2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Hayır detaylıda hiç bşr risk çıkmadı bütün değerler çok iyi dedi doktor bölgenin en iyi perinatoloji uzmanına gittim hatta. Rahim uzunluğu 44 mm dedi doktor.
44mm çok iyi 🧿🧿 hiç sıkma canını , sadece yapısal mı diye gözlem altına almak istemiş. bi tık daha ciddi sınır olsa önce hormon tedavisi başlardı diye düşünüyorum. benim en son 32 mmdi rahim ağzı uzunluğum ki aslında bu da iyi ama çoğul gebeliklerde serklaj yapılmadığı için benimki de şimdiden hormonla önlem çalışmalarına başladı. yarın da benim kontrolüm var inşallah geri 40mmlere çıkmıştır 🥹

hepimize not: bu arada karından usg bakarken rahim ağzı ölçümünün hata payı daha yüksek. hatta doktor ve cihaz bile ölçümde fark ediyor. net ölçüm için aşağıdan bakıyorlar rahim ağzına 🌸

Ya sorma benim kabızlığım magnezyumdan sonra baya baya kesildi aslında ama dün wcden sonra makatımdan kan geldi bi an vajenden mi geldi acaba diye o kadar korktum ki. Halbuki zorlanmadım da aslında ama anlamadım. Hamile değilken de 1 kere olmuştu doktora gitmiştim bazen böyle çatlaklar olabiliyormuş bi sıkıntı çıkmamıştı. Yarın kontrolüm var bunu da bi sorayım doktoruma yine 🙄
O benim hamileliğimin ilk haftalarında olmuştu canım ilerlemesin dikkat et çok can yakıyor 😐 doktorunla bi konuş bakalım belki ilaç verir 🙏

Aminnn🤲🏻 inşallah canım güzel haberler alırız. Benim rutin kotrolümde karından gördü doktor anatomik yapıyla alakalı olabilir dedi geçmez bu durum ama artarsa dikiş atılacak dedi, erken doğumu önlemek için. diken üstündeyim hep çok şükür bebeğim hareketli hissedince rahatlıyorum ama bi yanda korkuyorum.
Doktorun dikkat et yat vs. Gibi şeyler ne önerdi size c.tesi kontrol var inşallah sıkıntısız atlatırız canım, haberleşelim.
Bana da dinlen hep dedi. Bir de yapısıyla alakası olabilir böyle görünüp doğuma kadar böyle devam edenlerde çok dedi. O yüzden stres yapma dedi takip edeceğiz dedi sadece.

Aslında karından da ölçüm yapılabiliyor detaylıda benim de karından ölçtü ekstra bi durum olursa vajinal bakıyorlarmış
Benim normal kontrolde de hep karından bakıyor doktor ama bu arkadaşın farklı bir şey sanırım.
Cuma günü teyzelerle birlikte sıra savaslarındayım kızlar🙇‍♀️ Bir bakın yok yok🌝
Cuma büyük gün 😃 8.30 da kapıda bekliyor teyzeler. Ben onların hızına yetişemiyorum
Sabah dokuzda kapıda olmamız lazım😂😂 amirimden bunun icin izin alsam çok mu abartı olur jdjdjdjdk
Hele bi sor sen 😃

Ben duphalac kullanıyorum kaç aydır yine de kabızım ama eskiye göre öyle çok ıkınmıyorum. Rahat yapıyorum yine de. Kullanmaya devam ediyorum. Şimdi doktor magnezyum verdi o da kabızlığa iyi geliyor canım inşallah daha iyi olacağız
Aman kullan canım kabız olma. Sen içini ferah tut rahim uzunluğun güzel. Son zamanlarda çok yorulacağın iş yaptın mı?

