2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
kızlar ben de bugün kontrole gittim, hepimiz gibi giderken endişeliydim bu hafta cok etkilendik olanlardan. çok şükür herşey yolunda haftasıyla uyumlu, henüz kanala girmemiş zaten anlıyorum hala yukarıda. ilk nst ye de girdik, o kadar hareketli ki arada kalp atışlarını alamadı makine, süreç uzadı biraz. ultrasonda da ellerini yemekle meşguldu :)
artık haftalık kontrole gideceğim, 38 haftalıkken de plasentanın son durumuna alttan bakıcam dedi doktor, ben daha once ssvd istedigimi söylediğim icin, içiniz rahat olsun ben bakayım son duruma karar veririz dedi. ama pek umudum yok bu haftadan sonra plasentanın yukarı cıkması ihtimali cok düşük, kendimi sezaryene hazırladım, zaten normal dogum icin de hiçbir hazırlıgım yok, egzersiz filan yapmıyorum çekindigim icin. hayırlısı saglıklısı neyse o olsun. inşallah hepimiz sağlıkla kucagımıza alalım minnoşları

Eklentiler

• 20230211_173250.jpg
    20230211_173250.jpg
    65,7 KB · Görüntüleme: 53
kızlar ben de bugün kontrole gittim, hepimiz gibi giderken endişeliydim bu hafta cok etkilendik olanlardan. çok şükür herşey yolunda haftasıyla uyumlu, henüz kanala girmemiş zaten anlıyorum hala yukarıda. ilk nst ye de girdik, o kadar hareketli ki arada kalp atışlarını alamadı makine, süreç uzadı biraz. ultrasonda da ellerini yemekle meşguldu :)
artık haftalık kontrole gideceğim, 38 haftalıkken de plasentanın son durumuna alttan bakıcam dedi doktor, ben daha once ssvd istedigimi söylediğim icin, içiniz rahat olsun ben bakayım son duruma karar veririz dedi. ama pek umudum yok bu haftadan sonra plasentanın yukarı cıkması ihtimali cok düşük, kendimi sezaryene hazırladım, zaten normal dogum icin de hiçbir hazırlıgım yok, egzersiz filan yapmıyorum çekindigim icin. hayırlısı saglıklısı neyse o olsun. inşallah hepimiz sağlıkla kucagımıza alalım minnoşları
Ya bebisleri gördükçe bir nebze moralim düzeliyor canım benim ne tatlı 🥰 sağlıkla kucağına al canım insallah nasil geldiği önemli değil ❤️🙏🏻

Kızlar ya benim göbek deliğinden 4 parmak yukarıda bazen sağda bazen solda sanki bebeğin topuğu gibi sertlik hissediyorum sonra diyorum ki bu bebek bu kadar sert topuklu olamaz. Sizde var mı böyle bişi bebek mıdır bu yoksa başka bişey mi
Oluyor canım, topuğu da olabilir ayağı da olabilir 😁 öyle garip hallere giriyorlar ki bazen neresi nerede bilmek pek mümkün değil.

Maşallah canım 🙏 doğum şekline çok takılma sağlığınız için hangisi iyi olacaksa öyle olsun sağlıklı dogsunlar da tek duamız şuan o

