- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.768
İshale muz da iyi geliyor sanırım. Miden için de yoğurt, ayran veya kefir de tüketebilirsin. Geçmiş olsunEvet su içmem gerekiyor baş ağrısı yaptı susuzluk zatenTeşekkür ederim soyacım
Doğru doğru bende bugün aldım bundan eczacı 0.5 ml çekip dilinin arkasına doğru ver dedi. Dişleri boyamasın diye ama zaten bu nerdeyse hiç boyamıyor. Doktora sormadım ama eczacı böyle dedi bugünKızlar kan damlası bunu aldım doğru almışım değil mi? Bundan günde kaç damla vereceğim?
Bizi kan ilacını sağlık ocağındaki ebe başlattı ama doktorum gerek olmadığını söyledi. Çok kafam karıştıDoğru doğru bende bugün aldım bundan eczacı 0.5 ml çekip dilinin arkasına doğru ver dedi. Dişleri boyamasın diye ama zaten bu nerdeyse hiç boyamıyor. Doktora sormadım ama eczacı böyle dedi bugün
Kızlar kan damlası bunu aldım doğru almışım değil mi? Bundan günde kaç damla vereceğim?
Doğru doğru bende bugün aldım bundan eczacı 0.5 ml çekip dilinin arkasına doğru ver dedi. Dişleri boyamasın diye ama zaten bu nerdeyse hiç boyamıyor. Doktora sormadım ama eczacı böyle dedi bugün
Hahha bizde yarın bi ikea mı yapsak dıyordukArkadaşlar kadınlar gününüz kutlu olsunnBebişle biraz dolaştık bugün zor zahmet kendime iki parça bi şey alabildim. İkea’ya da uğradım ama izmirde antilop mama sandalyesi kalmamış. İnternette de yok Şöyle kolay temizlenen bi sandalye almalıyım daha evdeki kusmukları temizleyemiyorum kuruyor bi yerlerde sandalye kurtlanır bile
Ay deneyeceğim mutlakaKulak pamuğuna krem veya yağ sür iyice ovala içini, ben duşta hep üstten lifliyordum leke sanıyordum, meğerse kirmişiyice ovalayınca temizlendi
Ay kir çıkarsa çok güleceğimBenim de aynıydı. Çatlak yok beyaz tenliyim. Göbek deliği ve uzunca çizgi kirli gibiydi. Sonra ben kiri ovalar gibi ovaladim ölü deri gibi soyuldu rengi çıktı. Duşta ya da sonra oyalayın çıkar belki. Şimdi ameliyat izim var hiç krem kullanmadım. Kremle biraz daha geçer mi
Napmalıyım sence Phaedra başlasam mı?Doktor bize 1 ml (iki damla yani) dedi ama bizim bebiş küvezde ve hastanede kaldığı için test falan yaptırmadan direkt üçüncü ayda başlattı, belki ondan 1 ml demiştir bize. Bazı doktorlar tüm bebeklerde demir eksikliği olduğunu varsayarak otomatikman başlatıyorlar dördüncü ayda ama kan tahlili yaptırıp ona göre başlatmaları veya başlatmamaları daha doğru olur, tabii bizimki gibi bir hastanede kalma durumu vb yoksa.
Sizin doktor da belki ondan gerek yok demiştir raskoln.
İşim komiği biz antilop a uyumlu şişme minderini almıştık aslında ama gel gör ki masanın kendisi yokHahha bizde yarın bi ikea mı yapsak dıyordukBenımkı antıloptan daha saglam ama daha konforlu içinede mama sandalyesı mınderı almıstım. Dolu marka bak istersen çogu kısı dus aldırırken bıle kullanıyor.
