• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Benim kızım diş çıkardı, dünde aşı oldu, bugün ateşlendi ishalide var 🥺 ilaç verdim düşmesini bekliyorum, üst üste geldi
Geçmiş olsun hepsi bir anda olmuş hepsi bir anda geçer inşallah 🧿 En zorlarını tek seferde halletmişsin gibi düşün 😍 Diş nasıl belirtiler verdi bir anda mı oldu?

Cok gecmis olsun hepsi birden gelmis hepsi hemencecik duzelsin insallah kuzucuk yorulmadan. Dis cikaracsgini anlamis miydiniz yoksa bir anda mi farkettiniz?
Elini çok ağzına sokmaya başladı, işaret parmağıyla orta parmağını çiğniyordu hep, baktım damakları çok kabarık, önce aft çıktı sonra aft patladı altından diş çıktı, ama asıl sıkıntısı boğaz enfeksiyonuymuş bugün doktora götürdüm aşıdan ddeğilmiş, üst üste geldi 🤦‍♀️

Geçmiş olsun hepsi bir anda olmuş hepsi bir anda geçer inşallah 🧿 En zorlarını tek seferde halletmişsin gibi düşün 😍 Diş nasıl belirtiler verdi bir anda mı oldu?
Evet canım çok tükğrğkleri flan akmadı ama üsttede yazdığım gibi iki parmağını çok eziyordu son zamanlarda, damaklarınıda birbirine değdirip sıkıyordu, ben dişi anlamadım aftı gördük, onu kendi patlatmış aynı gün altında sertlik oldu, şimdi belirgin çabuk çıktı 🙏

Elini çok ağzına sokmaya başladı, işaret parmağıyla orta parmağını çiğniyordu hep, baktım damakları çok kabarık, önce aft çıktı sonra aft patladı altından diş çıktı, ama asıl sıkıntısı boğaz enfeksiyonuymuş bugün doktora götürdüm aşıdan ddeğilmiş, üst üste geldi 🤦‍♀️
Geçmiş olsun eller ağızda sürekli belki ondan boğaz enfeksiyonu olmuştur bizde şu an aynıyız ama görünen bir şey yok sizin ne kadar sürdü anlattığın durum

Dün çok az havuç tattırdım kızıma haşladım ezdim falan ama yeteri kadar eziliyo gibime gelmiyo yemeye alışsın diyolar da korkuyom ben ya hep sıvı gibi veresim var öğürünce elim ayağım dolaşır benim sanırım yalnızken bir şey vermicrm ben ağzına ya annem ya eşim olsun yanımda

Doktorum 6.ayı doldurmadan vermiyor da zaten şu an sadece tadım yaptırıyom sürekli gözü sofrada geçen kaşığıyla muz verdim o kadar bayıldı ki şimdi kaşığı görünce heyecanlanıyo atlıyo kaşığa 🤣

Doktorum 6.ayı doldurmadan vermiyor da zaten şu an sadece tadım yaptırıyom sürekli gözü sofrada geçen kaşığıyla muz verdim o kadar bayıldı ki şimdi kaşığı görünce heyecanlanıyo atlıyo kaşığa 🤣
Benım de aynıydı dun ılk defa yogurt verdım şekilden şekle girdi bazı yerlerde anne sütü yanda formul mama ıle seyreltebılırsınız sebzelerı dıye yazıyor. Ben youtube da dr Osman Gönülal ın vıdeolarına bakıyorum

Bn de bu sabah salatalık ve karpuz yalattim. Zararı olmaz insaAllah ya. Masayı görünce cirpiniyo benim de boğazımdan gecmiyo

Mrb kizlar hayirli cumalar
Bebeginde idrar yolu enfeksiyonu olanlar tedavisi evdemi yapiliyor igne ilac vs.benim 3aylik oglum da 3 kez gecirdik ve en az 10 ar gun hastanede yatarak tedavi gordu.bu i.y.e.tedavisi icin baska ne gibi cozumler var.kimisi igne kullandik demis bizim hep yatarak tefavi oldu.bebek oldugu icin hep hastanede yatarak birde tabi cogu ilaca direncli peki evde atlatan anneler ne ilaci kullandiniz doktor illa yatis olcak demedimi

Mrb kizlar hayirli cumalar
Bebeginde idrar yolu enfeksiyonu olanlar tedavisi evdemi yapiliyor igne ilac vs.benim 3aylik oglum da 3 kez gecirdik ve en az 10 ar gun hastanede yatarak tedavi gordu.bu i.y.e.tedavisi icin baska ne gibi cozumler var.kimisi igne kullandik demis bizim hep yatarak tefavi oldu.bebek oldugu icin hep hastanede yatarak birde tabi cogu ilaca direncli peki evde atlatan anneler ne ilaci kullandiniz doktor illa yatis olcak demedimi
Erkek bebeklerde sünnet öneriliyor özellikle iye ye karşı. 3 aylık ve 3 kez geçirdiyse ateş de yaptıysa bence çocuk nefroloji uzmanına götürmelisiniz beklemeden. Başka sebebi olabilir ve böbrek hasarı bırakabilir. Bebek daha çok küçük hastanede tedavi olması daha iyi aslında. Antibiyotik idrar kültürü bakılarak verilir yani her hastada farklı bir mikroorganizma üreyebilir ve dirençli de olabilir. O nedenle tavsiye ile sakın antibiyotik kullanmayın. Önemli olan sebebini bulup engellemek. Sık bez değiştirme, altını ıslak bırakmama, önden arkaya doğru temizleme, ıslak mendil yerine bebek temizleme pamuklarını suda ıslatarak temizleme, el hijyenine dikkat etme alabileceğiniz önlemler.

