• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben de bir şey sorayım. Folik asit ne alıyorsunuz? Daha doktora gitmediğim için net bir bilgim yok. Hamilelik öncesi Inofolic vermişti. Onda 0,2 mg folik asit varmış. Folbiol almaya başladım, eski tecrübelerden, ama onun da tanesinde 5mg folik asit varmış, çok mu? Unutmuşum valla.
Bana doktorum omepa wm verdi içinde folikasit tüm vitaminler omega3 var

Merhaba herkese,
Biraz yorgun geçen bir hamileliğim olduğu için buraya pek uğrayamadım hepiniz nasılsınız iyisiniz umarım 🥰 yeni gelen hamileleri tebrik ediyorum her şey yolunda gider bebeklerimizi heyecanla bekleriz hep beraber inşallah 🤲😊🌸

Ben şuan üçüzlere gebeyim 🥰🥰 ama kan testlerini erken yaptırdım 4+0da 309 cıktı 4+2de 871 cıktı. Sonra da istemedi doktorum test bende yaptırmadım 🌸 7+0da görmeye gittik 3 ayrı kese ve 3 kalp atışı duydum 🥰🌸

Ben folidoce alıyorum ama folbiol mu ne öyle bir folik asit de kullanmıştım doktorum farketmez istediğini kullan dediği için şuan eczacıya soruyorum hep o da folidoce diyor onu alıyorum 😂😂

Hayırlı olsun 😍🥰
Ayyy çok güzel maşallah üçüz demek 🧿
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🤲☺️🌸🌼🍀

Estağfurullah canım burada herkes birbirine destek oluyor 🤗

Niye öyle dedin canım ya 😔 ben de balık burcuyum . Evet bazen kendim bile sinirimi bozuyor. Hararetli bir tartışmadayım hemen sesim titremeye başlıyor, gel de kavgaya devam et 😃
Insan kavga da edemez öyle ki 🙄 bende balığım ama is kavgaya geldi mi sanırsın Osmanlı Bizans savaşı 😅ben sinirimi alamadığımda sinirden ağlarım genelde. Oda böyle hüngür hüngür değil. Sadece yaş dökülür o kadar. Acaba ben yanlış burçta mi doğdum ne 🙄

Insan kavga da edemez öyle ki 🙄 bende balığım ama is kavgaya geldi mi sanırsın Osmanlı Bizans savaşı 😅ben sinirimi alamadığımda sinirden ağlarım genelde. Oda böyle hüngür hüngür değil. Sadece yaş dökülür o kadar. Acaba ben yanlış burçta mi doğdum ne 🙄
Yükselen burcun ile ilgili olabilir, benim yükselen burcum da balık 🐟😃

Kızlar merhaba herkese.birazdan doktora gidicem keseyi görmek için inşallah 🙏 diş ağrısından beter haldeyim tuzlu su ksranfil parol doktora danisicam acaba ilk aylar antibiyotik almakta sakinca varmı diye çok kötüyüm baska onerisi olan varmı ki 😑
Disinde eğer çürük tarzı bişey varsa hemen tedavi ol eğer iltihap apse durumu varsa mutlaka antibiyotik kullan dontor yazar yoksa bebek içinde senin içinde ilerisi sorun olabilir benim de dişler hep problem ama gebe olsan bile tedavi ediyolar sorun yok

Kese büyümüş içinde oluşum var dedi canım bir sorun yokmuş progesteron iğne oldum hapı da günde 3 çıkardı kese de fasulye gibi şekil almış buradan birinin daha öyleydi sanırım aklıma geldi şükür iyiyim 😌🤗
Çok şükür canm evet bende öyle duydum fasulye gibi olan keseler için erkek bebek diyorlardi

Ben de bir şey sorayım. Folik asit ne alıyorsunuz? Daha doktora gitmediğim için net bir bilgim yok. Hamilelik öncesi Inofolic vermişti. Onda 0,2 mg folik asit varmış. Folbiol almaya başladım, eski tecrübelerden, ama onun da tanesinde 5mg folik asit varmış, çok mu? Unutmuşum valla.
Folbiol gebelik öncesi kullanıyordum ben doktorum değiştirdi hemen. İsmi farklı birsey. Şuan sahildeyim eve geçince bakıp yazarım 🙂

Evet canım doğru. Düzenli adet görenlerde son adet tarihi baz alınıyor. Sebep olarakta şu şekilde düşünüyorlar sanırım, tam yumurtlama günü saati bilinmediği için ve gebelik takip prosedürü herkeste bir olmasi gerektiği için 40 hafta üzerinden süreç değerlendiriliyor. Adetiniz düzenli değilse de doktor zaten sat ı şu tarih olarak alacağız diye güncelleme yapıyor.
Ayrıca, ben bir yerde soyle bir açıklama duymuştum yada okumuştum ne kadar doğru tartisilir tabi...
Son adette yumurta atılıyor ya rahimden, adetin ilk günü yeni yumurtanın sirasi geliyor ve yolculuk için hazırlanıyor ,işte o yumurta döllenip rahime yerleşiyor. Aslında yumurtanın fetuse gelişim yolculuğu son adet tarihinin ilk günü belli oluyor diye. Bana gayet mantıklı bir aciklama gelmişti
çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim. benim de adetim 1-2 gün oynardı ama sanırım bu kadarı fazla önemli değil. en son haziranın 4ünde regl olmuştum o zaman ben o tarihe göre 6 hafta 5 gün falan oluyor doğru değil mi? ben de 1 aylık falan sanıyorum daha :D

Kızlar ablamın korona testi pozitif çıktı. 2 gün önce o da anneme geldi beraberdik kahvaltı falan yaptık. Bugün sabahtan beri bebim boğazım gıcıklanıyordu kuru öksürük yapıyor sanırım hasta oluyorum aslında pek umursamadım ama ablam pozitif çıkınca panik yaptım daha önce hiç covit olmadım ben. Napıyım belliyim mi boğazımın geçmesini geçmezse mi doktora gideyim. Zaten gebelere ilaç vermiyorlar sanırım sadece parol alıyor herkes ateşim falan yok sadece boğazım gıcıklanıyor kurumuş gibi yutkunurken hafif ağrıyor öksürük yapıyor offf gerçekten durdum durdum şimdi mi covit oldum ben ya 😢😢

Kızlar ablamın korona testi pozitif çıktı. 2 gün önce o da anneme geldi beraberdik kahvaltı falan yaptık. Bugün sabahtan beri bebim boğazım gıcıklanıyordu kuru öksürük yapıyor sanırım hasta oluyorum aslında pek umursamadım ama ablam pozitif çıkınca panik yaptım daha önce hiç covit olmadım ben. Napıyım belliyim mi boğazımın geçmesini geçmezse mi doktora gideyim. Zaten gebelere ilaç vermiyorlar sanırım sadece parol alıyor herkes ateşim falan yok sadece boğazım gıcıklanıyor kurumuş gibi yutkunurken hafif ağrıyor öksürük yapıyor offf gerçekten durdum durdum şimdi mi covit oldum ben ya 😢😢
Test yaptır bence canım gecmis olsun, pozitifsen de takviye gıda vs verebilir toparlaman için

Boğazını sürekli nemli tut canım kendine zencefil falan karışımlar yap buhar al arada atlatırsın inşallah ılık çaylar

Back