• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• erkek

OY: 0 0,0%
  • ikiz kız

• ikiz erkek

• Ankete Katılan
    4
Aç yada tok karna verin demedilermi testleri verirken, benim birkaç tane aç karna test vardı yazıyordu ben kan testlerimi idrar hepsini aç verdim , mesela alırken sordular son 48 saat içinde deniz ürünleri tükettiniz mi sonuçları etkiler diye
Yok demedi aç gel ondan diyorum belki yalnış göstermiş birde ilk defa devlette verdim..Ultrasonda karnımdan görsün diye bol su iç dedi bende su içemediğim için çıkolata yedim

Yok demedi aç gel ondan diyorum belki yalnış göstermiş birde ilk defa devlette verdim..Ultrasonda karnımdan görsün diye bol su iç dedi bende su içemediğim için çıkolata yedim
Canım sıkma canını eğer öyle bir şey varsa senden isterler yine kan testi şeker için, o zaman konuşursun aç mı tokmu vermen gerekiyor kanı, oda etkilemiş olabilir dediğin gibi, ama sen yine dikkat et beslenmene, geçmiş olsun ❤️‍🩹

İlk gebeliğimde fazla suyum vardı o zamanda diyet yapıyordum şimdide yaparım yeterki gebelik şekeri çıkmasın
ilk gebeliğimde benimde suyum fazlaydı. 36 haftalıkken erken doğum yaptım :( ama ben şeker yüklemesi filan yaptırmıştım. normal çıkmıştı. eğer karbonhidrattansa bende dikkat edeyim bari. ilkinde hiç sallamamıştım çünkü

Merhaba kızlar ben 9 haftalık oldum. Doktorum yeri suyu iyi dedi. Ama ben sürekli korkuyorum iyi midir hala yaşıyor mudur diye. Kafamdan atamıyorum ya

Merhaba kızlar ben 9 haftalık oldum. Doktorum yeri suyu iyi dedi. Ama ben sürekli korkuyorum iyi midir hala yaşıyor mudur diye. Kafamdan atamıyorum ya
Bende öyleydim ve hala öyleyim ama azaldı bir miktar, benim tüp bebek olduğu için bide burada olumsuz şeyler çok okuyoruz o bilinçaltımıza yerleşiyor ve kaygı oluşturuyor bence bizde, o yüzden her şeyi okumamaya karar verdim en azından azalttım

Kızlar nasıl besleniyorsun nelere dikkat ediyorsunuz bide yatarken yüz üstü yatıyorum zararı varmı
Benim bogaz reflüsu sorunum da var
Yağsız baharatsız az ve sık şeklinde besleniyorum
Hep yeşillikler yapıyorum (ıspanak brokoli pırasa lahana taze f kuşkonmaz)
Bakliyat yeşil mercimek fasülye minimal k mercimek
Et çeşitlerinden balık kuzu ve hindi
Meyveler muz elma ayva şeftali
İçecekler bol su rezene çayı ihlamur ayran kefir
Yatma şeklinde fikrim yok

Eveeeet kızlar 6.5 günlük bebek 7,5 mm
Dr 1. Trimester de yediklerine dikkat et kilonu korumaya bak ileri safhalarda sıkıntı çekmeyesin dedi
Hiç belirti olmamasının da sorunu ama bulantı vs olması bebeğin gelişirken korunmasını sağlıyormuş
Şimdi kan tahlillerini yaptıracağım
Aile sağlık kan tahlillerini nasıl yapıyor bilginiz var mı? Saati, gunu vs önemli mi? ( İstanbul Küçükçekmece)
Bu arada evde epilasyon aleti kullanıyor musunuz dr unuza sordunuz mu? Benim dr fikri yok şaşırdım!

Eklentiler

• IMG_8025.jpeg
    IMG_8025.jpeg
    172,5 KB · Görüntüleme: 27
Dr 1. Trimester de yediklerine dikkat et kilonu korumaya bak ileri safhalarda sıkıntı çekmeyesin dedi
Hiç belirti olmamasının da sorunu ama bulantı vs olması bebeğin gelişirken korunmasını sağlıyormuş
Aile sağlık kan tahlillerini nasıl yapıyor bilginiz var mı? Saati, gunu vs önemli mi? ( İstanbul Küçükçekmece)
Bu arada evde epilasyon aleti kullanıyor musunuz dr unuza sordunuz mu? Benim dr fikri yok şaşırdım!
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün İnşallah 😍🧿

bazı aile sağlık ocaklarında kan alma günleri oluyor. bizimkinde öyle (izmir)
evde epilasyon ben ilk hamileliğimde de kullandım. sorun olacağını düşünmedim açıkçası o yüzdne sormadım. lazer olmaz ama epilasyon neden olsun ki

Bende öyleydim ve hala öyleyim ama azaldı bir miktar, benim tüp bebek olduğu için bide burada olumsuz şeyler çok okuyoruz o bilinçaltımıza yerleşiyor ve kaygı oluşturuyor bence bizde, o yüzden her şeyi okumamaya karar verdim en azından azalttım
Valla kafamı meşgul etmek istiyorum ama bişey yapmaya enerjimde yok. Bir yere gitsem iki saate pilim bitiyor 😄 nasıl azalttın biraz olsun önerdiğin bişey var mı ya. Bende öyle gördüğüm şeyleri geçmeye çalışıyorum ama yok yani kafamdan atamıyorum

bazı aile sağlık ocaklarında kan alma günleri oluyor. bizimkinde öyle (izmir)
evde epilasyon ben ilk hamileliğimde de kullandım. sorun olacağını düşünmedim açıkçası o yüzdne sormadım. lazer olmaz ama epilasyon neden olsun ki
Nette de olumlu olumsuz bir şeyle karşılaşmadım
O zaman kullanabilirim

Valla kafamı meşgul etmek istiyorum ama bişey yapmaya enerjimde yok. Bir yere gitsem iki saate pilim bitiyor 😄 nasıl azalttın biraz olsun önerdiğin bişey var mı ya. Bende öyle gördüğüm şeyleri geçmeye çalışıyorum ama yok yani kafamdan atamıyorum
Bende salgından korktuğum için hiç bir yere gitmiyorum gitsemde maske hep. İlk yapmanız gereken şey kesinlikle açılan kötü başlıkları okumayın ben artık okumuyorum mental sağlığımı korumak için, dizi izleyin platformlarda size iyi gelecek bir saat olsada unutmak rahatlamak için, evde tvde 15-20 dk dua açın YouTube’dan kalbiniz ferahlasın. Birde doktorunuzda kitap isteyin önerdiği bir şey var mı gebelikle ilgili, benim yarın kontrolüm var önerdiği kitapları soracam

Selam kızlar bugün keseyi ve yolk sacı gördük. Şekerim biraz yüksek çıkmış doktor takip ve diyet dedi. İlk bebeğimde de olmuştu baya üzgünüm çünkü zor oluyor sürekli şeker takip etmek. 9 gün sonra tekrar gel dedi inşallah bebişte görünür o zamana. Çok stresli süreçler ya vakit geçmek bilmiyor:)

Birde kızlar bulantılar ne zaman başlar normalde? Benim ilk bebeğimde öğrendiğimde hemen başlamıştı bunda tık yok hiç bulantı olmaması normal midir? Olsa dert olmasa bir dert 😃

Back