2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Zeynep suyu çok seviyor diye hatırlıyorum. Ben bir plastik kutunun içine su doldurup içine oyuncak atıyorum. Baya baya oyalanıyor. Hem duyusal aktivite hem tummy time
Onu yaptım daha önce ama nesne ayrımı yapamıyordu, pek istediğim gibi olmamıştı ama bugün yeni güncellemeler geldi onlardan biri de istediği nesneyi bilinçli şekilde inceleyor, istediğini ağzına sokuyor, istemediğini itiyor falan. Tekrar yapma vakti geldi sanırım o etkinliği

Ayy bir de bugün itibariyle yiyecekler için çok fena ağzını açıyor yavrum, ona vermemizi istiyor. Özellikle de çay

Sanırım yalnız değilmişim :)) biz daha 4. Aya girmedik bile tünelin sonunda ışık yok :)))

Sıkışıklığı seviyor belli ki sen de yastıklarla sıkışık bi alan yaratıp arasına koymayı denesen ?
Aaa bak sen böyle deyince aklıma geldi. bgm21 ben kızı gündüz maalesef dizde uyutuyorum genelde. Uyanmaması için de yastıkla anakucağına koyuyorum, vücudu hafif sıkışıyor. O zaman uykuları daha uzun sürüyor. Eğer yastığı alıp beşik, bizim yatak ya da koltuğa vs koyarsam 5 dk sonra uyanıyor

Öyle mi yapayım, gece döner falan korkuyorum aslında yatağa bişey koymaya
Açıkcası ben gece benimki dönmeye başlamadığı için kundak yapıyorum owlinin 0.5 tog olanını kullanıyorum sıkışıklıklığı bizimki de seviyor çünkü, yan yatırmak için de yastıkla destekliyorum

Bu aralar benim bebeyi anlayamıyorum ne istediği belli değil ya birde bunu deneyeceğim ama uyku sorunu varkende cesaret edemiyorum ya

Benim kızda dönmüyor henüz ama elleri illa ki başında olacak o yüzden kundağı bırakalı baya oldu

Tamam canım çok sağol. Evet evet ısıtmaktan kastım oydu aslında yanlış ifade ettim. bu iyi o zaman ya zaten çok süt var sayılmaz daha doğrusu hep az az böyle süt yabana gitsin istemiyordum iyi oldu

Anladım işi garantiye almak lazım bozulur falan Allah korusun ya süt çok olsa neyse diyeceğim de yabana gitmesin diye sormuştum. Kaç cc içer 100 yeter mi acaba bi öğüne

Ay soyasosu bir de pera kuş sessizliğe büründü ya, dönüşü muhteşem olacak

Artık sesini fark etti, sürekli bir şeyler anlatıyor mimiklerle beraber. Hadi o tamam. Bir de numaradan ağlamayı öğrendi önce bir uğraşıyor nasıl yapıyorduk onu der gibi, arada ağlıcam diye yanlışlıkla tükürüğünde boğuluyor falan, ardından da numaradan ağlamaya başlıyor

Bu kız bozuldu yaa 9 da uyuttum parça parça uyudu şimdi tamamen uyandı ya valla tık
Eki Görüntüle 3402200
Ya şundan almadığıma çok pişmanım bizde e bebekten ana kucağı aldık saçma sapan bişey çıktı geri de veremedik. Çocuk içine oturunca böyle beli çok bükülüyor hiç kullanmadım pusetinde oturuyor hala yavrum ya görünce aklıma geldi yine

Anladım işi garantiye almak lazım bozulur falan Allah korusun ya süt çok olsa neyse diyeceğim de yabana gitmesin diye sormuştum. Kaç cc içer 100 yeter mi acaba bi öğüne
Açıkcası ben 120cc diye biliyorum ilk bir kaç gün deneme olacak tabi senin için ama bence 120cc den aşağısı az gelir..

Ayy ben bundan çok memnunum valla 10 dk duruyorsa bunun sayesinde

Canım Anne sütü mama gibi değil malum, bir paketin yağlı süttür çabuk doyuma ulaşır diğeri yağsızdır çabuk acıkır falan. Mesela benim kız 120-150 arası çok rahat içiyor biliyorum ama bazen 80ml bile içmeden doyuyor. İlk gün acemilik olacak mecburen, inşallah bir damlası bile boşa gitmez.

Ama şöyle bir şey yapabilir annen, hazırda sıcak su durur. Önce atıyorum 80 ml verir, hala istiyorsa bi 40 ml daha ısıtır. Böyle böyle hem daha az ziyan olur hem de doğru ölçü bulunur belki.

Açıkcası ben 120cc diye biliyorum ilk bir kaç gün deneme olacak tabi senin için ama bence 120cc den aşağısı az gelir..
Evet bi kaç gün geçse anlarız da. 120 çıkarayım o zaman ben. Daha çok içesi olursa sonraki günler daha çok veririz artık ilk günü bi atlatsak
Ayy ben bundan çok memnunum valla 10 dk duruyorsa bunun sayesinde
evet çok rahat bişeye benziyor bizim de tercübesizlik oldu işte bazı şeyleri gerekli gereksiz almışız işe yarayacak şeyleri yanlış seçmişiz

Bende anneme öyle söyledim canım haklısın. Zaten poşette sütler bir 50 cc bir 30 cc falan doymazsa bir daha üstüne ekler artık en mantıklısı o olacak. Zaten mama da alacağım yarın çünkü sütler bir yere kadar yetecek. Bir iki gün geçince de anlaşılır ne kadar ortalama içtiği.

Benimki tabak bardak ne varsa saldırıyor çok fena bir şey oldu. Ağzını kuş gibi açıyor kucağında oturduğu kişi yemek yiyorsa. Yanlışlıkla ağzına düşerek ek gıdaya başkayacak diye çok korkuyorum ahshs

Bu kız bozuldu yaa 9 da uyuttum parça parça uyudu şimdi tamamen uyandı ya valla tık
Eki Görüntüle 3402200

Sanırım yalnız değilmişim :)) biz daha 4. Aya girmedik bile tünelin sonunda ışık yok :)))
Benim hala umudum vaaar

Tüm gün mü calısacaksın süt iznim yok mu ?

Bu arada anne sütü termosta 6 saat durabiliyor, bu sebeple bence 2 ögünlük çözülmüş sütü aynı anda çıkarıp termosta saklayabilirsin :) 120 doymasa mesela annen biraz daha ısıtır termostan döküp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…