• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Doktordan geldim kızlar kahverengi lekelenme dönmüştü oda kesildi şuan şükür progesteron iğne oldum hapı da günde 3 alabilirsin istersen dedi kese iyi durumdaymis 14 mm olmuş 6+5 keseye göre dedi haftamla uyumlu yani içinde parlaklık vardı oluşum başlamış kese içinde kalp atışı duyamadik henüz titreşim gibidir bir hafta 10 gün sonra gel bir sorun olmazsa dedi
Acaba kese mm leri cihaza göre değişiyor mu beni. 14 mm Ken doktor 5+2 uyumlu demişti 18 Ken 5+6-6 gibi demişti o yüzden 6+4 olmam gerekirken geri çıkıyordu hatta🤦

Acaba kese mm leri cihaza göre değişiyor mu beni. 14 mm Ken doktor 5+2 uyumlu demişti 18 Ken 5+6-6 gibi demişti o yüzden 6+4 olmam gerekirken geri çıkıyordu hatta🤦
Evet değişir. İlk bebeğimde doktorum cihazlar üretildikleri ülkelerin standartlarına göre ölçümler belirleniyor demişti. Devlette genelde Çin modeli kullanıyormuş toshiba falan ama özeldeki doktorum benim ki Alman modeli demişti. Kimi cihazda küçük kimi cihazda büyük çıkabiliyormuş

Valla ben o akıntı günlerimde dahil olmak üzere hamileliği öğrendiğim günden bu güne tek bi gün bile uzanıp dinlenmedim. Korkarak üzerine titreyerek yaptığım işlerin sonunun iyi olmadığını düşünüyorum. Moral motivasyonu yüksek tut Allah’a ve kendine güven. Zaten kalacak olan sen ne yaparsan yap seninle kalır, ve maalesef ki gidecek olan gider. Ben böyle düşündüm içimi teskin ettim. Siz de böyle düşünün 😇
O kadar doğru ki yazıp başucumuza asmalık 😊 ben bi önceki düşüğümde herşeye çok dikkat ettim bi yandan kan sulandırıcı iğne bi yandan progestan iğne hap ama yine gitti. İnsan çok dikkat edip gidince kendini hayata geç kalmış gibi hissediyor o yüzden her anı yaşamak lazım

Evet değişir. İlk bebeğimde doktorum cihazlar üretildikleri ülkelerin standartlarına göre ölçümler belirleniyor demişti. Devlette genelde Çin modeli kullanıyormuş toshiba falan ama özeldeki doktorum benim ki Alman modeli demişti. Kimi cihazda küçük kimi cihazda büyük çıkabiliyormuş
Aa bilmiyordum. O zaman haftalara çokta takılmamak gerekiyor sanki. Doktorum da kese ölçümü çok yanıltıcı olur demişti ama insan bi gerilik mi var acaba gibisinden tedirgin oluyor

Aa bilmiyordum. O zaman haftalara çokta takılmamak gerekiyor sanki. Doktorum da kese ölçümü çok yanıltıcı olur demişti ama insan bi gerilik mi var acaba gibisinden tedirgin oluyor
evet ölçümlere takılmamak lazım. En doğru ölçüm doğduğu zaman oluyor 🤣 beni devlet kafa çapı 1 ay geriden geliyor diye hasta doğacak diye korkmuştu ama şükür hiç bir sorunu yok. Özeldeki sorun çıkmayacak demişti ama o psikolojiyle insan kendini hep kötüye hazırlıyor maalesef. Misal devlet 2700 ölmüştü kilosunu aynı gün özel 3000 ölmüştü iki gün sonra 3200 doğdu kızım. Kese ölçümüne hiç hiç takılmayın yani kısaymış uzunmuş kilosu çokmuş azmış hiç bir önemi yok. Rabbim yeter ki sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin.

Amin gerçekten çok doğru. Ama bizi böyle yapanda doktorlar. Bazen o kadar olumlu şeyi bırakıp olumsuz şeylerden bahsediyorlar ki pozitif kalacağız diye göbeğimiz çatlıyor 😅

Şu anda benimde aynı 7+4 olmam gerekirken 6+4 ve kalp atışı yoktu bugun bekleyecegim iki Dr gitim hem devlet hem özel devlet sonraki salı gel dedi 10 gün sonra özel kesin kürtaj büyümez atmaz olmuş falan dedi hiç inanmadım bekliycem
Mutlaka bekle canım erken donem Daha rabbim inşallah sağlıkla sana kavustursun

Amin gerçekten çok doğru. Ama bizi böyle yapanda doktorlar. Bazen o kadar olumlu şeyi bırakıp olumsuz şeylerden bahsediyorlar ki pozitif kalacağız diye göbeğimiz çatlıyor 😅
Maalesef öyle 😇 ama ben bi çok kayıp yaşadıktan sonra sakin kalmayı öğrendim. Bhcg Değerim çok güzel geldi ama hamileyim bile diyemiyorum. Kucağıma alana kadar da sevinemeyeceğim ama kendime söz verdim. Hiç bir değere söze hastalığa bişeye üzülmeyeceğim. Rabbim ne verirse en güzelini verir 🤲🏻🙏

