2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Aslında rutinlerimiz çok benziyor, biz de genelde 8-9 arası gece uykusuna geçip sabah en geç 8 de uyanıyoruz. Gece 12 ve 4 de besleniyor genelde (aralarda tabiki uyandığı oluyor bu aralar sık uyanıyor hatta ama oyuncak etmesin diye iki kere besliyorum) gündüz uykusu konusuna gelirsek de aynı sıkıntı bizde de var. Bugün 3. Gündüz uykusuna yattı ama ilki yarım saat, ikincisi 40 dakika.

Canım merhaba benim kızımda aynıydı. Bebrk arabasını sayılı kullandık desem yeridir oto koltuğunu da aynı. Hareketli bir benekti sabit durmayı asla sevmezdi. Etrafı izlemeye bayılırdı. Oto koltuğu kısa kalıyordu bebek arabası da yatay pozisyonda olduğu için hiç sevmezdi. Büyüdükçe biraz oto koltuğunda etrafını izlemeye ve oturmaya başlamoştu sonra hareketlendikçe onu da terk etti. Zaten ilk adımını 8.5 aylıkken attı 9. Ayda zorla emeklemeyi öğrettim. 11. Ayda yürüdü tamamen. Şuan bu kızımda aynı. Geçen pazara gideyim dedim perişan oldum bir elimde bebek bir elimde bebek arabası. İnşallah seninki geçici bir süreçtir ama maalesef bazu bebekler sevmiyor kızım mesela mama sandalyesinde de oturmadı asla. Mizaç etkiki biraz belki seninki de hareketlli ve sıkılgan bir bebektir.

Çok üzüldüm çok haklısın da öyle hissetmekte zaten tüm yolları denemişsin benim büyük kızımda bende aynı sorunu yaşıyordum ama o uyumak istediği zaman bunu yapıyordu. Arabada uyumaya yeni yeni başladı o da öğlen uyutmadığım için. Ben memede uyuttuğum için arabada ben kullanırken kriz çıkarıyordu bende senin gibi kenara çekerdim. Bir gün yeter artık diyip kenara çekmedim ve bildiğin saçlarını yoldu sinirinden. Ben elinde saçlarını görünce arabayı kenara çekip hüngür hüngür ağlamıştım. 18. Aydan sonra bu durum düzeliyor yani bizde öyle oldu şimdi 34 aylık benim arkadaşım gibi. Tünelin sonunda ışık var belki sizinki de uyumak ve memeyle alakalıdır. Eğer öyleyse iki yaşına yakın artık yavaş yavaş düzelecek. Ben arkada yanında oturunca bile eşim kucağıma almama izin vermiyordu oto koltuğunda oturacak diyordu. Ben ayakta emziriyordum iki büklüm yolda giderken görüntüyü hayal edebiliyor musunuz

Evet tamamen ayni uyansa da emzirmiyorum saati gelmediyse o da geri uyuyor emzik vs verip sakinlestiriyorum.. gece duzenimiz gene allaha sukur uyumama izin veriyor.. ama gunduzlerimiz 40 dakikayi goremiyoruz bile artik :)) uykusunu alamadigi icin de huzursuz oluyor.. valla napicaz bilemedim uyku egitimi icin de erken sanirim zaten egitim de alsak yok dis cikartmasi bozulur mu ?

Ben saatleri falan not alıyorum. Günlük 6 ile 8 öğün arası, 120 ve 150 cc olarak değişmiş. Mamaları düzenli yazıyorum ama meme emdiğinde yazmıyorum. Onu çerez niyetine götürüyor zaten
Aa neden yazıyorsun ki?
Bir de Defnoşa. Güzel içiyor yarasın

Ben şahsen yaşamadım ama yaşayanları gördüm, arkadaşlar da yazmış zaten. Sizin bir şeyi yanlış yaptığınızı sanmıyorum, bazı bebekler böyle oluyor nedense belki uykulu ve aç olduğu zamanlar fazladan tepki veriyordur, gözlemleyip çeşitli zamanlarda tekrar denemek bir çözüm getirebilir.

Her koşulda bebek arabasına binme itirazları devam ediyorsa, biraz daha büyüyünce globber tarzı ebeveyn kontrollü bir bisiklet alıp bebek arabası niyetine kullanabilirsiniz belki çünkü bazı bebekler bebek arabasına binmek istemedikleri halde o bisikletlere binmeyi seviyor. Ama oto koltuğu konusunda taviz vermek güvenlik açısından doğru olmaz, biraz büyüyünce ilgisini çekecek oyuncaklarla oturtabilirsiniz belki.

Kanguru ve sling de denemişsiniz, durmamış ama kucakta sakinleşiyorsa kanguruya da alıştırmayı başarırsınız belki, kanguruya alışırsa dışarı kanguruyla çıkıp eşyaları bebek arabasına koymak çözüm olabilir belki şimdilik. Başka bir şey gelmedi aklıma. Çözüme kavuşursunuz umarım kısa zamanda

Hava İstanbulda miis gibi. Kahvaltı sahil yürüyüş üçlemesini yapıp eve geldik şimdi.
Dün gece kızım çok güzel uyudu teyzeleri.
Belki düzelmiştir artık ne dersiniz ümitleniyim mi

Ay biz de bu pırıl pırıl havada tiyatroya geldik, tüm çocukların çok keyifle izlediği ve bu keyfi oyun boyunca bağırarak birbirleriyle paylaştığı güzel bir elli dakika oldu. Şu an kulaklarımı hissetmiyorum, sabaha karşı gece kulübünden çıkmış gibi salla sallana çıktım salondan

Ahah yanlış bir seçim olmuş
Yarın da aynı şekilde hava senin büyük oğlanı okula bıraktıktan sonra minikle çıkar sahilin keyfini

Pasta patlatma da nedir? 6aydan da haberim yoktu iyi oldu varsa başka şeyler onları da yazın aydınlanayım
1. Yaşında bebeğe uygun bir pasta yapıyorsun yada hazır yaptırıyorsun ben kendım labne ıle yapmıstım Sonra onu bebegın önüne koyuyorsun kendı ellerıyle bir güzelce parçalayıp yıyor Bak böyleydi benım kızımda fıtografcıda yaptım bende aynen böyle .

Dün bunu net bir şekilde anladım geçen yaz havuza gitmişti ama oda kesmez bunu havuz kursu artı spor dallarından biri tüm enerjisini atması lazım okulu hiç sevmiyor yaa zaten 1 başlayacak yazın da okula giderse kışın okula yollayamam

Haha kesinlikle bizimki baya seviyo okulu artık neden erken geldiniz daha Teacher ın dersi vardı filan diyor. Ama evde durmaya alışınca götürmek gerçekten zor oluyor. Bende kıyamıyorum aslında ama evde birbirimizi yıpratıp sesler yükseleceğine okuluna gitsin yarım gün ne yapayım

Uyku eğitimi konusunda ne yapacağımı bende hiç bilmiyorum

Ben saatleri falan not alıyorum. Günlük 6 ile 8 öğün arası, 120 ve 150 cc olarak değişmiş. Mamaları düzenli yazıyorum ama meme emdiğinde yazmıyorum. Onu çerez niyetine götürüyor zaten
Pars 7 kilo günde 3 kez 60 cc 1 kez 90 cc veriyorum az mı geliyodur gece uykusu iyi ama benide emiyo bu arada

Kızlar aramızda doktoru 6. Ayda demire başlanmasını öneren var mı ? ( sadece anne sütü alıyor) herkes 4. Ayda başlamış gibi de grupta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…