2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bu seçeneği hiç düşünmedim bile niyeyse. Belden uyuşma olacaksa kesin o baş agrisini çekerim diye heralde. Şimdi baktım da epidural yan etki bakımından daha iyi çünkü spinalde daha derine yapiyolar anesteziyi sıvı eksilmesi oluyo o da yan etki olan baş ağrısını çok tetikliyo. Biraz daha araştırayım
Aynen kuzum aslında epidural daha çok tercih edilen bi yöntem yan etkiler bakimindan ben de epiduralli olucam

Kizlar bugun kontrolum vardi bebek 38 haftalik cikti ancak kafasi 40+6 cikti 3 hafta nerdeyse önde. Internete baktim yine felaket tellalligi dolu. Basina gelen oldu mu acaba daha once ? Doktorum haftaya bi daha bakalim dedi cok yorumda bulunmadi ama ben tecrube etmis birilerinden yada etrafindan boyle seyler duyan birilerinden faydalanmak isterim❣
Abimin bebeği de öyleydi canım kafası öndeydi eğer ailede varsa büyük kafalılık olabilir dert etme. Benim kızımında bir ay küçüktü kafası bende senin gibi doğana kadar dert ettim microsefalimi diye ama hiç bi sorun yok Allah’a şükür. Seninde olmayacak inşallah. Suyun içinde oldukları için ölçümler yanılabiliyor

Maalesef canım çok acıyor. Bide ben hastane de yattım o iğneler için. Bi kolumda serum bi yandan iğneyi vuruyor üstüne dön Nst çekicem dedi. Aaaa biraz dur dedim zaten kaplumbağa gibiyiz dönemiyoruz 🤣 totom felç oldu sanki 😬
Evet kuzum yakıyor baya 🥲 neyse sabah son dozu oldum kurtuldum

Ablamın iki çocuğu ebeyle oldu son yeğenimde ablamın destekcisiydim.Benim böyle bir fikrim yoktu ama şahit olduktan sonra niyet ettim.Ucret konusunda özelden daha konforlu ve daha uyguna geliyor ve evet dogru birisini bulmak çok zor şuan herkes para için yapıyor bunu bende ablamın ebesiyle devam ediyorum inşaallah yaşlı olduğu için para da gözetmiyor.

Sanırım önden tanışmak çok önemli oluyor. Doğumda müdahale edilmek, yönlendirilmek, manipüle edilmekten son isteyeceğim şey. Maalesef etrafımda o kadar güveneceğim ebe ya da doula da yok.
Benim doğumda ailemden kimse olmayacak, ben de çok istemiyorum açıkçası. Çünkü karşı tarafı gözetmeye yönelik bir insanım. Bunlar benim etrafımda dönsün diyemiyorum. Mahçup hissediyorum kendimi. Arkadaşlarımdan ve komşularımdan çok fazla biz geliriz diyen var ama eşim olması yeterli evelallah. Sadece çocuklarla gece kalacak biri lazım. Ya da çocukları bırakacağım biri. Kimsenin eline bakmazsam daha iyi hissedeceğim. Ne diyeyim, Allah iyilerle karşılaştırsın bizleri

Günaydın canım, ben bir kaç kişiyle iletişime geçtim ama sonra vazgeçtim. Bir doula dediki ben refakatçi değilim 😳 artık ne demek istedi anlamadım. Ebe’nin ücreti de 3.500 ₺, zaten çok fazla masraf var bu da bana fazla geldi. Üstelik memnuniyet garantisi de yok 🤷🏻‍♀️
Hangi şehirdesin kuzum? Bende Ankara’da araştırdım biraz 2500/3000 civarı.bana da fazla geldi açıkçası.benim annem kayınvalidem 65/70 yaş civarındalar kız kardeşim yok o yüzden bi destekçim olsun çok isterdim ama bana da baya maliyetli geldi😞refakatçi değilim diyen doula da çok ilginçmiş 😦

İyi aksamlar bende uzun zamandır takip ediyorum sizi bugun 36 haftam doldu icinizde Konya'da yaşayan varmi bi sorum olacakti ben hatayda yaşıyorum depremi yaşadım bu halimle çok kötüydü çok şükür o korkuyla doğum yapmadim depremden sonra.benim dogumum sezeryan olacak bide sancim tutsa doktor yok hastane yok caresizligin en dibini yaşadım bu şekilde olacak gibi değil diye bizde Konya'daki depremzedeleri için olan yurt açılmış oraya geldik doğumu burda yapicam nasipse ama doktor hastane bilmiyorum hangi doktora gitsem kime gitsem buralarda içinizde yaşayan varsa bana bi yol gosterirmisiniz nereye gidebilirim
Merhaba ben Konya’da yaşıyorum .. doğumumu Medicana da yapmıştım perinatologdu doktorum Sibel özler ..
bunun dışında medova hastanesi var Fuat hoca çok iyi bi kaç akrabam onda doğum yaptı aynı hastanede Fatih hoca var çok insancıldan onda da doğum yapan oldu ..
hangi yurtta kalıyorsunuz