Kızlar doğuma eşi girecek olan var mi ? Benim eşim anestezist elini kolunu sallaya sallaya girebilir ama ben girmesini istemiyorum. Psikolojik olarak etkileneceğini düşünüyorum çünkü eşim çok hassas ve bana çok düşkün. Belli etmese de her ne kadar profesyonel olsa da sonuçta sevdiğin biri ameliyat olurken izlemek zor olur bence o yüzden ona sen kapıda bekle diyorum. Bir de fotoğrafçı işini naptınız benim hiç foto falan cekilesim yok ameliyathanede herkes tanıdık olacak zaten herkes birer poz çekse yeter odada da kardeşim çeker hiç böyle foto organizasyonu çekecek motivasyonum yok 😐 sonradan pişman olur muyum acaba
Eşler içeri girdiğinde bildiğim kadarıyla sadece annenin baş ucunda oluyor canım. Kesim dikim alanını görmüyor. Arkadaşlarımda öyle olmuştu. Bebeği anne baba aynı anda görüyor. Ben istemiştim ama hastane yönetimi onaylamamıştı. Gerçi kızım covitin ortasında doğru ondan sebep. Bu sefer fakültede olacak ameliyathaneye sormazlar diye düşünüyorum, ki şuan girmesin kızımla ilgilensin istiyorum mesela.
Fotograf konusunda da ameliyathane ekibinden biri daha girmeden telefonumu istedi icerde bir sürü resim çekmişti. Ekstra bir organizasyon vs hiç düşünmedim ben. Bu seferde aynısı olur muhtemelen...

Bu uygulamayı ben de satın almak istiyorum kitaptan takip sanırım biraz daha zor olabilir uygulama daha mantıklı geldi bana 😌
Uygulamadan takip etmek pratiklik olarak kolay oluyor canım ama kitap çok daha detaylı. Ben ikisini de çok aktif kullandım. Telefonda Bilgiler daha kısa, kitap daha detaylı olarak anlatıyor. İkisini de edinebilirsiniz😊

Cok uzuldum... Cok aci... Duyunca basliyor goz yaslari... En azindan cocukta annesi ile babasi ile. Ben cocugun geride kalmasina dayanamiyorum... Kusura bakma kirici bir sey yazdiysam ama cidden cocugun annesinden babasindan ayri kalmasina dayanamiyorum... Insallah cennette kalan yasamlarina ailecek devam ederler... Geride kalan sizlere Allahim sabir versin...
Yok canim ben en basindan beri cocuk geri de kalsin hic istemedim. Gorumcem de dun soyledi onun geri de kalmasi cok daha uzucu olurdu annem daha.uzulurdu dedi. Anne babasini kaybeden cocuklarin geridr kalmasi cok zor o.cocuk daha cok uzulurdu kahrolurduk onu gordukce melek oldu en azindan

Canım bu kitap güzel baya
İnceliyorum hemen çok teşekkür ederim. 💗
Kitap var mı bilmiyorum ama ne bileyim kitaplar yaşanan deneyimleri anlatamaz sanki . Zaten hep dedikleri bir şey var annelik iç güdüsel yükleniyor diye o doğru. Sen farkında olmadan yapıyorsun. Onun dışındaki dikkat edilecek şeyleri de çevrende bilen varsa sana söylüyor zaten. Bu tarz konularda buradan da birbirimize destek oluruz inşallah
Kitap tabii ki pratikle aynı olamaz ama mutlaka bir fikir verir, çevremde tavsiyesine çok güveneceğim birisi yok annem en son 30sene önce çocuk bakmış. Benim çok yakınımda da hiç küçük kardeş, yeğen, bebeği olan birileri olmadı, o yüzden bir çok insanın göz aşınalığı ile veya duyduğu için yapacağı şeyler bile benim için çok yabancı olabiliyor. Yani bir kaynak biraz olsun fikir verir kalanı zaten içgüdü tabii ki bu forumda da çok şey soracağıma eminim.

Kızlar son zamanlarda vajina da çok baskı hissediyorum ama tam aşağı kısmında özellikle bebek hareket edince resmen orada da hareket hissi oluyor, şimdi çıkacak sanki diyorum. Tuvalete falan gidince de o baskı var ama çok daha farklı sanki açılmış gibi, umarım anlatabildim böyle durum yaşayan var mı
Bende gecen hafta aynısı oluyordu. Doktor duruşundan kaynaklı dedi birde ağırlaştıği için bebis ayağıyla bastığında çıkacak hissi oluşuyor normal dedi. Agirlastikca aşağı doğru iniyor ve annenin kemikleri bebeğe göre açılıyor işte. Mesela ben bebeğimin hareketlerini sezeryan dikiş altında hissediyorum ha çıktı ha çıkacak diyorum ama çıkmıyor 🤣