Kabızlığa gelince vallahi hep kabızım ondan korkuyorum işte ıkınıyroım ister istemez canım. Dışarıdan değil ama içeriden hafif bir açıklık var dedi ama rahim yapısıylada alakası olabilir dedi. Haftaya belli olur sen dinlen yazdığım ilaçları dakullan dedi. Bebeksin kafası Rahime dayanmış öyle söyledi aşağıdaymış bebek. İnşallah yukarıya çıkar kızlar. Hafta da inşalalh rahim yapısının böyle olduğunu öğrenirim.
Inşallah haftaya güzel haberlerle gelirsin canım. Kabızlık için kefir iç bende çok işe yarıyor açıkçası hergün 1 yada 2 bardak içiyorum

Kıslar detaylu ultrasona girdim şükür bir durum yok ama kadın doguma daha gidemedim bugün doktorun hep ameliyatı çıkmış hep erteleyip duruyorlar benim muane mi ilk 11 de almıştım randevuyu sonra meliyat var 13. 30 verelim dendi ameliyat çıktı sonra saat 14 dendi o saatte gene ameliyat çıktı şimdide 15 e verdiler çok moralim bozuk🥺

Ben perinatoloğun yanından çıkınca aradım doktorumu, tahlillerime de e nabızdan baktı. 4 hafta sonrası için sözleştik ve bu kadar. Telefonla halledebiliyorsanız bazen daha iyi oluyor.

Kızlar şimdi çıktım doktordan Altan baktı rahimde içerden hafif açıklık var dedi bebeğin başıda Rahime baskı yapıyor evet aşağıda bebek dedi. Ama rahim yapında böyle olabilir bazen doğuma kdar böyle gidenler var haftaya gel mutlaka kontrol edelim dedi. Magnezyum ve kalsiyum verdi. O açıklığı kontrol edeceğiz dedi o yüzden haftaya çağırdı. Dinleneceksin çalışmayacaksın dedi.. Rahim filmini de yolluyorum şimdi. Bilmiyorum böyle bişey yaşayan oldu mu. Stres yaptım ister istemez. Doktorum stres yapma dedi. Ama erken doğum riski bunlar. Daha da çok erken Yeni girdim 6.ayıma.. sürekli aşağıda bebek. İnşallah yapısıyla alakalıdır. Ne diyim bekleyeceğiz işte 1 hafta.

Geçmiş olsun, rahim uzunluğunuz iyiymiş aslında. Bir sorun olmayacak inşallah 🌷

Herkese merhaba,
Bugün detaylı ultrason randevum vardı, çok şükür her şey yolunda 🥰 499 gr olmuş minnoşumuz, çok tatlıydı bi ara gülümsedi filan 🥰🥰 Allah herkese nasip etsin bu duyguyu inşallah 🌸
Maşallah 🥳🥳🥳
Kimde yaptın detaylı ultrasonu acaba?

Kabızlık deyince 3 hafta önce falan inanılmaz kabızlık vardı çok rahatsız ediyordu mecbur ıkındım ama dua ede ede acaba diyorum o mu etkiledi doktora soracağım
Bende hastanelik olmuştum kabızlıktan ama 4 ayına daha girmemiştim oldu baya. 7 gün çıkamamıştım lavman yapmışlardı o bel fayda etmedi çatlaklar oluştu makatta daha sonra ondan sonra eskidi gibi olması 2/3 günde bir çıktım ama o kdar çok ıkınmadım. Doğsaydı o zaman o ıkınmama düşerdi bile çocuk çok fenaydım çünkü. Allah korudu. Bakalım belkş de yapımız böyledir canım benim

Teşekkür ederim canım 🥰🥰

Giderken tatlı yemiştim hareket etsin diye, doktor şu an etmese bizim için daha iyi dedi😅 gidecek arkadaşların aklında olsun. 20 dk sürdü ve bir sürü fotoğraf verdi 😄
Ben de cok hareketli olmasın diye kahvaltıdan 1-1.5 saat sonrasına göre ayarlamistim ama belirli bir pozisyonda kararlı kaldı bi süre, doktor aç mısınız dedi döndürmek için çok uğraştı sonra çikolata yemeye gönderdi :) yani biraz hareketli olsa iyi oluyor sanki ama tatlıyı da abartmamak lazim tabi :)