Aynen öyle :) karnımın şekli aşerdiğim şeyler bulantı kusma durumlarım bile farklı. Herkes bana bu kesin erkek dese de dört doktor kız dedi 🤣 sevinçli korkulara falan hazırım ama kötü korku yaşamak istemiyorum 🙏 sağlıkla gelsin tüm minnoşlar 🙏
Ayy amin amin tek dileğimiz o zaten sağlıkla kavuşmak 🙏❤️

Ya benim doktorum da ben spinali daha çok seviyorum dedi neden acaba :KK43: hiç de araştırmamıştım ikisini de
Farkları şöyle kuzum;

Amacı ve uygulanış şekli açısından her iki anestezi türü de hemen hemen aynıdır. Çünkü ikisi de bel bölgesi ve altını uyuşturmak için omurilik alanından yapılır. Ancak epidural anestezide ilaç, omurilik etrafında bulunan ‘dura’ isimli zarın dışına enjekte edilirken, spinal anestezide bu zarı geçip içindeki sıvıya verilir.

Epidural ve spinal anestezi ile arasındaki bir diğer fark da uyuşma süreleri ile ilgilidir. Epidural anestezide uyuşukluk hissi 10 – 15 dakika içinde gerçekleşirken, spinal anestezide ilaç verilir verilmez veya 1 – 2 dakika içinde karıncalanma başlar ve uyuşma hissedilir.

Epidural anestezi yapıldığında, doğum boyunca annenin belinde ince ve yumuşak bir katater bulunur. Gerekli görüldüğünde bu katater vasıtasıyla ek dozlar verilerek uyuşukluk hissinin uzaması sağlanır. Fakat spinal anestezide ilaç enjekte edildikten sonra katater çıkartılır ve bir daha ilaç enjekte edilemez. Bu nedenle spinal anestezide, anestezinin uzatılma şansı yoktur. Ancak çoğu zaman uzatılmasına da ihtiyaç duyulmaz. Zira uyuşukluk hissi genellikle doğumdan sonraki 3 – 4 saat boyunca devam eder.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi spinal anestezide ilaç, dura ismi verilen zarı geçip beyin-omurilik sıvısı içine enjekte edilir. Uygulama sırasında zar delindiği için, bu delikten az miktarda beyin – omurilik sıvısı çevre dokulara sızabilir. Sızıntı sonrası omurilik sıvısı azalacağından, sıvının omuriliği kaldırma gücü de zayıflar. Dolayısıyla epidural anesteziye kıyasla spinal anesteziden sonra ayağa kalkma veya oturma gibi eylemleri gerçekleştirilirken baş ağrısı görülme ihtimali daha yüksektir. Hafiflemesi için yatak istirahati, bol sıvı tüketimi ve doktorun reçete edeceği özel ağrı kesicileri kullanmak yeterlidir. Genellikle 2 – 3 gün içinde hafifleyen baş ağrısının en geç 1 hafta içinde geçmesi beklenir.

Bi de kombine yöntem varmış hem spinal uygulanıp hem katater takiliyormus yani spinal ve epidural aynı anda eşim o en iyisi diyo çünkü doğumdan sonra ağrı sızı olunca o kataterden direk ilaç uygulamak anne için büyük konfor diyor. Galiba bana da o yapilacakmis haberim yoktu şimdi öğrendim 😅

Farkları şöyle kuzum;

Amacı ve uygulanış şekli açısından her iki anestezi türü de hemen hemen aynıdır. Çünkü ikisi de bel bölgesi ve altını uyuşturmak için omurilik alanından yapılır. Ancak epidural anestezide ilaç, omurilik etrafında bulunan ‘dura’ isimli zarın dışına enjekte edilirken, spinal anestezide bu zarı geçip içindeki sıvıya verilir.

Epidural ve spinal anestezi ile arasındaki bir diğer fark da uyuşma süreleri ile ilgilidir. Epidural anestezide uyuşukluk hissi 10 – 15 dakika içinde gerçekleşirken, spinal anestezide ilaç verilir verilmez veya 1 – 2 dakika içinde karıncalanma başlar ve uyuşma hissedilir.