Maalesef öyle 😇 ama ben bi çok kayıp yaşadıktan sonra sakin kalmayı öğrendim. Bhcg Değerim çok güzel geldi ama hamileyim bile diyemiyorum. Kucağıma alana kadar da sevinemeyeceğim ama kendime söz verdim. Hiç bir değere söze hastalığa bişeye üzülmeyeceğim. Rabbim ne verirse en güzelini verir 🤲🏻🙏
Bende öyle. Çok kaybım oldu dediğiniz gibi Rabbim bi sakinlik verdi. Kağan Kocatepe dinliyorum bazen. Bir sözü çok hoşuma gitmişti. Arkadaşlar gebelik bu kadar kolay kaybedilecek birşey mi. Daha doğrusu hamilelik bu kadar zor bir şey mi bir çocuk doğmaya karar verirse ne yaparsanız yapın doğar dedi. Böyle düşünüp bırakmak lazım. Ben beta bile takip etmedim artık. Testte pozitif gördüm ve kese görebileceğim tarihe kadar bekledim sadece

Bende öyle. Çok kaybım oldu dediğiniz gibi Rabbim bi sakinlik verdi. Kağan Kocatepe dinliyorum bazen. Bir sözü çok hoşuma gitmişti. Arkadaşlar gebelik bu kadar kolay kaybedilecek birşey mi. Daha doğrusu hamilelik bu kadar zor bir şey mi bir çocuk doğmaya karar verirse ne yaparsanız yapın doğar dedi. Böyle düşünüp bırakmak lazım. Ben beta bile takip etmedim artık. Testte pozitif gördüm ve kese görebileceğim tarihe kadar bekledim sadece
Çok güzel söylemiş valla :) ben triod tahlili için gitmiştim hamile olduğumu öğrendim geri geldim 🤣 tamamen tesadüf yani ama iki günde bir tahlil vereyim bilmem ne yapayım yapmıyorum. Çünkü haziranda bi dış gebelik ( aslında değilmişim ) tanısıyla bir ay bazen günde iki kere kan vermek zorunda kaldım. Bıktım 😅 salı günü keseyi görmek umuduyla bekliyorum şimdilik

Merhaba kizlar bende insallah bebisim olusursa mart annesi olacm. Son adet tarihim 7 haziran. Ben bu ay femera kullanmistm doktora ilac bittikten sonra gittim yumurtalarin istenilen kadar buyumemis dedi bende uzuldm daha gitmedim kontrole.pcos oldgm icinde hic umudum yoktu sonra test yaptm pozitif cikti.doktora gittim doktor kese olusmus ama bebek yok icinde 1 hafta bekleyecez dedi.insallah bebegim hayirlisiyla olusur. Strese girmek istemiyirm ama aklimadan da cikmiyor😪kurtaj olmaktanda korkuyorm😪

Çok güzel söylemiş valla :) ben triod tahlili için gitmiştim hamile olduğumu öğrendim geri geldim 🤣 tamamen tesadüf yani ama iki günde bir tahlil vereyim bilmem ne yapayım yapmıyorum. Çünkü haziranda bi dış gebelik ( aslında değilmişim ) tanısıyla bir ay bazen günde iki kere kan vermek zorunda kaldım. Bıktım 😅 salı günü keseyi görmek umuduyla bekliyorum şimdilik
Yaa seninki daha iyi olmuş tam sürpriz 😅 kesinlikle o iki kat artışı beklemek kadar beni Kasan birşey olmuyor istediğim gibi çıkmadığında artık ne olursa olsun pozitif olamıyordum en iyisi takip etmemek. Dış gebeliği nasıl yanlış anladılar sizde. Bendede aynısı oldu 🙈

Kizlar bu progestanı kahverengi akıntı geçince de kullanmaya devam edicez mi datçadayım ben kadın doğum uzmanı yok kendi doktoruma da ulaşamıyorum :d

Disinde eğer çürük tarzı bişey varsa hemen tedavi ol eğer iltihap apse durumu varsa mutlaka antibiyotik kullan dontor yazar yoksa bebek içinde senin içinde ilerisi sorun olabilir benim de dişler hep problem ama gebe olsan bile tedavi ediyolar sorun yok
Antibiyotik yazdi Dr um bugün ama baska doktor fikride aldim ilk aylar onermiyor ama dayanamıyorum alcam dediginiz gibi daha kotu daha stres olcam bebek icinde zarar.tesekkur ederim 🙏 kullandiniz antibiyotik demi gebelikte siz

Kizlar peceteye gelen az bı kan var tam kırmızı değil pembeden de koyu ama dünde yine bu saatlerde olmuştu bugün ignede oldum ama ne yapsam acile mı gitsen doktorum olursa yine acile dogumhaneye gel ebe baksın dedi

Back