İşim komiği biz antilop a uyumlu şişme minderini almıştık aslında ama gel gör ki masanın kendisi yokşimdi mindere uyumlu masa bulmam lazım. Bakayım dediğin markaya da
Kir kir oAy kir çıkarsa çok güleceğim
İz için Contractubex aldım ama pek kullandığım söylenemez. Zaten bazı yerler beyazlaşmaya başladı dikiş izinde
Doktor bize 1 ml (iki damla yani) dedi ama bizim bebiş küvezde ve hastanede kaldığı için test falan yaptırmadan direkt üçüncü ayda başlattı, belki ondan 1 ml demiştir bize. Bazı doktorlar tüm bebeklerde demir eksikliği olduğunu varsayarak otomatikman başlatıyorlar dördüncü ayda ama kan tahlili yaptırıp ona göre başlatmaları veya başlatmamaları daha doğru olur, tabii bizimki gibi bir hastanede kalma durumu vb yoksa.
Sizin doktor da belki ondan gerek yok demiştir raskoln.
Biz ilkinde 4 aylık başlatmıştı doktorumuz ama iyi de olmuştu sonrasında ocean yetmedi başka emilimi yüksek şeyler denedik. Bende de demir eksikliği var belki de çocuklarda ondan böyledir. O yüzden ben başlayacağım zaten 6. Ayda test yapılacak eğer yüksekse daha az ya da ara verilebilir. Yarın başlıcam bende 0.5 ml çekicem o da 10 12 damla yapıyor dedi eczacı yanlış mı anlamışımBizi kan ilacını sağlık ocağındaki ebe başlattı ama doktorum gerek olmadığını söyledi. Çok kafam karıştı
Napmalıyım sence Phaedra başlasam mı?
Bende o zaman 0.5 ml çekip vereyimBiz ilkinde 4 aylık başlatmıştı doktorumuz ama iyi de olmuştu sonrasında ocean yetmedi başka emilimi yüksek şeyler denedik. Bende de demir eksikliği var belki de çocuklarda ondan böyledir. O yüzden ben başlayacağım zaten 6. Ayda test yapılacak eğer yüksekse daha az ya da ara verilebilir. Yarın başlıcam bende 0.5 ml çekicem o da 10 12 damla yapıyor dedi eczacı yanlış mı anlamışımPhaedra
Teşekkür ederimDemir eksikliği ciddi sıkıntılara yol açabiliyor, bence en doğrusu kan testinden sonra ihtiyaç varsa kullanılması ama kan testi yaptırmayacaksınız direkt başlaması iyi olabilir çünkü bebeklerin genelinde demir eksikliği olabiliyormuş. İlk oğlumda doktor teste gerek görmeden dördüncü ayda başlatmıştı ve yedinci ayda test istemişti, demir düşük çıkınca bir yaşa kadar devam etmiştik. (İyi çıksa kesecekti demiri)
4. Ay çok erken değil miAnneler aranızda kaşık maması pirinçli başlayan var mı. Biz 4.ay kontrolde doktor akşamları başlayalım dedi
Bizim Bade nin hala düşük depolar dolmuyorDemir eksikliği ciddi sıkıntılara yol açabiliyor, bence en doğrusu kan testinden sonra ihtiyaç varsa kullanılması ama kan testi yaptırmayacaksınız direkt başlaması iyi olabilir çünkü bebeklerin genelinde demir eksikliği olabiliyormuş. İlk oğlumda doktor teste gerek görmeden dördüncü ayda başlatmıştı ve yedinci ayda test istemişti, demir düşük çıkınca bir yaşa kadar devam etmiştik. (İyi çıksa kesecekti demiri)
Bende öyle yapıcamBende o zaman 0.5 ml çekip vereyim
Biz ilkinde 4 aylık başlatmıştı doktorumuz ama iyi de olmuştu sonrasında ocean yetmedi başka emilimi yüksek şeyler denedik. Bende de demir eksikliği var belki de çocuklarda ondan böyledir. O yüzden ben başlayacağım zaten 6. Ayda test yapılacak eğer yüksekse daha az ya da ara verilebilir. Yarın başlıcam bende 0.5 ml çekicem o da 10 12 damla yapıyor dedi eczacı yanlış mı anlamışımPhaedra