2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Emdiği için mama ccleri kilosu iyise iyidir bence de hiç takılma :) bir de ben bezlerini takip ediyorum bizim kız hastalandığında direk azaldı mesela kilo alamadı..
Parsın bezleri çok çok iyi hep benide güzel emdi pera beni mıymıy emiyo iştahsız ve mamada almıyor kaşık biberon ile zar zor vermeye başladım öyle düzeldi çişli bez sayısı, geçmiş olsun bu arada hastalık çok etkiliyor

Kızlar aramızda doktoru 6. Ayda demire başlanmasını öneren var mı ? ( sadece anne sütü alıyor) herkes 4. Ayda başlamış gibi de grupta..
6 ayda değerlerine bakarak başlasak dediğimde ikizlerde beklemeyelim başlayalım dedi kabızlık gaz dişlere etkisi varmış diyince ocean önerdi ve kestirip attı bu kabızda yapmaz gazda yapmaz diye temkinli ilerliyor doktorumuz bu ay başlıcam hatta yarın sabah :)

Neden doktorlar bu kadar farklı fikirlere sahip anlamadım gitti, ben de tam tersi başlıcak mıyız diye kendim sordum 6. Ayda öneriyoruz dedi bizim ki de, mamayla beslenseydi 4. Ay anne sütünde gerek yok dedi ama bende de demir eksikşiği vardır hep bu sebeple 4. Ay olsaydı daha içime sinerdi…

Bir yanım hiç gerek yok zamanla oturur düzen diyor, bir yanım ya böyle giderse diyor
Valla ücretsiz izindeyim zaten, bitince işe döndüğümde bakan kişiler gene bozacak düzeni o yüzden bence ne kadar bazı şeyleri düzene sokmaya çalışsak bi okadar düzen bozulacak :))))

Kızlar aramızda doktoru 6. Ayda demire başlanmasını öneren var mı ? ( sadece anne sütü alıyor) herkes 4. Ayda başlamış gibi de grupta..
benim oğlum da sadece anne sütü ile besleniyor ama bizim doktorumuz da özellikle normal doğan bebeklerde 6.aydan önce önermediğini söyledi. nedendir bilmem.

Ben bir haftadır ocean veriyorum ilk iki gün kaka sayısı 2 3 e düştü sonra düzeldi 4 5 arası gerçekten bir olumsuz etkisi olmadı

Haklısın zor bir durum ama ne yazık ki verebileceğim bir cevap yok belki tecrübeli anneler bilir

teşekkür ederim hepinize
şu süreçte en büyük ihtiyaçlarımdan birinin de ara sıra “bazen olur öyle”, “geçecek”, “bunlar normal, yaşanacak şeyler”, “sen elinden geleni yaptın”, “yorulmakta ya da üzülmekte haklısın” gibi cümleler duymak olduğunu fark ettim çünkü bebek büyütürken bazı durumların gerçekten bir çaresi yok, bebeğin huyu suyu var. o nedenle yorumlarınız çok kıymetli öneriler için de ayrıca teşekkürler, denemeye devam edeceğim. umarım bu durum zamanla düzelir ve kolaylaşır.

Çok değil biri sabah, diğeri gün içinde, nadiren de akşamları 10ar dk falan emiyosa emiyor. Onun için dedim ya çerez diye
Pars 7 kilo günde 3 kez 60 cc 1 kez 90 cc veriyorum az mı geliyodur gece uykusu iyi ama benide emiyo bu arada
Defne de 7 olmuş. Meme az emiyor o yüzden mamayı çok veriyorum. Aptamilin sitesinde günde 5 biberon 180 cc diyor. Ben genelde 120cc veriyorum. Günde bir kere falan 150cc
Aa neden yazıyorsun ki?
Bir de Defnoşa. Güzel içiyor yarasın
Zaman öyle çabuk geçiyor ki çocuk acıkmış mesela daha yeni yemiş gibi geliyor bana. Oysa 3 saat geçmiş. Hep aynı şeyleri yapmaktan kafam çorba oluyor. Yazmışken kakayı falanda yazıyorum hatta çeyizine koyucam o defteri görsün saat saat neler yapmışız

Kızlar ben şimdiden buzluktaki sütleri alt dolaba koyacağım ama bir öğünde kaç cc içer bilmiyorum. Birde diyelim içeceği kadar miktarı biberona koyup ısıtıldı sütü verdik ama biberonda biraz bıraktı onu hala içmesi için 3 saati oluyor mu dolaptan çıktığı için hemen tüketmek mi gerekiyor?

Bende öyle düşünüyorum yani onun için yapıyorum ama resmen çırpınıyor tummy time yaparken ağlayacak gibi olursa alıyorum hemen kusuyor sürekli
Benimki de nefret ediyor sayılır. Zaten dönme gibi de bir amacı yok şu anda durma sebebi de ayak dansı izlemesi size göstermiyim mikemmel ayaklarımı diye de çok uğraştım açı için

Eklentiler

• image.jpg
    122,5 KB · Görüntüleme: 43
Bugün annemlere gittik ilk kez annemi de yabancıladı ve bizim kucağımız dışında kim alsa ağladı ben abladan bu konuda çok çektiğim herkese gitsin öyle çok istiyorum ki. Çünkü ablayı bir saat bile birine bırakamamıştım. Umarım kısa süreli bir gelişim özelliğidir ve kalıcı olmaz

Dolaptan çıkınca 3 saat oda sıcaklığında içebilir canım. Bir de anne sütü ısıtılmaz sıcak suya oturtabilirsin biberonuyla. Umarım yarın çok güzel geçer kolaylıkla alışırsınız ikinizde sen göğüs pedi tak istersen yarın hala akabiliyor olup olmadık yerlerde

Yeni doğduğu zaman gündüz çok çok az uyuyordu şaşırıyordum, son 2 aydır daha iyi uyuyor, iyi dediğim de gündüz 4 uyku onlar da 30-45 dk en fazla. 4. Ayda uyku gerilemesi olur diyorlar da daha nereye gerileyecek bilmiyorum

Kızlar lütfen bana akıl verin benim kız hala babyjemin ilk yatağında yatıyor kendi yatağına yatırmayı denedim bir kaç defa ama hep uyandı koyarken sonrada uykuya dalmadı nasıl çözeceğim bu işi

Benimki de nefret ediyor sayılır. Zaten dönme gibi de bir amacı yok şu anda durma sebebi de ayak dansı izlemesi size göstermiyim mikemmel ayaklarımı diye de çok uğraştım açı için
Zeynep suyu çok seviyor diye hatırlıyorum. Ben bir plastik kutunun içine su doldurup içine oyuncak atıyorum. Baya baya oyalanıyor. Hem duyusal aktivite hem tummy time

Buzluktan çıkıp ısıttığın için ısıtılan her şey mama veya süt dışarda 1 saat kalabiliyor diye biliyorum ben bir de sonuçta biberondan bi kısmını içmiş olduğu için ağzı değdi bi kere o yüzden 1 saati geçirmemek en iyisi

Sıkışıklığı seviyor belli ki sen de yastıklarla sıkışık bi alan yaratıp arasına koymayı denesen ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…