- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.768
Allah allah ya aslında artık geçmesi gerek. Beslendikten sonra gazını hala üstten sen mi çıkarıyorsun yoksa kendi çıkarıyor mu?Hayır bi de o var. Sanki bu atakla beraber o da artışa geçti gibi. Niye böyle oluyor anlamadım
Geçmedi canım maalesef. Bazen kendi çıkartıyor çıkaramadığı yerde ben yardım ediyorum.karın masajı yapıyorum devamlı gaz çıkarıyor ama hala karnı çok sesli sancılı.Biraz yerde oyalansa vakit geçirse belki daha rahat olacak ama hep kucakta.Allah allah ya aslında artık geçmesi gerek. Beslendikten sonra gazını hala üstten sen mi çıkarıyorsun yoksa kendi çıkarıyor mu?
Bizim bebeklerimiz hemen hemen seninle aynıydı. Benimkinin gaz sancısı kalmadı artık nadiren oluyor. Ağlaması, huysuzluğu da azaldı. İnşallah en kısa sürede senin bebeğinin de huzursuzluğu, gaz sancısı geçer.Geçmedi canım maalesef. Bazen kendi çıkartıyor çıkaramadığı yerde ben yardım ediyorum.karın masajı yapıyorum devamlı gaz çıkarıyor ama hala karnı çok sesli sancılı.Biraz yerde oyalansa vakit geçirse belki daha rahat olacak ama hep kucakta.
Bizde de öyle. Bende kendimi sorguluyorum ne yedim, ne ettim diyeHayır bi de o var. Sanki bu atakla beraber o da artışa geçti gibi. Niye böyle oluyor anlamadım
Günaydın kızlar
Ya benm oğlum üç gündür çok kötü öksürüyor dün doktora göründük ciğerleri iyi dedi bir sorun yok dedi buhar falan verdi ilaç yazdı bu öksürük nasıl geçer varmi bir öneriniz Başka bir yolu uyumuyor öksürükten ya ne zormuş çocuklar hasta olunca ya hiç bir çocuk hasta olmasin lütfen
Benimkide çok az emiyor ama muhtemelen hemen doyuyor emme kuvveti doğduğundan beri hep iyiydi.Aa iyi bari gerçi ben o rsv döneminde kortizonluda kullanmak zorunda kalmıştım
İki dk emip nasıl aldı onu da anlamadım ama burda yazmıştım ya çok gayretli emiyor kafası benek benek ter oluyor diyehemen şu kadını emiyim de kurtulayım der gibi gayreti vardı çok şükür doyacak kadar emsinlerde inşallah sizin bu ay çok daha iyi olacak ben gece çok emzirmeye çalıştım bu süreçte. Uykuluyken anlamıyordu bir de gece sütü yağlı diyorlar bilmiyorum doğru mu ama işe o yaramış olabilir
bize sidefer önerdi aç karnına kaç kg ise o kadar damla benimki 7 kg mesela 7 damla şeklindeKan damlası markasına ve bebeğin kilosuna göre kaç damla verilmesi gerektiği hakkında bu tabloyu budum belki size de yardımcı olur.
