- 9 Mart 2023
- 3.480
- 6.172
Onu yaptım daha önce ama nesne ayrımı yapamıyordu, pek istediğim gibi olmamıştıZeynep suyu çok seviyor diye hatırlıyorum. Ben bir plastik kutunun içine su doldurup içine oyuncak atıyorum. Baya baya oyalanıyor. Hem duyusal aktivite hem tummy time
Öyle mi yapayım, gece döner falan korkuyorum aslında yatağa bişey koymayaSıkışıklığı seviyor belli ki sen de yastıklarla sıkışık bi alan yaratıp arasına koymayı denesen ?
Sanırım yalnız değilmişim :)) biz daha 4. Aya girmedik bile tünelin sonunda ışık yok :)))Yeni doğduğu zaman gündüz çok çok az uyuyordu şaşırıyordum, son 2 aydır daha iyi uyuyor, iyi dediğim de gündüz 4 uyku onlar da 30-45 dk en fazla. 4. Ayda uyku gerilemesi olur diyorlar da daha nereye gerileyecek bilmiyorum
Aaa bak sen böyle deyince aklıma geldi.Sıkışıklığı seviyor belli ki sen de yastıklarla sıkışık bi alan yaratıp arasına koymayı denesen ?
Açıkcası ben gece benimki dönmeye başlamadığı için kundak yapıyorum owlinin 0.5 tog olanını kullanıyorum sıkışıklıklığı bizimki de seviyor çünkü, yan yatırmak için de yastıkla destekliyorumÖyle mi yapayım, gece döner falan korkuyorum aslında yatağa bişey koymaya
Bu aralar benim bebeyi anlayamıyorum ne istediği belli değil yaAaa bak sen böyle deyince aklıma geldi.bgm21 ben kızı gündüz maalesef dizde uyutuyorum genelde. Uyanmaması için de yastıkla anakucağına koyuyorum, vücudu hafif sıkışıyor. O zaman uykuları daha uzun sürüyor. Eğer yastığı alıp beşik, bizim yatak ya da koltuğa vs koyarsam 5 dk sonra uyanıyor
Benim kızda dönmüyor henüz ama elleri illa ki başında olacak o yüzden kundağı bırakalı baya olduAçıkcası ben gece benimki dönmeye başlamadığı için kundak yapıyorum owlinin 0.5 tog olanını kullanıyorum sıkışıklıklığı bizimki de seviyor çünkü, yan yatırmak için de yastıkla destekliyorum
Tamam canım çok sağol. Evet evet ısıtmaktan kastım oydu aslında yanlış ifade ettim.Dolaptan çıkınca 3 saat oda sıcaklığında içebilir canım. Bir de anne sütü ısıtılmaz sıcak suya oturtabilirsin biberonuyla. Umarım yarın çok güzel geçer kolaylıkla alışırsınız ikinizdesen göğüs pedi tak istersen yarın hala akabiliyor olup olmadık yerlerde
Anladım işi garantiye almak lazım bozulur falan Allah korusun ya süt çok olsa neyse diyeceğim de yabana gitmesin diye sormuştum. Kaç cc içer 100 yeter mi acaba bi öğüneBuzluktan çıkıp ısıttığın için ısıtılan her şey mama veya süt dışarda 1 saat kalabiliyor diye biliyorum ben bir de sonuçta biberondan bi kısmını içmiş olduğu için ağzı değdi bi kere o yüzden 1 saati geçirmemek en iyisi
Ya şundan almadığıma çok pişmanım bizde e bebekten ana kucağı aldık saçma sapan bişey çıktı geri de veremedik. Çocuk içine oturunca böyle beli çok bükülüyor hiç kullanmadım pusetinde oturuyor hala yavrum yaBu kız bozuldu yaa 9 da uyuttum parça parça uyudu şimdi tamamen uyandı yavalla tık
Eki Görüntüle 3402200
Açıkcası ben 120cc diye biliyorum ilk bir kaç gün deneme olacak tabi senin için ama bence 120cc den aşağısı az gelir..Anladım işi garantiye almak lazım bozulur falan Allah korusun ya süt çok olsa neyse diyeceğim de yabana gitmesin diye sormuştum. Kaç cc içer 100 yeter mi acaba bi öğüne
Ayy ben bundan çok memnunum valla 10 dk duruyorsa bunun sayesindeYa şundan almadığıma çok pişmanım bizde e bebekten ana kucağı aldık saçma sapan bişey çıktı geri de veremedik. Çocuk içine oturunca böyle beli çok bükülüyor hiç kullanmadım pusetinde oturuyor hala yavrum yagörünce aklıma geldi yine
Canım Anne sütü mama gibi değil malum, bir paketin yağlı süttür çabuk doyuma ulaşır diğeri yağsızdır çabuk acıkır falan. Mesela benim kız 120-150 arası çok rahat içiyor biliyorum ama bazen 80ml bile içmeden doyuyor. İlk gün acemilik olacak mecburen, inşallah bir damlası bile boşa gitmez.Anladım işi garantiye almak lazım bozulur falan Allah korusun ya süt çok olsa neyse diyeceğim de yabana gitmesin diye sormuştum. Kaç cc içer 100 yeter mi acaba bi öğüne
Evet bi kaç gün geçse anlarız da. 120 çıkarayım o zaman ben. Daha çok içesi olursa sonraki günler daha çok veririz artık ilk günü bi atlatsakAçıkcası ben 120cc diye biliyorum ilk bir kaç gün deneme olacak tabi senin için ama bence 120cc den aşağısı az gelir..