Kızlar merhaba, ne zamandır yazamadım hepiniz ve bebişleriniz iyisinizdir inşallah. Size bir şey danışacağım. Kızım beyaz gürültüye o kadar alıştı ki neredeyse tüm gece bile açık tuttuğumuz oluyor uyutabilmek için ve Spotifydan açıyoruz dolayısıyla sürekli telefon dibinde. Çok zararlı biliyorum ama Fisher Prizeın bir uyku arkadaşı var o sadece 20 dk çalıp duruyor, çocuk dalamadan durduğu için de uyanıyor. Budizz diye bir uyku arkadaşı varmış, sensörlü falan olduğu yazıyor tanıtım metninde. Hiç kullananınız oldu mu? Ya da önerdiğiniz beyaz gürültülü bir uyku arkadaşı var mı?

Geçmiş olsun eller ağızda sürekli belki ondan boğaz enfeksiyonu olmuştur bizde şu an aynıyız ama görünen bir şey yok sizin ne kadar sürdü anlattığın durum
Tam bilemiyorum ama huzursuzluk 2 gün, hepsi karıştı zaten hangisi neyin belirtisi bilemedim, yoğurt yedircektim bir iki kaşık yedi sonra canı yanmış gibi birden ağlamaya başladı, yemeyi bıraktı, bende ağzına baktım altta aft çıkmış üstü iltihap olmuş beyaz, kaşık deyince ağladı sanırım, o gün aşıya gittik geldiğimizde aft patlamış altında da sertlik vardı, ertesi gün diş göründü,

Kızlar merhaba, ne zamandır yazamadım hepiniz ve bebişleriniz iyisinizdir inşallah. Size bir şey danışacağım. Kızım beyaz gürültüye o kadar alıştı ki neredeyse tüm gece bile açık tuttuğumuz oluyor uyutabilmek için ve Spotifydan açıyoruz dolayısıyla sürekli telefon dibinde. Çok zararlı biliyorum ama Fisher Prizeın bir uyku arkadaşı var o sadece 20 dk çalıp duruyor, çocuk dalamadan durduğu için de uyanıyor. Budizz diye bir uyku arkadaşı varmış, sensörlü falan olduğu yazıyor tanıtım metninde. Hiç kullananınız oldu mu? Ya da önerdiğiniz beyaz gürültülü bir uyku arkadaşı var mı?
Canım bırluk oyuncak aydede uyku arkadasım var şiddetle tavsıye ederım Birlik Oyuncak Uyku Arkadaşım Ay Dede Modelleri ve Fiyatları
Bluetooth ozellugı de var sakin klasıkmmuzık calıyor alcak ya da orta sea ayarı var ayrrıca ışıklı ısıkları da ayarlayabılıyorsun ben cok begendım fıyatı da ucuk degıl 2 hafta once cıvılde ındırım vardı 70 lıraya aldım ben

Erkek bebeklerde sünnet öneriliyor özellikle iye ye karşı. 3 aylık ve 3 kez geçirdiyse ateş de yaptıysa bence çocuk nefroloji uzmanına götürmelisiniz beklemeden. Başka sebebi olabilir ve böbrek hasarı bırakabilir. Bebek daha çok küçük hastanede tedavi olması daha iyi aslında. Antibiyotik idrar kültürü bakılarak verilir yani her hastada farklı bir mikroorganizma üreyebilir ve dirençli de olabilir. O nedenle tavsiye ile sakın antibiyotik kullanmayın. Önemli olan sebebini bulup engellemek. Sık bez değiştirme, altını ıslak bırakmama, önden arkaya doğru temizleme, ıslak mendil yerine bebek temizleme pamuklarını suda ıslatarak temizleme, el hijyenine dikkat etme alabileceğiniz önlemler.
Teşekkür ederim ilginize.sunnet yaptırdık ve hamdolsun ondan sonra olmadı lakin bu günlerde huzursuz biraz.sorunumuz böbrek reflusu yani idrar geri kaçağı var hemde yüksek derece .nefroloji ve üroloji takibindeyiz.kendim ilaç vermek adına değilde ilacı yani serumu hastanede alıp geri eve git gel şeklinde olabilse diye onu arastiriyorum.kucuk bir kızım daha var onu geride bırakmak zor oluyor Allah hepimizin yardımcısı olsun
Çoğu kişide evde iğne vs.yazinca acaba gittiğim hastanemi yatış yapiyo aklıma takildi

hayırlı olsun. bencede geri ittirmeyi her açtığınızda yapın. bizimde geleneksel oldu ve yapıştı. sonra açtırdık ama çocuk çok ağladı. ondan beride hep ittiriyorum. şuan bile bazen zor çıkıyor.
Mrb benim oğlumda sünnetli ve geri itmeyi bı kez yaptım sadece oda sunnetcinin ısrarıyla çünkü çoğu doktor enfeksiyon riskine karşı geri siyirmayi tasvip etmiyor sünnetten sonra sorun olmuyor mu acaba.
(Bu arada bebeğim 3 aylik böbrek reflumuzden kaynaklı sık gecirdigimiz idrar yolu enfeksiyonu için erkenden sünnet yaptırdık şifa olur inşallah)

Back