Kızlar dermatologa gittim bugun kurdesen (ürtiker )dedi.gecen Cuma enfeksiyon hastalıklarına gittiğimde crp 16ydi şimdi bugun kurdeşen sonrası 60 a yükselmiş ayrıca alerji degerim LGE de 200 yüksek cıkmıs , romatiod faktör testinede dermatolog oda normal .idrar tahlilim gecen cuma temizdi ama dermatolog idrar kültürüde bakalım dedi idrar kültürüde istedi. Kas agrılarım sabahı kusmamda oldu arada üşüyormda cok sukur ateş yok , bide bogazımda gıcık var okadar . Kadın doğum doktoruma yazdım degeri görünce oda dermatog doktorun en iyi tedaviyi verecektir , pazartesi PCT testi normal cıkmıstı cok korkuyorum . Dermatologuda aradım oda endişe etme bebeğin etkileneceği kötü bir durum yok suan antibiyotik kullanmanı gerektirecek bir durumda yok dedi yarın bi idrar kültürün cıksın bi bakalım dedi . Bahsetmiştim öncesinde büyükabdesti yaparken acı hissedıyordum batma cam kesiği gibi sonra kabızlıgım başladı 3 gündür 1 defa cıktım tuvalete kafamda bir sürü soru enfeksiyonun kurdesini tetiklemiş gibi duruyor ama ne enfeksiyonu bilmiyorum korkuyorum bebegime zarar vermesinden 😢😢😢😢olmadı yarın dahiliyeyede görünecegim

44mm çok iyi 🧿🧿 hiç sıkma canını , sadece yapısal mı diye gözlem altına almak istemiş. bi tık daha ciddi sınır olsa önce hormon tedavisi başlardı diye düşünüyorum. benim en son 32 mmdi rahim ağzı uzunluğum ki aslında bu da iyi ama çoğul gebeliklerde serklaj yapılmadığı için benimki de şimdiden hormonla önlem çalışmalarına başladı. yarın da benim kontrolüm var inşallah geri 40mmlere çıkmıştır 🥹

hepimize not: bu arada karından usg bakarken rahim ağzı ölçümünün hata payı daha yüksek. hatta doktor ve cihaz bile ölçümde fark ediyor. net ölçüm için aşağıdan bakıyorlar rahim ağzına 🌸
Evet canım doktor alttan bakarsam daha sağlıklı olur demişti demekki üstten baktıklarıma net bişey gözükmedi canım. İnşallah güzel haberlerle gelirsin mutlaka yaz canım. 🌸🙏

Kabızlığa gelince vallahi hep kabızım ondan korkuyorum işte ıkınıyroım ister istemez canım. Dışarıdan değil ama içeriden hafif bir açıklık var dedi ama rahim yapısıylada alakası olabilir dedi. Haftaya belli olur sen dinlen yazdığım ilaçları dakullan dedi. Bebeksin kafası Rahime dayanmış öyle söyledi aşağıdaymış bebek. İnşallah yukarıya çıkar kızlar. Hafta da inşalalh rahim yapısının böyle olduğunu öğrenirim.
Farkedilmesinde var bir hayır , hiç farkedilmeyede bilirdi allah muhafaza ,şimdi gerekli tedavi verirlir hiç korkmayın allahın izniyle bir sey olmaz , cok gecmiş olsun , stres yapmayın stres en kötüsü

Aman kullan canım kabız olma. Sen içini ferah tut rahim uzunluğun güzel. Son zamanlarda çok yorulacağın iş yaptın mı?
Yok canım yapmadım rutin işler. Elime bez bile almıyorum. Evde tadilat varken bile kız kardeşime gittim geldğimde kadın çağırdım hemen o yaptı herşeyi. İnan yaptığım yemek bi çorba pilav veya makarna yanına etttir köftedir tavuktur kolay yapılacak şeyler yapıyroım çok ayakta durmamak için keza durmuyorum da bu pazar alışveriş yaptık ayakta kaldım biraz o da toplasan 2 saattir onunla alakası olacağını da sanmıyorum canım.çünkü kendimi yoracak hiç
Bişi yapmıyorum araba bile kullanmıyorum eşim istemiyor. Bakalım ne olacak canım.

X