Teşekkürler canm doğal yöntemler daha iyi ya baksana kaç tane şurup yazdı vermek istemiyorum ne yapsam acaba ya bu çok daha 4 ay bile olmamış bebeğeGeçmiş olsun. Öksürük için belli bir reçete yok bildiğim kadarıyla çünkü bildiğim kadarıyla öksürük bir hastalık değil semptom. Ciğerde bir şey olmadığına göre (çok şükür) boğaz ağrısı veya geniz akıntısı kaynaklıdır büyük ihtimal, burnunu açık tutman yetecektir şu aşamada. Nebulizatör varsa evde sf veya hipertonik salin verebilirsin doktoruna danışıp. Ben çaresizlikten üzerine karanfiller batırılmış yarım soğandan bile medet ummuştum ama etkisi konusunda bir şey diyemem tabii
Ben diyet bile yaptım ama yok olmuyor. Demek ki gazlı yani yapısal olarak yapacak birşey yok. Ama buna atakta eklenince çocuğun içine çaki kaçmış gibi oldu.Bizde de öyle. Bende kendimi sorguluyorum ne yedim, ne ettim diye
Mutlaka iki üç saate bir burun temizliği ve hava vermeni öneririm. Bi de günde bir kere parol verebilirsin demişti benim doktorum. Çok geçmiş olsunTeşekkürler canm doğal yöntemler daha iyi ya baksana kaç tane şurup yazdı vermek istemiyorum ne yapsam acaba ya bu çok daha 4 ay bile olmamış bebeğe
Dün doktor bu çocuğun çok aşırı gazı var dedi röntgende çıktı lavman verdi işte uyguladk baya bi rahatladı çocuk cidden cok kıvranıyordu ellerini yumruk yapıyordu dün akşamdan beri iyi ama bu öksürük yüzünden uyuyamıyorBizde de öyle. Bende kendimi sorguluyorum ne yedim, ne ettim diye
Bildiğim kadarıyla calpol ağrı ve ateş için faydalı. Öksürük için verirsen ilerde ateş ve ağrıda etkisiz kalabilir bence. Bunun dışında parasetamol bazı bebeklerde uyku yapıyor. O yüzden uyuyor olabilir.Kızlar şimdi bişey danışmak istiyorum. Dün akşam 6dan 10a kadar uyudu. Sonra 1.30da uyudu 2de kalktı ve 3.30da geri uyudu sabah 8de uyanıp emdi geri uyudu 10a kadar. 10da uyandı kıyamet koparır gibi ağlamaya başladı mamayı zor yaptım ağlicaktım. Hafif öksürdü calpol verdim 11de geri uyudu hala uyuyornormal mi uyuması bu kadar ya hasta olmuş olabilir mi uyumasa ayrı dert Uyusa ayrı
Gel sarılıp ağlayalım.bende de durum aynen bu şekilde.ataklı doğdu ataklı gidiyor.saclarim beyazladi baya baya.hayat enerjim ruhum cekildi.cok şükür sağlıklı.gel gelelim baya zor bir bebek.rahatca emziren uyutan anneleri gördükçe diyorum benim bebem arızalıAh bilmiyorum ya.. sizlerin 4.ay geldi korkusuyla yaşadıklarını ben zaten 4 aydır yaşıyorumasla düzgünce bir emme süresi yaşayamadık gündüz hiç uyumadık gece sabah 5’leri 7’leri gördük uykuda asla uykuya 2 saatten önce geçmedik her emzirme ağlamayla emmemeyle hem gaz hem reflü bir memeye düşman zaten süt azaldı mı geldi mi gitti mi tüp bebek olduğu için aldığım bir dolu hormonlar geçmeyen lohusalık karman çorman olan beynime aklıma bir de kaşık mamasıydı ek gıdaydı o girdi..
Ama dün calpol vermediğim halde 5 saat uyudu ilaca bağlamıyorum o yüzden uyku durumunu. Şimdi uyandı mama içti geri uyuduBildiğim kadarıyla calpol ağrı ve ateş için faydalı. Öksürük için verirsen ilerde ateş ve ağrıda etkisiz kalabilir bence. Bunun dışında parasetamol bazı bebeklerde uyku yapıyor. O yüzden uyuyor olabilir.
Bence uykuyu illa bir şeye bağlamaya gerek yok. Benim bebek bazı günler sadece kalkıp emip geri uyuyor. Öyle günlerin tadını cıkarıyorum çünkü ardından günlerce gündüz uykusu neredeyse sıfır oluyorAma dün calpol vermediğim halde 5 saat uyudu ilaca bağlamıyorum o yüzden uyku durumunu. Şimdi uyandı mama içti geri uyudu
Sağol cnm inşallah geçer hiç bir çocuk hasta olmasin inşallahMutlaka iki üç saate bir burun temizliği ve hava vermeni öneririm. Bi de günde bir kere parol verebilirsin demişti benim doktorum. Çok geçmiş olsun
Teşekkürler canm doğal yöntemler daha iyi ya baksana kaç tane şurup yazdı vermek istemiyorum ne yapsam acaba ya bu çok daha 4 ay bile olmamış bebeğe