur, karda kista...

Canım bence küçük bebekle sobalı ev çok zor olur. Ki Ankaranın ayazı çok serttir. Tokiye geçmek daha mantıklı bana göre.. Hastane olarak orda yaşayan arkadaşlar daha iyi bilir benim tanıdığım yok hiç malesef

Benim ilk dogumum spinal oldu hiç baş ağrısı yaşamadım ama bir arkadaşım benden 10 gün önce doğum yapmıştı o da spinaldi baş ağrısı yüzünden hastaneye bile yatmak zorunda kalmıştı. Sanırım herkesin bünyesine göre değişiyor. Mesela bende de doğum sonrası çok fazla ödem oldu.

2 3 gündür bende oluyor muhtemelen kafasını ittiriyor. Orada resmen hareket oluyor hissediyorum.
Evet ya kesinlikle resmen kıpırtı oluyor, Çarşamba kontrolüm var bakalım doktora söyleyeceğim
Evet bu ben 🙋🏻‍♀️ nasıl desem yattığım yerden sanki vajina açılıyor gibi hissediyorum. Aşağısı devamlı kıpır kıpır. Artan baskı, bel bağrısı sanırım kanala girdiğini gösteriyor Aycoregi1 Aycoregi1
Evet canım aynı bu şekilde
Kafasını yerleştirmiş muhtemelen aşağı inmiş ama açılman olup olmadığını anlayamazsın sadece kramp girer gibi rahimde ağrı hissediyosan ara ara gelen keskin bi aci var işte o acilmayla alakali
Arada iğne batması hissi oluyor

Ya evet degil mi bir de o var o riski göze alamam zaten 😔
Bence de canım zaten doktorlar suclayacak yer arıyor 😅
Dün geceden beri kafamda bir sersemlik hissi var kızlar bende anksiyete vardı gebelikten önce olurdu bu acaba tetiklendi mi yine kafamı kaldıramıyorum sanki doktora söylemeli miyim?
Çok sıkıldık haberlerden cok normal bende de uykusuzluk oluştu tansiyonun normalse haberler ve gündemden uzak durmaya çalış canim
E epidural de zaten katater takılı kalmıyor mu spinal omuriliğe müdahale ise niye onun yan etki riskini aliyolar onu anlamadım. Spinal uzun sürüyor diye Tekrar anestezi vermemek için mi . bana sanırım 2yada 3 kez o iğneyi yaptılar uyuşma ilkte olmamıştı. Anam bir de orda ağladı 😑
Kombine spinal epidural anestezi (KSE) her iki tekniğin de avantajlarını birleştirir. KSE’nin epidural üzerine belirgin avantajları:
  • Hızlı başlangıç
  • Ağrının çok kuvvetli baskılanması
  • Bacakları hareket kabiliyetinin çok az azalması
  • İlaçların vücudun diğer sistemlerine ve bebeğe ihmal edilir düzeyde geçişi
  • Anne memnuniyetinin çok yüksek olması

KSE’de epidural alan “epidural anestezi”de tanımlandığı gibi bulunmaktadır. Epidural aralık bulunduktan sonra, ince bir iğne epidural iğnenin içinden geçirilerek spinal sıvıya ulaşılır ve spinal sıvıya az miktarda ilaç verilir (spinal anestezi). Bunun sonucunda ağrı aniden kesilir ve kendinizi rahat hissetmeye başlarsınız. İnce spinal iğne çıkarılır ve epidural kateter epidural aralığa yerleştirilir. Daha sonra epidural iğne çıkarılır ve kateter sırta her zaman yapılduğı şekilde tespit edilir. “Epidural anestezi”de anlatıldığı gibi epidural pompa, ilaçları epidural aralığa yavaş yavaş enjekte eder. KSE’de spinal anestezinin etkisi genellikle 90 dakika sürer. Spinal anestezinin etkisi kalktıkça epidural anestezi devreye girer ve ağrısız ve rahat olursunuz. Epidural ilaçlar, bebeğinizi doğurana kadar optimum derecede ağrısız olabilmeniz için ayarlanacaktır.

Kızlar böyleymiş eşim en güzeli bu diyor ben de ona güvendim 😅 Önce spinal bölgeye ilaç verilip sonra epidural bölgeye katater takılıyormuş. Doğum sonrası ağrı çekmemek için katater çok konforlu oluyor o da epiduralin olumlu yanı oluyor

5 gün de çok uzunmuş gerçekten 🥺
Çok sevindim canım ankara ayazında hobi evi soba çok zor olabilir bi de kulübe gibi oluyor o evler bana kalirsa daire sizin için daha konforlu olur canım
Valla ablam epiduralli normal doğum yaptı çok konforluydu. Saatlerce suni sancı alıp epidural istemeyene helal olsun 😅 Benim canım biraz tatlı sanırım normal de olsa epidural alırım gibime geliyor 🥴
Normal deneme imkanım olsaydı ben de epidural taktiracaktim

X