Kızlar son zamanlarda vajina da çok baskı hissediyorum ama tam aşağı kısmında özellikle bebek hareket edince resmen orada da hareket hissi oluyor, şimdi çıkacak sanki diyorum. Tuvalete falan gidince de o baskı var ama çok daha farklı sanki açılmış gibi, umarım anlatabildim böyle durum yaşayan var mı
Benim de çok baskı var canım ayaktayken özellikle, otururken de baş kısmından hareket ettikçe tuvalete sıkışıyorum. ama dedigin gibi açılmış gibi bir his değil de baskı gibi, sürekli tuvaletim var gibi ve bazen adet sancısı gibi ağrım oluyor ama kanala girmemiş benimki, girince tuvaletten çıkamıycam herhalde. senin bebiş kanala girip başı yerleşmiş olabilir doktora gittiginde belli olur, muhtemelen senin minnoş 40 haftayı doldurmayacak :)

Arkadaşlar Ankara’ya geçicez TOKİ’de 2+1 ev varmış bide sobalı bahçeli hobi evi varmış. Toki doğalgazlı ama çok katlı diğeri de sobalı. Hangisini seçsek acaba ???
Ankara’da hangi hastaneye geçsem bana bilgi verecek olan varsa lütfen versin
Allah yardımcın olsun canım, sobalı ev bebekle cok zor olur bence, burnu tıkanır ve odalar arası sıcaklık farkı oldugundan hasta olma ihtimali yüksek gibi geldi bana. Ankarada hastane seçimi için istersen konu ac ya da profilinde durum kısmında yaz mutlaka dönüşler olur

Arkadaşlar Ankara’ya geçicez TOKİ’de 2+1 ev varmış bide sobalı bahçeli hobi evi varmış. Toki doğalgazlı ama çok katlı diğeri de sobalı. Hangisini seçsek acaba ???
Canım Ankarada medical park hastanesi onun dışında çağrı gülümser deprem bölgesinden gelenler için ücretsiz diye biliyorum

Olamadim canim hic gidemedim.En son gecen hafta gitmistim. Baya hareketli o icimi rahtlatiyor. Ev de de degil ablam da kaliyorum. Ailesi cok fazla uzgun ama inancli insanlar o aci hic gecmez ama alisacaklar zamanla. Eşim cok uzuluyor en cokta yiğenine.Yatakta uzerlerinde yorganlari ortulu 3 ü birbirine.sarili halde bulundu ve bunlarin hepsine eşim şahid oldu. 3 gun disarida araba da onlarin cikmasini bekledi.Ona cok fazla destek olmam lazim.Bana baya bir iş dusuyor. 4. kisi de eltimin annesiydi o da tatile gitmisti oraya.Ne guzel saglicakla bebegini kucagina alirsin insallah. @yazosey insallah iyidir. Ilk 1 2 gun ciddi anlamda tlfn hatlarinda sikinti vardi o tarafa gidene artik ulasilamiyordu internet falan yoktu. Ondan girmemistir dedim ama Esime persembeden itibaren vatsap uzerinden ulastim.
Allah sabir versin canım sağlıcakla vaktinde al bebeğini kucağını dediğin gibi tüm aileye ilaç olacaktır o bebek