Epidural anestezi yapıldığında, doğum boyunca annenin belinde ince ve yumuşak bir katater bulunur. Gerekli görüldüğünde bu katater vasıtasıyla ek dozlar verilerek uyuşukluk hissinin uzaması sağlanır. Fakat spinal anestezide ilaç enjekte edildikten sonra katater çıkartılır ve bir daha ilaç enjekte edilemez. Bu nedenle spinal anestezide, anestezinin uzatılma şansı yoktur. Ancak çoğu zaman uzatılmasına da ihtiyaç duyulmaz. Zira uyuşukluk hissi genellikle doğumdan sonraki 3 – 4 saat boyunca devam eder.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi spinal anestezide ilaç, dura ismi verilen zarı geçip beyin-omurilik sıvısı içine enjekte edilir. Uygulama sırasında zar delindiği için, bu delikten az miktarda beyin – omurilik sıvısı çevre dokulara sızabilir. Sızıntı sonrası omurilik sıvısı azalacağından, sıvının omuriliği kaldırma gücü de zayıflar. Dolayısıyla epidural anesteziye kıyasla spinal anesteziden sonra ayağa kalkma veya oturma gibi eylemleri gerçekleştirilirken baş ağrısı görülme ihtimali daha yüksektir. Hafiflemesi için yatak istirahati, bol sıvı tüketimi ve doktorun reçete edeceği özel ağrı kesicileri kullanmak yeterlidir. Genellikle 2 – 3 gün içinde hafifleyen baş ağrısının en geç 1 hafta içinde geçmesi beklenir.
Canım teşekkür ederim doktoruma danışayım bu konuyu tekrardan bakalım ne diyecek şu uyuşma mevzusu da korkutuyor beni zaten hayırlısıyla sağ salim alalım kucağımıza insallah

Canım teşekkür ederim doktoruma danışayım bu konuyu tekrardan bakalım ne diyecek şu uyuşma mevzusu da korkutuyor beni zaten hayırlısıyla sağ salim alalım kucağımıza insallah
Sor bakalım canım her dr un tarzı farklı yine de dr un işine çok karışma bu sefer bi aksilik olur seni suçlar sen istedin diye 🙄

Kuzum doktor olmayacak mı 🙄evde doğum son dönemde duyduğum bişey değil o yüzden hiç bilmiyorum nasıl oluyor falan
Bend ecok korkuyordum açıkçası duyuyordum nadiren ama endişe ediyordum başkası adına abalmin doğumuna şahit olunca o konforu başka bir yerde alamayacağımi anladım.Bilen varidr İstanbul Medipol megada 2. Cocugumu doğurdum herşey çok güzeldi fakat bu onun da üstünde geliyor bana göre.Yani bebekle direk temas var istediğin tercihler tıbbi olarak mumkunse kabul edilebilir.Bu konuda gerçekten yeteri tecrübeli birisi olması lazım benim görüştüğüm ebe hastanede çalışmış ve gerekli tibbi ekipmanları hastaneden emekli gibi olduğu için temin edebilen bı teyze.Genel hastane ve testlere vitaminlere çok önem veriyor.Cocuklarim evde olmayacak şekilde planladim ve eşim ile ablam olacak yanıma inşaallah.

Hangi şehirdesin kuzum? Bende Ankara’da araştırdım biraz 2500/3000 civarı.bana da fazla geldi açıkçası.benim annem kayınvalidem 65/70 yaş civarındalar kız kardeşim yok o yüzden bi destekçim olsun çok isterdim ama bana da baya maliyetli geldi😞refakatçi değilim diyen doula da çok ilginçmiş 😦

Ben Bursadayım canım. Doula eğitimlere katılmadan sadece doğum günü gelmeyi kabul etmiyor. Ben bu şekilde anladım. Eğitimlere katılacak vaktimiz yoksa ne olacak, ya da eğitim adı altında anlatılanları biliyorsak?

Sanırım önden tanışmak çok önemli oluyor. Doğumda müdahale edilmek, yönlendirilmek, manipüle edilmekten son isteyeceğim şey. Maalesef etrafımda o kadar güveneceğim ebe ya da doula da yok.
Benim doğumda ailemden kimse olmayacak, ben de çok istemiyorum açıkçası. Çünkü karşı tarafı gözetmeye yönelik bir insanım. Bunlar benim etrafımda dönsün diyemiyorum. Mahçup hissediyorum kendimi. Arkadaşlarımdan ve komşularımdan çok fazla biz geliriz diyen var ama eşim olması yeterli evelallah. Sadece çocuklarla gece kalacak biri lazım. Ya da çocukları bırakacağım biri. Kimsenin eline bakmazsam daha iyi hissedeceğim. Ne diyeyim, Allah iyilerle karşılaştırsın bizleri
Ben de kimseyi istemiyorum. Annem kizimla kalmak icin memleketten gelecek. Esim yanimda olacak. Tabii dogum surecinde annemle kizimda hastanede olur. Iceriye tanidik kimseyi istemem ben. Dogum esnasinda disarida olsunlar, sonrasinda bir Kisi olsa yeter... Esim yeter...

X