evet çok rahat bişeye benziyor bizim de tercübesizlik oldu işte bazı şeyleri gerekli gereksiz almışız işe yarayacak şeyleri yanlış seçmişizAyy ben bundan çok memnunum valla 10 dk duruyorsa bunun sayesinde
Bende anneme öyle söyledim canım haklısın. Zaten poşette sütler bir 50 cc bir 30 cc falan doymazsa bir daha üstüne ekler artık en mantıklısı o olacak. Zaten mama da alacağım yarın çünkü sütler bir yere kadar yetecek. Bir iki gün geçince de anlaşılır ne kadar ortalama içtiği.Canım Anne sütü mama gibi değil malum, bir paketin yağlı süttür çabuk doyuma ulaşır diğeri yağsızdır çabuk acıkır falan. Mesela benim kız 120-150 arası çok rahat içiyor biliyorum ama bazen 80ml bile içmeden doyuyor. İlk gün acemilik olacak mecburen, inşallah bir damlası bile boşa gitmez.
Ama şöyle bir şey yapabilir annen, hazırda sıcak su durur. Önce atıyorum 80 ml verir, hala istiyorsa bi 40 ml daha ısıtır. Böyle böyle hem daha az ziyan olur hem de doğru ölçü bulunur belki.
Benimki tabak bardak ne varsa saldırıyor çok fena bir şey oldu. Ağzını kuş gibi açıyor kucağında oturduğu kişi yemek yiyorsa. Yanlışlıkla ağzına düşerek ek gıdaya başkayacak diye çok korkuyorum ahshsOnu yaptım daha önce ama nesne ayrımı yapamıyordu, pek istediğim gibi olmamıştıama bugün yeni güncellemeler geldi onlardan biri de istediği nesneyi bilinçli şekilde inceleyor, istediğini ağzına sokuyor, istemediğini itiyor falan. Tekrar yapma vakti geldi sanırım o etkinliği
Ayy bir de bugün itibariyle yiyecekler için çok fena ağzını açıyor yavrum, ona vermemizi istiyor. Özellikle de çay
Bu kız bozuldu yaa 9 da uyuttum parça parça uyudu şimdi tamamen uyandı yavalla tık
Eki Görüntüle 3402200
Benim hala umudum vaaarSanırım yalnız değilmişim :)) biz daha 4. Aya girmedik bile tünelin sonunda ışık yok :)))
Tüm gün mü calısacaksın süt iznim yok mu ?Bende anneme öyle söyledim canım haklısın. Zaten poşette sütler bir 50 cc bir 30 cc falan doymazsa bir daha üstüne ekler artık en mantıklısı o olacak. Zaten mama da alacağım yarın çünkü sütler bir yere kadar yetecek. Bir iki gün geçince de anlaşılır ne kadar ortalama içtiği.
Bu arada anne sütü termosta 6 saat durabiliyor, bu sebeple bence 2 ögünlük çözülmüş sütü aynı anda çıkarıp termosta saklayabilirsin :) 120 doymasa mesela annen biraz daha ısıtır termostan döküpEvet bi kaç gün geçse anlarız da. 120 çıkarayım o zaman ben. Daha çok içesi olursa sonraki günler daha çok veririz artık ilk günü bi atlatsak
evet çok rahat bişeye benziyor bizim de tercübesizlik oldu işte bazı şeyleri gerekli gereksiz almışız işe yarayacak şeyleri yanlış seçmişiz