Kizlar dün doktordaydim bu ayın 24 ne doğum için gün verdi . Sanki günü bilmezken daha iyiydi şimdi korku başladı biraz hem.bebegim küçük 1 yaşında 9 aylık daha . 5 gün boyunca hastanede tutuyorlar hemde refakatçisiz bir şekilde ve ziyarete izin vermiyorlar Yavrumdan hiç ayrı kalmadim 5 gün boyunca babannesi bakacak işten izin aldı ama nasıl olur hiç bilmiyorum .
5 ne kadar çok canım, acaba neden 5.gun
Ankara buz canım, soba ile uğraşmak zor olur sana
Valla ablam epiduralli normal doğum yaptı çok konforluydu. Saatlerce suni sancı alıp epidural istemeyene helal olsun 😅 Benim canım biraz tatlı sanırım normal de olsa epidural alırım gibime geliyor 🥴
Epidural in belli bir cm var sanırım, ona dikkat et bana 6 cm de sormuşlardı. Bir sor istersen doktoruna yanlış hatırlamıyorsam.
Kızlar kayısı hoşafını yapıyorum becerebilirsem tarif yazarım 🤭
Becerikli kız senii 🤭🧿
Iğne değil canım bu bildiğin bıçak saplanmasi gibi giriyor anlık çok sürmüyor ara ara devam ediyor
Özellikle hareket edince benim de alt kısma oluyor
Kaçıncı haftada yapıyoruz acaba kızlar ne kadar dayanır ki vakumlu kavanozda ? Bende tek başıma olduğum için herşeyi kendim düşünmek zorundayım
Kavanozu vakumlayacağın için uzun süre dayanır canım, yazın domates konservesi yapar gibi düşün.
Ben de çok yaşıyorum bunu, bazen sağ kasığıma bazen sol kasığıma giriyor. Biraz uzanınca geçiyor.

Benim bi kaç gündür sol kalça üzeri çok ağrıyor, topallayarak yürüyorum maalesef
Biz seninle resmen aynı şeyleri yaşıyoruz. Benim de sol kalça üstü çok ağrıyor dediğin gibi evde seke seke geziyorum

Bence de canım zaten doktorlar suclayacak yer arıyor 😅

Çok sıkıldık haberlerden cok normal bende de uykusuzluk oluştu tansiyonun normalse haberler ve gündemden uzak durmaya çalış canim

Kombine spinal epidural anestezi (KSE) her iki tekniğin de avantajlarını birleştirir. KSE’nin epidural üzerine belirgin avantajları:
  • Hızlı başlangıç
  • Ağrının çok kuvvetli baskılanması
  • Bacakları hareket kabiliyetinin çok az azalması
  • İlaçların vücudun diğer sistemlerine ve bebeğe ihmal edilir düzeyde geçişi
  • Anne memnuniyetinin çok yüksek olması

KSE’de epidural alan “epidural anestezi”de tanımlandığı gibi bulunmaktadır. Epidural aralık bulunduktan sonra, ince bir iğne epidural iğnenin içinden geçirilerek spinal sıvıya ulaşılır ve spinal sıvıya az miktarda ilaç verilir (spinal anestezi). Bunun sonucunda ağrı aniden kesilir ve kendinizi rahat hissetmeye başlarsınız. İnce spinal iğne çıkarılır ve epidural kateter epidural aralığa yerleştirilir. Daha sonra epidural iğne çıkarılır ve kateter sırta her zaman yapılduğı şekilde tespit edilir. “Epidural anestezi”de anlatıldığı gibi epidural pompa, ilaçları epidural aralığa yavaş yavaş enjekte eder. KSE’de spinal anestezinin etkisi genellikle 90 dakika sürer. Spinal anestezinin etkisi kalktıkça epidural anestezi devreye girer ve ağrısız ve rahat olursunuz. Epidural ilaçlar, bebeğinizi doğurana kadar optimum derecede ağrısız olabilmeniz için ayarlanacaktır.

Kızlar böyleymiş eşim en güzeli bu diyor ben de ona güvendim 😅 Önce spinal bölgeye ilaç verilip sonra epidural bölgeye katater takılıyormuş. Doğum sonrası ağrı çekmemek için katater çok konforlu oluyor o da epiduralin olumlu yanı oluyor

5 gün de çok uzunmuş gerçekten 🥺

Çok sevindim canım ankara ayazında hobi evi soba çok zor olabilir bi de kulübe gibi oluyor o evler bana kalirsa daire sizin için daha konforlu olur canım

Normal deneme imkanım olsaydı ben de epidural taktiracaktim
Bn spinale tekrar cesaret edemem gibi tek epidural daha iyi sanki ama işte bı avazda normal dogursak keşke 😑🤲

X